Keresztények mire alapozzák hogy a keresztes hadjáratok védelmi célokkal indultak?
Keresztények gyakran hangoztatják hogy a keresztes hadjáratok védelmi válaszreakciók voltak, de mi erre a bizonyíték? Én pont az ellenkezőjét látom. Ezek rendkívül véres támadó hadjáratok amik feltűnően gyakran a civil népesség kiirtásával végződtek. Mindenfelé indítottak keresztes hadjáratokat. Például Észak-Európába a még nem keresztény népek ellen:
Vend 1147
Svéd 1150, 1249, 1293
Livón 1198–1290
Porosz 1217–1274
Novgorodi 1241–1242
Litván 1283–1410
Gyakran más keresztény irányzatot követők ellen indultak hadjáratok. Például:
Bogumilok ellen 1200–1241 között több alkalommal
Albigensek (katharok) ellen 1209–1229
Aragóniai 1284/5
Despenser-féle 1382/3
Husziták ellen 1419–1434
Itáliai és délkelet-franciao.-i valdensek ellen 1487
A Közel-Keletre irányuló hadjáratokban elfoglalt területeket nem adták vissza a helyi keresztényeknek, hanem megtartották maguknak. Sőt, a negyedik keresztes hadjárat alkalmával Bizáncot támadták meg a keresztesek. Konstantinápolyt kifosztották, a ortodox keresztény lakosságot legyilkolták, tehát pont azokat akiket elvileg meg kellett volna védeniük.
"Nem helyette jizját fizettettek velük, aki nem fizette ki azt megölték, aki kifizette az dhimmi lett, a dhimmik másod osztályú állampolgárok voltak, és ez nem eGy hAzUgSáG aMiT a KeReSzTéNyEk TeRjEsZtEnEk, ezek tények."
Elmondtam már. Ez a szokásos keresztény hazugság. Igen, a keresztények fizettek adót, ahogy a muszlimok is fizettek. Vagy szerinted a keresztényeknek adómentességet kellett volna kapniuk? :) A kerestzényeknek még katonáskodniuk sem kellett. Szabadon azzal foglalkozhattak amivel akartak.
És hogy bántak keresztények a muszlimokkal ugyanebben az időben? Egyszerűen lemészárolták őket. Na ezek a tények.
Vidiripi
"Miért, aki nem keresztény nem kérdezhet bele a keresztény vallásba?"
Aki nem muszlim az nem írhat a muszlimokról?
"Ezzel csak mélyebbre ásod magad."
És nem tűnt fel hogy nem zavar a véleményed?
"Értelmesen nem tudsz válaszolni, ezért egy ilyen semmi választ írsz. Inkább ne írj semmit."
Majd én eldöntöm hogy írok vagy sem. Egyébként meg akkor te se fogsz írni? Mivel te sem tudsz értelmesen válaszolni sok esetben! Ugyan már! :)
"Nem is értem miért beszélgetek veled. Totál időpazarlás."
Na ezen jót nevettem! Pedig neked kellene tudni hogy miért! :D :D :D
"Az Ószövetség szerint Isten egyfolytában háborúba küldte a zsidókat, akiknek megengedte a népirtást is. Te ugyanebben az Istenben hiszel."
Nem küldte őket egyfolytában háborúba! Egyébként a muszlimok a létezésük óta harcban állnak valakivel!
Isten nem engedte meg a zsidóknak a népirtást! Nem engedélyt adott rá és hidd el hogy van különbség még ha te nem is érted hogy mi az! Tehát nem engedélyt adott rá hanem parancsba adta nekik.
És a kettő nem ugyan az! Gondolom el kell majd magyaráznom a különbséget!
"Ezt tette Mohamed próféta is."
Mohamed védekezett? Tehát Mohamed engedélyezi hogy az emberei karavánokat támadjanak meg! Miért? A karavánok támadtak Mohamedre?
Ezek az Üres semmit mondó válaszaid. Vagy inkább írjam azt hogy ezzel csak mélyebbre ásod magad? Vicc az egész! :)
"Aha persze. Az Újszövetségben azt mondja Jézus add el amid van és vegyél kardot."
És mennyi kardot vettek? Már ha vettek kardot mert azt nem írja hogy ténylegesen kardot kellett venniük. Elárulom neked hogy mennyi kard volt 2 darab! És tudod hogy miért csak kettő? Azért mert annyi épp volt és Jézus azt mondta elég! Hű micsoda fegyver arzenál 2db. kard!
És hol van az a rész ami azt írja hogy támadjon meg bárkit is? Hol az a rész hogy álljon bosszút? Sőt Jézus azt tanítja hogy szeressétek ellenségeiteket és tegyetek jót azokkal akik gyűlölnek titeket. Érted? Jézus ezt tanítja! Jézust és az Ő tanítását nem tudod kikerülni!
"Mert Jézusnak nem volt követője néhány tanítványon kívül. Ha nagy tömegek követik és eljut az államalapításig, kénytelen lett volna Jézus is háborúzni, mert a környező államok megtámadták volna."
Jézusnak mely cselekedetei vagy tanításai mutatják azt hogy ő azért jött hogy államot alapítson? Nagy tömegek követték volt hogy 5 ezer ember!
Nem! Jézus nem lett volna kénytelen háborúzni! Sőt ,amikor Pilátus elé vitték még csak fel sem szólalt a saját védelmében!
Mohamed esetéből tudjuk hogyan kell államot alapítani! Először is vagyont kell szerezni ő házasság által lett vagyonos elvette feleségül a neki munkát adó nőt! Alkalmazottból kereskedő lett! Majd követőket gyűjt maga mellé és végül ugye sereget is gyűjt! Ja igen és majd kihagytam politikai házasságokat is köt!
Na már most Jézus egyiket sem tette!
Néhány tanítványon kívül? Hát persze! De olvasd csak!
Márk 12:12 Azon voltak már, hogy elfogják, de féltek a sokaságtól. Ezért, noha megértették, hogy a példázatot ellenük mondta, mégis otthagyták őt, és továbbmentek.
Kiemelem neked: "...de féltek a sokaságtól..."
Ha csak néhány tanítvány követte volna akkor azokat úgy széthajtották volna hogy simán elfogják Jézust!
"Te azt akarod mondani hogy szerinted nem a mekkaiak kezdték a háborút hanem a muszlimok?"
Mit mutatnak a tények? Mohamed engedélyezi karavánok megtámadását! Csak a tényszerűség kedvéért! A karavánokat kísérték fegyveres őrök? Hogy tudták megszerezni a zsákmányt - amiből még Mohamed is kapott - a fegyveres őröktől?
"Az ilyen Bibliai versekről mi a véleményed:"
Korán (4:104): „Ne engesztelődjetek meg a nép (ellenség) keresésében. Ha fájdalmatok van, hát nekik a fájdalmuk olyan, mint fájdalmatok...”
Korán (8:12): „Sugallá Urad az angyaloknak; (mondván): Én veletek vagyok. Hát szilárdítsátok meg azokat kik hisznek. Félelmet vetek azoknak szívébe, kik tagadnak. Hát sújtsatok le a nyakakra, s sújtsatok le minden ujjra.”
- És neked ezekről?
"Azért, mert Jézus nem jutott el odáig hogy államot alapítson. Akkor már lett volna annyi bevétele hogy normálisan éljen."
Miért küldettek a próféták?
"Megintcsak hazudozol. Az Ószövetség engedi a több feleséget. A Biblia azt írja Salamonnak 700 felesége és 300 ágyasa volt."
Tudsz olvasni és értelmezni a szöveget? Mert úgy látom nehezedre esik. Azt írtam hogy Jézus erősítette meg! Nem az Ószövetségről van szó hanem az Újszövetségről ,Jézusról ,Jézus tanításairól! És nem hazugság az sem hogy Ádámnak csak egy feleséget adott a Teremtő Isten!
Vagy talán a Koránban másképp van írva és Ádámnak több felesége volt?
"Megintcsak egy gusztustalan keresztény hazugság hogy Mohamed próféta a vagyonért házasodott."
Téged nem tanítottak meg olvasni azért látsz mindenben hazugságot! Hahó ébresztő indítsd be az agyadat és értelmezd amit írtam! Éspedig azt írtam hogy AKKOR LETT VAGYONA. Nem azt hogy azért vette el. Nagy a különbség persze csak annak aki képes rendesen értelmezni egy írott szöveget. Ha bármilyen szerződést aláírsz előtt olvastasd el valaki mással is akiben megbízol mert különben téged befognak csapni! Nem lesz nehéz dolguk!
"Miért ne lett volna célja Jézusnak hogy követői államot alapítsanak?"
Miért kellett volna államot alapítania? Áruld már el hogy minek? Kíváncsi vagyok!
"A Biblia szerint a zsidók is államot alapítottak."
Na ez egy érdekes téma de most nem megyek bele. Majd külön amikor csak ez lesz a téma megbeszélhetjük de nem itt!
"Bizonyára Jézus is házasodott volna ha az őt követők érdeke ezt szükségessé teszi."
Pont te írtad hogy Mohamed az előtt házasodott meg hogy próféta lett volna! Jézus már 12 évesen a templomban a tanítómesterek körében ült. Azok pedig álmélkodtak az értelmén és a feleletein! Értsd már meg hogy Jézus nem azért jött hogy házasodjon vagy államot alapítson!
És egyértelmű hogy egyetlen cselekedete sem ilyesmikre irányult! Ha ez lett volna a célja akkor igen ő maga is házas lett volna és az összes tanítványát kiházasította volna! De a tanításai és a cselekedetei teljesen mást támasztanak alá.
"Hogyne törekedtek volna erre a próféták? Erről szól az Ószövetség. A zsidó nép is államot alapított például Mózes vezetésével."
És hol írnak arról hogy a próféták törekednek az állam alapításra? Mózes soha nem jutott be az Ígéret földjére! Te nem vagy képben! Egyébként pedig Isten adta a földet a zsidóknak és olyan földet adott nekik ahol már laktak népek. Te Mózest hasonlítod Mohamedhez? Mohamedet soha nem vezette Isten!
"Neked közöd nincs az igazi Jézushoz. Igenis államot alapított volna Jézus ahol Isten parancsai lettek volna érvényben. Az Ószövetség is engem igaz. A követőit pedig Jézus felfegyverezte:"
Nekem a bibliai Jézushoz van közöm. Te pedig a Koránban lévő Jézusról beszélsz!
Jézus nem alapított volna államot ez csak a te fejedben létezik nincs rá sem utalás sem bizonyíték. Jézus nem fegyverezte fel a követőit. Ha csak az első tanítványait nézzük
akik 12 voltak még őket sem fegyverezte fel ,2 db kardal nem is lehetett volna. És ami a legfontosabb NEM Jézustól kapták a kardokat és még csak pénzt sem kaptak Jézustól arra hogy kardot vegyenek! Emlékszel? Jézus volt hogy a szabad ég alatt aludt. Jézusnak nem volt pénze!
Lukács 22:38 Azok pedig mondták: Uram, itt van két kard. Ő pedig ennyit mondott: Elég.
"Semmilyen bizonyíték nincs arra hogy Jézus meghalt a kereszten."
János 19:34 hanem az egyik katona dárdával átszúrta az oldalát, és azonnal vér és víz jött ki abból.
"A Korán azt írja Allah magához emelte azon a napon, így nem halhatott meg a kereszten."
Tudod az én Istenemnek van hatalma a halál felett!
"A Kába kőnek nincs semmiféle vallási jelentősége. Legfeljebb történelmi jelentősége van. Úgy tartják ez még az eredeti Kába épületéből maradt meg. Néhány kavicsdarab. Ennyit látnál."
Még sem engedik oda azt aki nem muszlim!
"Nem ekkor kezdődött. A keresztények meggyilkolták Mohamed próféta követét. Ezzel kezdődött."
És milyen üzenetet vitt az a követ? Mert ugye ez eddig elmaradt. Tehát mit is üzent Mohamed a követtel? Azt is írd le kérlek csak hogy lássuk a kezdeteket teljes egészében!
"A keresztes háborúk korában Európa közelében sem jártak muszlimok keleten szóval hazudsz. Még a mai Törökországot sem foglalták el akkor teljesen. Még hogy Európa felét elfoglalták :) Azt sem tudod mit beszélsz."
Igen ebben valóban hibáztam! Összekevertem a dolgokat! De kijavítom!
"Mert nem voltak rá képesek csak a 20. században."
Kik foglalták el Mekkát és Medinát? Erről nem is tudtam!
"Evidens! Azok akik meghalnak a hitükért!"
Ma már nem sok ilyen keresztény lenne, meg más vallás hívei is meghalnának a hitükért, szóval ez semmit nem jelent.
"És az milyen jelentőséggel bír hogy kinek a megbízásából ölik a keresztényeket? Ez talál változtat azon hogy a hitükért hallnak meg? Teljesen mindegy hogy kik ölik őket és kinek a megbízásából. Teljesen jelentéktelen!"
Annyiban jelentőséggel bír hogy keresztények megbízásából gyilkolnak keresztényeket, aztán ugyanezek a keresztények a muszlimokra próbálják fogni az egészet, a hozzád hasonló hobby keresztyének pedig elhiszik.
"És Jézus nem is ölte meg őket De Mohamed és az emberei tehát a muszlimok már nem így voltak ezzel! Háborúztak velük"
Önvédelemből. Ez hatalmas különbség. A magyar törvények is engedik hogy megvédd magad.Ha valaki az életedre tör de te végzel vele, nem vagy büntethető. Biztos lehetsz benne hogy ezt Jézus is engedte.
"Te is jól nyisd ki a szemed és a füled. Ezek a terroristák muszlimnak vallják magukat!"
Az ISIS-hez csatlakozott emberek többsége a pénzért lépett be, nem vallási megfontolásból. Többségüknek még alap vallási ismeretei sincsenek. Akik csak egy kicsit is ismeri az iszlám vallást, nem lépne be egy ilyen szervezetbe.
"Egyébként meg azt állítod hogy a keresztények hazudnak. Ezek a keresztények meg igazat mondanak? Hogy van ez? Most akkor melyik? Honnét tudjam hogy ők tényleg igazat mondanak? Azért mert te azt állítod? Vagy mert ez a cikk azt írja!"
A cikkben megtalálod az eredeti levelet amit írtak. A két keresztény csoport közül az egyik biztos hazudik. Én részemről a helyi keresztényeknek hiszek, nem hazug Nyugati keresztény világnak.
"Mást sem teszel csak azzal vádolod a keresztényeket hogy hazudnak."
Te is csak azt bizonyítod hogy igazam van. Hazudozol itt mindenfélét.
"És akkor elvárod hogy higgyek neked! De te mást sem csinálsz csak szítod az indulatokat és a békétlenséget támogatod. Az összes kérdésed erre irányul és még te vagy megsértődve hogy senki nem hisz neked és hogy azt írom hogy az iszlám nem a béke vallása."
Részemről ez önvédelem. A keresztény világ támadta meg az iszlám országokat a hadseregeiket és a keresztény világ indított iszlámellenes gyűlöletkeltő propagandát. Én annyit teszek hogy leírom ezeket erre az a reakció részedről hogy az iszlám nem a béke vallása. Ez olyan mintha te mindenféle hazugságot terjesztenél rólam és az utcán megpróbálnál összeverni, és ha én erre azt mondanám neked hogy ez nem szép, engem nyilvánítanál agresszívnek, aki szítja az indulatokat és a békétlenséget. Nevetséges és vicc kategória, nem? :)
"Én nem tehet róla hogy ide születtem és nem én döntöttem arról hogy a nyugat bombázza Szíriát és a többi hívő keresztény sem tehet róla és nem ők hozták a döntést."
Arról viszont tehettek hogy nem ítélitek a muszlim országok elleni támadásokat. Arról is tehettek hogy nem ítélitek a muszlimok elleni gyűlöletkeltő propagandát. Arról is tehettek hogy hazudoztok az iszlámról.
"Mert akár mit is állítasz Európa már nem keresztény régió hanem szekuláris! És te hazudsz amikor mást állítasz!"
Keresztény kultúrkör, ahol országonként eltérő mennyire fontos a vallás. Az USA-ban például fontos. Az elnök a Bibliára tesz esküt.
"Ugye tisztában vagy vele hogy az ilyen hülyeségeid miatt néznek nem normálisnak téged?"
Ez történelmi tény. Nézz utána mielőtt sértegetsz.
Idézek:
"A rómaiak számára még rosszabb volt azonban Jeruzsálem elvesztése, melyet 614-ben Sarbaraz foglalt el. Ebben úgy tűnik segítségére voltak a város zsidói, akik a szászánidáktól nagyobb szabadságot reméltek."
Szóval a zsidók a perzsák oldalára álltak, így a keresztények elvesztették Jeruzsálemet. Aztán visszafoglalták, és kidobták a városból a zsidókat. Mikor muszlimoké lett Jeruzsálem, visszaengedték a zsidókat a városban. Szóval ezért is jössz egy bocsánatkéréssel.
"És azért kellett elfoglalni fél Európát! Na ne röhögtess már! Egyébként az is írja hogy a muzulmánok támadást terveztek! Milyen érdekes!"
A kettőnek semmi köze egymáshoz. És nem írja hogy a a muzulmánok támadást terveztek. Nem értesz angolul?
"Megjegyzem a tanítványok a Mesterüket veszítették el a Mesterük lett meggyilkolva és még sem álltak bosszút!"
Nem is tudtak volna bosszút állni még ha akartak volna sem. Később viszont a keresztények gyakran követtek el népirtást a zsidók ellen, mondván ők Jézus gyilkosai.
"Nem hazudtam! A muszlimok támadták meg Jeruzsálemet! Ők kezdték a hódító háborút nem a keresztények! Mu'tah és Jeruzsálem között mekkora a távolság? Elárulom neked hogy több száz kilométer! És a Bizánci Birodalom fővárosa nem Jeruzsálem volt!"
Bizánc megállíthatta volna a háborút, de a gaszanida keresztények oldalára állt szóval háborúzni akartak. Sokkal erősebb hadsereggel rendelkeztek mint a muszlimok, gondolták simán legyőzik az újjonnal létrejött muszlim államot, de elszámították magukat.
"És te nem csinálsz hülyeséget amikor szítod a feszültséget? Nem hazudozok az iszlám vallásról."
Mivel szítom a feszültséget? Mi nem igaz abból amit leírtam? Hogy neked nem tetszik az igazság, nem az én hibám. Az iszlámról meg hazudozol mint a vízfolyás. Nem is értem hogy egy magát hívőnek nevező hogy hazudozhat ennyit.
"Tehát azt állítod ha az iszlám ellen szólok akkor még nem vagyok az iszlám ellensége?
Vagy tévesen gondolom ezt?"
Attól függ. Kérdés hogy tisztában vagy-e azzal hogy amiket állítasz hazugság, de ennek ellenére tényként közlöd, vagy nem tudod mit beszélsz csak innen onnan hallottad és azt hiszed ez így igaz.
"A baj ott van hogy úgy állítod be hogy minden hazugság és hogy ez szándékos!"
Nem azt írtam hogy a keresztények mindenben hazudnak :) Leírtam egy témát. Most erről van szó. És igen, sok esetben szándékos.
"Soha nem jutott eszedbe az hogy ne azt írd hogy hazudnak a keresztények hanem azt hogy rosszul tudják vagy tévednek? És leírod hogy itt a forrás és kiemeled belőle a vonatkozó részt ami bizonyítja hogy tévedésben vannak!"
Pontosan ezt tettem. Ott a forrás a kérdés alatt. Ennek ellenére te és más keresztények tagadjátok és megy a hazugsággyár. Aki pedig a bizonyítékok ellenére más mond az hazudik.
"Az soha nem jutott eszedbe hogy nem minden keresztény hazug ember mert vannak akik komolyan veszik a hitüket és úgy is állnak hozzá?"
Bizonyára van ilyen keresztény is. Soha nem állítottam hogy minden keresztény hazug, de sokkal több a gátlástalan hazudozó mint akik odafigyelnek hogy igazat szóljanak.
"Egyetlen szerencséd az hogy ismerek személyesen is muszlimokat. Még ha nem is teljesen tartják a muszlim vallást! Az egyikőjüknél többször is voltam vendégségben. De ha csak téged ismernélek akkor én is ugyan úgy egy kalap alá vennélek az összes többi muszlimmal."
Nem szokásom általánosítani. Ezt a keresztények teszik. A propaganda célja hogy egyenlőséget tegyen a terroristák és a muszlimok között és ez nem ma kezdőzött. Már az 1990-es évek óta megy az iszlámellenes propaganda. Téged is az hozzászólásaid alapján ítéllek meg, nem az alapján hogy keresztény vagy.
"De áruld már el hogy hogyan képesek létrehozni a nyugati országok az ISIS-hez hasonló terror szervezeteket?"
Sok pénz és rosszindulat.
"A többi muszlim miért nem világosítja fel őket hogy csak fel vannak használva?"
Egy háborús övezetben ahol az emberek éheznek, nehéz meggyőzni őket. A szegény keresztény országokban miért bűnöznek?
"Az imámok azok mit csinálnak hátradőlve szemlélik azt hogy a népük tagjait így félrevezessék?"
Mert a nyugat pénzel sok vahabita imámot sőt, egész Szaud-Arábiát.
"Honnét vette az ISIS hogy létrehoz egy kalifátust?"
Ez a nyugat által megírt forgatókönyv része. Amúgy egy muszlim ország sem fogadta el a kalifátust. Ez egy terrorszervezet.
"És ha ennyire tudod hogy mi a helyzet miért velem van bajod?"
Veled csak annyiban van problémám hogy hazudozol. Ezeket már vagy ötször végigbeszéltük más kérdéseknél de hiába. Úgyanazokat a hazugságokat ismételgeted.
"Miért nem világosítod fel azokat akik a nyugatot szolgálják Szíriában hogy ne tegyék?"
Ha én leállítok egy bérgyilkost akkor a megbízó keres másikat. A kersztényeknek kellene megválogatniuk hogy kit választanak vezetőnek.
"És a Szaudi királyi család miért nem tesz lépéseket annak érdekében hogy megfékezzék ezeket az embereket?"
A Szaudi királyi családot közvetlenül az USA és Izrael támogatja. Az ISIS-t ezek a szaudiak támogatják. Sőt az egész vahabita ideológia is Szaud-Arábiából ered. Ez az országot a nyugat hozta lére. Szóval az amit te az iszlám vallás számlájára írsz, azt a nyugati keresztények hozták létre és semmi köze az iszlámhoz.
"Ha pedig elárulják a saját népüket akkor a nép az miért nem tesz valamit?"
Mert a nép el van nyoma. A szaudi újságíró megölésére emlékszel? Megölték a királyi család megbízásából egy szaudi követségen mert az ország ellen írt, a nyugati világ meg semmit nem tett.
"Aki nem muszlim az nem írhat a muszlimokról?"
Miért ne írhatna?
"És nem tűnt fel hogy nem zavar a véleményed?"
Ha neked jó hogy lejáratod magad és a vallásod, te bajod.
"Egyébként meg akkor te se fogsz írni? Mivel te sem tudsz értelmesen válaszolni sok esetben! Ugyan már! :)"
Például?
"Nem küldte őket egyfolytában háborúba! Egyébként a muszlimok a létezésük óta harcban állnak valakivel!"
Ez is hazugság. Most is csak azért van háború mert keresztények megtámadták a muszlim országokat.
"Isten nem engedte meg a zsidóknak a népirtást! Nem engedélyt adott rá és hidd el hogy van különbség még ha te nem is érted hogy mi az! Tehát nem engedélyt adott rá hanem parancsba adta nekik.
És a kettő nem ugyan az! Gondolom el kell majd magyaráznom a különbséget!"
Jobb lett volna ha egyből elmagyarázod.
"Mohamed védekezett? Tehát Mohamed engedélyezi hogy az emberei karavánokat támadjanak meg! Miért? A karavánok támadtak Mohamedre?"
Azok támadtak a muszlimokra akiké a karaván. Ezen mit nem értesz? Ha Magyarországot megtámadja egy x ország akkor Magyarország megtámadhatja annak szállító járműveit.
"Ezek az Üres semmit mondó válaszaid. Vagy inkább írjam azt hogy ezzel csak mélyebbre ásod magad? Vicc az egész! :)"
100%-os választ adtam, nem úgy mint te.
"s mennyi kardot vettek? Már ha vettek kardot mert azt nem írja hogy ténylegesen kardot kellett venniük."
Megint hazudozol. Szó szerint azt írja vegyél kardot.
"Elárulom neked hogy mennyi kard volt 2 darab! És tudod hogy miért csak kettő? Azért mert annyi épp volt és Jézus azt mondta elég! Hű micsoda fegyver arzenál 2db. kard!"
Nem az a lényeg hányat vettek hanem hogy Jézus parancsba adta mindenkinek. Az hogy Jézusnak alig volt egy két követője, más kérdés.
"És hol van az a rész ami azt írja hogy támadjon meg bárkit is? Hol az a rész hogy álljon bosszút? Sőt Jézus azt tanítja hogy szeressétek ellenségeiteket és tegyetek jót azokkal akik gyűlölnek titeket. Érted? Jézus ezt tanítja! Jézust és az Ő tanítását nem tudod kikerülni!"
Például itt:
Lukács 12:49 "Azért jöttem, hogy tüzet bocsássak a földre, és mennyire szeretném, ha már lángolna!
Lukács 12:51 Azt gondoljátok, azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre? Nem - mondom nektek -, hanem inkább meghasonlást.
Máté 10:34-36 "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre. Nem azért jöttem, hogy békességet hozzak, hanem hogy kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával, és így az embernek ellensége lesz a háza népe.
"Jézusnak mely cselekedetei vagy tanításai mutatják azt hogy ő azért jött hogy államot alapítson? Nagy tömegek követték volt hogy 5 ezer ember!"
Ez következik az Ószövetségből. Az Újszövetségben meg nincs semmi ami kizárná az államalapítást. 5 ezer ember meghallgatta, de nem követték.
"Nem! Jézus nem lett volna kénytelen háborúzni! Sőt ,amikor Pilátus elé vitték még csak fel sem szólalt a saját védelmében!"
Dehogynem. Beszélt Pilatussal, és az őt vádló zsidó főpappal.
"Mohamed esetéből tudjuk hogyan kell államot alapítani! Először is vagyont kell szerezni ő házasság által lett vagyonos elvette feleségül a neki munkát adó nőt! Alkalmazottból kereskedő lett! Majd követőket gyűjt maga mellé és végül ugye sereget is gyűjt! Ja igen és majd kihagytam politikai házasságokat is köt!"
Ez megint csak hazugság. Az első házassága jóval prófétasága előtt történt, és mindent elveszített mikor a mekkai politeisták elüldözték. Medina város lakosai hívták oda és választották meg vezetőnek önként. A seregre pedig azért volt szükség mert a mekkaiak továbbra is üldözték a muszlimokat.
"Na már most Jézus egyiket sem tette!"
Mondom. Nem jutott el odáig. 10-12 követővel semmire nem mész.
"Kiemelem neked: "...de féltek a sokaságtól..."
Ha csak néhány tanítvány követte volna akkor azokat úgy széthajtották volna hogy simán elfogják Jézust!"
És mit jelent a sokaság? Lehet csak 10-15 embert. És hol volt ez a sokaság mikor Jézust letartóztatták? Sehol. És hol volt ez a sokaság mikor Jézust kihallgatták? Sehol. A tömeg inkább a gyilkost szavazta meg hogy engedjék szabadon, nem Jézust. És hol volt ez a sokaság mikor Jézust állítólag megfeszítették? Sehol. Mindenhol csak néhány tanítvány volt és Jézus rokonai.
"Mit mutatnak a tények? Mohamed engedélyezi karavánok megtámadását! Csak a tényszerűség kedvéért! A karavánokat kísérték fegyveres őrök? Hogy tudták megszerezni a zsákmányt - amiből még Mohamed is kapott - a fegyveres őröktől?"
Te tényleg ennyire hülye vagy? Kiragadsz egy eseményt a történések közepéből és úgy próbálod beállítani mintha ezzel kezdődött volna? Azzal kezdődött hogy a mekkai politeisták üldözték, gyilkolták a muszlimokat. Egyes muszlimok Afrikába menekültek de a mekkaiak oda is utánuk mentek. Szóval nem a muszlimok kezdték.
"És neked ezekről?"
Nem válaszoltál a kérdésre. Az általad idézett versek pedig önvédelemre vonatkoznak háború esetén.
"Miért küldettek a próféták?"
Azért hogy átadják az embereknek Isten üzenetét. Hogy tanítsák és figyelmeztessék az embereket. Viszont ettől még nem feltétlenül kell éhezniük és fedél nélkül aludniuk. Persze ha kell ezt is el kellett viselniük de ha jók voltak a körülmények akkor normális körülmények között tehették a dolgukat. Mohamed próféta volt hogy elvesztette mindenét, éhezett, de volt hogy normális körülmények között tette a dolgát.
"Tudsz olvasni és értelmezni a szöveget? Mert úgy látom nehezedre esik. Azt írtam hogy Jézus erősítette meg!"
Keresztények szerint Jézus Isten, az Ószövetségben pedig Isten engedte a több feleséget.
"Vagy talán a Koránban másképp van írva és Ádámnak több felesége volt?"
A Biblia szerint Ádám oldalbordájából lett teremtve Éva, vagyis a saját nőnemű klónja. Továbbá a Biblia szerint gyerekeik egymással házasodtak tehát az emberiség vérfertőző kapcsolat eredménye. Ezzel szemben a Korán azt írja több emberpár lett teremtve és nincs vérfertőzés.
"Miért kellett volna államot alapítania? Áruld már el hogy minek? Kíváncsi vagyok!"
Talán mert ebben az államban Jézus követői Isten parancsai szerint élhettek volna békében és szabadon gyakorolhatták volna vallásukat. Erre nem gondoltál? Ezt a Római Birodalomban nem tehették volna meg.
"Pont te írtad hogy Mohamed az előtt házasodott meg hogy próféta lett volna! Jézus már 12 évesen a templomban a tanítómesterek körében ült. Azok pedig álmélkodtak az értelmén és a feleletein! Értsd már meg hogy Jézus nem azért jött hogy házasodjon vagy államot alapítson!"
A házasság nem akadályozta meg hogy a próféták elvégezzék a feladatukat. Mohamed próféta első házassága még prófétasága előtt volt, de a több házassága meg közben.
"És egyértelmű hogy egyetlen cselekedete sem ilyesmikre irányult! Ha ez lett volna a célja akkor igen ő maga is házas lett volna és az összes tanítványát kiházasította volna! De a tanításai és a cselekedetei teljesen mást támasztanak alá."
Soha nem mondta Jézus hogy egy próféta nem házasodhat és tanítványainak sem tiltotta meg.
"És hol írnak arról hogy a próféták törekednek az állam alapításra? Mózes soha nem jutott be az Ígéret földjére! Te nem vagy képben! Egyébként pedig Isten adta a földet a zsidóknak és olyan földet adott nekik ahol már laktak népek. Te Mózest hasonlítod Mohamedhez? Mohamedet soha nem vezette Isten!"
Mózes összefogta a zsidó népet és átadta nekik Isten törvényeit. Ez az államalapítás első lépése. Ó volt a zsidó nép vezetője és megvoltak a törvények is. Az utolsó lépés hogy földrajzilag is meghatározzák az állam határait. Mohamed prófétát pedig Isten vezette. Mégha ez neked nem is tetszik. Mondjuk indoklást nem írtál mert nyilván nem is tudod megindokolni.
"Nekem a bibliai Jézushoz van közöm. Te pedig a Koránban lévő Jézusról beszélsz!"
A bibliai Jézus jelentős részben a katolikus egyház hazugsága. A Korán szerinti Jézus az igazi.
"Jézus nem alapított volna államot ez csak a te fejedben létezik nincs rá sem utalás sem bizonyíték. Jézus nem fegyverezte fel a követőit. Ha csak az első tanítványait nézzük"
De államot alapított volna mert ezt igazolja az Ószövetség. És Jézus már az első követőit is felfegyverezte.
"És ami a legfontosabb NEM Jézustól kapták a kardokat és még csak pénzt sem kaptak Jézustól arra hogy kardot vegyenek! Emlékszel? Jézus volt hogy a szabad ég alatt aludt. Jézusnak nem volt pénze!"
Ki mondta hogy Jézus adta nekik a pénzt? Jézus a Biblia szerint azt mondta ha kell a ruhádat is add el és vegyél fegyvert.
"János 19:34 hanem az egyik katona dárdával átszúrta az oldalát, és azonnal vér és víz jött ki abból."
A Biblia önmagában nem bizonyíték.
"Tudod az én Istenemnek van hatalma a halál felett!"
Az ugye nincs meg hogy keresztények és muszlimok ugyanabban az Istenben hisznek.
"Még sem engedik oda azt aki nem muszlim!"
Nem a kő a lényeg. Látom még ezt sem érted.
"És milyen üzenetet vitt az a követ? Mert ugye ez eddig elmaradt. Tehát mit is üzent Mohamed a követtel? Azt is írd le kérlek csak hogy lássuk a kezdeteket teljes egészében!"
Szerencsére Mohamed próféta levelezése a környező uralkodókkal megmaradt:
Ezt írt a bizánci császárnak:
In the name of God, the Most Merciful, the Bestower of all Mercy
From Muhammad, son of Abdullah to Heraclius the Leader of the Romans:
Peace be upon he who follows the guidance.
Furthermore, I invite you with the invitation of peace. If you submit then you will find safety and God will double your reward. If you turn away, you will bear the Arians’ sins.
"O People of the Scripture! Come to a common word between us and you: that we shall worship none but God, and that we shall ascribe no partner unto Him, and that none of us shall take others for lords beside God. And if they turn away, then say: Bear witness that we are they who have surrendered (unto Him).
Láthatod, teljes mértékben udvarias, békére hívó levél.
"Kik foglalták el Mekkát és Medinát? Erről nem is tudtam!"
Az első világháborúban az angolok megközelítették, de nem ők ostoromolták meg hanem az általuk felfegyverzett vahabita arabokkal végeztették el. Ezt követően hozták létre Szaud-Arábiát ami ma is a nyugati kerestzények védelme alatt áll és innen indulnak az ISIS-hez hasonló terrorista ideológiák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!