Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Angyalokat szabad imádni? Azt...

Angyalokat szabad imádni? Azt tanitják nekem a hirnökök hogy nem,de én pár helyen azt látom hogy Jézust imádják,már én nem értek semmit. Most Jézus milyen poziciót tölt be? Zavaros ez nekem.

Figyelt kérdés

Ezeket olvasom,összegyüjtöttem párat.

Zsidók 1:6 Amikor pedig bevezeti az elsőszülöttet a világba, ismét így szól: "Imádja őt az Isten minden angyala!"

Ézsaiás 9,5 5Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!

Ha Jézus Mihály arkangyal lett volna élete előtt, hogyan imádták volna, ha egyszer az angyalokat nem szabad imádni (Jelenések 19,10; 22,8-9)? Ha Krisztus nem lett volna Isten, imádata bálványimádás lett volna.

2020. aug. 10. 19:30
1 2 3 4 5 6
 11/57 A kérdező kommentje:
Akkor miért hazudtak nekem a hirkökök? Ők azt mondták Isten angyala.
2020. aug. 10. 20:40
 12/57 anonim ***** válasza:
83%
11 Sátán és népi zenekara tudott valaha igazat mondani?
2020. aug. 10. 21:06
 13/57 anonim ***** válasza:
87%
A Biblia szerint lesznek hamis próféták és hamis tanítók, akik félre vezetik majd az embereket. A Jehova tanúi is ilyenek.
2020. aug. 10. 21:36
 14/57 anonim ***** válasza:
19%

Jézust ha úgy tetszik veheted Isten földi helytartójának.

De nem Jézust kell imádni hanem a lényét, a személyt azt amit képviselt. Azt ami benne és felette állt. Azaz Istent.

Az embereknek kell egy minta, egy arc s példa. Amit követhetnek

2020. aug. 11. 03:45
 15/57 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ige azt kövessék!!!
2020. aug. 11. 07:15
 16/57 anonim ***** válasza:
82%

"Akkor miért hazudtak nekem a hirkökök?"

Sok közöttük a megvezetett ember. Ők ezt valóban elhiszik.

Ettől függetlenül ez egy téves értelmezés. Jézust lehet imádni - sőt a nevére hajoljon meg minden térd a mennyben, a földön és az alvilágban (Fil 2,10), mivel Ő valóságosan Isten. Nem teremtmény, istenségében egylényegű az Atyával.

Az angyalok tiszta szellemi teremtmények. Hatalmasabbak nálunk, embereknél, mert nem köti őket a tér és idő korlátja és Istent színről színre látják mindig, de ettől még teremtmények. Nem istenek.

2020. aug. 11. 09:10
 17/57 A kérdező kommentje:

"Sok közöttük a megvezetett ember. Ők ezt valóban elhiszik."

Értem,de nekik mint nekem nem tűnt fel ez a bibliában,hogy valami zavar van?

2020. aug. 11. 09:21
 18/57 szp72 ***** válasza:
100%

A magyar "imádni" szó görög megfelelője a "proszküneó" nem feltétlenül jelenti a mai értelemben vett csak Istennek kijáró imádatot, hanem egyéb mély hódolatot, leborulást is jelenthet.

Például a napkeleti bölcsek hódolni(proszküneó) akarnak a zsidók újszülött királyának (Mt 2,2), ahogy Heródes is ezt állítja (Mt 2,8), noha aligha gondolták, hogy Istenről van szó. Egy leprás is leborul(proszküneó) Jézus előtt (Mt 8,2), és még sokan mások is, de aligha gondolták őt Istennek. A példabeszédbeli szolga is leborul királya előtt, aki nyilván nem maga az Isten, noha őt jelképezi. Jézus kényszeríteni fogja a hitetlen zsidókat, hogy végül leboruljanak(proszküneó) a hívők lábaihoz (Jel 3,9).

Van két különösen is érdekes eset:

Kornéliusz leborul Péter előtt (ApCsel 10,25), ahogy János is egy angyal előtt (Jel 19,10), hogy hódoljanak (proszküneó) előttük. Mind Péter, mind az angyal visszautasítja ezt a gesztust. Nyilván sem Kornéliusz sem János nem akart a mai értelembe vett imádatot adni, csak megilletődöttségükben ki akarták mutatni mély hódolatukat, ami azonban túlságosan is hasonló volt az Istennek járó hódolathoz, ezért a visszautasítás.

Jehova tanúi szerint, a Fiúra vonatkozó proszküneó nem imádat csak hódolat.

"Így szóltak hatalmas hangon: Méltó a megöletett Bárány, hogy övé legyen az erő és a gazdagság, a bölcsesség és a hatalom, a tisztesség, a dicsőség és az áldás! És hallottam, hogy minden teremtmény a mennyben és a földön, a föld alatt és a tengerben, és minden, ami ezekben van, ezt mondta: A trónon ülőé és a Bárányé az áldás és a tisztesség, a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké!" (Jel 5, 12-13)

Ha ez nem imádat, akkor vajon hogyan kell imádni? S ha ez csak egy hódolat, akkor vajon mit mondhatott János annak az angyalnak, aki visszautasította a hódolatot? Talán ezt: Méltó vagy angyal, hogy tied legyen a hatalom és a dicsőség! Ugye állítólag ez is csak egy hódolat, János ezek szerint ezt is űberelte. János apostol azonban legalábbis szerintem ennyire hülye nem lehetett.

2020. aug. 11. 12:15
 19/57 A kérdező kommentje:

szp72

köszi,igy már kezdem érteni,ezek ugy összezavartak mintha ők nem a bibliát tanulnák hanem a koránt.

2020. aug. 11. 13:49
 20/57 anonim ***** válasza:
100%

Számomra Maga a kereszténység olyan mint egy iránytű, és Jézus a tű, mely mindig északra mutat. Isten felé mutat.

Imádni lehet, de nem tartom fontosnak, szeretni, tisztelni, és követni lehet. sőt!

Imádni a Teremtőt lehet, hálával a fiúnak is tartozunk. Hiszen ő mutat utat.

A 10 parancsolat mit mond a faragott képmásról? Ha élt, meghalt, feltámadt miért a megfeszített a "minta". Az élete példájával váthatjuk meg magunkat, nem ő tette 2020 évvel ezelőtt (nem lehettek s lehetnének jelenleg borzalmak ha így lenne)

Az élőt s a feltámadottat lehet követni, tisztelni és szeretni, mint példát, barátot s testvért.

A célért az iránytűt követed, fontos nélkülözhetetlen, de nem imádod. Anélkül is célba érhetsz csak jóval tovább tart.

az embereknek kell a minta a példa, sz arc mihez köthetik... Nézzük a mozgalmakat, hányan szólaltak fel a zsarnokság ellen, s mikor a vezetőket kivégezték hányan maradtak, az'eszme' mögött? Hány embernek kell a minta, hogy nem lehetetlen amit elvárnak tőle, hogy erőt kapjon s belevágjon? Hány embernek kell a bizonyíték, hogy 'Az' miért úgy van ahogy?

Kell és muszáj. Ilyenek az ősi Tanítók, papok, próféták, védák, Szentek, Buddhák, Táltosok, Sámánok és Jézus.

Minden ami a tisztaságra törekedett, aminek célja az Egy és a teremtett világ szeretetére tanított, szeretetre, békességre és megértésre.

S Igen számomra nem az út (vallás), a tű (pl. Biblia és Krisztus), hanem a cél (Isten) a legfontosabb.

nem az a 'bűnös' ki más úton közeledik istenhez, hanem aki az ellenkező irányba halad.

Szóval Imádni szerintem Istent lehet, Jézust tisztelni és szeretni lehet.

2020. aug. 11. 16:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!