Angyalokat szabad imádni? Azt tanitják nekem a hirnökök hogy nem,de én pár helyen azt látom hogy Jézust imádják,már én nem értek semmit. Most Jézus milyen poziciót tölt be? Zavaros ez nekem.
Ezeket olvasom,összegyüjtöttem párat.
Zsidók 1:6 Amikor pedig bevezeti az elsőszülöttet a világba, ismét így szól: "Imádja őt az Isten minden angyala!"
Ézsaiás 9,5 5Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!
Ha Jézus Mihály arkangyal lett volna élete előtt, hogyan imádták volna, ha egyszer az angyalokat nem szabad imádni (Jelenések 19,10; 22,8-9)? Ha Krisztus nem lett volna Isten, imádata bálványimádás lett volna.
Az "egylényegű" kifejezés nincs a Bibliában, az apostolok utáni hitehagyott egyház alkotott ilyen fogalmakat a görög filozófia alapján, hogy a hamis álláspontjának igazolást keressen. Ezt olvasd át alaposan és megérted a proszküneó jelentését. Ha kérdésed van, írj privát.
Jézus Krisztus isteni személy, a szentháromság 2. tagja. Ebből egyébként nagyon sok vallási konfliktus volt, nekünk egyszer egy pap azt mondta: "Egyetlen i betű miatt". Különbség, hogy az az egy i betű hatalmasat változtat a jelentésen.
Akik szerint Jézus isteni személy, így fejezik ki: homousion, azaz egylényegű. Ez többek között a Római Katolikus Egyház álláspontja is.
Akik szerint nem: homoIusion, azaz hasonló lényegű, ezt vallották pl. az ariánus eretnekek.
16.Ezt mondja Jèzus. Mátè.4:10."Akkor Jèzus így szólt hozzá:Menj innen,Sátán!Mert meg van írva >Jehovát<a te Istenedet imádd,ès egyedül neki vègezz szent szolgálatot"
Jèzus arra tanít,hogy egyedül a Mindenható Istent kell imádni és szolgálni.
26.Jèzisnak az Atyát nem kell imdni?
Mátè 4:10."Akkor Jèzus így szólt hozzá.Menj innen Sátán.Mert meg van írva Jehovát a te Istenedet ,imádd ès egyedül neki vègezz szent szolgálatot".
Itt Jèzus nem módja Isten vagyok ès engemet kell imdni.
'Mátè 4:10."Akkor Jèzus így szólt hozzá.Menj innen Sátán.Mert meg van írva Jehovát a te Istenedet ,imádd ès egyedül neki vègezz szent szolgálatot".'
Ez milyen gagyi fórditásból van idézve? Elöször a röhögés kapott el! :-))))))))))))))
"Itt Jèzus nem módja Isten vagyok ès engemet kell imdni."
Ez igy igaz és tovább? Ezzel mit akartál mondani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!