Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi, ti miért értelme...

Jehova tanúi, ti miért értelmezitek úgy, hogy aki titeket visszautasít, az Istent is visszautasítja?

Figyelt kérdés
2020. aug. 27. 15:34
 61/95 anonim ***** válasza:

60

Hülyeség a hited? Ki vagy te hogy ezt megmond? A hit egy személyes dolog és nincs jó vagy rossz hit. De persze te, a nagy okos ezt jobban tudja. Azért kicsit szállj le a magas lóról, okoska!

2020. szept. 9. 19:02
 62/95 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"A hit egy személyes dolog és nincs jó vagy rossz hit."

Akkor hogy létezhetnek hamis vallások a Vezető testület szerint?

"De igen."

Határozottan NEM! Mert ha még is hiszel egy korábbi tanításnak akkor bizony te lázadó vagy! És ha nem a korábbi tanításban hiszel akkor megváltozott a hited és nem tartasz ki mellette életed végégig!

"Mint az általam adott példában is láthattad, sokszor megváltozott a történelem során a tanítás, de az emebr ettől még a helyes úton járt."

Ácsi bátya! Hitről írtál és nem útról.

"Te talán körülmetéltetted magad? A feleséged fedett fővel imádkozik? Pedig ezek is olyan dolgok, hogy valaha (a Biblián alapszik ez a tan) nagyon is betartották."

Nem! Nem vagyok zsidó!

Képzeld el hogy az én gyülekezetemben betartják az asszonyok.

Jehova tanúi sokszor azt hiszik hogy csak és kizárólag ők tesznek dolgokat. Korábban megdöbbentett hogy mennyire tudatlanok a tanúk. De már kezdek hozzászokni!

2020. szept. 9. 19:18
 63/95 anonim ***** válasza:

Te mint keresztény, talán nem tartod pl a muzulmánokat hamis vallásúaknak? S ők pl nem téged?

Más a hit, hogy más hitet nem tekintünk sajátunknak és igaznak, de nem jelentjük ki, hogy valami hülyeség vagy ostobaság vagy rossz. Mutassa meg az illető, hogy ő jobb, hogy igazabb vagy hogy okosabb.

"Ácsi bátya! Hitről írtál és nem útról."

Nem húztunk együtt gatyát, 'bátya'! Azért a szavakkal játszani. A hit egy út, amin jársz. Ha ezt nem érted, arról nem én tehetek.

"Képzeld el hogy az én gyülekezetemben betartják az asszonyok.

Jehova tanúi sokszor azt hiszik hogy csak és kizárólag ők tesznek dolgokat. Korábban megdöbbentett hogy mennyire tudatlanok a tanúk. De már kezdek hozzászokni!"

Megkérdezhetem, mely gyülekezet tagja vagy? És az egy dolog, hogy nálad betartják. De vajon vallási okokból? Minden esetre ez a te dolgod.

Tudatlanok a tanúk? Te talán olyan nagy tudós okosnak érzed magad? Tényleg, egy zseni vagy.

2020. szept. 9. 19:36
 64/95 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Te mint keresztény, talán nem tartod pl a muzulmánokat hamis vallásúaknak? S ők pl nem téged?"

Itt nem rólam van szó. Hanem egy állításról amit a Vezető testület kijelentett és te elfogadtad!

"Nem húztunk együtt gatyát, 'bátya'! Azért a szavakkal játszani. A hit egy út, amin jársz. Ha ezt nem érted, arról nem én tehetek."

Nem feltétlenül! Hiszen állíthatja valaki hogy hisz Istenben ,de ez nem azt jelenti hogy úgy is él!

- Ezt épp hogy neked kellene tudni. Sőt egy Jehova tanújának még inkább tudnia kellene hiszen hangoztatjátok. Hogy ti ezt csináljátok meg azt és ezt kell tenni meg azt!

"Megkérdezhetem, mely gyülekezet tagja vagy?"

Igen ,megkérdezheted!

"És az egy dolog, hogy nálad betartják. De vajon vallási okokból?"

Nem nálam ,hanem nálunk! Nem kérdezgettem végig az asszonyokat hogy miért teszik. De az biztos hogy tudják ,mivel szóba került ez a dolog az egyik alkalmon. (amikor én is ott voltam) De lehet hogy többször is csak én arról nem tudok.

"Minden esetre ez a te dolgod."

Már hogy mi az én dolgom?

"Tudatlanok a tanúk?"

Igen azok! Ami más keresztény egyházakat és felekezetek illet bizony tudatlanok a tanúk!

"Te talán olyan nagy tudós okosnak érzed magad? Tényleg, egy zseni vagy."

Nem vagyok tudós. Az meg hogy ki az okos az viszonyítás kérdése.

Hogy zseni lennék ,kizárt! De te sem vagy az! Én egy átlagos ember vagyok ,nincs rendkívüli képességem!

2020. szept. 9. 21:54
 65/95 anonim ***** válasza:

"Itt nem rólam van szó. Hanem egy állításról amit a Vezető testület kijelentett és te elfogadtad!"

Jaj, tehát te szent és sérthetetlen vagy. Értem. Pedig az igazság az, hogy midnen egyes felekezet saját magát tartja igaznak.

"Igen ,megkérdezheted!"

Humorcukorkát vettél be reggel? Valami angy titkos társaság tagja vagy, vagy mi? Mondd, hogy mely felekezet tagja vagy. Vagy itt te tabu vagy?

"Igen azok! Ami más keresztény egyházakat és felekezetek illet bizony tudatlanok a tanúk!"

Örvendek, hogy te egy zseni vagy. Milyen jó is, hogy a sok tudatlan közt ott vagy te, az egyetlen és igaz nagyokos, aki mindent tud és aki csak úgy általánosítva letudatlanoz ok nélkül másokat.

2020. szept. 9. 22:00
 66/95 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Jaj, tehát te szent és sérthetetlen vagy. Értem. Pedig az igazság az, hogy midnen egyes felekezet saját magát tartja igaznak."

De ebben az esetben nem a felekezetekről beszélgettünk. Tettél egy kijelentést. Amidig csak élsz - állítottad! De ez nyilvánvalóan nem igaz! Nem lehet igaz ,mert a Vezető testület felülírja a hitedet!

"Humorcukorkát vettél be reggel? Valami angy titkos társaság tagja vagy, vagy mi? Mondd, hogy mely felekezet tagja vagy. Vagy itt te tabu vagy?"

Igen van hogy szeretek viccelődni! Megkérdezted! De nem árulom el. Viszont ha vállalod hogy el az egyik összejövetelünkre akkor megtudhatod! Ha nem ,akkor ennyi volt akkor nem fontos.

"Örvendek, hogy te egy zseni vagy. Milyen jó is, hogy a sok tudatlan közt ott vagy te, az egyetlen és igaz nagyokos, aki mindent tud és aki csak úgy általánosítva letudatlanoz ok nélkül másokat."

Te viszont biztosan nem vagy zseni ,mert írtam hogy átlagosnak tartom magamat! És azt is hogy nincsenek rendkívüli képességeim!

- Tévedsz! Nem ok nélkül! Tapasztalatból írtam amit írtam!

És te jöttél a körülmetéléssel és azzal hogy az asszonyok befedik-e a fejüket!

És biztosan csak úgy véletlenül írtad ezt: "Pedig ezek is olyan dolgok, hogy valaha (a Biblián alapszik ez a tan) nagyon is betartották." Csak én ezt egyáltalán nem veszem be. Jó ideje ismerem már a tanúkat és vannak dolgok amelyek nem változnak. Nem is tudnál rajta változtatni hiszen az Őrtorony általi tanítás miatt alakul ki! És te pontosan azt teszed ami ezt támasztja alá. Ha kínosan ügyelnél arra hogy semmi olyat ne írj ami alapján azt lehetne mondani hogy Jehova tanúja vagy akkor is rájönnék ezekből a jelekből.

Annyira tipikus viselkedés szinte olyan mint az új lenyomat!

2020. szept. 10. 17:40
 67/95 anonim ***** válasza:

"Igen van hogy szeretek viccelődni! Megkérdezted! De nem árulom el. Viszont ha vállalod hogy el az egyik összejövetelünkre akkor megtudhatod! Ha nem ,akkor ennyi volt akkor nem fontos."

Mekkora titok övezi a felekezetedet... Micsoda nagy titkos szövetség lehet. Hatalmas titok, ügyelj, mert hadititokká fogják nyilvánítani.

" Ha kínosan ügyelnél arra hogy semmi olyat ne írj ami alapján azt lehetne mondani hogy Jehova tanúja vagy akkor is rájönnék ezekből a jelekből."

Csakhogy én nem titkolom, hogy Jehova tanúja vagyok. Nem szégyellem és nem titkolom. Büszke vagyok rá. Te vagy az, aki valami világrengető titoknaknak tartja a felekezeti hozzátartozását.

Ha ennyire nagy titok, hogy csak a titkosszolgálat tudhatja, annyit árulj el, hogy miből gondolod, hogy a te felekezeted bármiben is különbözik, bátmivel is jobb vagy az az igaz hit?

De továbbra is nagyon érdekel, melyik lehet ez a nagy titkos felekezet... Eddig még senkit nem ismertem, aki nem vállalta fel büszkén a hitét.

2020. szept. 10. 17:54
 68/95 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Mekkora titok övezi a felekezetedet... Micsoda nagy titkos szövetség lehet. Hatalmas titok, ügyelj, mert hadititokká fogják nyilvánítani."

Nagyon rossz a meglátásod! Ami ennyire titkos arra nem hívnak meg idegeneket! De én meghívtalak!

"Csakhogy én nem titkolom, hogy Jehova tanúja vagyok."

Soha nem jöttem volna rá!

"Nem szégyellem és nem titkolom. Büszke vagyok rá. Te vagy az, aki valami világrengető titoknaknak tartja a felekezeti hozzátartozását."

Még jó hogy azt írtam hogy: "Ha kínosan ügyelnél arra..."

- És itt a hangsúly a "HA" szócskán van!

De nem ügyelsz rá kínosan. Ergo ez egy felvetés volt! Abban az értelemben Ha úgy történtek volna a dolgok. De értelemszerűen nem úgy történtek! Nem tartom világrengető titoknak. Meghívtalak csak te nem élsz vele! A te döntésed!

"Ha ennyire nagy titok, hogy csak a titkosszolgálat tudhatja, annyit árulj el, hogy miből gondolod, hogy a te felekezeted bármiben is különbözik, bátmivel is jobb vagy az az igaz hit?"

Ilyesmiről nem tudok. De nem is állítottam ilyesmit.

"De továbbra is nagyon érdekel, melyik lehet ez a nagy titkos felekezet... Eddig még senkit nem ismertem, aki nem vállalta fel büszkén a hitét."

Nos ez biztosan különbség közöttünk. Te azt hiszed hogy az egyház ment meg! De ez hazugság. A megmentés csak is Jézus Krisztuson keresztül lehetséges ,nincs más út! És hiszen hogy így van és vállalom a hitemet! Hiszem azt is hogy egy az Isten a mennyei Atya az Univerzum teremtője. Én felvállalom a hitemet!

2020. szept. 10. 18:53
 69/95 anonim ***** válasza:

Nem, nem az egyház ment meg. Az egyházat emberek csinálták.

De mégis hova hívsz meg? Egy titkos felekezetbe? Aminek nem is ismert a neve? Mit kell annyit körtörfalazni, ha akarsz mondani valamit?

Nos mi ennek a nagyon titkos felekezetnek a neve?

2020. szept. 10. 21:04
 70/95 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Mit kell annyit körtörfalazni, ha akarsz mondani valamit?"

Szerinted ha akarnék valamit mondani akkor nem tenném meg?

"Nos mi ennek a nagyon titkos felekezetnek a neve?"

Ha el jössz azt is megtudod! Bár szerintem nem sok jelentősége van ,hogy mi is a neve a gyülekezetnek!

2020. szept. 10. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!