Keresztények tudják hogy a Biblia tele van népirtásra és tömegmészárlásra felszólító paranccsal?
Például:
Mózes 4 31:17-18. Tüstént öljétek meg az összes fiúgyermeket, s ugyanígy öljétek meg az összes olyan asszonyt is, aki már volt együtt férfival. De a fiatal lányokat, akik még nem voltak együtt férfival, hagyjátok magatoknak életben."
Mózes5 20:16–17: „De az itt lakó népek városaiban, amelyeket Istened, az ÚR ad neked örökségül, ne hagyj életben egy lelket sem! Irtsd ki őket mindenestül… ahogyan megparancsolta neked Istened, az Úr
Sámuel 15:18 szerint pedig „azután ezzel a megbízással küldött utadra az Úr: Menj, és irtsd ki a vétkes amálékiakat, harcolj ellenük, míg csak nem végzel velük!”
Józsué könyve 6:21 Kardélre hánytak, kiirtottak mindent, ami a városban volt: férfit és nőt, ifjat és öreget, ökröt, juhot és szamarat.
Ezékiel próféta könyve 9:5-6 A többieknek pedig ezt mondta a fülem hallatára: Menjetek utána végig a városon, és öldököljetek, ne szánakozzatok, és ne legyetek könyörületesek! Gyilkoljátok az öreget, az ifjat és a szüzet, a gyermekeket és az asszonyokat, hadd pusztuljanak!
Teljesen egyértelmű hogy népirtásra szólítanak fel. Még külön fel is hívja a figyelmet hogy a nőket és gyerekeket is le kell gyilkolni. Keresztények hogy magyarázzák ezeket a szörnyű verseket? Egyáltalán hogy tudja lerendezni magában ezeket egy keresztény ember?
Biztos vagyok benne hogy Isten sosem parancsolna ilyesmit. Ezek emberi hamisítások a Bibliában, de ugye keresztények ezzel nem védekezhetnek mert szerintük a Biblia hamisítatlan és Isten szava.
"Ha jön hozzád egy érdeklődő és azt kérdezi melyik az eredeti Biblia mert szeretné elolvasni, mit mondasz neki?"
Passz. De ez nem is releváns a kérdés szempontjából, hisz te azt hazudtad hogy tény hogy meg van hamisítva a Biblia, én csak ezt cáfoltam.
"Legalább olvasd el a verseket amikre hivatkozol :) A 2:191 úgy kezdődik hogy: "Ha pedig rátok támadnak, akkor Öljétek meg őket,""
Ugye tudod, hogy az interneten bárki rákereshet bármire?
"And slay them wherever ye find them, and drive them out of the places whence they drove you out, for persecution is worse than slaughter... and fight them until fitnah is no more, and religion is for Allah."
Legközelebb ne ilyen nyilvánvaló hazugsággal próbáld kimagyarázni ha megcáfoltak'
"A Korán nem írja hogy válogatás nélkül gyilkolj."
Sehol nem ír olyat a Korán, hogy a hitetlenek közül a felnőtt férfiakat öljék meg. En bloc a hitetlenek gyilkolására szólít fel. Azaz férfiak, nők, gyerekek válogatás nélkül.
Ha neked ez önvédelem, de a Biblia pont ugyanilyen versei nem, az ugye még mindig a fanatikus kettős mérce.
Az érdekes az, kedves kérdező, hogy amig te itt arról vitázol a keresztényekkel, hogy ki hogyan értelmezi a Bibliát, mert a te értelmezésed szerint Isten népirtásra buzditja a zsidókat, addig jelen időkben is népirtják a siiták a szunnitákat és forditva, csak mert másként értelmezik a szent könyvüket.
Szóval szerintem először a saját vallásod portáján akarj rendet tenni, és majd ha ott már az lesz, akkor majd lesz jogod kritizálni más vallásokat is ugyanezen probléma szempontjából.
"Passz. De ez nem is releváns a kérdés szempontjából, hisz te azt hazudtad hogy tény hogy meg van hamisítva a Biblia, én csak ezt cáfoltam."
Mert ez tény. Ha azt kéri valaki hogy mutass egy hiteles Bibliát, nem tudsz neki adni semmit. És még van egy rakás bizonyíték, de ismétlem most nem ez a kérdés. Értem hogy kínos ez a kérdés számodra de akkor inkább maradj távol. Szánalmas hogy megpróbálod elterelni a témát.
"Legközelebb ne ilyen nyilvánvaló hazugsággal próbáld kimagyarázni ha megcáfoltak'"
Érted amit olvasol egyáltalán? És miért angol nyelvű szöveget nézel? 2/191 magyar fordításban:
Ha pedig rátok támadnak, akkor Öljétek meg őket, ahol csak rájuk leltek, és űzzétek ki őket onnan, ahonnan kiűztek benneteket! A megkísértés (El-Fitnetu) rosszabb, mint az ölés. Ne harcoljatok azonban ellenük a Szent Mecsetnél, amíg ők nem harcolnak ellenetek ott. Ám, hogyha harcolnak ellenetek, akkor öljétek meg őket! Ez lesz a tagadók fizetsége.
És ha elolvasod a teljes verset láthatod hogy a mekkai politeisták elleni harcról van szó mert írja hogy a Szent Mecsetnél ne harcoljatok, és mint tudjuk a mekkaiak támadtak a muszlimokra, szóval történelmileg is bizonyított hogy azok ellen harcoltak akik megtámadták a muszlimokat.
"Sehol nem ír olyat a Korán, hogy a hitetlenek közül a felnőtt férfiakat öljék meg. En bloc a hitetlenek gyilkolására szólít fel. Azaz férfiak, nők, gyerekek válogatás nélkül."
A Korán azt írja azokat öld meg akik rádtámadtak. Sehol nem írja hogy nőket és gyerekeket ölj. A Biblia viszont külön kihangsúlyozza hogy nőket és gyerekeket is öld meg és ne hagy életben senkit, tehát népirtásra szólít fel. Elég szánalmas hogy rágalmazásasl és hazudozással próbálod elterelni a témát. Mert amúgy a kérdés szempontjából mindegy hogy más vallások szent könyvei mit írnak. Neked akkor is meg kellene magyaráznod a Bibliában található népirtásra felszólító verseket.
"Mert ez tény. "
Ahhoz ezt bizonyítani kéne valamivel.
"Érted amit olvasol egyáltalán?"
Igen. És a fordítás, amit néztem, teljesen mást ír, mint a te fordításod.
Na most akkor ha következetes akarsz lenni, akkor ezentúl a Koránról is ki kell jelentened, hogy meghamisították, hisz teljesen ellentmondó dolgokat írnak az egyes változatok.
Na, vallod-e innentől a meghamisított Koránt is, vagy ez is csak akkor hamisítás ha a Bibliával történik meg?
"Az érdekes az, kedves kérdező, hogy amig te itt arról vitázol a keresztényekkel, hogy ki hogyan értelmezi a Bibliát, mert a te értelmezésed szerint Isten népirtásra buzditja a zsidókat, addig jelen időkben is népirtják a siiták a szunnitákat és forditva, csak mert másként értelmezik a szent könyvüket."
Újabb hazugság amit keresztények terjesztenek. Az USA folytat népirtást a Közel-Keleten tehát keresztények gyilkolják a muszlimokat megint. Nincs semmiféle szunnita síita háború. Iránban élnek szunniták, szunnita országokban pedig síiták. Az ilyen ISIS fél terrorszervezteket a nyugati keresztény világ hozta létre és támogatja.
"mert a te értelmezésed szerint Isten népirtásra buzditja a zsidókat"
Ja hogy szerinted nem így van. Akkor talán írd le te hogyan értelmezed, mert amúgy ez a kérdés ha nem tűnt volna fel. Egyébként nem lehet másképp értelmezni de nyugodtan próbáld meg.
"Szóval szerintem először a saját vallásod portáján akarj rendet tenni, és majd ha ott már az lesz, akkor majd lesz jogod kritizálni más vallásokat is ugyanezen probléma szempontjából."
Látom még azt sem sikerült felfognod hogy én nem egyes emberek tettiből indulok ki hanem abból hogy mit ír a Biblia. Ha lenne egy szunnita síita háború abból nem következne hogy ezt írja elő az iszlám vallás.
Sőt, nézd mit találtam neked! Szóról szóra fordítás, az eredeti arab szöveggel:
Sehol nincs a versben olyan rész, hogy "ha megtámadnak", vagyis az általad olvasott Koránba ezt nyilván utólag hamisították bele.
Ezentúl vajon fogsz-e provokatív kérdéseket kiírni a Korán ellen is, vagy beismered végre hogy elvakult kettős mércével bármit elnézel a Koránnak, ami miatt a Bibliát gyalázni próbálod?
"Ahhoz ezt bizonyítani kéne valamivel."
Ez már megtörtént, de nem ez a témánk. Mondtam hogy ne terelj.
"Igen. És a fordítás, amit néztem, teljesen mást ír, mint a te fordításod."
Te egy angol fordítást néztél de az is engem igazol mert ott van hogy a szent Mecsetnél ne harcoljanak, szóval a politeisták elleni harcról van szó az pedig arról szól hogy megtámadták a muszlimokat, szóval ez történelmi tény.
"Na most akkor ha következetes akarsz lenni, akkor ezentúl a Koránról is ki kell jelentened, hogy meghamisították, hisz teljesen ellentmondó dolgokat írnak az egyes változatok."
Látom alapvető dolgokkal nem vagy tisztában. Az hogy a magyar nyelvű Korán értelmezés és az angol eltér lehetséges de ezek fordítások, és nem maga a Korán. Csak és kizárólag az eredeti arab szöveg tekinthető Koránnak. Persze értem hogy neked mint kereszténynek ezt nehéz megérteni mert ti mindenféle fordítást Bibliának vesztek, de mi nem. Egy Korán van, az idegen nyelvekre fordítások pedig Korán értelmezések. Szóval nem létezik olyan hogy a Koránt meghamisították csak mert két fordításban vannak eltérések. Aki ilyet állít az teljesen tudatlan a témában.
Nem ártana ha végre a témánál maradnál amúgy mert csak tovább égeted magad. Tehát hogy értelmezed a Bibliában töménytelen mennyiségben megtalálható népirtásra felszólító verseket?
Nem az a lényeg, hogy mit ir egy könyv, hanem az, hogy te hogyan értelmezed :D Te úgy értelmezed, hogy nincsenek a Koránban ölésre buzditó szavak, mások (akik a Korán alapján gyilkolásznak) meg úgy értelmezik, hogy van. Te úgy értelmezed, hogy a Bibliában népirtásra van buzditás, A keresztények többsége meg úgy értelmezi, hogy nincs benne ilyen.
Ilyen egyszerű a dolog. Erre irtam, hogy majd ha rend lesz a "muszlim-portádon", és semmilyen muszlim irányzat képviselői nem fogják úgy értelmezni a Koránt, hogy gyilkolásra buzditás van benne, majd akkor lesz jogod ugyanezt elvárni (sőt, akár csak szóvá tenni) a keresztény valláson belül. Addig meg a muszlimokkal törődj, ne a keresztényekkel. Még nyersebben fogalmazva törődj a saját dolgoddal, ne másokéba üsd az orrod. Nem bonyolult :)
"Te egy angol fordítást néztél de az is engem igazol mert ott van hogy a szent Mecsetnél ne harcoljanak"
Igazából ez pont téged cáfol. Hogy külön ki kell emelni hogy a Mecsetnél tilos a harc, abból következik hogy bárhol máshol szabad a vásár a gyilkoláshoz.
"Az hogy a magyar nyelvű Korán értelmezés és az angol eltér lehetséges de ezek fordítások, és nem maga a Korán."
Csak ugye ha te egy olyan fordításból olvasol aminek a szövege eltér az eredetitől, akkor te egy hamisított verziót olvasol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!