Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények tudják hogy a...

Keresztények tudják hogy a Biblia tele van népirtásra és tömegmészárlásra felszólító paranccsal?

Figyelt kérdés

Például:

Mózes 4 31:17-18. Tüstént öljétek meg az összes fiúgyermeket, s ugyanígy öljétek meg az összes olyan asszonyt is, aki már volt együtt férfival. De a fiatal lányokat, akik még nem voltak együtt férfival, hagyjátok magatoknak életben."

Mózes5 20:16–17: „De az itt lakó népek városaiban, amelyeket Istened, az ÚR ad neked örökségül, ne hagyj életben egy lelket sem! Irtsd ki őket mindenestül… ahogyan megparancsolta neked Istened, az Úr

Sámuel 15:18 szerint pedig „azután ezzel a megbízással küldött utadra az Úr: Menj, és irtsd ki a vétkes amálékiakat, harcolj ellenük, míg csak nem végzel velük!”

Józsué könyve 6:21 Kardélre hánytak, kiirtottak mindent, ami a városban volt: férfit és nőt, ifjat és öreget, ökröt, juhot és szamarat.

Ezékiel próféta könyve 9:5-6 A többieknek pedig ezt mondta a fülem hallatára: Menjetek utána végig a városon, és öldököljetek, ne szánakozzatok, és ne legyetek könyörületesek! Gyilkoljátok az öreget, az ifjat és a szüzet, a gyermekeket és az asszonyokat, hadd pusztuljanak!

Teljesen egyértelmű hogy népirtásra szólítanak fel. Még külön fel is hívja a figyelmet hogy a nőket és gyerekeket is le kell gyilkolni. Keresztények hogy magyarázzák ezeket a szörnyű verseket? Egyáltalán hogy tudja lerendezni magában ezeket egy keresztény ember?

Biztos vagyok benne hogy Isten sosem parancsolna ilyesmit. Ezek emberi hamisítások a Bibliában, de ugye keresztények ezzel nem védekezhetnek mert szerintük a Biblia hamisítatlan és Isten szava.

2020. júl. 8. 09:56
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/195 anonim ***** válasza:
100%

"Én a keresztény vallásra vonatkozóan kérdeztem rá Bibliai versekre de te az iszlám vallásról írtál hazugságokat."

Mivel rámutattam az azonosságra a Biblia és a Korán között. Ha az egyiket elítéled, abból a másik elítélése is következik. Ha az egyiket kimagyarázod, az válasz a másikra is. Meg ugye harmadik opció, hogy fanatikus elfogultáságban az egyiknek felrója az ember amit a másiknak elnéz.

2020. júl. 8. 16:08
 52/195 anonim ***** válasza:
100%

"Nincs az iszlámban "annyiféle" felekezet. "

Az egyértelmű értelmezést két felekezet létezése is már cáfolja. Hisz amit legalább KÉTféleképp értelmeznek, az fogalmából eredően nem EGYértelmű.

2020. júl. 8. 16:09
 53/195 A kérdező kommentje:

"Mivel rámutattam az azonosságra a Biblia és a Korán között. Ha az egyiket elítéled, abból a másik elítélése is következik. Ha az egyiket kimagyarázod, az válasz a másikra is. Meg ugye harmadik opció, hogy fanatikus elfogultáságban az egyiknek felrója az ember amit a másiknak elnéz."

És a keresztény vallásra kérdeztem rá. Az hogy egy másik vallás esetében van-e vélt vagy valós azonosság ebben a kérdésben teljesen lényegtelen. Erre írtam hogy tipikus agresszív keresztény reakció. Neked erre a kérdésre kell válaszolnod, nem arra hogy a Korán mit ír. Amúgy kifejtettem neked hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz mert a Korán önvédelemre vonatkozik de ugye te elkezdtél hazudozni. De mégha igazad is lenne akkor sem válaszolhatnál azzal hogy a Koránban is így van. Ez olyan mintha azt kérdezném tőled miért gyilkolsz embereket, erre azt válaszolnád, a szomszéd Józsi is gyilkos. Nem tudom sikerült e felfognod mi a probléma nálad?

2020. júl. 8. 16:29
 54/195 A kérdező kommentje:

"Az egyértelmű értelmezést két felekezet létezése is már cáfolja. Hisz amit legalább KÉTféleképp értelmeznek, az fogalmából eredően nem EGYértelmű."

Látom nem érted. Nem a Korán értelmezése miatt váltak szét. Meg egyébként is, ha valaki nem érti vagy másképp értelmezi a törvényt, nem mentesíti. Ha te másképp értelmezed a magyar törvényeket vagy nem érted, a bírót kicsit sem fogja érdekelni és úgy fog eljárni ahogy a törvény írja.

2020. júl. 8. 16:32
 55/195 anonim ***** válasza:
100%

"És a keresztény vallásra kérdeztem rá. Az hogy egy másik vallás esetében van-e vélt vagy valós azonosság ebben a kérdésben teljesen lényegtelen. "

Nem lényegtelen, hisz ha te ugyanezt a problémakört már megmagyaráztad magadnak egy másik vallásban, akkor közvetve saját magadnak már eleve megválaszoltad a kérdésben szereplő vallással kapcsoaltban is.

Ha pedig a saját válaszodat csak a neked tetsző vallással kapcsolatban vagy elfogadni, akkor a kérdésed szimpla provokáció, ami kettős mércén alapul, vagyis nincs mit válaszolni rá.

2020. júl. 8. 16:32
 56/195 anonim ***** válasza:
100%

"Ha te másképp értelmezed a magyar törvényeket vagy nem érted, a bírót kicsit sem fogja érdekelni és úgy fog eljárni ahogy a törvény írja."

Nyilván ha létezik Allah, akkor a Koránt hibásan értelmezők sem lesznek mentesítve. De a tényen nem változtat, hogy többféleképp értelmezik, ergo nem egyértelmű.

2020. júl. 8. 16:34
 57/195 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésed jogosan hangzik. Nem TE vagy az aki igy vélekedik Isten parancsairól.

A válasz pedig egyértelmű, Isten szemszögéből, és a Teljes Történetet figyelembe véve olvassuk, és értelmezzük. Elsőre valóban annak Tűnik, mert az ember azt látja ami a szeme előtt van. Tovább pedig nem lát az orránál.

Isten soha nem hozott igazságtalan itéletet senki ellen, mint ahogy az emberek hajlamosabbak erre, a korlátainál fogva is. Azok az emberek akikre Isten kimondta a halálos itéletet, veszélyeztették Isten szándékait, és azt a népet, akiket kiválasztott magának, hogy teljesitse az akaratát. Ő onnan fentről jobban átlátja az eseményeket, mint Mi, akik csak egy részletet, egy mozaik darabkát látunk.

Vedd kérlek alapul, hogy Isten felállitott egy erkölcsi törvényt, és alapelveket, amit minden emberre vonatkozóan hozott. Hogy Amálekita vagy Kánaán, az egy dolog, Ő rájuk ugyan úgy vonatkoznak a törvények.

Isten Ábrahámnak ett igérete alapján, az Ő leszármazási vonalán keresztül igérte meg a megváltó születését. A környező népek pedig, rendre kiirtották volna az Hébereket, ha Isten nem avatkozik időben bele.

azt is vedd figyelembe, hogy Sátán a Föld feletti hatalmában, embereket is felhasznál, a nacionalista szellemmel, politikai érzülettel, hatalom mániával, a föld területekért is, pedig az Isten tulajdona.

Azok az emberek akik nem tartoznak az Élet Forrásának vezetése alá, az mind ellensége Istennek. Ezek az emberek visszaélnek Isten jóindulatával, és visszaélnek a türelmével. Aztán mikor jön a büntetés, akkor kivannak akadva, pedig lettek figyelmeztetve.

Apropó figyelmeztetés.

Isten soha nem hozott úgy itéletet, hogy előtte ne figyelmeztette volna a lázadókat. Ja kérem, akik /ahogy a Fáraó is Istent játszott/ próbára teszik a Teremtőt, meddig húzhatják a vonalat, dacolva ellene?

A Keresztények pedig nincsenek ezen Törvények alatt, mert a messiás végrehajtotta a feladatot, és az itélkezés, valamint annak végrehajtása, kizárólag az Ő joga.

2020. júl. 8. 16:51
 58/195 A kérdező kommentje:

"Nem lényegtelen, hisz ha te ugyanezt a problémakört már megmagyaráztad magadnak egy másik vallásban, akkor közvetve saját magadnak már eleve megválaszoltad a kérdésben szereplő vallással kapcsoaltban is."

Elmagyaráztam neked hogy egy másik vallás esetében hogy van-e vélt vagy valós azonosság ebben a kérdésben teljesen lényegtelen. Ha te gyilkos vagy és megkérdezem tőled miért gyilkolsz, az nem válasz hogy azt mondod, a szomszéd Józsi is gyilkol.

"Ha pedig a saját válaszodat csak a neked tetsző vallással kapcsolatban vagy elfogadni, akkor a kérdésed szimpla provokáció, ami kettős mércén alapul, vagyis nincs mit válaszolni rá."

Azt is elmagyaráztam neked hogy a Korán esetében egyértelműen kiderül, önvédelemről van szó, a Bibliánál viszont ez kizárható mert több versben is világos felszólítás van védtelen nők és gyerekek legyilkolására, népcsoportok teljes kiirtására, de még az olyan zsidók kiirtására is akik más vallást akarnak követni. Ennek ellenére továbbra is azt hazudod hogy a kettő ugyanaz.

Tehát részedről ez duplán aljasság.

2020. júl. 8. 18:02
 59/195 A kérdező kommentje:

"Nyilván ha létezik Allah, akkor a Koránt hibásan értelmezők sem lesznek mentesítve. De a tényen nem változtat, hogy többféleképp értelmezik, ergo nem egyértelmű."

Már harmadszorra írom le hogy a két irányzat nem a Korán eltérő értelmezése miatt vált szét, de nem akarod megérteni.

2020. júl. 8. 18:04
 60/195 anonim ***** válasza:
100%

"Elmagyaráztam neked hogy egy másik vallás esetében hogy van-e vélt vagy valós azonosság ebben a kérdésben teljesen lényegtelen. Ha te gyilkos vagy és megkérdezem tőled miért gyilkolsz, az nem válasz hogy azt mondod, a szomszéd Józsi is gyilkol."

Csakhogy nem is erről volt szó. Hanem hogy te bűntelennek tartod Józsit, holott gyilkolt, engem pedig elítélsz gyilkosként.

Vagyis ha arról van szó hogy engem miért nem kéne elítélned, akkor már eleve tudod a választ, hisz másnak is elnézed a gyilkosságot. Akkor a te szemedben az enyém sem kéne bűn legyen. Vagy fordítva, elfogadható ha bűnösnek tartasz, de akkor ugyanúgy el kell ítélned Józsit is, hiába a barátod.

"Azt is elmagyaráztam neked hogy a Korán esetében egyértelműen kiderül"

Pont hogy nem derül ki egyértelműen, mint azt az általam korábban linkelt fordítás is igazolja. Ha még a fordítók sem értenek egyet, hogyan kell értelmezni a Koránt, az igen látványosan cáfolja a "Korán az egyértelmű" elképzelésed.

2020. júl. 8. 18:09
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!