Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szorul a hurok a törzsfejlődés...

Szorul a hurok a törzsfejlődés körül, mint ateista és álkeresztény hitelven?

Figyelt kérdés

2020. júl. 2. 03:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 anonim ***** válasza:
92%

"2. A személyeskedő megjegyzésedre: ez is téves, nem voltam adventista egyházban. Amúgy a személyeskedés az érvelési hibák között szerepel"

Dehogynem, többször vitáztam már veled, tudom, hogy ki vagy. Az evolúció mellett az adventistákat szereted a legjobban szidni, akik közé jártál. A stílusodból felismerhető vagy, te vagy a 32%-os felhasználó!

Érvelési hibát meg nem követtem el, ugyanis amit írtam, azt vitán kívül, annak lezárásaként írtam. És megérdemelted, mert irónizáltál, gúnyolódtál a kommentjeidben a természettudományt illetően, hiába fogod most vissza magad.

Egy ilyen alak nekem ne beszéljen érvelési hibákról, mert nem vagy te egy értelmiségi ember. Sem a Miller kísérlet, sem Venterék szintetikus DNS-ének létrehozásának a jelentőségét nem tudod felfogni, hanem süketelsz az isteni szikráról, amit még csak meg sem tudtál pontosan határozni.

Elmondom azért neked, hogy amikor laboratóriumi körülmények között létrehoznak majd életet, az ilyenekre, mint amilyen te vagy, az sem lesz hatással, mert ki fognak találni valmit, amivel fenntarthatják a 6 napos isteni teremtésbe vetett hitüket.

Semmilyen más természettudományos infókról nem vagyok hajlandó egy ilyen emberrel beszélni.

2020. júl. 5. 11:06
 42/74 anonim ***** válasza:
0%

Meg egyszer mondom: nem voltam adventista egyházban.

A kísérleteket figyeld, és ha életet tudnak csinálni élettelenből a kvantumbiológusok, vagy bárki Istenen kívül, akkor szólj! Előtte ez a duma csak vallás.

2020. júl. 9. 20:27
 43/74 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Amúgy már készen vannak a kreacionista kifogások, kimagyarázások a kvantumbiológia iránt (úgy ahogy azt teszitek minden tudományterülettel szemben) vagy azokat utólag találják ki ?

Amúgy ezt magyarázd meg: “Előtte ez a duma csak vallás.”

Miért használja minden valláskárosult degradáló jelzőként a “vallást” az ellenfele álláspontjának “lealacsonyításához” amikor a te álláspontod egy az egyben vallás/ hit ? Pedig ti olyan nagy mellénnyel álltok ki az állításaitok mellett mégis a hitet, vallást degradáló, lealacsonyító jelzőként használjátok, ezzel nem magatok ellen beszéltek ?

2020. júl. 9. 20:37
 44/74 anonim ***** válasza:
0%

A laborban életcsinálás hívei tudományos alátámasztottságot hazudnak a vallásfilozófiájuk mellé, pedig az nincs meg.

Ismerjék be, hogy az nincs meg.

A hit vagy vallás akkor lép életbe, ha valami tudományosan nem bizonyítható. Ekkor különféle elméletek alakulnak ki, ezeket lehet hitnek, vallásnak nevezni. Ilyen az élet keletkezése, van-e a halál után élet, stb.

Isten megismerhető, egyrészt azáltal hogy személyesen megszólít embereket, másrészt pedig a beszéde által, ami a Biblia. Harmadiknak pedig ott van a teremtett világ is, ezt főleg természettudósok tudják alaposabban olvasni (Newton, Kepler, Maxwell, stb.).

Aki megismerte Istent, az biztos abban, hogy Isten létezik, ugyanis nem csak Isten létezéséről van meggyőződése, hanem a tulajdonságait is ismeri (jó, igazságos, nagy irgalmú, örökkévaló, hűséges, nem vonja vissza az ígéretét, nem hazudik, stb.).

2020. júl. 11. 10:46
 45/74 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Arról felesleges veled, egy fiatal föld kreacionistával vitázni ,hogy minek mennyire van tudományos alapja. Nem értesz hozzá, ennyi.

Ha meg lehetne ismerni Istent akkor nem léteznének és soha sem léteztek volna vallások. Akkor csak kereszténység lenne, annak is egyetlen egy irányzata, az sem igazi vallás lenne mert nem hitre hanem tudásra épülne. Na, ez nincs meg hanem van 10.000 féle vallás (a kereszténység se egységes) 100.000 féle istennel, mindegyik azt mondja ,hogy neki van igaza de mindegyik egytől egyik hit. Te sem tudsz semmit Istenről csak bemeséled magadnak ahogy egyes hívők rendszeresen szeretik “tudásnak” nevezni a hitüket. Ha a világ másik felére születsz egy kereszténységtől elzárt helyen más vallással akkor az életbe nem jut eszedbe keresztény lenni s azt az istent/ isteneket tartanád igaznak, mint ahogy van ez emberek milliárdjaival ma is. Sőt, rengetegen hallottak a kereszténységről mégsem lettek azok (ez Jézus ideje alatt sem volt másképp), ennyire meggyőző a te teljhatalmú istened.

2020. júl. 11. 11:33
 46/74 anonim ***** válasza:

"felesleges veled, egy fiatal föld kreacionistával vitázni"-véled.

Ismétlem, összekeversz valakivel, nem hiszek a 6000 éves Földben, nem jártam adventista egyházban sem.

"Ha meg lehetne ismerni Istent akkor nem léteznének és soha sem léteztek volna vallások."

Meg lehet ismerni Istent, de ez nem jelenti automatikusan azt, hogy mindenki meg is ismeri. Valaki csak hagyománytiszteletből, keresztanya unszolására "keresztény", "katolikus", "református", de igazából nem ismeri Istent személyesen. A keresztény irányzatok az emberi történelem termékei, legtöbbször léptek egyet előre, de kettőt már nem mertek, azt a következő nemzedék lépte meg. Így alakultak ki a keresztény felekezetek. Luther például szakított a búcsúcédula árusítás és a papi nőtlenség és ezzel összefüggő erkölcstelenség hamis gyakorlatával, de meghagyott pár rossz dolgot: csecsemőkeresztség, inkvizíció, antiszemitizmus. Ezeket a megmaradt rendszerszintű hibákat a következő keresztény megújulások (pl. anabaptisták) számolták fel.

"rengetegen hallottak a kereszténységről mégsem lettek azok (ez Jézus ideje alatt sem volt másképp), ennyire meggyőző a te teljhatalmú istened."

Isten meghagyja az embereknek a szabad döntés jogát, ha meghagyja a döntési szabadságot: az a baj, ha nem hagyná meg, az is baj lenne gondolom szerinted is. Szerintem jobb, hogy meghagyja a döntés jogát az embereknek.

Az igazságos ítéletet viszont senki nem kerülheti meg. Olyan mint az iskola: tanulni nem kötelező, de vizsgázni, számot adni kötelező.

Lesz vizsga, lesz Isten igazságos ítélete. Akkor is, ha úgy döntesz, hogy nem akarsz "tanulni". Betegszabadság esetén az iskolában pótolni kell a vizsgát, témazárót, az Isten ítélete esetén viszont nincs betegszabadság: Isten meggyógyít, ha kell, hogy részt vehess az ítéleten.

2020. júl. 11. 13:03
 47/74 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

“Ismétlem, összekeversz valakivel”

Meglehet, ha te vagy az aki korábban “materialista evolúció vallás”-ozott akkor nem csoda ha összekevertelek valakivel. Van az oldalon egy fickó akit csak “32%-os” nak hívunk, fiatal föld kreacionista aki mindig mindenhol témától függetlenül szereti hangoztatni ,hogy mennyire utálja az evolúciót (ezt rendre összeköti a materializmussal, vallással stb). Az új GyK design óta csak “másfél pipás” ember lett mert ugye most már nem látszanak a %-ok. Neked is másfél pipád van ezért kérdeztem rá elég konkrétan a #31-es kommentben.

Ha nem te vagy az akkor ezért elnézést, ugyan az a pipaszám ugyan az a stílus ...

Azt tudom ,hogy hogy lettek a különböző felekezetek. Itt arról van szó ,hogy ha TÉNYLEG meg lehetne ISMERNI Istent akkor soha semmilyen más felekezet, pláne teljesen más vallás nem létezne, sőt az az egy felekezet sem hitre épülne. Hisz az Isten megismerése kizárná ezt.

2020. júl. 11. 13:19
 48/74 anonim ***** válasza:
0%

ha Isten meghagyja a döntési szabadságot, az a baj ('hú de "meggyőző" a te istened')

ha Isten nem hagy döntési szabadságot, akkor az a baj('fuj, diktátor a te istened')

Ádámnak és Évának nem volt döntési szabadsága, mert Isten megjelent nekik az édenkertben, de a mai embernek szabadsága van keresni Istent, megtalálni, megismerni, vagy pedig ismeretlenül-hitetlenül előítéletesen kritizálni.

Viszlát az Isten ítéletekor! Nem úszod meg a hitetlenségeddel sem! Ettől nem ment meg a kvantumbiológia sem! A biosz tanárod is ott lesz Isten ítéleténél, és te is sorra kerülsz, ahogyan az őseid is. Ez a biztos pont az életben minden ember számára, legyen az hitetlen, vagy hívő.

2020. júl. 11. 13:21
 49/74 anonim ***** válasza:
100%

"ha Isten meghagyja a döntési szabadságot, az a baj ('hú de "meggyőző" a te istened')"

Az két teljesen külön dolog, hogy meghagyja a döntési szabadságot, de közben inkompetens abban hogy elhitesse a létét a legtöbb emberrel...

2020. júl. 11. 13:29
 50/74 anonim ***** válasza:
0%

Ma az Istenhit úgy működik, hogy

1 "hit nélkül lehetetlen istennek tetszeni", tehát hinni kell legalább Isten létezésében.

2. Ha ez megvan, akkor imádkozni lehet Istenhez (hinni kell abban is hogy meghallja, és talán válaszol majd valamit), és a hittel végzett Isten keresések, imák, kérések Isten felé, plusz az erre adott válaszok alapján (plusz a nem kért Istentől származó ajándékok alapján) meg lehet ismerni Istent.

Szokták mondani, hogy 'persze, a hívők bemesélik, hogy Isten adott valamit(esőt), pedig az csak a pára lecsapódása(fizika)'.

Egyrészt a Biblia tanítása szerint minden jó dolog Istentől származik, Ő tartja fenn a világmindenséget, és ad jó dolgokat.

Másrészt pont a fentiek elkerülése miatt lehet olyat is kérni Istentől, aminek nagyon kicsi az esélye: erre van több megtörtént példa a Bibliában:

Egy hadvezérnek elküldte egy angyalát Isten (láthatóvá vált), és azt mondta Isten angyala neki, hogy vele lesz Isten a harcban, győzni fog. A hadvezér továbbra is kételkedett, kért egy megerősítő jelet Istentől:

száraz pusztaság volt, kirak egy gyapjút este, és ha reggel körülötte száraz marad minden, de a gyapjú nedves lesz, akkor ez Isten válasza, megerősítése arra, hogy vele lesz a harcban. Este kitette a gyapjút, reggel minden száraz volt körülötte, a gyapjú nedves volt.

Tovább kételkedett, ekkor azt kérte Istentől: legyen most fordítva: a gyapjú maradjon száraz, körülötte pedig nedves (nehogy a kapilláris jelenség becsapjon). Este kitette a gyapjút, reggel úgy lett, ahogy kérte: a gyapjú körül nedves volt minden, de a gyapjú száraz maradt.

Elmentek a harcban, a hadvezér ekkor már hitt Istenben, és Isten támogatásában is: győztek a csatában.

Ilyen történeteket ma is hallok keresztényektől, jómagam is átéltem pár hasonlót (nem gyapjú volt, és nem harcoltam), de a lényeg: Isten olyan dolgot tett, és meg is mondta előre, aminek 1 ezrelék ezrede alatti esélye sem volt, de megtörtént. A keresztény feleségemnek is van több ilyen története, elmesélte őket nekem.

2020. júl. 11. 13:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!