Keresztények tudják hogy a Biblia tele van népirtásra és tömegmészárlásra felszólító paranccsal?
Például:
Mózes 4 31:17-18. Tüstént öljétek meg az összes fiúgyermeket, s ugyanígy öljétek meg az összes olyan asszonyt is, aki már volt együtt férfival. De a fiatal lányokat, akik még nem voltak együtt férfival, hagyjátok magatoknak életben."
Mózes5 20:16–17: „De az itt lakó népek városaiban, amelyeket Istened, az ÚR ad neked örökségül, ne hagyj életben egy lelket sem! Irtsd ki őket mindenestül… ahogyan megparancsolta neked Istened, az Úr
Sámuel 15:18 szerint pedig „azután ezzel a megbízással küldött utadra az Úr: Menj, és irtsd ki a vétkes amálékiakat, harcolj ellenük, míg csak nem végzel velük!”
Józsué könyve 6:21 Kardélre hánytak, kiirtottak mindent, ami a városban volt: férfit és nőt, ifjat és öreget, ökröt, juhot és szamarat.
Ezékiel próféta könyve 9:5-6 A többieknek pedig ezt mondta a fülem hallatára: Menjetek utána végig a városon, és öldököljetek, ne szánakozzatok, és ne legyetek könyörületesek! Gyilkoljátok az öreget, az ifjat és a szüzet, a gyermekeket és az asszonyokat, hadd pusztuljanak!
Teljesen egyértelmű hogy népirtásra szólítanak fel. Még külön fel is hívja a figyelmet hogy a nőket és gyerekeket is le kell gyilkolni. Keresztények hogy magyarázzák ezeket a szörnyű verseket? Egyáltalán hogy tudja lerendezni magában ezeket egy keresztény ember?
Biztos vagyok benne hogy Isten sosem parancsolna ilyesmit. Ezek emberi hamisítások a Bibliában, de ugye keresztények ezzel nem védekezhetnek mert szerintük a Biblia hamisítatlan és Isten szava.
"Ezentúl vajon fogsz-e provokatív kérdéseket kiírni a Korán ellen is, vagy beismered végre hogy elvakult kettős mércével bármit elnézel a Koránnak, ami miatt a Bibliát gyalázni próbálod?"
Ha te igazán hívő keresztény lennél akkor nem próbálnál meg hazudozni és terelni a témát, hanem kiállnál a vallásod mellett és válaszolnál nekem a kérdésre.
"Ha te igazán hívő keresztény lennél "
Ki mondta, hogy igazán hívő keresztény vagyok?
Látom nem csak a "bizonyítékaiddal" kapcsolatban mesélsz be magadnak dolgokat teljesen alaptalanul...
"Nem az a lényeg, hogy mit ir egy könyv, hanem az, hogy te hogyan értelmezed"
Ne haragudj de te magadnál vagy? Az számít hogy mit ír a könyv. Hogy te mit értesz belőle vagy adott esetben hazudozol mint ti a Korán és Biblia esetében, más kérdés. Egy bíróságon sem az számít te hogyan értelmezed a törvényt hanem az hogy mit ír a törvény. Sőt a bírót kicsit sem érdekli hogy te hogyan értelmezed a magyar törvényeket.
"Te úgy értelmezed, hogy nincsenek a Koránban ölésre buzditó szavak, mások (akik a Korán alapján gyilkolásznak) meg úgy értelmezik, hogy van."
Te egy terrorszervezetről beszélsz akiket amúgy a Nyugat hozott létre és támogat.
"Te úgy értelmezed, hogy a Bibliában népirtásra van buzditás,"
Miért, lehet másképp értelmezni? Amúgy ez a kérdés. Szerinted az mit jelent hogy: " ne hagyj életben egy lelket sem! Irtsd ki őket mindenestül" vagy "Menjetek utána végig a városon, és öldököljetek, ne szánakozzatok, és ne legyetek könyörületesek! Gyilkoljátok az öreget, az ifjat és a szüzet, a gyermekeket és az asszonyokat, hadd pusztuljanak!" Ezt írja a Biblia. Szerinted ez nem népirtásra buzdítás?
"Addig meg a muszlimokkal törődj, ne a keresztényekkel. Még nyersebben fogalmazva törődj a saját dolgoddal, ne másokéba üsd az orrod. Nem bonyolult :)"
Keresztény vallás szerint a Biblia minden emberhez szól, így hozzám is, tehát jogom van kérdezni, amennyit akarok. Szóval beleüthetem az orrom amikor csak kedvem tartja.
"Ki mondta, hogy igazán hívő keresztény vagyok?
Látom nem csak a "bizonyítékaiddal" kapcsolatban mesélsz be magadnak dolgokat teljesen alaptalanul..."
Keresztényekre jellemző ez az agresszív támadó magatartás kínos kérdések esetében és a sok hazudozás. Ez tapasztalat. De persze tévedhetek és nem vagy keresztény de akkor sem a kérdésre válaszolsz. Ne terelj. Ez volt a kérésem.
"Ne haragudj de te magadnál vagy? Az számít hogy mit ír a könyv. Hogy te mit értesz belőle vagy adott esetben hazudozol mint ti a Korán és Biblia esetében, más kérdés. Egy bíróságon sem az számít te hogyan értelmezed a törvényt hanem az hogy mit ír a törvény. Sőt a bírót kicsit sem érdekli hogy te hogyan értelmezed a magyar törvényeket."
A törvényeket direkt úgy fogalmazzák, hogy azok minél konkréteabbak és egyértelműbbek legyenek. A Koránról ez nem igazán mondható el, tekintve hogy ugyanazokat a sorokat hányan hányféleképp értelmezik.
"Keresztényekre jellemző ez az agresszív támadó magatartás kínos kérdések esetében és a sok hazudozás"
Vagy inkább ezt mesélted be magadnak...
"de akkor sem a kérdésre válaszolsz."
Mivel a kérdésre már rég válaszoltam. Csak ugye nem tetszett neked, mert lebuktál általa hogy fanatikus kettős mércével mérsz és csak provokálni jöttél.
"A törvényeket direkt úgy fogalmazzák, hogy azok minél konkréteabbak és egyértelműbbek legyenek. A Koránról ez nem igazán mondható el, tekintve hogy ugyanazokat a sorokat hányan hányféleképp értelmezik."
A Korán teljesen egyértelmű. Ha végigolvasod számodra is az lesz de ugye ezt te nem tetted meg. A terroristák pedig egy kis csoport akik amúgy is a nyugat támogat nem véletlenül. Szóval egyszerűbben fogalmazva hogy te is értsd, keresztények fegyverzik fel őket, és buzdítják arra hogy gyilkoljanak, majd ugyanezek a keresztények azzal támadják a muszlimokat hogy ilyen gyilkosok a muszlimok mint ezek a terroristák.
"A Korán teljesen egyértelmű."
Ha egyértelmű lenne, nem lenne annyiféle értelmezés, annyiféle felekezet. Te egyértelműnek tartod, amit te akarsz beleképzelni, más pedig azt, amit ő.
"Vagy inkább ezt mesélted be magadnak..."
Nem, ez sokéves tapasztalat sok kereszténnyel történő beszélgetés alapján.
"Mivel a kérdésre már rég válaszoltam. Csak ugye nem tetszett neked, mert lebuktál általa hogy fanatikus kettős mércével mérsz és csak provokálni jöttél."
Az nem válasz a kérdésemre hogy egy másik vallás mit ír. Látom ezt még mindig nem sikerült megértened. Én a keresztény vallásra vonatkozóan kérdeztem rá Bibliai versekre de te az iszlám vallásról írtál hazugságokat.
"Ha egyértelmű lenne, nem lenne annyiféle értelmezés, annyiféle felekezet. Te egyértelműnek tartod, amit te akarsz beleképzelni, más pedig azt, amit ő."
Nincs az iszlámban "annyiféle" felekezet. Síiták vannak és szunniták és egy két kisebb irányzat de nem a Korán értelmezése miatt váltak szét hanem politikai kérdésben nem értettek egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!