Mi az esélyesebb?
Jézus Isten fia, az emberiség megváltója, vagy a Sátán fia, aki az emberiség barátjának mutatta magát, mint az édenkertben, de kárhozatot okoz, ha hiszünk neki.
Nem trollkodni szeretnék, csak olyan bizonyítékokat látni, ami alátámasztja 2 milliárd ember hitét, amit nem a világuralkodók erőltettek rájuk.
Ha a Sátán fia lenne, a könyv amiből az ismereteid származnak is a Sátán ihletése. Így a könyv mondanivalójának jelentése is más megvilágosítást kapna, bár ugyanakkora jelentőséggel bírna, hisz egy embernél nagyobb tudású lénytől származik.
Valójában nem csak Isten vagy a Sátán követeként létezhetett Jézus. Csupán azért vázoltam ezt a két lehetőséget, mert a "vak" hívők csak az első lehetőségben hisznek.
Erre a kérdésre a válasz az életkorod előrehaladtával (elméd érésével) fogod felfogni,megérezni,ha jó úton haladsz.
1000 évenként egy mester születik(átlagosan) aki tisztán él, és tanít!
5.
Gondoltam. De mivel a kérdés max provokációnak jó lerágott csont témákról, amiknek te nyilvánvalóan lusta vagy utánanézni - mert különben nem itt kérdezősködnél a százezer önjelölt, de legalább hozzá nem értő bibliaszakértő oldalán -, gondoltam én sem adok rendes választ.
Nincyen szó esélyekről. A második egy lehetetlenség.
"Ennek hallatára a farizeusok így nyilatkoztak: „Beelzebulnak, az ördögök fejedelmének nevében űzi ki az ördögöket.” Jézus belelátott gondolataikba és így szólt hozzájuk: „Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik, minden önmagával meghasonlott város vagy ház elpusztul. Ha a sátánt sátán űzi ki, meghasonlik magával. Hogyan állhat fenn akkor az országa? Ha én Beelzebul segítségével űzöm ki az ördögöket, a fiaitok kinek a segítségével űzik ki? Így ők lesznek bíráitok. De ha én Isten Lelkével űzöm ki az ördögöket, akkor már elérkezett hozzátok az Isten országa."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!