Jehova tanúi, ti miért értelmezitek úgy, hogy aki titeket visszautasít, az Istent is visszautasítja?
6-os
Szerintem egy épeszű ember nem retteg attól, hogy mi lesz a halál után, mivel a halál után megszűnik minden és kész. Nincs mitől félj, mert az egész teljes tudatvesztéssel jár, majd megsemmisülsz.
De hinni csak nem bűn.
És amit írsz, hogy meglátogatnak, arra anyit mondhatok, hogy ha ennyire lüktetsz emiatt, mondd meg nekik "Sziasztok! Bocsánat, de nem szeretném, ha többször meglátogatnátok. Kérlek, írjátok fel a címemet, hogy többé ne csengessetek be, ha erre jártok!". Ugyanis ennek ez a módja, ezt szokás csinálni. Ja és ne ess túlzásokba itt a naponta 3szor dumával...
Nincs karantén? Akkor minek az a szöveg, hogy "Maradj otthon!"?
Csak úgy megjegyzem, hogy rengeteg országban hónapokig kijárási korlátozás illetve kijárási tilalom volt érvényben. Hónapok óta nem folyik semmilyen prédikáló szolgálat.
Megkértem őket szépen is, meg csúnyán is. Mindig visszajönnek. Nem nagyon érdekel hogy ők miben hisznek, de nehogy már támogassuk a szektázást ember. Gondolkodj már. 2000-es évek elején 100 ember mérgezte meg magát mert egy ilyen szekta azt mondta hogy isten csak így bocsátja meg a bűneiket. Az meg hogy te mit hiszel, hogy hányszor jönnek, főleg nem érdekel.
Vidiripi
"Azt pedig értsd meg, hogy a Testvérek, meggyőződésből teszik amit tesznek, és nem azért mert sérelmet, vagy bántalmazást akarnak okozni."
És te miért állítasz valótlant!
Vannak olyan tanúk akik épp csak annyi órát jelentenek le hogy a vének ne piszkálják őket!
Ha annyira meggyőződésből tenné minden egyes tanú akkor nem lenne szükség az óraszám leadásra. Mindenkinek a lelkiismeretére lenne bízva!
De tudok olyan fiatalról is aki beírta az óraszámokat de valójában nem is végzett szolgálatot. Szintén azért tette hogy a vének ne piszkálják. Na ő mondjuk már nem Jehova tanúja.
- Akkor most te is hazudozol vagy csak egyszerűen nem vagy tisztában részletekkel?
"És amit írsz, hogy meglátogatnak, arra anyit mondhatok, hogy ha ennyire lüktetsz emiatt, mondd meg nekik "Sziasztok! Bocsánat, de nem szeretném, ha többször meglátogatnátok. Kérlek, írjátok fel a címemet, hogy többé ne csengessetek be, ha erre jártok!". Ugyanis ennek ez a módja, ezt szokás csinálni. Ja és ne ess túlzásokba itt a naponta 3szor dumával..."
A napi 3 az tényleg nem reális. De azt azért had jegyezzem meg hogy az ilyen címeket is idővel újra meglátogatják Jehova tanúi.
Hogy miért teszik?
- Az indoklás az hogy hátha megváltozott a házigazda hozzáállása.
"Ha annyira meggyőződésből tenné minden egyes tanú akkor nem lenne szükség az óraszám leadásra. Mindenkinek a lelkiismeretére lenne bízva!
De tudok olyan fiatalról is aki beírta az óraszámokat de valójában nem is végzett szolgálatot. Szintén azért tette hogy a vének ne piszkálják. Na ő mondjuk már nem Jehova tanúja."
Akkor ők nem meggyőződésből lettek tanúk. Ha vállalkozott a szolgálatra, akkor azt meggyőződésből kellett volna tegye. A szolgálat nem kötelező, csak az csinálja akinek ideje és energiája engedi. De ha vállalkozol rá és nem is veszel részt, de azt mondod, hogy ott voltál... Tudod ezt egyszerű, szép magyar szóval HAZUGSÁGnak nevezik.
És semmilyen óraszám nem kötelező. Te mondod meg, hogy tudok szolgálni 4 órát pl. Akkor az a 4 óra lesz "kötelező". Ha csak egyet, akkor azt az egyet várják el. Ennyi.
"- Az indoklás az hogy hátha megváltozott a házigazda hozzáállása."
Igen, mert volt rá szép számmal példa. Általában egy év múlva. De ha másodszor is elutasínak, többet soha nem térünk vissza. Mint ahogy Jézus mondta: "Ha valahol nem fogadják szívesen, még a port is verjétek le a lábatokról".
Bocsánat, itt a pontos idézet:
Máté 10:14
"Ha valahol nem fogadnak be titeket, és nem figyelnek a szavatokra, rázzátok le a port a lábatokról, amikor kimentek abból a házból vagy városból."
Vidiripi
"Akkor ők nem meggyőződésből lettek tanúk."
Nagyon szűklátókörű vagy! Miért ne lehetett volna meggyőződésből tanú? Persze lehetséges hogy ilyen is van ,de én úgy gondolom hogy ez a ritkább. Kivéve azon személyeket akik beleszületnek!
- Tudod az ember változik másképp lát dolgokat és amiről anno megvolt győződve az nem biztos hogy később is megmarad!
Tehát idővel változott meg de amikor elkezdte akkor még meggyőződése volt hogy jó helyen van!
Egy Jehova tanúja nem fog faggatózni egy ex-tanúnál de én megtehetem és meg is tettem. Egyszerűen megkérdeztem hogy miért lépett ki. Ő pedig elmondta és azt is hogy eleinte teljes meggyőződéssel cselekedett!
"Igen, mert volt rá szép számmal példa. Általában egy év múlva. De ha másodszor is elutasínak, többet soha nem térünk vissza. Mint ahogy Jézus mondta: "Ha valahol nem fogadják szívesen, még a port is verjétek le a lábatokról"."
Tehát akkor ha fel is íratja a tanúkkal a címét akkor sincs garancia arra hogy többször nem mennek. Na és az ilyen esetek miatt is állítják azt Jehova tanúiról hogy "erőszakosak" "nem lehet őket lerázni" stb.
- Az eltelt idő általában nem releváns a házigazda nézőpontjából.
"Máté 10:14
"Ha valahol nem fogadnak be titeket, és nem figyelnek a szavatokra, rázzátok le a port a lábatokról, amikor kimentek abból a házból vagy városból."
Ez tökéletes példája annak hogy Jehova tanúi mennyire félre vannak vezetve. Hiszen a szervezet aki a Bibliát értelmezi az sincs tisztában hogy hogyan is kell érteni ezt a részt. Vagy ha igen akkor félre magyarázza. Illetve ahogyan te fogalmaztál "ezt egyszerű, szép magyar szóval HAZUGSÁGnak nevezik."
Hazudnak!
- Nézzük csak a szövegkörnyezetet!
Mt 10:8 Betegeket gyógyítsatok, halottakat támasszatok, leprásokat tisztítsatok, ördögöket űzzetek. Ingyen vettétek, ingyen adjátok!
Máté 10:9 Ne szerezzetek se aranyat, se ezüstöt, se rézpénzt az erszényetekbe, 10 se útitáskát, se két ruhát, se sarut, se botot, mert méltó a munkás a kenyerére. 11 Amikor betértek egy városba vagy faluba, tudakozzátok meg, ki méltó ott erre, és annál maradjatok, míg csak tovább nem mentek. 10:12 Ahogy bementek egy házba, köszöntsétek a ház népét. 13 És ha méltó rá az a ház, szálljon rá békességetek, ha pedig nem méltó, békességetek térjen vissza rátok. 14 És ha valaki nem fogad be titeket, és nem hallgatja meg a beszédeteket, menjetek ki abból a házból vagy városból, és még a port is verjétek le a lábatokról.
"...ki méltó ott az üzenetre,..."
Ez a rész az Ú.V.F. való! Egyetlen más fordításban sem olvashatod ezt! Csak a szervezet által kiadott Bibliában!
- Budai Gergely így fordítja az adott részt!
Máté 10:11 Amely városba vagy faluba bementek, tudakozzátok meg, hogy kicsoda abban a méltó (arra, hogy nála megszáll játok), és őnála maradjatok, amíg továbbmentek.
- Jehova tanúi hangoztatják hogy ők régen a Károli Bibliát használták és hogy abból is alá lehet támasztani amit mondanak. Nos ez a kijelentés már is megbukott. Hiszen nem egyeznek a fordítások! 16 fordítást néztem meg és egyikben sem írja hogy "üzenetre"!
Miért beszél arról hogy méltó a munkás a kenyerére? Nem de a fizikai ellátásról van szó? Nem de arról hogy olyan házat kell keresni aki méltó arra hogy az apostolok ott lakjanak amíg azok a vidéken prédikálnak és erre kell hogy méltó legyen. Hogy szívesen lássa el az apostolok fizikai szükségleteit és meghallgassa őket a ház népe.
"Jehova tanúi hangoztatják hogy ők régen a Károli Bibliát használták és hogy abból is alá lehet támasztani amit mondanak. Nos ez a kijelentés már is megbukott. Hiszen nem egyeznek a fordítások! 16 fordítást néztem meg és egyikben sem írja hogy "üzenetre"!"
Pedig ez így van. És képzeld, én is ezt használom a mindennapokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!