Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények! Ti miben hisztek...

Keresztények! Ti miben hisztek? Isten fia a Jézus, vagy pedig Jézus az Isten?

Figyelt kérdés

2020. aug. 30. 19:32
A kérdező szavazást indított:
Jézus Krisztus, az Isten fia
Jézus az Isten
18 szavazat
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
73%

Ez nem népszavazás kérdése. Aki nem hiszi, hogy Jézus az Isten, az nem keresztény.

Pont

2020. aug. 30. 19:35
 2/40 anonim ***** válasza:
1%
Jézus félig Isten.
2020. aug. 30. 19:38
 3/40 A kérdező kommentje:
Akkor miért mondják azt, hogy Jézus, Isten fia? És sok szó esett hozzá. És nem Jehova Tanúkat kérdeztem!
2020. aug. 30. 19:43
 4/40 anonim ***** válasza:
Hibásan mondják. Az Atyának fia.
2020. aug. 30. 20:00
 5/40 A kérdező kommentje:
13Mikor pedig Jézus Czézárea Filippi környékére méne, megkérdé tanítványait, mondván: Engemet, embernek Fiát, kinek mondanak az emberek? (Márk 8,27-30; Luk 9,18-21) 14Ők pedig mondának: Némelyek Keresztelő Jánosnak, mások Illésnek; némelyek pedig Jeremiásnak, vagy egynek a próféták közül. (Mát 14,2;Mát 17,10) 15Monda nékik: Ti pedig kinek mondotok engem? (Márk 13,1-37; Luk 21,5-36) 16Simon Péter pedig felelvén, monda: Te vagy a Krisztus, az élő Istennek Fia. (Ján 6,6-9) 17És felelvén Jézus, monda néki: Boldog vagy Simon, Jónának fia, mert nem test és vér jelentette ezt meg néked, hanem az én mennyei Atyám.
2020. aug. 30. 20:02
 6/40 anonim ***** válasza:
81%
Amikor az Isten Fia kifejezést használják, akkor Isten alatt az Atyát értik. Ettől még Jézus is Isten, hiszen a Szentírás maga mondja számos helyen.
2020. aug. 30. 20:03
 7/40 A kérdező kommentje:
Amúgy én is hiszem, hogy Jézus, Isten. Hiszen ott vannak a csodák. De én abban is hiszek, hogy Jézus Krisztus, az élő Isten fia. Ez most bűn? Keresztény szeretnék lenni. Kezdő vagyok.
2020. aug. 30. 20:07
 8/40 anonim válasza:
45%

János Evangyélioma 1. rész

1.

Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.

2.

Ez kezdetben az Istennél vala.

3.

Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.

4.

Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága;

5.

És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt.

6.

Vala egy Istentől küldött ember, kinek neve János.

7.

Ez jött tanúbizonyságul, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, hogy mindenki higyjen ő általa.

8.

Nem ő vala a világosság, hanem jött, hogy bizonyságot tegyen a világosságról.

9.

Az igazi világosság eljött volt már a világba, a mely megvilágosít minden embert.

10.

A világban volt és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt.

11.

Az övéi közé jöve, és az övéi nem fogadák be őt.

12.

Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, a kik az ő nevében hisznek;

13.

A kik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek.

14.

És az Íge testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.

1-től 3-ig és a 14-est értelmezd.

Én szerintem Jézus is Isten, Jézus is részt vett a teremtésben, ahogy a Szent Lélek is.

2020. aug. 30. 21:00
 9/40 A kérdező kommentje:
:) én is azt hiszem, hogy Jézus Isten, csak épp, Isten Fia!
2020. aug. 30. 21:03
 10/40 anonim válasza:
86%

1 Tim 3:16

16 És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten megjelent testben, megigazíttatott lélekben, megláttatott az angyaloktól, hirdettetett a pogányok közt, hittek benne a világon, felvitetett dicsõségbe.

kell ennél egyértelmûbb bizonyíték?

2020. aug. 30. 21:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!