Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi, ti miért értelme...

Jehova tanúi, ti miért értelmezitek úgy, hogy aki titeket visszautasít, az Istent is visszautasítja?

Figyelt kérdés
2020. aug. 27. 15:34
 41/95 anonim ***** válasza:
45%

"Ó hát persze! Jehova tanúi persze kifejezhetik azt a véleményüket hogy mindenki más a hamis vallás tagja csak ők nem. A Vezető testület miért mondhatja meg több mint 8 millió embernek hogy mit higgyen?"

Elnézést, ezt nem értem. Kinek mondták azt hogy te hidd ezt vagy azt? Mindenki azt hisz amit akar és kész. Te is.

" És azt is állítom hogy Jézus nem 1914-ben kapta meg a hatalmát! "

Igazolni talán tudod? A te számításaid miben térnek el?

" Szerintem ennél azért árnyaltabb ez a kérdés!"

Ok árnyald. A lényeg az, hogy ettől még millió felekezet és értelmezés létezik.

2020. szept. 6. 16:33
 42/95 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Kinek mondták azt hogy te hidd ezt vagy azt? Mindenki azt hisz amit akar és kész."

Jehova tanúinak pl. Nekik megmondják hogy mikor mit kell hinniük!

- Jön az új világosság!

"Igazolni talán tudod? A te számításaid miben térnek el?"

Számításaim? Jézus vagy az apostolai mit tanítottak hogyan kell számolni?

"Ok árnyald. A lényeg az, hogy ettől még millió felekezet és értelmezés létezik."

A lényeget leírtad akkor minek is árnyaljam. Valójában nem érdekel téged. Van magyarázatod és az neked elég! Annyi!

2020. szept. 6. 17:09
 43/95 anonim ***** válasza:
45%
Igen, ennyi. Én hiszek valamiben, te hiszel valamiben és ennyi. Engem valóban nem érdekel a véleményed, azt hiszel és azt nem amit te akarsz.
2020. szept. 6. 19:52
 44/95 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Én hiszek valamiben, te hiszel valamiben és ennyi."

Nem! Valójában nem ennyi. De most ennyiben hagyjuk. De ennél jóval többről van szó! Ezt te is tudod!

2020. szept. 6. 20:35
 45/95 anonim ***** válasza:
45%

Én mit tudok? 😂 Miért lenne ennél több? A muzulmán hidz egy valamiben, a katolikus hisz rgy más valamiben, egy unitárius megint másban stb stb stb.

Mindenki abnan hisz amit akar és azt fogad el amit akar

2020. szept. 6. 20:40
 46/95 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Vagy abban hisz amit egy Vezető Testület elé rak. (ami aztán változik)

2020. szept. 6. 21:21
 47/95 anonim ***** válasza:
50%

46

Te ezt gondolod. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy akkor te miben hiszel. Én a saját hitemben szilárdan állok. Mint tudjuk, tökéletlen a hit, mert tökéletlen emberek gyakorolják. Változások pedig voltak, vannak, lesznek, mert a változádok kellenek. (lásd Péter esete, amikor Isten kinyilatkoztatta neki, hogy ne mondja tisztátalannak, amit már Ő megtisztított; itt ugyanis arról van szó, hogy az addigi törvényt felülírta a fejlődés és a hit kiterjedése).

2020. szept. 6. 22:08
 48/95 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Nagyon kíváncsi vagyok, hogy akkor te miben hiszel."

Kicsit kifejtenéd hogy mire vagy kíváncsi?

"Én a saját hitemben szilárdan állok."

Észre vettem! De ezek után azért csak meg kérdezem hogy te is észrevetted ,velem kapcsolatban?

"Változások pedig voltak, vannak, lesznek, mert a változádok kellenek. (lásd Péter esete, amikor Isten kinyilatkoztatta neki, hogy ne mondja tisztátalannak, amit már Ő megtisztított; itt ugyanis arról van szó, hogy az addigi törvényt felülírta a fejlődés és a hit kiterjedése)."

Igen ,kellenek a változások!

- Viszont elgondolkoztál már azon hogy mi is volt a sorrend?

Tehát előbb volt Péter tévedése és ez az egész történet csak az után került leírásra hogy maga az esemény megtörtént!

És Péter tévedése meg a helyreigazítás között eltelt idő igen csak csekély volt. Nem évek vagy évtizedek múltán lett kiigazítva! És a tévedésére nem emberek hívták fel a figyelmet nem is saját magától jött rá.

Elgondolkoztál már ezeken a dolgokon?

2020. szept. 8. 18:36
 49/95 anonim ***** válasza:
50%
Nem gondolkozok el semmilyen dolgon. Hiszek valamiben és ebben fogok hinni ameddig élek.
2020. szept. 8. 20:22
 50/95 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Hiszek valamiben és ebben fogok hinni ameddig élek."

Ezt nagyon bírom Jehova tanúiban. És ugyan akkor ezen jót szoktam nevetni. :D

- Persze hiszel benne ez nem is vitás. Na de hogy ameddig élsz! Az már nincs kőbe vésve! :D :D :d

Ébredj fel! Ha a szervezet megváltoztatja a tanítást akkor neked is meg kell változtatnod a hitedet! És itt már is bukik az ameddig élek kijelentésed.

2020. szept. 8. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!