Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Angyalokat szabad imádni? Azt...

Angyalokat szabad imádni? Azt tanitják nekem a hirnökök hogy nem,de én pár helyen azt látom hogy Jézust imádják,már én nem értek semmit. Most Jézus milyen poziciót tölt be? Zavaros ez nekem.

Figyelt kérdés

Ezeket olvasom,összegyüjtöttem párat.

Zsidók 1:6 Amikor pedig bevezeti az elsőszülöttet a világba, ismét így szól: "Imádja őt az Isten minden angyala!"

Ézsaiás 9,5 5Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!

Ha Jézus Mihály arkangyal lett volna élete előtt, hogyan imádták volna, ha egyszer az angyalokat nem szabad imádni (Jelenések 19,10; 22,8-9)? Ha Krisztus nem lett volna Isten, imádata bálványimádás lett volna.

2020. aug. 10. 19:30
A kérdező szavazást indított:
Jézus Isteni személy
Jézus Angyali személy
21 szavazat
1 2 3 4 5 6
 1/57 A kérdező kommentje:
Szűk a kapu állitólag csak 144 000 ember jut be.
2020. aug. 10. 19:32
 2/57 anonim ***** válasza:
70%
Jézus csak a jehovások szerint angyal.
2020. aug. 10. 19:33
 3/57 A kérdező kommentje:
Akkor engem beakarnak csapni most? Azt mondták egy darab isten van csak azt szabad imádni,erre a biblia azt irja hogy jézust is imádják elég sok helyen le van irva. Ők nagyon régen ősi bibliakutatók ezt mondták. Ezt miért nem tudják?
2020. aug. 10. 19:40
 4/57 A kérdező kommentje:

pedig csak Istent szabad imádni (2Mózes 34,14)

Nem szabad leborulnod más isten előtt, mert az ÚR, akinek Féltőn-szerető a neve, féltőn szerető Isten.

2020. aug. 10. 19:42
 5/57 A kérdező kommentje:
Azt mondták még mert kérdeztem hogy Jézusra azt irják hogy született és nem teremtetett és azt mondták szóhiba,rossz a biblia,nekik megvan az eredeti forditásuk. Tehát ugyanaz a jelentése nincs jelentősége ennek hogy született vagy teremtetett,más a fogalmazás világa.
2020. aug. 10. 19:45
 6/57 A kérdező kommentje:
most összekavart ez a dolog.
2020. aug. 10. 19:45
 7/57 A kérdező kommentje:
az ujszövetség csak a felkent véneknek lépett életbe 1935,ez ránk miért vonatkozik?
2020. aug. 10. 19:47
 8/57 A kérdező kommentje:
Lehet megkérdezem ezeket tölük hogy tisztázzuk amikor meglátogatnak. Amugyis róluk szól a biblia azt mondták ők is benne vannak és ők tudják mi hogy van, lehet én értettem félre valamit.
2020. aug. 10. 19:54
 9/57 anonim ***** válasza:
66%

*Angyalokat szabad imádni? Nem. Tilos.

Semmit nem lehet imádni, mint az egyedüli Mindenható Istent.

Jézus Krisztus sosem volt angyal, mindig is Isteni személy volt.

2020. aug. 10. 20:19
 10/57 anonim ***** válasza:
48%
* mindig is Isteni személy volt Krisztusként, már a teremtés előtt is.
2020. aug. 10. 20:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!