Keresztények tudják hogy a Biblia tele van népirtásra és tömegmészárlásra felszólító paranccsal?
Például:
Mózes 4 31:17-18. Tüstént öljétek meg az összes fiúgyermeket, s ugyanígy öljétek meg az összes olyan asszonyt is, aki már volt együtt férfival. De a fiatal lányokat, akik még nem voltak együtt férfival, hagyjátok magatoknak életben."
Mózes5 20:16–17: „De az itt lakó népek városaiban, amelyeket Istened, az ÚR ad neked örökségül, ne hagyj életben egy lelket sem! Irtsd ki őket mindenestül… ahogyan megparancsolta neked Istened, az Úr
Sámuel 15:18 szerint pedig „azután ezzel a megbízással küldött utadra az Úr: Menj, és irtsd ki a vétkes amálékiakat, harcolj ellenük, míg csak nem végzel velük!”
Józsué könyve 6:21 Kardélre hánytak, kiirtottak mindent, ami a városban volt: férfit és nőt, ifjat és öreget, ökröt, juhot és szamarat.
Ezékiel próféta könyve 9:5-6 A többieknek pedig ezt mondta a fülem hallatára: Menjetek utána végig a városon, és öldököljetek, ne szánakozzatok, és ne legyetek könyörületesek! Gyilkoljátok az öreget, az ifjat és a szüzet, a gyermekeket és az asszonyokat, hadd pusztuljanak!
Teljesen egyértelmű hogy népirtásra szólítanak fel. Még külön fel is hívja a figyelmet hogy a nőket és gyerekeket is le kell gyilkolni. Keresztények hogy magyarázzák ezeket a szörnyű verseket? Egyáltalán hogy tudja lerendezni magában ezeket egy keresztény ember?
Biztos vagyok benne hogy Isten sosem parancsolna ilyesmit. Ezek emberi hamisítások a Bibliában, de ugye keresztények ezzel nem védekezhetnek mert szerintük a Biblia hamisítatlan és Isten szava.
"Isten soha nem hozott úgy itéletet, hogy előtte ne figyelmeztette volna a lázadókat."
Ez pont a keresztény vallásra nem igaz. Keresztények szerint Isten kiválasztotta a zsidó népet és nem foglalkozott senki mással. Hol van az leírva a Bibliában hogy ezek a népek akiket kiirtottak kaptak Istentől figyelmeztetést? Tudod melyik vallás az amelyik szerint minden nép kapott prófétákat akik átadták Isten üzenetét és tanították az embereket? Az iszlám. Tehát keresztény vallás szerint ezek a népek úgy lettek kiirtva hogy nem kaptak figyelmeztetést, tanítást Istentől, ami mondanom sem kell hogy nagyon igazságtalan.
"A környező népek pedig, rendre kiirtották volna az Hébereket, ha Isten nem avatkozik időben bele."
Ezzel az állításoddal két probléma is van. Isten nem egy természeti csapással pusztította el ezeket a népeket hanem a zsidókkal gyilkoltatta le. Másik, hogy ha mondjuk csatában legyőzik ezeket a népeket, egy dolog, de mi szükség gyerekek, nők tömeges lemészárlására? Ők milyen veszélyt jelentettek a zsidókra?
Sőt még azokat a zsidókat is kiirtották, akik más vallást akartak követni:
Mózes 2. könyve, a kivonulásról 32:27-28 Ő pedig ezt mondta nekik: Így szól az ÚR, Izráel Istene: Kössetek mindnyájan kardot az oldalatokra, járjátok be a tábort keresztül-kasul egyik kaputól a másikig, és gyilkoljatok le testvért, barátot és rokont! Lévi fiai Mózes parancsa szerint cselekedtek, és elesett azon a napon a népből mintegy háromezer ember.
Mózes 5. könyve, a törvény summája 13:6 - 9 Ha testvéred, anyádnak a fia, vagy a saját fiad, leányod, kedvelt feleséged vagy testi-lelki jó barátod titokban így csábítgat: Menjünk és tiszteljünk más isteneket, akiket nem ismertél te sem, atyáid sem, azoknak a népeknek az istenei közül, akik körülötted vannak, akár közel, akár távol, a föld egyik végétől a föld másik végéig, ne engedj neki, és ne hallgass rá, ne szánd meg, ne kíméld és ne mentegesd azt, hanem öld meg irgalom nélkül! Te emelj rá először kezet, amikor kivégzik, és csak azután az egész nép!
Az utolsó vers különösen brutális. Azt írja ha egy zsidó más vallást akar követni, saját családtagjainak kell megölnie őt irgalom nélkül. Nekem senki ne magyarázza hogy ezek Isten parancsai. Ezek emberi hamisítások. És mit ír a Korán? Vallásszabadságot:
2/ 256 Nincs kényszer a vallásban!
10/99 Ha a te Urad úgy akarta volna, akkor mindenki hívő lett volna, aki csak a földön van. Vajon kényszeríteni akarod, ó Mohamed, az embereket, hogy higgyenek?
13/40 a te feladatod csupán az igehirdetés. A mi feladatunk a számonkérés.
50/ 45 Te nem kényszerítheted őket. Intsd csak a Koránnal azt, aki féli a fenyegetésemet!
109 Mondd: "Ti hitetlenek! Nem szolgálom azt, akit ti szolgáltok, és ti sem szolgáljátok azt, akit én szolgálok. És én sem szolgálom azt, akit ti szolgáltatok, és ti sem szolgáljátok azt, akit én szolgálok. A vallásotok a tiétek, és nekem az enyém."
Na ezek Isten szavai.
"Csakhogy nem is erről volt szó. Hanem hogy te bűntelennek tartod Józsit, holott gyilkolt, engem pedig elítélsz gyilkosként."
A te szempontodból mindegy hogy Józsi gyilkos vagy sem. Az a kérdés te miért gyilkolsz. Lehet hogy gyilkos lehet hogy nem, neked viszont meg kell válaszolnod miért gyilkolsz. Ráadásul ha tovább visszük, az a helyzet hogy Józsi nem gyilkos, csak te hazudod gyilkosnak. Megrágalmazod hogy neked jobb legyen. Mégcsak nem is a saját ártatlanságodat akarod bizonyítani hanem azt kéred nézzük el neked a népirtást, mert szerinted Józsinak is el lett nézve ami nem is igaz mert Józsi nem gyilkos csak önvédelemből ölt, te viszont nőket és gyerekeket gyilkoltál halomra. Szerintem a vak is látja hogy ég és föld a kettő közötti különbség.
"Pont hogy nem derül ki egyértelműen, mint azt az általam korábban linkelt fordítás is igazolja. Ha még a fordítók sem értenek egyet, hogyan kell értelmezni a Koránt, az igen látványosan cáfolja a "Korán az egyértelmű" elképzelésed."
Ahogy írtam az általad hozott angol nyelvű fordításból is kiderül, önvédelemről van szó, mert ha volna minimális történelmi háttértudásod, egyértelmű lenne, de te ugye ott tartasz hogy egy pontatlan fordítás egyenlő a Korán hamisítással :) Szóval nincsenek túl nagy elvárásaim veled kapcsolatban.
"A te szempontodból mindegy hogy Józsi gyilkos vagy sem."
Az én szempontomból igen. De a te szempontodból nem, és a kérdést te tetted fel.
"Ahogy írtam az általad hozott angol nyelvű fordításból is kiderül, önvédelemről van szó"
Nem derül ki, hisz a szóban forgó igében ilyesmi nem szerepel, ezt a magyar fordító költötte hozzá. Te pedig ezt a hamisított verziót hirdeted, ennyi történt.
"Sőt még azokat a zsidókat is kiirtották, akik más vallást akartak követni:"
Neked ez baj, miközben figyelmen kivül hagyod, hogy nem Isten hozott létre vallásokat, hanem az emberek kreáltak maguknak a lázadás után. Ebből azt a következtetést kellene véger levonni mindenkinek, hogy Isten nem vallásköziket alkalmaztat az emberek életében. Napjainkban azt a rossz információt hangozttatják, hogy mindegy milyen vallás, csak fogadd el Jézust.
Isten egy elvárást fogalmazott meg, az emberek pedig találtak maguknak más isteneket és elvárásokat. Hogy az Izraelitáknak utasitásba adta, nem véletlen. Megtehette volna, hogy az angyalokat használja fel, akkor most Őket szidalmaznád. Egyszónak is száz a vége, Isten hozott egy határozatot.
Mivel Jézus még messze nem volt sehol, az Izraeliták azzal mutatták ki a ragaszkodásukat, és az Isten iránti hűségüket, hogy végrehajtották Isten itéletét.
ÉS végül felhivom a figyelmedet, hogy Jézus hamarosan ugyan ezt fogja Tenni az angyalaival, még akkor is ha most nem hiszed el. Nem kedvez sem kicsinek sem nagynak, senkinek aki Isten ellensége, és nem mutatott hűséget a Teremtő iránt, és a világban élte az életét, ellentétesen Isten szándékával. Ezért szidhatod, és becsmérelheted a megváltódat, akit most sokan olyan hamis szinben tüntetik fel, mint aki Isten irgalmával kegyelmet oszt majd. S akkora csalódás lesz ez az embereknek, hogy halálfélelmükben rájönnek az igazságra.
"Az én szempontomból igen. De a te szempontodból nem, és a kérdést te tetted fel."
Pontosan, én tettem fel a kérdést, neked pedig válaszolnod kellene, de ehelyett csak hazudozol és rágalmazol. Én szempontomból tisztáztam hogy Józsi nem gyilkos.
"Nem derül ki, hisz a szóban forgó igében ilyesmi nem szerepel, ezt a magyar fordító költötte hozzá. Te pedig ezt a hamisított verziót hirdeted, ennyi történt."
Nem véletlenül tette hozzá mivel ebből a versből és a környező versekből kiderül, a mekkai politeisták elleni harcról van szó, márpedig ez a harc önvédelem volt mert a politeisták támadtak a muszlimokra. Te itt megintcsak hazudozol mivel hamisított verziónak nevezed azt a fordítást ami figyelembe veszi a történelmi hátteret. Szóval te nem veszed figyelembe a történelmi hátteret, nem veszed figyelembe a szövegkörnyezetet, nem veszed figyelembe a kapcsolódó verseket, nem veszed figyelembe a Korán egészét, és nem veszed figyelembe a hiteles hadiszokat. Ha esetleg van olyan tényező amit én nem veszek figyelembe a népirtásra felszólító Bibliai versek esetében, nyugodtan jelezd és megnézzük. Oké?
"Pontosan, én tettem fel a kérdést, neked pedig válaszolnod kellene"
Megtettem. A te szempontodból ugyanaz a válasz, mint amivel Józsi kapcsán hitegeted magad.
Vagy ha másokat elítélsz ugyanazért, amiért Józsit nem, akkor szimplán annyi a válasz, hogy elfogult vagy, és kettős mércével mérsz.
"Nem véletlenül tette hozzá"
Szóval szerinted teljesen rendben van, ha a Korán szavához önkényesen hozzátoldanak, amíg az a te vélt igazad támasztja alá. Újabb példa a fanatikus kettős mércére.
A Korán pedig egyáltalán nem Isten akaratáról és szándékairól szól.
A Teremtő nem a Zürzavar, hanem a béke és rend Istene.
Az EGY Isten egy elvárást fogalmazott meg mindenki számára, és nem emberek határoznak arról, hogy Istennek milyen módon kell hálát, imádatot bemutatni.
Ami a legfontosabb amit kifelejtettél Barátom, hogy Sátán a lázadásával, bemocskolta, és hazugnak tüntette fel JEhovát, aki tisztázni fogja a nevét, és ezzel együtt a személyét is.
Sziasztok! Nincs kedvem végigolvasni a beszélgetést, de azt látom, hogy kicsit elkanyarodott a dolog az eredeti kérdésektől, én azért szeretnék válaszolni.
"Keresztények hogy magyarázzák ezeket a szörnyű verseket?"
Miért kellene ezeket megmagyaráznia bármelyik kereszténynek? Miért ne lehetne Isten kegyetlen, ha olyan a helyzet? Az Ítélet Napján is ugyanilyen kegyetlen lesz azokkal, akik megérdemlik. Nem szorul ez magyarázatra.
"Biztos vagyok benne hogy Isten sosem parancsolna ilyesmit."
Miért?
"Ezek emberi hamisítások a Bibliában, de ugye keresztények ezzel nem védekezhetnek mert szerintük a Biblia hamisítatlan és Isten szava."
Ez egy alaptalan állítás, aminek semmilyen bizonyítéka nincs.
"Neked ez baj, miközben figyelmen kivül hagyod, hogy nem Isten hozott létre vallásokat, hanem az emberek kreáltak maguknak a lázadás után."
Ez oké, de miért kell legyilkolni azokat akik maguknak kreáltak vallásukat? Isten majd számonkéri rajtuk az ítélet napján, de ha te lemészárolod őket, esélyük sem lesz áttérni a helyes vallásra.
"Megtehette volna, hogy az angyalokat használja fel, akkor most Őket szidalmaznád. Egyszónak is száz a vége, Isten hozott egy határozatot."
Ha angyalokkal vagy természeti csapással teszi, egy fokkal jobb lett volna, de így hogy emberekkel végeztet népirtást, elfogadhatatlan, főleg úgy hogy ezek a népek keresztény vallás szerint nem kaptak Istentől semmilyen tanítást vagy figyelmeztetést. Oké a zsidók kaptak, de más nem.
"Mivel Jézus még messze nem volt sehol, az Izraeliták azzal mutatták ki a ragaszkodásukat, és az Isten iránti hűségüket, hogy végrehajtották Isten itéletét."
És miért nem lett volna jó hogy felhívják azoknak a zsidóknak a figyelmét akik más vallást akarnak követni, hogy az hamis vallás és a túlvilágon ezért rosszul járnak. Azzal hogy legyilkolták őket, megpecsételték a sorsukat mert esélyük sem maradt a megtérésre. Érted a problémát?
"ÉS végül felhivom a figyelmedet, hogy Jézus hamarosan ugyan ezt fogja Tenni az angyalaival, még akkor is ha most nem hiszed el. Nem kedvez sem kicsinek sem nagynak, senkinek aki Isten ellensége,"
Ugyanezt fogja tenni Jézus? Visszajön és megöli azokat akik nem keresztények? Akkor ez jó nagy népirtás lesz. Jelen állás szerint 6 milliárd embert kell legyilkolnia. Ugye nem gondolod komolyan hogy Isten prófétája ilyet tenne? Szerintem te nagyon távol állsz Istent tanításától. Az amerikai evangélisták gondolják még hozzád hasonlóan. Azért olyan aktívak a Közel-Keleten és robbantanak ki háborúkat mert oda várják a Jézust minél előbb. Mondhatni ők generálják az armageddont. A cionista zsidók szintén armageddont akarnak mert ők meg a Messiást várják, ezért olyan jóbarátok az USA és Izrael. Nagyon beteg emberek.
Hát Barátom, nem olvastad Jézus Szavait Noé idejéről.
Az akkori népességhez mérten össz-vissz 8. ember maradt életben. Istent nem a számok érdeklik, hanem az engedelmesség. Egyébként pedig hallottak Jehováról a Kánaániták, a Niniveiek, a Molok, az Eygiptomiak, Az Asszirok,stb, hiszen benne van a Bibliában a figyelmeztetés, hogy ne huzzanak újjat Jehovával. Ráháb a Parázna Nő is megmonta, hogy nagyon féltek, mert hallották mit tett Jehova az egyik királlyal. DE nem ismerték el a hatalmát a jelek ellenére sem, ahogy a Saját népén belül a Farizeusok sem ismerték fel a szövetség követét, mindazok ellenére, hogy az irások mindent elmondtak Róla.
Most hallatja magát Isten, de az emberek ilyen olyan okkal, meg magyarázatokkal azt gondolják, nem lesz semmi.
A Héberek pedig már rég kiestek Jehova kosarából, mint nemzet, vagy választott nép. Isten a nemzetekből választ népet magának, persze lehet közötte Izraelita is, de már nem a származása miatt. A származás semmit nem jelent. Az újszövetséggel véget ért.
A keresztények nem robbantanak háborút. Ha még is, akkor azok nem keresztények, csak Jézus személyét elfogadva vallják magukat annak. DE az életük, és a Tetteiket a Biblia leplezi le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!