Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények! Ti miben hisztek...

Keresztények! Ti miben hisztek? Isten fia a Jézus, vagy pedig Jézus az Isten?

Figyelt kérdés

2020. aug. 30. 19:32
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
A Szentháromság-ban hiszünk (Atya,Fiú és Szentlélek).Egy Isten van,mely három módón nyilvánul meg. A kérdés feltevésed ezért rossz.
2020. szept. 6. 16:49
 22/40 anonim válasza:

Ezen a kérdésen már közel kétezer éve vitatkoznak a keresztény felekezetek, és jó sok embert megöltek már miatta:

[link]

[link]

Modern követőik pl. az LDS és a jehovások.

Nyilván az alapprobléma az, hogy a Biblia homályos és önellentmondásos ebben a tekintetben (is), így aztán mindenki szája íze és privát szektaalapítási szándéka szerint értelmezi.

2020. szept. 6. 17:35
 23/40 anonim ***** válasza:
0%

a szoveg a torah-(o-testamentum)-bol on!az ur fiai!

minden zsido az ur fia amiota szovetseget kotott a zsidokkal az ur a sinain!

az ur fia = az illeto onmagaban hord egy paranyi reszt az urbol!! ezt hivjuk ugy neshama!!

a jezus story kitalacio! nincs tortenelmi alapja! akit megfaszitettek azt ugy hivtak yesha bar-yossef egy arami igehirdeto volt a nasarea szektabol! -(ugy is ismertek immanuel h'nocri)-

2020. szept. 6. 20:19
 24/40 anonim ***** válasza:
Kedves goveret! A kérdésben ott van világosan, hogy keresztényekhez szól! Nem a zsidó magyarázat érdekli a kérdezőt, ezen mi nem világos?
2020. szept. 6. 20:27
 25/40 anonim ***** válasza:

"minden zsido az ur fia amiota szovetseget kotott a zsidokkal az ur a sinain!"

"a jezus story kitalacio!"

A sínai story mitől nem kitaláció akkor? Sokkal inkább lehet kitaláció, mert majd kétszer olyan régen volt. Az evangéliumokat Jézus halála után néhány évvel, évtizeddel írták, a Tórát ezen események után sok évszázaddal.

2020. szept. 6. 20:50
 26/40 anonim ***** válasza:
0%

utolso

a torah-t mozes irta meg a har horeb-en ne mond el senkinek!

vagyis tobb mint 2500 evvel a "jezuskad" elott!!

amirol te pampogszitt az a talmud es az iguerut kodesh

2020. szept. 7. 04:12
 27/40 anonim ***** válasza:

Egyedül itt te pampogsz gyenge magyarsággal írva az ökörségeidet. Kr.e. 2500 körül zsidó vallás se volt, nemhogy Mózes :D

2020. szept. 7. 09:56
 28/40 anonim ***** válasza:

Ha Jézus Isten fia, akkor nem teremtmény, hanem Istenből, Istentől született, ez azt jelenti, hogy Jézus Isten része. Röviden Jézus a láthatatlan Isten kinyilatkoztatása a teremtett világ számára! Tehát Isten testet öltött Jézus személyében! Ezért Jézus Isten része, testben való kinyilatkoztatása! Nem férfiúi gerjedelem által fogant, hanem a Szent Szellem által. Tehát Jézusban kezdettől fogva Isten lakott a Szent Szellem által!

Ha Jézus nem Isten, akkor nem is bocsáthatja meg a bűnöket! Ez már életében probléma volt a farizeusok körében! Hiszen ezért is akarták megölni, hogy ember létére Istenné teszi magát.

Mt.9,6.Hogy pedig megtudjátok, hogy az ember Fiának van hatalma a földön a bűnöket megbocsátani (ekkor monda a gutaütöttnek): Kelj föl, vedd a te ágyadat, és eredj haza.

Mk.2,10.Hogy pedig megtudjátok, hogy az ember Fiának van hatalma e földön a bűnöket megbocsátani, monda a gutaütöttnek:

Lk.5,24.Hogy pedig megtudjátok, hogy az ember Fiának van hatalma e földön megbocsátani a bűnöket, (monda a gutaütöttnek): Néked mondom, kelj fel, és fölvévén nyoszolyádat, eredj haza!

Lk.7,49.És a kik együtt ülének vele az asztalnál, kezdék magukban mondani: Ki ez, hogy a bűnöket is megbocsátja?

Jn.10,33.Felelének néki a zsidók, mondván: Jó dologért nem kövezünk meg téged, hanem káromlásért, tudniillik, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat.

1Tim.3,16.És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten megjelent testben, megigazíttatott lélekben, megláttatott az angyaloktól, hirdettetett a pogányok közt, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségbe.

Jn.10,

17.Azért szeret engem az Atya, mert én leteszem az én életemet, hogy újra felvegyem azt.

18.Senki sem veszi azt el én tőlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól.

19.Újra hasonlás lőn a zsidók között e beszédek miatt.

30.Én és az Atya egy vagyunk.

Jn.14,8.Monda néki Filep: Uram, mutasd meg nékünk az Atyát, és elég nékünk!

Jn.14,9.Monda néki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? a ki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?

Röviden: Isten Szellem és Ő benne áll fen az egész teremtett világ! Jézus pedig Isten kinyilatkoztatása, kivetülése a teremtett világ számára mind Angyali, mind emberi részre.

Az Ó szövetségben úgy olvashatunk Róla, hogy az: "Úr Angyala" vagy az "Úrnak Angyala"!

Kol.1,16.Mert Ő benne teremtetett minden, a mi van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremttettek;

Kol.1,17.És Ő előbb volt mindennél, és minden Ő benne áll fenn.

Kol.1,19.Mert tetszett az Atyának, hogy Ő benne lakozzék az egész teljesség;

Kol.2,9.Mert Ő benne lakozik az istenségnek egész teljessége testileg,

Mi kell még ennél több???

2020. szept. 23. 22:22
 29/40 A kérdező kommentje:

De akkor miért kell kettő dologban hinni? Jézusban és Istenben??

Vagy elég a Jézus hit? Ha hiszek csak Jézusban, akkor Istenben is hiszek?

2020. szept. 23. 22:47
 30/40 anonim ***** válasza:
kérdező szerintem fordítva.
2020. szept. 24. 00:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!