Ti hisztek? Hogy írnátok le a hiteteket?
Most nem fontos hogy én mit képviselek, azt kérem hogy akinek van kedve jellemezze az ő hitét pár szóban hogy miben hisz, illetve van pár konkrét kérdésem is.
1. Milyen valláshoz kapcsolódó rituálékat teszel ? (pl iszlámoknak az imádkozás, keresztényeknél a miatyánk mondogatás, bármi ami hithez köthető és megnyilvánul fizikai vagy gondolati síkon.)
2. Hogyan racionalizálod a hited függvényében azt hogy ennyi a háború, baleset, betegség, és egyéb szörnyű dolog amely ártatlan embereket érint. Éhinség...
3. Ez egy komikus kép inspirálta kérdés ahol egy hindu kislány és egy keresztény kisfiú a betűző verseny előtti napon imádkoznak az Istenükhoz hogy "add hogy én nyerjek" majd a következő képeken Jézus és egy elefántszerű hindu isten harcba bocsátkoznak. Ez nyilván csak egy rossz poén, de tényleg mi történik ebben a szituációban ?
A válaszokat előre is köszönöm.
Mire megfogalmaznám megváltozik és így már nem lenne igaz a válaszom.
Hazudni lehet de minek? Rettegni és szégyenkezni is lehet miközben minden erő köddé válik de minek? Felnézhi valamire és értékesebbnek látni is lehet bármit de minek? Kiszolgáltatottnak is érezhetném magam miközben tényleg lassan az is lennék. Minek?
Teljesen lényegtelen a válaszom.
1-es szép!!! pure poetry
*
én meg most -időhiány miatt- csak Weörest idézem, mely megragadja jelenlegi állapotomat
"Isten gondol öröktől fogva téged,
elméjében léted mint szikla áll.
Mi ehhez mérve habfodornyi élted?
és mit változtat rajtad a halál?"
Először is, én keresztény vagyok, egész pontosan katolikus. :)
"Milyen valláshoz kapcsolódó rituálékat teszel ? (pl iszlámoknak az imádkozás, keresztényeknél a miatyánk mondogatás, bármi ami hithez köthető és megnyilvánul fizikai vagy gondolati síkon.) "
Először is, a keresztények imádkozása nem a miatyánk mondogatásából áll, bár tény, ez egy nagyon kedves imádság, hiszen maga Jézus tanította.
Általában én reggelente elolvasom a napi Evangéliumot, átelmélkedem, igyekszem napközben is visszagondolni arra a szentírási szakaszra, beépíteni az életembe a tanítását. Aztán reggelente szoktam még imádkozni, hálát adni, kérni. Esténként végiggondolom a napomat, mindenért hálát adok.
Vasárnap, és ünnepnapokon elmegyek a templomba, hiszen jó Jézussal az Eucharisztiában találkozni. A prédikációra is igyekszem figyelni, és hazavinni belőle magammal valamit.
"Hogyan racionalizálod a hited függvényében azt hogy ennyi a háború, baleset, betegség, és egyéb szörnyű dolog amely ártatlan embereket érint. Éhinség... "
A világunkban lévő gonosz nem Istentől van. Ő nem akarja mindezt. Egyrészt a szabad akarat következménye, az ember szembefordult Istentől, másrészt pedig a Sátán is munkálkodik ebben a világban.
"Ez egy komikus kép inspirálta kérdés ahol egy hindu kislány és egy keresztény kisfiú a betűző verseny előtti napon imádkoznak az Istenükhoz hogy "add hogy én nyerjek" majd a következő képeken Jézus és egy elefántszerű hindu isten harcba bocsátkoznak. Ez nyilván csak egy rossz poén, de tényleg mi történik ebben a szituációban ? "
Ezt nem igazán értem. Mi lenne? Nyilván, ha az egyik igaz, a másik nem lehet az, a hitem szerint a hindu istenség nem létezik. :)
1. Én református vagyok, szóval mi kevésbé vagyunk "rituálisak". Imádkozni persze szoktam, de a Miatyánkon kívül (amit nem 10x mondok el egymás után, csak egyszer) saját szavaimmal teszem.
2. Pál Apostol azt írja 2 Korinthus 4:4-ben hogy a Földnek az "istene" a sátán. Jézus meg azt mondja hogy helyet készít nekünk a Mennyben, és próbálok erre gondolni. De a világnak a szépségeit is próbálom meglátni, nem csak szenvedést látok ha körülnézek, hanem rengeteg szép dolgot is!
3. Semmi, ez egy vicc. A keresztyénség szerint Jézus Isten fiaként úgyis legyőzne egy elefántszerű lényt, viszont Jézus feladata nem az hogy minden kívánságodat lesse és a kabalád legyen. Szóval ezt nem kell túlbonyolítani, csak egy vicc...
Kedves kérdező!
"Ti hisztek? Hogy írnátok le a hiteteket?"
Nem kell hinni a dogmágban, vagyis értelmetlen. (Dogma:
1. határozat, törvény (amit kételkedés és gondolkodás nélkül el kell fogadni);
2. bizonyítás nélküli, megváltoztathatatlannak hirdetett, minden hívőre kötelező hittétel.)
Az én hitem a bizonyítékok hosszú sora amit bárki megtalál a természet törvényekben, ha ilyen irányú igényre/érdeklődésre van megfelelő affinítása!
1. Nem teszek rituálékat, mivel nincs értelme és bizonyíték hiányában nincs pozitív hatása! (kisérletek bizonyítják) Mivel a vallásokra semmilyen bizonyíték nem létezik, még a főszereplőkre vonatkozóan sem, ezért csak egy kinyilatkoztatás/kitaláció/fantazmagória/sci-fi, bármit is jelentsen. Vagyis: vallás nélkül is lehetsz becsületes és segítőkész ember.
Az ártalmatlan vagy annak tűnő babonák bizonyos formái, például az asztrológia oly mélyen beivódtak a társadalom tudatába, mint macskavizelet az ülőgarnitúra szövetébe.
2."Hogyan racionalizálod a hited függvényében azt hogy ennyi a háború, baleset, betegség, és egyéb szörnyű dolog amely ártatlan embereket érint. Éhinség..."
Egy értelmes/fejlett civilizációban, és egy isten teremtette világban/univerzumban nincsenek háborúk,betegségek, balesetek, és szörnyű dolgok!!
3." Ez egy komikus kép inspirálta kérdés ahol egy hindu kislány és egy keresztény kisfiú a betűző verseny előtti napon imádkoznak az Istenükhoz hogy "add hogy én nyerjek" majd a következő képeken Jézus és egy elefántszerű hindu isten harcba bocsátkoznak. Ez nyilván csak egy rossz poén, de tényleg mi történik ebben a szituációban ? "
Ne haragudj, de ennek nincs értelme!
A válasz: Nem történik semmi , mert csak kitaláció. Az történik amit szeretnél!!
"Nem hiszem el. Teljesen értelmes kézzel megfogható dolgokat kérdeztem, erre túlgondolt, ostoba semmitmondó válaszokat kapok a semmiről. Ja és a szomorú hogy elhiszitek milyen mély filozofikus tartalommal bír, így kompenzáljátok hogy nem sikerült a magyar érettségi?!" - a kongeniális kérdező imigyen szóla.
*
Kérdező, köszönöm - az egyes nevében is-, hogy kiállítottad a bizonyítványunkat.
Írjon neked a "túlgondolt" leérettségizett halál.
De ne búsulj azon, hogy mi mit hiszünk, és mit nem.
"Most nem fontos hogy én mit képviselek"
- és hozzátenném, hogy ebben az esetben, amikor idegen, ismeretlen embereket arról kérdezel, ami a legbensőbb lényegükhöz tartozik, akkor igen is fontos - na, nem az, hogy "mit képviselsz", hanem, hogy mi a te hited.
Végül is egy párbeszéd lehetett volna ez, nem pedig egy ávós tiszt vallatása és a válaszolók halálra ítélése.
De ehhez, hogy ezt megértsd, kell egy finomabb érzék, ami a hozzászólásaid és statáriális ítélethozatalaid alapján nálad valahogy nem működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!