Ti hisztek? Hogy írnátok le a hiteteket?
Most nem fontos hogy én mit képviselek, azt kérem hogy akinek van kedve jellemezze az ő hitét pár szóban hogy miben hisz, illetve van pár konkrét kérdésem is.
1. Milyen valláshoz kapcsolódó rituálékat teszel ? (pl iszlámoknak az imádkozás, keresztényeknél a miatyánk mondogatás, bármi ami hithez köthető és megnyilvánul fizikai vagy gondolati síkon.)
2. Hogyan racionalizálod a hited függvényében azt hogy ennyi a háború, baleset, betegség, és egyéb szörnyű dolog amely ártatlan embereket érint. Éhinség...
3. Ez egy komikus kép inspirálta kérdés ahol egy hindu kislány és egy keresztény kisfiú a betűző verseny előtti napon imádkoznak az Istenükhoz hogy "add hogy én nyerjek" majd a következő képeken Jézus és egy elefántszerű hindu isten harcba bocsátkoznak. Ez nyilván csak egy rossz poén, de tényleg mi történik ebben a szituációban ?
A válaszokat előre is köszönöm.
Hogy miben hiszek? Inkább kiben. Ez egy nehéz kérdés, amikor tenni kell valamit, akkor mutatkozik meg, hogy ki kiben vagy miben hisz.
Sok pénzt adtam eddig Jézus missziójára és a szegények segítésére. Sok időt töltök, hogy kutassam a Bibliát és keressem Isten akaratát, részt vegyek az egyházam munkájában, energiát, de mindezek csak azt mutatják, hogy már nem vagyok teljesen önző, és teljesen hitetlen, mint régebben. Ezek a felesleges pénzemből, felesleges időmből mennek, de amikor kockázatos volt, hogy megaláznak, vagy valami maradandóbb kárt szenvedek, ritkán tettem hitteli lépést, és az is régen volt. Kétszer ugyan feladtam Istennek, hogy Jézus miatt kirúgnak a munkahelyemről, egyszer vállaltam, hogy Jézus miatt akár börtönbe kerülhetek.
Alapvetően aki az élő Istenben való hitben él, az olyan helyzeteket választ tudatosan, amelyekben tudja, hogy saját maga erejéből, bölcsességéből (előrelátásából), szeretet képességéből nem fog menni, de mégis belelép, mert hisz benne, hogy Istennel menni fog. Ez komoly küzdelem, mert az ember hajlik arra, hogy saját magában vagy más látható emberben, látható dologban higgyen. De megéri, mert aki Jézusban hisz, azt ő ki tudja szabadítani akár a halálból is, és feltámasztja az utolsó napon.
Egy jó lépésnek tartom, hogy ha valaki vagy valami az élő és láthatatlan Istenben való hitem akadálya, mert a teremtményekben (akiknek nincs élete önmagában)
vagy a láthatókban (amelyek meg fognak szűnni) kezdek bízni, arról mondjak le.
Például eddig félretettem majdnem 2 millió forintot, hogy ha betegebb lennék, legyen miből gyógyíttatni magam. De rájöttem, ha Isten akarata, hogy beteg legyek, a pénzem nem tudja ezt megakadályozni. Amúgy is, Istennek a világmindenség Uraként, és szerető apaként nem nehéz megoldania, hogy akkor is meggyógyuljak, vagy meggyógyítsanak, ha nincs rá pénzem. Szóval eldöntöttem, beadom a pénz nagyobb részét az egyházunk missziós alapjába, a többi részét pedig az egyházunk szegénysegítési alapjába meg egy keresztény alapítvány afrikai árvákat segítő programjába.
Aki hit nélkül próbál keresztényként élni, akár jó szándékkal is, bele fog fáradni, ki fog égni, és én is érzem ennek jeleit. "De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el."
gombás a lábad? kezeltesd.Hogy melyik földrészen vagy az nem érdekes - a hited lett volna érdekes ennél a kérdésnél, hogy "kit képviselsz" - ez most is érdekel.
"senki nincs kényszerítve a válaszadásra, az ír aki szeretne"
-így van, nem is ez volt a baj, de úgy látszik nem tudod felfogni a válaszaimat, pedig valószínű érettségiztél magyarból.
Az idióta ítélkezésed volt a baj. Hogy jössz te ahhoz, hogy így lebarmolj valakit, aki ír ide?
"kézzel fogható dolgokat kérdeztél" - nevetséges vagy, a hitem nem "kézzel fogható" -
Na mindegy.
Viszontlátásra.
Azért kiderült ebből a szerencsétlen párbeszédből,
a te hited alapja a lábgomba valamely titokzatos kontinensen és onnan meríted ezt a páratlan gőgöt, hogy ítélkezz (a + ítélkezés is ítélkezés ) mások hite / tudása / érettségije felett,
az én hitem meg a filozófia és a költészet, a művészet talajából növő illatos virág.
De nem ítéllek el, hisz minden ember más és más.
A hite pedig emberi szavak fölötti - formafölötti - lényege, amelyet vagy formába (vers, rajz. zene stb) tud önteni, vagy nem.
"az ártalad írtak 80%-át csak te érted,"
Miből gondolod, hogy mivel te nem értesz, azért más sem ért "csak 20%-ban"? Te magad hogyan tudsz a több mint 7 milliárd ember nevében nyilatkozni? Része a hitednek, hogy Istennek hiszed magad?
1.Imaélet.
Igyekszem olyan életet élni,hogy Istent,mint jó barátomat ne bántsam meg. Hozzá méltóként igyekszem mindenki irányában,a feltétlen jóakaratot gyakorolni. Ezt munkám végzésében,kapcsolataimban is igyekszem láthatóvá tenni. Természetesen,naponta többször is kifejezem gondolataimat Istennek.
2.Minden gonoszság Sátántól ered,akit szolgálnak a gonoszok,legtöbbször tudatlanul. Az emberiség kiszolgáltatta magát neki. Isten,senkit sem védhet meg,az egyén akarata ellenére.
3.Krisztus követője,a jót a jóért gyakorolja,s nem annak jutalmáért. Egy keresztény gyermek nem igyekszik legyőzni senkit,de a tőle tehető legjobbat teszi egy olyan versenyben,amikor nem cél,mások megalázása.
Kedves Kérdező!
Mivel én nem vagyok anonim, van megjelenített felhasználó nevem, amiből beazonosítható is vagyok - tényleg őszintén érdekel, miért kérdezed ezeket. Felmérést készítesz az oldal használói között? Mi a célod ezzel?
Nem kötözködök, csak úgy gondolom, igaza van annak, aki előttem ezt már felvetette - tehát szeretném, ha megválaszolnád most először Te a kérdéseket. A sajátjaidat és aztán az enyémet is.
Utána én is eldöntöm, hogy részt akarok-e venni a kutatásodban. :)
Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!