Keresztények tudják hogy a Biblia tele van népirtásra és tömegmészárlásra felszólító paranccsal?
Például:
Mózes 4 31:17-18. Tüstént öljétek meg az összes fiúgyermeket, s ugyanígy öljétek meg az összes olyan asszonyt is, aki már volt együtt férfival. De a fiatal lányokat, akik még nem voltak együtt férfival, hagyjátok magatoknak életben."
Mózes5 20:16–17: „De az itt lakó népek városaiban, amelyeket Istened, az ÚR ad neked örökségül, ne hagyj életben egy lelket sem! Irtsd ki őket mindenestül… ahogyan megparancsolta neked Istened, az Úr
Sámuel 15:18 szerint pedig „azután ezzel a megbízással küldött utadra az Úr: Menj, és irtsd ki a vétkes amálékiakat, harcolj ellenük, míg csak nem végzel velük!”
Józsué könyve 6:21 Kardélre hánytak, kiirtottak mindent, ami a városban volt: férfit és nőt, ifjat és öreget, ökröt, juhot és szamarat.
Ezékiel próféta könyve 9:5-6 A többieknek pedig ezt mondta a fülem hallatára: Menjetek utána végig a városon, és öldököljetek, ne szánakozzatok, és ne legyetek könyörületesek! Gyilkoljátok az öreget, az ifjat és a szüzet, a gyermekeket és az asszonyokat, hadd pusztuljanak!
Teljesen egyértelmű hogy népirtásra szólítanak fel. Még külön fel is hívja a figyelmet hogy a nőket és gyerekeket is le kell gyilkolni. Keresztények hogy magyarázzák ezeket a szörnyű verseket? Egyáltalán hogy tudja lerendezni magában ezeket egy keresztény ember?
Biztos vagyok benne hogy Isten sosem parancsolna ilyesmit. Ezek emberi hamisítások a Bibliában, de ugye keresztények ezzel nem védekezhetnek mert szerintük a Biblia hamisítatlan és Isten szava.
Vidiripi !
"Hol van megírva a TÖRVÉNYBEN hogy népet kell irtani?
A törvényben nincs benne hogy népet kell irtani."
Hogyne lenne benne. Ezekről a törvényekről beszélünk mióta. Ha pedig Jézus nm érvénytelenítette akkor még érvényben vannak.
"Igen az! Komoly! Még is mit hittél hogy viccelődöm? A Bibliában az Ószövetség is megerősíti és az Újszövetség írásai is megerősítik."
Hát nem. A zsidók pont azéért nem hittek Jézusnak mert nem teljesítette az ószövetségi próféciákat.
"Ha számomra ez nem bizonyíték akkor neked miért bizonyíték a Korán?"
Azért mert a Korán logikus, nincs bene ellentmondás, igazságos, jó erkölcsre tanít, kapcsolódik a valósághoz és azt parancsolja használd az eszed és foglalkozz tudománnyal. Számomra ezek a bizonyítékok.
"Igen írnak is feltámadásról más vallások könyvei pl. a Koránban is írnak róla. De arról nem írnak a Koránban hogy bárki is feltámadt volna. Ezért is kétséges számomra hogy a Korán az hiteles."
Neked ez bizonyíték? Ezernyi más vallás lehet ami arról ír hogy embereket támasztottak fel. Azokat is elhiszed akkor? Gondolkozz már.
"Nem igazából nem hiszem el. Hiszen nincs benne megerősítés hogy tényleg képes rá a Korán istene! Csak az van írva hogy lesz feltámadás!"
Nincs olyan hogy Korán Istene meg Biblia Istene. Egy Isten van.
"Jézus nem csak egy halottat támasztott fel."
Írhatja a Biblia hogy Jézus ezer embert támasztott fel vagy százezret. Teljesen mindegy. Ez neked nem lehet bizonyíték. Nem voltál ott. Nem láthattad. Egyébként én elhiszem hogy Jézus halottat támasztott fel. Lehetséges persze nem saját erejéből hanem Isten segítségével. De ettől függetlenül akkor is Koránt tartom hitelesnek, a Bibliát pedig hamisítottnak.
"Kérlek szépen arról beszélünk hogy mi van megírva a Bibliában és mi a Koránban arról beszélünk."
Ahhoz előbb el kellene olvasnod a Koránt.
"De ha ezek a történetek nem bizonyítékok semmire akkor az sem bizonyíték ami a Koránban van! Akkor az is csak egy mesekönyv és te meg elhiszed ami benne áll! És így már el is jutottunk az ateista nézőpontig amit te fogalmaztál meg!"
Ahogy mondtam ezek a csodák neked vagy nekem nem lehetnek bizonyítékok csak annak aki látta a saját szemével. Nem azt mondom hogy nem történtek meg, hanem azt hogy nem lehet bizonyíték a számunkra.
"A Koránról is így gondolkodsz? Mert ha igen ,akkor hol a hit hol a hited? Hiszel egyáltalán? És ha hiszel akkor mi a hited alapja?"
Az én hitem alapja a józan eszem. Allah azt mondja a Koránban hogy használjuk az eszünket, és ha bizonyíték kell, tanulmányozzunk a körülöttünk lévő világot, vagyis foglalkozzunk a tudományokkal. Ha pedig így teszünk sok milliárd bizonyítékot találhatunk Isten létezésére. Röviden úgy tudnám neked leírni hogy én gondolkodom tehát hiszek. Mikor összehasonlítom a Bibliát és a Koránt, erkölcsösség, igazságosság, hitelesség szempontjából, akkor is az eszemet használom.
"Te elhiszed hogy Mohamednek tényleg egy angyal nyilatkoztatta ki a Koránt?
- Ez csak annak bizonyíték aki személyesen látta. Te láttad?"
Nyilván nem láttam ezért számomra ez az esemény nem bizonyíték. Bárki mondhatja hogy megjelent neki Gabriel angyal. Viszont mégis elhiszem hogy ez megtörtént mert az eszemet használva a fentebb leírt szempontok alapján a Korán Isten szavának tekintem.
Ha számodra az bizonyíték hogy a Biblia arról ír, Jézus embereket támasztott fel, nagyon nagyon rossz úton jársz.
"Ezeket te állítod ,de a feltámadást illetően nincs benne semmi megerősítés. Miért higgyek a Koránban leírtaknak a feltámadással kapcsolatban?"
A Bibliában sincs semmi bizonyíték a feltámadással kapcsolatban. Az nem bizonyíték hogy a Biblia szerint Jézus halottakat támaszt fel. Bárki kitalálhat egy vallást és mondhatja hogy Józsi halottakat támaszt fel.
"Jézus tanításait nem tudták megállítani! Elterjed az egész világon! Mivel nem azt tanította amit te próbálsz belemagyarázni!"
Ezt mondom én is. Szerintem te nem érted még most sem. Jézus sosem adott parancsot ilyen népirtásokra és Isten sem. Ezeket a zsidók hamisították a Bibliába. Ha viszont te ezeket a népirtásra felszólító verseket Isten szavának tartod, akkor azt kell elfogadnod hogy ezeket Jézus mondta.
"Ez azt jelenti hogy a kardok nem arra kellettek hogy kiirtsanak egy népet. Logikus hogy két kard nem elég 12 embernek."
12 ember nem elég egy népirtáshoz. Ettől függetlenül ott a parancs hogy mindenki vegyen kardot.
"Viszont az apostolok nem tanítottak senki arra hogy adják el amijük van és vegyenek kardot!"
Pedig a keresztények ezt tették. És ezt teszik most is. Ki rendelkezik ma a legnagyobb hadseregekkel? Keresztény országok.
"Ez nem tanítás volt és nem is törvény főleg nem általános parancs! Senki sem így értette. Sem Jézus sem a tanítványai sem azok akiket a tanítványok tanítottak sem én nem így értelmezem!"
Mert te saját kedved szerint értelmezed. Egyébként önmagában nincs abba semmi rossz hogy Jézus azt mondja vegyen mindenki kardot. Ezt használhatják önvédelemre is. Csak ugye ott vannak a népirtásra felszólító versek.
"Nem is adom el semmimet hogy kardot vagy bármilyen más fegyvert vegyek ,mert Jézus nem ezt tanította a tanítványainak."
Akkor megszeged a Biblia parancsát.
Máté 28:19 Menjetek el azért, és tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében.
Mt 28:19 Menjetek el azért, és tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében. 20 Mindannak megtartására tanítsátok őket, amit én parancsoltam nektek. Íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.
Az általad idézett két vers hamisítás. Jézus a zsidó néphez érkezett és azt mondta a tanítványainak is hogy csak a zsidókhoz menjenek:
Máté 15:24 Ő pedig felelvén, monda: Nem küldettem, csak az Izráel házának elveszett juhaihoz.
Máté 10:5 Ezt a tizenkettőt küldte ki Jézus, és ezt a rendelkezést adta nekik: "Pogányokhoz vezető útra ne térjetek le, samaritánusok városába ne menjetek be
Máté 10:6 inkább menjetek Izráel házának elveszett juhaihoz.
"És még egy római százados ,egy katona szolgáját is meggyógyította. A rómaiak meg a zsidók nem voltak nagy barátságban! Ezzel ugye tisztában vagy? És még is megtette Jézus. Tényleg ezt csinálja egy olyan ember aki népírást akar véghez vinni? Neked ez így logikus?"
Én sosem állítottam hogy Jézus népirtásra adott parancsot. Jézus próféta volt, sosem tenne ilyet. Én arról beszélek hogy mit ír a Biblia Jézusról. Mert a Bibliában szereplő Jézus simán lehet hogy népirtásra készült csak nem jött össze neki. De ismétlem, ez nem az igazi Jézus. Ez egy nem létező Jézus akit meghasítottak a Bibliában.
"Tehát ,mit jelent az a SZÓ hogy keresztény? Etimológiai értelemben!"
Rákerestem és van kapásból három jelentése amit kidobott. Ezért mondom hogy keresztények sem tudják mit jelent:
1. Vallási: Jézus Krisztust megváltónak valló megkeresztelt elkötelezett hívő, aki őt legfőbb tanítómesterének tartja, és az ő tanításait követi.
2. Vallási: Megkeresztelt személy, akit így az egyik Jézus Krisztust követő egyház tagjai közé fogadtak.
3. Vallási: Katolikus vallású személy.
"Isten nem a néphez szólt hanem mindig a prófétához! A próféta adta át Isten üzenetét a népnek."
A Bibliában a próféta szólított fel a népirtásra de Istentől kapta a parancsot. Persze nem történt ilyen csak a Biblia szerint.
"Ugyan ez igaz a Koránra is! De miért zavar az téged hogy Isten mit kér számon rajtuk és rajtam?"
Én csak felhívom a figyelmed arra hogy rossz úton jársz. Egy muszlim minden embertársának jót akar.
"Továbbra is ez a válaszom!"
Ezért nincs értelme a veled való beszélgetésnek mert a kínos kérdésekre nem válaszolsz csak mellébeszélsz.
"Tudod? És honnét tudod hogy így lesz? Hiszen a Korán csak annyit ír hogy lesz feltámadás. De nincs erről semmiféle megerősítés!"
Fentebb leírtam mi erősített meg ebben. Neked viszont 0 megerősítésed van. Az nem bizonyíték hogy a Biblia szerint Jézus embereket támasztott fel.
"És azok a "keresztények" akik nem támadják a muszlimokat? És azok aki nem keresztények és nem támadják a muszlimokat? Értük nem aggódsz?"
Értük is aggódom. Veled miért beszélgetek szerinted? A Korán ezt írja:
49/13 Ti emberek! Férfiből és nőből teremtettünk benneteket s népekké és törzsekké tettünk benneteket, hogy ismerkedjetek, és ismerjétek meg egymást!
"És azok iránt a keresztények iránt akiket támadnak ,azokért is aggódhatnál!"
Ha a muszlimokon múlna a keresztények biztonságban lennének. Igazából a keresztények jelentik a legnagyobb veszélyt a keresztényekre.
"Hmm...Allah nem épp a népirtásról emlékezik meg a keresztényekkel kapcsolatban!"
De ők az igazi keresztények. Az igazi keresztény pedig nem mást mint muszlim.
"És te most válaszoltál az én kérdésemre? Akkor miért vársz tőlem mást?"
Leírod végre hogy szerinted ki Jézus, de mellébeszélés nélkül.
"Tehát nem vagy benne biztos hogy a népirtás megtörtént csak valószínűsíted."
Honnan tudjam? Van más történelmi forrás ezekre az eseményekre vonatkozóan? Meg itt most nem azt vizsgáljuk tényleg megtörténtek-e hanem azt hogy a Biblia szerint Isten erre adott parancsot.
"De korábban meg ezt írtad! "Vagyis a Biblia szerint Isten parancsa volt az asok néprátás."
Én úgy látom még azzal sem vagy tisztában hogy mi is az álláspontod!"
Teljesen tiszta az álláspontom.
"Engem is sok minden érdekel. Engem is sok minden érdekel. Pl. az hogy mit jelent az a szó hogy keresztény."
Leírtam neked. Most te válaszolj arra hol írja az Újszövetség hogy érvénytelenek ezek az Ószövetségi versek?
"Én meg azt hiszem el amit Jézus Krisztus tanít és meg van írva a Bibliában!"
De honnan tudod hogy az van leírva a Bibliában amit Jézus valójában tanított? Honnan tudod hogy nem a Koránban van Jézus valódi tanítása.
Máté 5:44 Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket,
Ebben hol van benne hogy érvénytelenek ezek az Ószövetségi versek?
"Azért mert te is mindig felhozod hogy azok keresztények akik háborúznak vagy háborúkat robbantanak ki. Pedig nem azok hiába állítják magukról azt! Na ezért!"
De azok a keresztények akik háborúznak vagy háborúkat robbantanak ki azt teszik amit az Ószövetség ír így joggal hozom fel őket. A terroristák tettei viszont teljesen ellentétesek a Koránnal.
"Újfent kérdem hogy miért tulajdonítasz nekem olyan gondolatokat amiket én nem írtam? Én nem állítottam ,hogy nem olvastam a Koránt sohasem!"
Mert azt látom az írásaidon hogy sosem olvastad.
"És hol van ebben az hogy szeresd ellenségedet és azt aki gyűlöl téged? Sőt tegyél jót az ilyen emberrel!"
Miért kellene szeretnem azt aki meg akar ölni? Ha valaki rád támad és meg akar ölni, mit teszel? Azt mondod neki hogy szereted? Az ilyen tanításnak köze nincs a valósághoz. Teljesen életképtelen tanítás. A Korán az írja bánj kedvesen és igazságosan az emberekkel, mond nekik hogy békesség, de ha valaki bántani akar akkor jogod van megvédeni magad. Ez egy életképes, tanítás ami igazságos, korrekt és kapcsolódik a valósághoz.
"Jézus Istensége és megváltó kereszthalála az mióta pogány?"
Azóta pogány amióta belehamisították a Bibliába.
"A Mária kultusz a szentháromság a tárgyak imádata a szentek imádata vitán felül áll!"
A szentháromságot elutasítod de vallod Jézus Istenségét? Ez érdekes. Akkor nálad két istenség van? Az Atya és Jézus?
"De a kereszthalál Jézusnak ami a megváltás a bűnös embernek az nem pogány! Maga a kereszt az oké hogy pogány jelkép de Jézus halála ami a megváltáshoz kellett az nem a pogányságból át vett dolog!"
Akkora pogány hamisítás mint a ház. Sőt, nagyon durva pogány hamisítás. Jézus kereszthalála egy rendkívül véres pogány emberáldozati szertartás, ami szerint Isten csak akkor tud megbocsátani ha embert áldoznak neki. Valójában Isten megbocsát ha akar. Ehhez nem kell senkit egy embert sem kegyetlenül megkínozni és megölni.
tgt!
"Kissé kevered a dolgokat. Mózes (és nem Jézus, de ez nyilván csak elírás) felment a hegyre és Isten elmondta neki a törvényeket: a Tízparancsolatot és sok más rendelkezést is. Majd Mózes lejött a hegyről és mindezt elmondta a zsidóknak. A zsidók ezt egy emberként elfogadták. Aztán az egészet Mózes le is írta, és felolvasta a zsidóknak, akik megerősítették a korábbi döntésüket és újra engedelmességet fogadtak Istennek."
Nem keverem. Természetesen Mózesre gondoltam, csak elírtam. Azt viszont nem tudtam hogy Mózes kétszer járt a hegyen. Megjelölnéd hol írja a Biblia az első felmenetelét?
"Már megbeszéltük, hogy a zsidó nép ott született meg a Sinai hegynél, a fogság alatt csak törzsek voltak. Ezek a törzsek előbb-utóbb beolvadta volna más kultúrákba, ha nincsenek egységes törvényeik és egységes Istenük."
Nem, mert az egyiptomi fogságban is törzsek voltak és nem olvadtak be. Én azt látom hogy erőszakkal lett rájuk kényszerítve a vallás terror eszközökkel.
"Egyrészt ábrázolni akarták Istent, és ezzel máris megcsalták a szövetséget, mivel ez kifejezetten tilos volt. Másrészt több istent is szolgáltak egyszerre, ez pedig az egyetlen Isten elhagyását jelentette, hiszen Isten kizárólagosságot követelt tőlük. Bírósági tárgyalás valóban nem volt, sem ügyvéd, sem ügyész, sem fogalmazó, stb. legalább is a Biblia nem ír róla, viszont elég egyértelmű volt a helyzet: Mózes azt mondta, aki az Urat választja, jöjjön ide. Aki odament, az Urat választotta. Aki nem ment oda, az a bálványt választotta."
Eddig nem írtad hogy több istent is szolgáltak egyszerre. Úgy volt hogy csak ábrázolni akarták Istent, nem? És továbbra sem látom hogy erőszakos tetteik lettek volna. Annyit ír a Biblia hogy énekeltek és táncoltak. Tehát gyakorlatilag az egyetlen bűnük az volt hogy ábrázolták Isten. Ezért tömegesen lemészárolni embereket, nagyon barbár igazságtalan tett. Igen, amit elkövettek tilos Isten törvénye szerint, de alig kapták meg ezeket a törvényeket. Talán csak néhány nappal előtte. Az iszlám vallás büntetési tételei sokkal enyhébbek mint amit a Biblia ír, mégis a Korán kinyilatkoztatása több mint 20 év volt. A fokozatosság elve szerint lépésről lépésre. Ilyen hatalmas változást nem lehet az emberekre zúdítani egyik napról a másikra, ráadásul halálbüntetés terhe mellett. Nem is mondanám halálbüntetésnek, mert amiről a Biblia ír az tárgyalás nélküli tömegmészárlás.
"Ez az eredeti és egyetlen verzió, mely a zsidó vallás alapja, és melyet a keresztények is a magukénak éreznek, mert Jézus által kapcsolódnak hozzá. Nincsen más verzió. Minden más verzió hazugság, mindenki, aki mást verziót hirdet, hazudik."
De van másik verzió, mépedig a Koránban. Ugyanezt a történetet írja le sokkal hihetőbben. Számomra a Biblia változat hazugság. Pontosabban meg lett hamisítva.
tgt!
"Ez nem igaz. A kiválasztott (pontosabban választott) nép azt jelenti, hogy Isten bizonyos feladatra választ magának népet."
És mi volt a zsidó nép feladata?
"Ez nem zárja ki, hogy bármely másik néppel ne léphetett volna kapcsolatba Isten. Sőt, a Biblia azt írja, hogy más népeknek is megvolt a saját „kivonulásuk”, azaz Isten feladattal bízta meg és vezette/vezeti őket."
Hol ír erről a Biblia pontosan?
Tévedés. Ez az Újszövetség házasságmodellje:
“Nem olvastátok-e, hogy a Teremtő kezdettől fogva férfivá és nővé teremtette őket? Ezért hagyja el a férfi apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté.”
Ez a vers nem zárja ki hogy több felesége legyen. Több verset is hoztam, ami bizonyítja hogy a Biblia egyérteéműen engedi a többnejűséget. Az Ószövetség biztosan engedi, az Újszövetségben is vannak erre utalások, és nincs tiltás.
"Talán tudod, hogy a Talmud nem szent könyve a zsidóknak, hanem egy végtelenül hosszú és átláthatatlan szöveggyűjtemény, ami kb. 800 rabbi Tórához fűzött kommentárjait tartalmazza. Ezek a kommentárok sokszor egymással ellentétesek, tehát a rabbik egymással is vitatkoznak."
Én is pont azt írtam hogy a Talmud az a Tóra magyarázata. És azt is írtam hogy szélsőséges zsidók vallanak ilyen nézeteket.
"Talán azt is tudod, hogy Talmud hamisítványok jelentek meg a 19. században Franciaországban, ezeket magyar nyelven egy bizonyos Luzsénszky Alfonz nevű szélsőjobboldali újságíró jelentette meg. Ez a hamisított Talmud a rendszerváltás után is megjelent, a hírhedt náci könyvekre specializálódó Gede testvérek kiadásában. Ezeket a szövegeket az antiszemita propaganda számára írták és használták. És te ezeket idézed."
Én megkérdeztem ezt zsidóktól és ők is azt mondták ezek Talmud hamisítványok. Lehet hogy így van, de én ebben nem vagyok biztos. Az alábbi videóban zsidókat kérdeztek arról a többi nép valóban a zsidók szolgája lesz-e:
https://www.youtube.com/watch?v=0Ji_Y7YEbKY
Ha végignézed látni fogod hogy valóban vannak zsidók akik ezt gondolják ami eléggé megdöbbentő. Ebből kiindulva egyáltalán nem biztos hogy azok hamisítványok. Erre a versre hivatkoznak:
Mózes 1. könyve, a teremtésrõl 27:29 Népek szolgáljanak neked, nemzetek boruljanak le előtted!
Ez a videó pedig ha minden igaz arról szól hogy zsidók egy csoportja azért gyült össze, hogy megerősítek, a nem zsidókat meg lehet ölni vallási alapon:
https://www.youtube.com/watch?v=iHXuCB18HHY
Szóval ezeket figyelembe véve, azok a versek nagyon is igazak lehetnek.
"Korábban írtad, hogy mit tennénk, ha visszajönne Jézus és azt mondaná, hogy márpedig Mohamednek igaza volt és mindenkinek muszlimmá kell válni. Figyelj, én elfogadnám. Ha tényleg ez az igazság, akkor ok."
De miért csak akkor fogadnád el ha Jézus mondja? Ha valami igaz akkor mindegy ki mondja. Ha én mondom hogy kettő meg kettő egyenlő néggyel nekem nem hiszed el de Jézusnak igen? Egyébként szerintem a keresztények többsége még akkor se fogadná el ha Jézus mondaná. Megpróbálnák elhietni magukkal hogy ő nem Jézus, csak a Sátán próbálja meg téveszteni őket.
"De, ha az jön kérdésként, hogy miért nem fogadtam el? A válasz egyszerű: Miért kellet volna? Mi okom lett volna rá? Honnan kellet volna egyáltalán gyanítanom, hogy neki van igaza? Az iszlám, számonkérhetetlen a keresztényeken."
Onnan kellene gyanítanod hogy a te feladatod az utánajárás. Két vallás van ami kötelezővé teszi hogy hinni kell Jézusban. A kereszténység és az iszlám. Aki Jézus követőjének vallja magát, kötelezően tanulmányoznia kell mindkettőt. Jézus azt mondja a Biblia szerint: "János 8:32 az igazság megszabadít titeket." Vagyis neked kell utánajárnod az igazságnak. Az nem lehet kifogás hogy te beleszülettél a keresztény vallásba, kutatás nélkül elfogadtad, majd azt mondod, honnan kellet volna egyáltalán gyanítanod, hogy nem ez a helyes út.
"Te nem érted a kereszténységet, ez a válaszaidból egyértelmű. Így képtelen vagy elvonatkoztatni a saját szemszögedtől és a keresztények szempontjából látni ezt a dolgot."
Valóban nem értek sok tanítás, de a keresztények sem értik. Azért mert egyszerűen érthetetlen, ellentmondásos. Persze ha adsz logikus válasz, én elfogadom, csak ilyen válasz nem jön.
"Jött egy ember, aki azt mondta, hogy amit hisztek, az nem igaz. Ami le van írva, az nem igaz. Azt a pár verset, amit a muszlimok próbálnak rá vonatkoztatni, azok egyértelműen nem rá vonatkoznak és igazából semmivel nem tudta alátámasztani az igazát."
Csak éppen a Korán sokkal hihetőbb, logikusabb, hitelesebb, erkölcsösebb, mint a Biblia. A Bibliában pedig egyértelműn megjövendölik Mohamed prófétát. Olyan Bibliai versek vannak amik csak és kizárólag Mohamed prófétára igazak.
"Viszont a Biblia egyértelműen figyelmeztet a tévtanítók ellen."
Ezt nagyon helyesen teszi. Viszont neked kell utánajárnod és megvizsgálnod ki a tévtanító és ki Isten küldötte.
"A kereszténység a szeretetről szól."
Igen, keresztények ezt hangoztatják. Megnéztem mit takar ez, és arra jutottam hogy ez nem más mint egy jól hangzó szlogen a keresztény vallásban. A kétezer év alatt szinte minden értéket kiürítettek a keresztény vallásból és csak ilyen szlogenek maradtak.
"Az iszlámban az a lényeg, hogy engedelmeskedj a Koránban leírtaknak, lényegében egy új törvénykönyv. Külsőségek. Adj alamizsnát, fizess adót stb.... viszont azt nem kéri, hogy jó szívvel add, vagy szeretettből add, vagy szeresd ellenségedet."
Keresztények még azt is hangoztatják, ahogy te is, hogy az iszlámban nem szerepel a szeretet. Nem mintha olvasták volna a Koránt, de azért kijelentik. Én nem számoltam meg, de utánanéztem és 76 alkalommal szerepel a szeretet szó a Koránban. Szóval egy hívő muszlim szeretettel ad. Hidd el sok muszlimot ismerek és keresztényt is. Keresztényeken ezt nem látom. Az iszlám vallás még azt is előírja hogy a lehető legjobban fogadd a vendégeket. Keresztényeknél pedig kis túlzással nem létező fogalom a vendégszeretet.
"Persze, a keresztényeknek is kell adakozniuk, de a szív állapota is fontos."
A keresztény akkor adakozik ha kedve van hozzá és annyit ad amennyit akar. Odadobnak egy pát fillért és ezzel már le is van tudva. Az iszlámban viszont ezt nem teheted meg. Pontosan meg van határozva hogy évente ha a jövedelmed elér egy összeget, legalább mennyit kell adakoznod. Többet adhatsz, kevesebbet nem.
"Erre jön Mohamed és közli, hogy nem volt feltámadás, Jézus nem halt meg és még mindig az írott törvényeknek kell engedelmeskedni. Az üdvösség nem kegyelemből van, hanem kiérdemelhető jó cselekedettekkel. Ezzel a kereszténység alapjait kérdőjelezi meg. Még csak nem is kiegészíti a kereszténységet, hanem felülírja. Jött Mohamed és lényegében közölte, hogy az egész kereszténység kuka, a keresztények hazudnak, a zsidók még inkább, ő több száz évvel később majd megmondja a tutit,"
Miért, Jézus nem így jött? Elmondta a zsidóknak hogy nem úgy van ahogy ők akkor gondolták, ezért meg akarták ölni. Mohamed prófétát is ugyanezért meg akarták ölni. Ha pedig megvizsgálod ezeket az eltéréseket az iszlám és keresztény vallásban, amiket el is kezdtél sorolni, megint csak azt fogod látni az iszlám szerinti a logikusabb, hihetőbb, reálisabb, erkölcsösebb stb.
"Mohamed csodája a Korán. Az az érv, hogy ilyet ember nem tud írni. Mégha el is fogadom, hogy oké a Korán emberfeletti remekmű. És akkor mi van?"
Mohamed prófétának is voltak csodás tettei, és Jézusnak is voltak csodás tettei, de ezek a mai embereknek nem lehetnek bizonyítékok. Nem voltunk ott, nem láttuk. Csak a Biblia és a Korán alapján dönthető el, kink van igaza.
"Pál kerek perec kimondja: "De még ha mi, vagy akár az égből egy angyal hirdetne is nektek más evangéliumot, mint amit hirdettünk nektek, kivetett legyen!"
És ha Pál ezt mondja akkor úgy is van? Különben is ki ő? Mégcsak nem is látta Jézust. És mit is mond? Azt mondja ha egy angyal hoz nektek kinyilatkoztatást, utasítsátok vissza. Ez két dolgot jelent. Ha a angyal hozza akkor az Isten szava lehet csak, de azt mondja utasítsd el.És még azt is jelentheti hogy tudta, jön még egy próféta Isten üzenetével, de nem akarja hogy az emberek kövessék. Ezzel gyakorlatilag beismeri hogy ő egy csaló.
"1:8 Ráadásul olyanokat írsz, hogy Jézus is egy könyvről beszél a Bibliában. Érthető, hiszen Mohamed is így értelmezte a dolgokat. De, ez is csak azt mutatja, hogy nem is érted, amit olvasol. Az evangélium szó örömhírt, jó hírt jelent, nem egy könyvről beszél."
Miért ne lehetne könyv? A Biblia szerint is például a Tízparancsolatot maga Isten küldte Mózesnek. Miért ne lehetne hogy Jézus is kapott kinyilatkoztatást Istentől?
"Ez a beszélgetés ezért nem halad sehová. Nem is próbálod megérteni mások nézőpontját vagy egyszerűen nem tudod. De, a te szemszögedből tényleg nehéz, hiszen folyamatosan azt keresed, hogy a keresztények hol hazudnak. Én úgy gondolom, hogy ez azért is lehet, mert eleve a Korán egy ilyen képet ültetett el a fejedben. Eleve előítéletekkel indulsz."
Az én módszerem az összehasonlításon alapul. Megnézem mit ír a Korán és mit ír a Biblia, majd összehasonlítom. Ahogy írtam korábban sok történet, sok személy ugyanaz, de lényeges eltérésekkel. Lényeg az hogy jól összehasonlítható.
Egyébként ha érdekel csak úgy elmondom hogy a biblia egy nagyobb része történelmet ír le. Az hogy mi a parancs és hogy ez a te szemedben és értelmezése nem mit jelent egymástól független. Egyébként tudom neked javasolni hogy vannak nagyon jó ige magyarázó könyvek és videók.
De ha az egészet el olvasod nem csak ezt az egy részt értenéd hogy miről van szó. Hogy ez nem tudatos nép írtás hanem büntetés az emberek bűnéért. De az a baj hogy ehez gondolkodnod is kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!