Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Angyalokat szabad imádni? Azt...

Angyalokat szabad imádni? Azt tanitják nekem a hirnökök hogy nem,de én pár helyen azt látom hogy Jézust imádják,már én nem értek semmit. Most Jézus milyen poziciót tölt be? Zavaros ez nekem.

Figyelt kérdés

Ezeket olvasom,összegyüjtöttem párat.

Zsidók 1:6 Amikor pedig bevezeti az elsőszülöttet a világba, ismét így szól: "Imádja őt az Isten minden angyala!"

Ézsaiás 9,5 5Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!

Ha Jézus Mihály arkangyal lett volna élete előtt, hogyan imádták volna, ha egyszer az angyalokat nem szabad imádni (Jelenések 19,10; 22,8-9)? Ha Krisztus nem lett volna Isten, imádata bálványimádás lett volna.

2020. aug. 10. 19:30
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
29%

Az "egylényegű" kifejezés nincs a Bibliában, az apostolok utáni hitehagyott egyház alkotott ilyen fogalmakat a görög filozófia alapján, hogy a hamis álláspontjának igazolást keressen. Ezt olvasd át alaposan és megérted a proszküneó jelentését. Ha kérdésed van, írj privát.

[link]

2020. aug. 11. 17:55
 22/57 anonim ***** válasza:
Angyalok esetleg védelmének de ez se biztos...
2020. aug. 11. 23:40
 23/57 anonim ***** válasza:
100%

Jézus Krisztus isteni személy, a szentháromság 2. tagja. Ebből egyébként nagyon sok vallási konfliktus volt, nekünk egyszer egy pap azt mondta: "Egyetlen i betű miatt". Különbség, hogy az az egy i betű hatalmasat változtat a jelentésen.

Akik szerint Jézus isteni személy, így fejezik ki: homousion, azaz egylényegű. Ez többek között a Római Katolikus Egyház álláspontja is.

Akik szerint nem: homoIusion, azaz hasonló lényegű, ezt vallották pl. az ariánus eretnekek.

2020. aug. 12. 20:27
 24/57 anonim ***** válasza:
homousion, azaz egylényegű. - nincs a Bibliában
2020. aug. 14. 16:18
 25/57 anonim ***** válasza:

16.Ezt mondja Jèzus. Mátè.4:10."Akkor Jèzus így szólt hozzá:Menj innen,Sátán!Mert meg van írva >Jehovát<a te Istenedet imádd,ès egyedül neki vègezz szent szolgálatot"

Jèzus arra tanít,hogy egyedül a Mindenható Istent kell imádni és szolgálni.

2020. aug. 14. 19:55
 26/57 anonim ***** válasza:
Angyalokat nem szabad imádni, ők is teremtmények, mint az ember. Az angyalok is Jézust imádják, az embereknek is Jézust kell imádni, mert Ő a testben megjelent Isten, azaz Isten kinyilatkoztatása a teremtett világ számára!
2020. aug. 18. 08:25
 27/57 anonim ***** válasza:

26.Jèzisnak az Atyát nem kell imdni?

Mátè 4:10."Akkor Jèzus így szólt hozzá.Menj innen Sátán.Mert meg van írva Jehovát a te Istenedet ,imádd ès egyedül neki vègezz szent szolgálatot".

Itt Jèzus nem módja Isten vagyok ès engemet kell imdni.

2020. aug. 18. 08:54
 28/57 anonim ***** válasza:
Jehova biblia természetesen mindenhova Jehova inadatot ír...inkább Sehova...
2020. aug. 18. 09:14
 29/57 A kérdező kommentje:

'Mátè 4:10."Akkor Jèzus így szólt hozzá.Menj innen Sátán.Mert meg van írva Jehovát a te Istenedet ,imádd ès egyedül neki vègezz szent szolgálatot".'

Ez milyen gagyi fórditásból van idézve? Elöször a röhögés kapott el! :-))))))))))))))

2020. aug. 18. 09:52
 30/57 A kérdező kommentje:

"Itt Jèzus nem módja Isten vagyok ès engemet kell imdni."

Ez igy igaz és tovább? Ezzel mit akartál mondani?

2020. aug. 18. 09:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!