Keresztények mire alapozzák hogy a keresztes hadjáratok védelmi célokkal indultak?
Keresztények gyakran hangoztatják hogy a keresztes hadjáratok védelmi válaszreakciók voltak, de mi erre a bizonyíték? Én pont az ellenkezőjét látom. Ezek rendkívül véres támadó hadjáratok amik feltűnően gyakran a civil népesség kiirtásával végződtek. Mindenfelé indítottak keresztes hadjáratokat. Például Észak-Európába a még nem keresztény népek ellen:
Vend 1147
Svéd 1150, 1249, 1293
Livón 1198–1290
Porosz 1217–1274
Novgorodi 1241–1242
Litván 1283–1410
Gyakran más keresztény irányzatot követők ellen indultak hadjáratok. Például:
Bogumilok ellen 1200–1241 között több alkalommal
Albigensek (katharok) ellen 1209–1229
Aragóniai 1284/5
Despenser-féle 1382/3
Husziták ellen 1419–1434
Itáliai és délkelet-franciao.-i valdensek ellen 1487
A Közel-Keletre irányuló hadjáratokban elfoglalt területeket nem adták vissza a helyi keresztényeknek, hanem megtartották maguknak. Sőt, a negyedik keresztes hadjárat alkalmával Bizáncot támadták meg a keresztesek. Konstantinápolyt kifosztották, a ortodox keresztény lakosságot legyilkolták, tehát pont azokat akiket elvileg meg kellett volna védeniük.
Vidiripi
"Dehogy is, butaságokat írsz. Szegény mohamedánok csak békében éltek kis területükön, s a csúnya keresztények folyamatosam, ezrével támadták őket, ezért voltak kénytelenek pusztán védekezésből szép lassan bekebelezni az akkori világ nagy részét. Az ott élő zsidók és keresztények felszabadításként élték meg ezt, s hatalmas, kitörő örömmel váltak mohamed követőjévé egy csapásra."
Kérlek bocsáss meg! Valahogy soha nem jutott eszembe hogy a muszlimok azok felszabadító céllal érkeztek Európába a hadseregükkel és majd felét
Vidiripi, már többször végigmentünk ezen. Nem tudom miért erőlteted. Hazudozol mint a vízfolyás. Látszik hogy az iszlámról halvány lila gőzöd sincs. Csak városi legendákat puffogtatsz ami mind hazugság.
"Nem te nem értesz semmit a kereszténységből!"
Sok minden valóban nem értek, de ezeket te sem érted és senki sem, mert tele van a keresztény vallás ellentmondással.
"Nem nem tartják hazugságnak ,mint ahogyan én sem tartom annak!"
Akkor most is hazudsz.
"Persze meg Mohamed sem létezett!"
Mi van? :)
"Csak tényszerű voltam!"
Közöd nincs a tényekhez. Már egy wikipédia oldal elolvasásával rájönnél hogy amit állítasz, nem igaz.
"Igen hát persze! Ezért verték le a lázadást erőszakkal! És ezért van az hogy aki áttér keresztény hitre azt megölik!"
Te egyes emberek tetteit kevered a vallás parancsaival. Ez most olyan mintha azt mondanám a keresztény vallás engedi emberek élve megégetését.
"Igen én is pont erről írtam köszönöm a megerősítést!"
Akkor ezek szerint tisztában vagyazzal hogy a keresztény vallás erőszakkal terjesztették? Na akkor haladunk.
"Ez csak a te fejedben létezik!"
Még a wikipédia is ezt írja.
"Igen volt náluk kard. De nem kaptak Jézust engedélyt arra hogy használják. Mohamed engedélyezte a fegyverhasználatot sőt háborút is indított. Jézus soha nem háborúzott!"
A Biblia tele van azzal hogy a zsidók háborúznak mert Isten ezt parancsolta nekik. Sőt nem egyszer a zsidók indították a háborút, Mohamed próféta harcai viszont védekező harcok voltak. Jézus tanítvány nyilván azért használta a kardját mert Jézus engedte általánosságban az önvédelmet. Igaz, leállította mert nem akarta hogy a tanítványt megöljék.
"A tényen nem változtat! Mohamed Mekkát hadsereggel foglalta el!"
Egy olyan háborúban amit a Mekkaiak kezdtek, nem a muszlimok.
"A kereszténység még is létezik a mai napig!"
A mai kereszténység az egyház hazugságain alapul. Legfeljebb csak nyomokban tartalmazza Jézus igazi tanítását.
"Hogy is írtad? "Én különösen odafigyelek arra hogy mindent alátámasszak tényekkel. Alaposan megpróbálok utána járni." Itt nagyon nem jött össze!"
Akkor nézz utána szépen mert gőzöd nincs miről is beszélsz.
"Igen és a tíz feleségét azt hogyan tartotta el? Mert úgy tudom az iszlámban a férjnek kutya kötelessége eltartania a feleségeit! 10 asszony és a gyerekek."
Nyilván annyi volt hogy megéljenek de nem volt semmi fényűzés. Egyszerű házban éltek pedig palotája is lehetett volna. Egy keresztényténytől pedig vicc kategória az ilyen vádaskodás. A keresztény egyházak szegénységről, adakozásról papolnak, közben meg hatalmas vagyont halmoztak fel. A katolikus egyház gazdagabb mint sok ország.
"Mohamed nem csak hogy nem volt szegény de még nem kicsi hatalommal is rendelkezett amit azzal is erősített hogy olyan nőket vett feleségül akiken keresztül erősíthette a politikai hatalmát! Persze volt neki a legkedvesebb felesége is!"
Abban az időben szokás volt hogy házassággal erősítetteké meg az egyezséget. Ez a békét garantálta. Nem csak muszlimoknál hanem keresztényeknél is így volt és még sokfelé.
"Jézus soha nem volt jómódú! És míg Mohamed a felesége karjaiban halt addig Jézust megkínozták és megölték!"
Jézusnak nem volt lehetősége államot alapítani mert alig volt követője. Ha lett volna bázisa, nyilván megválasztják vezetőnek, és akkor lett volna vagyona, hatalma. A Biblia sok ilyen emberről ír, például Salamonról vagy más zsidó királyokról. Egyébként pedig Mohamed prófétát számtalanszor próbálták meggyilkolni.Volt hogy megmérgezték. Jézust pedig nem ölték meg a kereszten.
"Mit tudod te azt hogy milyen hatással lenne rám amit ott tapasztalnék? Nem tudhatod! De tiltva van! Kedves barátom nem hogy a Kába kőhöz nem mehet hitetlen még a városba sem teheti be a lábát."
Bármelyik mecsetbe beengednek téged a világon. Ha tényleg muszlim akarsz lenni, nem az dönt hogy láttad-e a Kábát előtte. Ha én keresztény akarnék lenni nem az döntene hogy láttam-e a Vatikánt vagy sem. Mondjuk eszemben sincs oda menni.
"Ezért indítottak védelmi hadjáratokat az úgynevezett keresztes hadjáratokat! Mivel a muszlimok elfoglalták Jeruzsálemet és fél Európát! Mivel ez alapvető jog! Igaz hogy lassan reagáltak de azért nagy nehezen csak felébredtek!"
Nem ezért indították. Ez hazugság. Ezt már kifejtettem és a Gábor nevű válaszoló is.
"Hát persze azért kezdett háborúzni Mohamed és aztán akik utána jöttek mint vezetők azok már kifejezetten hódítani indultak!"
Mohamed próféta háborúi mind védekező harcok voltak. Voltak olyan muszlim uralkodók akik hódítottak de az iszlámot nem kényszeríttték rá senkire.
Vidiripi
"Nem tudom miért erőlteted. Hazudozol mint a vízfolyás. Látszik hogy az iszlámról halvány lila gőzöd sincs. Csak városi legendákat puffogtatsz ami mind hazugság."
Ha kicsit elgondolkoznál akkor te magad is rájönnél. De felvilágosítalak!
Te kiírtál egy kérdést én reagáltam erre a kérdésedre meg azt ezt megelőző kérdéseidre is!
Logikailag eljuthatsz oda hogy ha nem írsz ki ilyen kérdést akkor nem tudok rá reagálni. Eddig érted?
Nem hazudozok leírom a tényeket és azt amit tudok. Mivel van kérdés ahová leírhatom. Te meg amúgy sem az iszlámról írsz. Szóval majd én írok róla a kérdéseidnél.
Az ilyen és ehhez hasonló kérdéseid nem az iszlámról szólnak barátom!
"Sok minden valóban nem értek, de ezeket te sem érted és senki sem, mert tele van a keresztény vallás ellentmondással."
Neked mint muszlimnak megértem hogy ellentmondásos. De minek is akarnád megérteni ,nem vagy te keresztény! :)
"Akkor most is hazudsz."
Azt hiszel amit akarsz de ez nem változtat a tényen! Nem nem tartják hazugságnak ,mint ahogyan én sem tartom annak!
"Mi van? :)"
Gondolkozz rajta talán rájössz ,de ha nem akkor nem. :)
Az van amit írtam!
"Közöd nincs a tényekhez."
Tényszerű voltam!
"Te egyes emberek tetteit kevered a vallás parancsaival. Ez most olyan mintha azt mondanám a keresztény vallás engedi emberek élve megégetését."
Akkor nem lennél tényszerű ha ezt mondanád!
"Akkor ezek szerint tisztában vagyazzal hogy a keresztény vallás erőszakkal terjesztették? Na akkor haladunk."
Azzal vagyok tisztában hogy a muszlim vallást a kezdetektől fogva erőszakkal terjesztették ellentétben a kereszténységgel!
"Még a wikipédia is ezt írja."
És miért nem idézed? Ez lenne logikus! Szóval a te fejedben létezik!
"A Biblia tele van azzal hogy a zsidók háborúznak mert Isten ezt parancsolta nekik."
A zsidók nem keresztények és Jézusról írtam. Most akkor te hazudozol!
"Sőt nem egyszer a zsidók indították a háborút, Mohamed próféta harcai viszont védekező harcok voltak. Jézus tanítvány nyilván azért használta a kardját mert Jézus engedte általánosságban az önvédelmet. Igaz, leállította mert nem akarta hogy a tanítványt megöljék."
A zsidók nem keresztények! Mohamed nem csak védekező hanem támadó harcokat is indított és engedte hogy az emberei karavánokat támadjanak meg!
Önvédelemről írsz. De Jézust támadták meg nem pedig Pétert itt nem önvédelemről van szó! Jézus nem adott engedélyt arra hogy bárki a védelmére keljen kardal a kezében. És ez tény. Mohamed nem csak engedte a harcot de még részt is vett benne! Sőt a zsákmányból is tett el magának. Jézus nem háborúzott és nem szerzett semmiféle zsákmányt! Sőt gyógyított és azt is díjmentesen!
"Egy olyan háborúban amit a Mekkaiak kezdtek, nem a muszlimok."
Persze meg Mohamed sem létezett!
"A mai kereszténység az egyház hazugságain alapul. Legfeljebb csak nyomokban tartalmazza Jézus igazi tanítását."
A kereszténység a Biblián kell hogy alapuljon mivel az Isten kinyilatkoztatott és ihletett szava! A Biblia tartalmazza Jézus tanításait!
"Nyilván annyi volt hogy megéljenek de nem volt semmi fényűzés."
Jézushoz képest fényűzően élt. Jézus volt hogy a szabad ég alatt aludt!
"Egyszerű házban éltek pedig palotája is lehetett volna. Egy keresztényténytől pedig vicc kategória az ilyen vádaskodás. A keresztény egyházak szegénységről, adakozásról papolnak, közben meg hatalmas vagyont halmoztak fel. A katolikus egyház gazdagabb mint sok ország."
Ez igaz! De én nem az egyházról írtam hanem Jézusról. Akkor a különbség hogy összese lehet hasonlítani de te még így sem vetted észre! Vak vagy!
"Abban az időben szokás volt hogy házassággal erősítetteké meg az egyezséget. Ez a békét garantálta. Nem csak muszlimoknál hanem keresztényeknél is így volt és még sokfelé."
Jézus soha nem házasodott meg nem hogy több felesége lett volna vagy politikai céljai! De azt igen is megerősítette hogy egy férfinak egy felesége legyen! Ádámnak is csak egy felesége volt annyit adott neki Isten!
"Jézusnak nem volt lehetősége államot alapítani mert alig volt követője."
Miért Mohamed hogyan kezdte? Amúgy meg akkor lett vagyona amikor elvette azt a nőt aki munkát adott neki! Jézus nem házasodott sem vagyonért sem politikai okból sem másért. Nem azért jött államot alapítson hanem azért hogy tanítson!
Hol írja a Korán hogy Mohamednek államot kellett alapítani? Ez az ő törekvése volt. De vajon tényleg ez volt Isten akarata? Nem azért küldte Isten a prófétákat hogy tanítsák az embereket? A próféták vajon törekedtek állam alapításra?
"Ha lett volna bázisa, nyilván megválasztják vezetőnek, és akkor lett volna vagyona, hatalma. A Biblia sok ilyen emberről ír, például Salamonról vagy más zsidó királyokról. Egyébként pedig Mohamed prófétát számtalanszor próbálták meggyilkolni.Volt hogy megmérgezték. Jézust pedig nem ölték meg a kereszten."
Még hogy ismered a kereszténységet! Dehogy ismered ,Jézust sem ismered! Jézus nem hogy nem akarta hogy megválasszák vezetőnek de még azt sem engedte hogy a védelmére keljenek. Le is állította Pétert és hagyta hogy elfogják. Pedig kérhette volna Isten segítségét vagy eltűnhetett volna mint ahogyan azt nem is egyszer megtette. Hiszen nem elsőre akarták elfogni! Jézust megölték ,pont!
"Bármelyik mecsetbe beengednek téged a világon. Ha tényleg muszlim akarsz lenni, nem az dönt hogy láttad-e a Kábát előtte. Ha én keresztény akarnék lenni nem az döntene hogy láttam-e a Vatikánt vagy sem. Mondjuk eszemben sincs oda menni."
És bármelyik mecsetben ott a Kába kő? Én nem azt mondtam hogy muszlim akarok lenni hanem azt hogy megnézném és nem tudom milyen hatással lenne rám! Te csak olvasol? értelmezni is kellene azt amit olvasol! Akkor talán megérthetnéd a Bibliában leírtakat is!
"Nem ezért indították. Ez hazugság. Ezt már kifejtettem és a Gábor nevű válaszoló is."
Nem olvastam Gábor válaszát! A muszlimok elfoglalták Jeruzsálemet amely addig a keresztényeké volt! Tehát a muszlimok támadtak előbb mivel elfoglalták a keresztények szent városát! És ez tény! És az is hogy fél Európát is elfoglalták. Védelmi célokkal indult mivel minden jel arra utalt hogy elfoglalják Európa másik felét is ha nem tesznek semmit! A muszlimok jöttek Európába. Sem Mekkában sem Medinában nem jártak a keresztes hadak! Ezzel szemben a muszlimok elfoglalták a keresztények szent városát. A keresztények soha nem foglalták el a muszlimok szent városait!
"Mohamed próféta háborúi mind védekező harcok voltak. Voltak olyan muszlim uralkodók akik hódítottak de az iszlámot nem kényszeríttték rá senkire."
Nem helyette jizját fizettettek velük, aki nem fizette ki azt megölték, aki kifizette az dhimmi lett, a dhimmik másod osztályú állampolgárok voltak, és ez nem eGy hAzUgSáG aMiT a KeReSzTéNyEk TeRjEsZtEnEk, ezek tények.
"Akkor miért készek meghalni a keresztények a hitükért? És akkor a terroristák miért ölnek keresztényeket. Hiszen akkor csak azt kellene nekik mondaniuk hogy felszabadítják őket és ennek örülniük kellene."
Melyik keresztények? :) A keresztények többsége hobby keresztény. Azok a terroristák akik keresztényeket ölnek, a nyugat megbízásából teszik. Az USA és Izrael hozta ezeket a terrorszervezeteket létre.
"Akkor nem lett volna lázadás Mohamed halál után!"
Voltak olyan politeisták akik gyűlölték a muszlimokat. Jézust sem fogadták el a zsidók. Meg akarták ölni, tehát ellene lázadtak pedig Jézus nem akarta megölni őket igaz?
"Nincs az már annyi. Menekülniük kell! És a muszlimok támadtak. Ha békések lettek volna akkor nem támadnak! De az iszlám nem a béke vallása!"
Na akkor jól nyisd ki a szemed. Ezt a levelet a közel-keleti keresztények írták. Azt mondják a közel-keleti keresztények hogy nem a muszlimok gyilkolják őket hanem olyan terroristák akiket a nyugati keresztény világ támogat.
"Nem csak keresztény de zsidó üldözés is volt! És van a mai napig!"
Omar kalifa idején biztos nem és általában sem. Az 1400 év alatt talán ha volt 1-2 uralkodó aki rosszul bánt a keresztényekkel de tömrggyilkosság akkor sem volt. A zsidókat pedig a muszlimok engedték vissza Jeruzsálembe ahonnan a keresztények üldözték el őket.
"És azt is bizonyítja hogy a muszlimok támadtak előbb hiszen elfoglalták Jeruzsálemet! És azért indult a harc hogy azt visszaszerezzék!"
Nem. Azért kezdődött a háború mert a keresztények meggyilkolták Mohamed próféta követét:
"the battle is usually described as the Muslims' attempt to take retribution against a Ghassanid chief for taking the life of an emissary"
Szóval megint hazudtál. A keresztények kezdték.Egy követ megölése pedig különösen barbár tett.
"Nem olvastam Gábor válaszát!"
Akkor olvasd el.
"Ha úgy is hazugság akkor miért vagy annyira ideges? Hiszen nagyon jól tudod mi az álláspontom és nem változott! És miért zavar az téged ha magamnak ártok? És miért aggódsz az miatt hogy Isten mit kér rajtam számon? Mi közöd van neked ahhoz?"
Inkább köszönd meg hogy figyelmeztetlek mert hülyeséget csinálsz. Annyi közöm van hozzá hogy az iszlám vallásról hazudozol.
"Hiszen a te vallásod szerint én ellenség vagyok! Az iszlám ellen szólok!"
Csak akkor vagy ellenség ha ártani akarsz a muszlimoknak.
"A kérdéseid nem a saját hited megosztását célozzák meg. Nem arra törekedsz hogy terjeszd a saját hitedet hanem az a célod hogy szítsd az ellenségeskedést!"
Én csak felhívom a figyelmet a kerestzények hazugságaira. Ezzel miért is baj?
"Te nem az istenedet akarod hirdetni egyszerűen csak rombolni akarsz. Ez nem a békére való törekvés! Mivel az iszlám nem a béke vallása. Te nem törekedsz a békére."
Egy kereszténytől vicces ezt hallanom :) Jelenleg a keresztények globális hadjáratot folytatnak muszlimok ellen. Fizikai hadjáratot, amiben már a sokadik muszlim országot rohanták le hadsereggel a közel-keleten. Ennek része hogy a keresztények az ISIS-hez hasonló terrorszervezeteket hoznak létre. És van egy propagandaháború is. Iszlámellenes propagandát folytatnak, gyűlölködnek, és az általuk létrehozott terrorszervezetekkel teszik egyenlővé a muszlimokat. Ezek után van képed engem vádolni? Én vagyok ellenséges mert ezt leírom. Neked aztán van bőr a képeden. Tükörbe tudsz egyáltalán nézni?
"De ez érthető is hiszen a muszlimok nem hisznek a bűnbocsánatban! Ha hinnének akkor képesek lennének megbocsájtani az ellenségüknek is és megbékélni vele. De nem képesek rá. Nincs a vallásotokban bűnbocsánat!"
De benne van csak neked fogalmad sincs az iszlámról. A Koránban ezerszer le van írva hogy Allah megbocsátó, irgalmas. Továbbá az iszlámban az egyén dönthet hogy megbocsát vagy sem az ellene vétkezőnek.
"Dehogy is, butaságokat írsz. Szegény mohamedánok csak békében éltek kis területükön, s a csúnya keresztények folyamatosam, ezrével támadták őket, ezért voltak kénytelenek pusztán védekezésből szép lassan bekebelezni az akkori világ nagy részét."
Ez is azt bizonyítja hogy fogalmad sincs a történelemről. Mohamed próféta követet küldött a keresztényekhez akik kivégezték. Ezzel kezdőzött a konfliktus.
Magyar viszonylatban is a keresztények mindig azt hangoztatják hogy jöttek a gonosz muszlim törökök és leigázták szegény ártatlan magyarokat, miközben a magyar királyok indítottak először támadást.
"Az ott élő zsidók és keresztények felszabadításként élték meg ezt, s hatalmas, kitörő örömmel váltak mohamed követőjévé egy csapásra."
És ez így is volt :) Csak te ezt viccnek szántad pedig ez az igazság. A közel-keleti kerestzények más irányzatot követtek mint a bizánci keresztények, ezért a bizánciak üldözték őket. A bizánci perzsa háború miatt felemelték az adókat. A zsidók a perzsák mellé álltak a háborúban ami nem tetszett a keresztényeknek ezért kidobták őket Jeruzsálemből. Mikor a muszlimok megjelentek a helyi keresztények sokszor önként megnyitották a kapukat előttük, mert a muszlimok kevesebb adót kértek és vallásszabadságot biztosítottak. A zsidókat a muszlimok engedték vissza Jeruzsálembe.
"A zsidókat a muszlimok engedték vissza Jeruzsálembe."
Azóta is boldogan élnek egymás mellett, meg is érdemlik egymást akkor :)
"Azóta is boldogan élnek egymás mellett, meg is érdemlik egymást akkor :)"
1300 évig muszlim irányítás alatt boldogan is éltek. Ezt maguk a zsidók is elismerik. Ez a zsidó oldal úgy fogalmaz hogy az Oszmán-Birodalom myennyország volt a zsidóknak:
A problémák a 20. században kezdődtek mikor a cionista zsidók úgy döntöttek kiirtják a muszlimokat Palesztinából. Ezt láthatod ma is.
Vidiripi
"Melyik keresztények?"
Evidens! Azok akik meghalnak a hitükért!
"A keresztények többsége hobby keresztény. Azok a terroristák akik keresztényeket ölnek, a nyugat megbízásából teszik. Az USA és Izrael hozta ezeket a terrorszervezeteket létre."
És az milyen jelentőséggel bír hogy kinek a megbízásából ölik a keresztényeket? Ez talál változtat azon hogy a hitükért hallnak meg? Teljesen mindegy hogy kik ölik őket és kinek a megbízásából. Teljesen jelentéktelen!
"Voltak olyan politeisták akik gyűlölték a muszlimokat. Jézust sem fogadták el a zsidók. Meg akarták ölni, tehát ellene lázadtak pedig Jézus nem akarta megölni őket igaz?"
És Jézus nem is ölte meg őket De Mohamed és az emberei tehát a muszlimok már nem így voltak ezzel! Háborúztak velük!
"Na akkor jól nyisd ki a szemed. Ezt a levelet a közel-keleti keresztények írták. Azt mondják a közel-keleti keresztények hogy nem a muszlimok gyilkolják őket hanem olyan terroristák akiket a nyugati keresztény világ támogat."
Te is jól nyisd ki a szemed és a füled. Ezek a terroristák muszlimnak vallják magukat!
Egyébként meg azt állítod hogy a keresztények hazudnak. Ezek a keresztények meg igazat mondanak? Hogy van ez? Most akkor melyik? Honnét tudjam hogy ők tényleg igazat mondanak? Azért mert te azt állítod? Vagy mert ez a cikk azt írja!
Mást sem teszel csak azzal vádolod a keresztényeket hogy hazudnak.
És akkor elvárod hogy higgyek neked! De te mást sem csinálsz csak szítod az indulatokat és a békétlenséget támogatod. Az összes kérdésed erre irányul és még te vagy megsértődve hogy senki nem hisz neked és hogy azt írom hogy az iszlám nem a béke vallása.
Pedig pont te vagy az aki ezt alátámasztja a kérdéseiddel és a válaszaiddal meg a vádjaiddal! Én nem tehet róla hogy ide születtem és nem én döntöttem arról hogy a nyugat bombázza Szíriát és a többi hívő keresztény sem tehet róla és nem ők hozták a döntést. Azok a kevesek akik még hívő keresztények. Mert akár mit is állítasz Európa már nem keresztény régió hanem szekuláris! És te hazudsz amikor mást állítasz!
"A zsidókat pedig a muszlimok engedték vissza Jeruzsálembe ahonnan a keresztények üldözték el őket."
Ugye tisztában vagy vele hogy az ilyen hülyeségeid miatt néznek nem normálisnak téged?
"Nem. Azért kezdődött a háború mert a keresztények meggyilkolták Mohamed próféta követét:"
És azért kellett elfoglalni fél Európát! Na ne röhögtess már! Egyébként az is írja hogy a muzulmánok támadást terveztek! Milyen érdekes!
Megjegyzem a tanítványok a Mesterüket veszítették el a Mesterük lett meggyilkolva és még sem álltak bosszút!
"Szóval megint hazudtál. A keresztények kezdték.Egy követ megölése pedig különösen barbár tett."
Nem hazudtam! A muszlimok támadták meg Jeruzsálemet! Ők kezdték a hódító háborút nem a keresztények! Mu'tah és Jeruzsálem között mekkora a távolság? Elárulom neked hogy több száz kilométer! És a Bizánci Birodalom fővárosa nem Jeruzsálem volt!
"Inkább köszönd meg hogy figyelmeztetlek mert hülyeséget csinálsz. Annyi közöm van hozzá hogy az iszlám vallásról hazudozol."
És te nem csinálsz hülyeséget amikor szítod a feszültséget? Nem hazudozok az iszlám vallásról.
"Csak akkor vagy ellenség ha ártani akarsz a muszlimoknak."
Tehát azt állítod ha az iszlám ellen szólok akkor még nem vagyok az iszlám ellensége?
Vagy tévesen gondolom ezt?
"Én csak felhívom a figyelmet a kerestzények hazugságaira. Ezzel miért is baj?"
A baj ott van hogy úgy állítod be hogy minden hazugság és hogy ez szándékos! Soha nem jutott eszedbe az hogy ne azt írd hogy hazudnak a keresztények hanem azt hogy rosszul tudják vagy tévednek? És leírod hogy itt a forrás és kiemeled belőle a vonatkozó részt ami bizonyítja hogy tévedésben vannak!
Az soha nem jutott eszedbe hogy nem minden keresztény hazug ember mert vannak akik komolyan veszik a hitüket és úgy is állnak hozzá? A kérdéseid egyértelműen nem ilyen gondolkodást tükröznek. Te mindenkit egy kalap alá veszel aztán csodálkozol azon amikor ugyan ezt teszik a muszlimokkal. Hát ne csodálkozz rajta hiszen te is ugyan azt teszed!
Egyetlen szerencséd az hogy ismerek személyesen is muszlimokat. Még ha nem is teljesen tartják a muszlim vallást! Az egyikőjüknél többször is voltam vendégségben. De ha csak téged ismernélek akkor én is ugyan úgy egy kalap alá vennélek az összes többi muszlimmal.
"Én vagyok ellenséges mert ezt leírom. Neked aztán van bőr a képeden. Tükörbe tudsz egyáltalán nézni?"
Igen tükörbe tudok nézni! Nem vagy ellenség én ezt nem írtam ez hazugság!
De áruld már el hogy hogyan képesek létrehozni a nyugati országok az ISIS-hez hasonló terror szervezeteket? A többi muszlim miért nem világosítja fel őket hogy csak fel vannak használva? Az imámok azok mit csinálnak hátradőlve szemlélik azt hogy a népük tagjait így félrevezessék? Honnét vette az ISIS hogy létrehoz egy kalifátust? És ha ennyire tudod hogy mi a helyzet miért velem van bajod? Miért nem világosítod fel azokat akik a nyugatot szolgálják Szíriában hogy ne tegyék? Hiszen ha nem tennék amit tesznek akkor nem lenne ürügy! És a Szaudi királyi család miért nem tesz lépéseket annak érdekében hogy megfékezzék ezeket az embereket? Ha pedig elárulják a saját népüket akkor a nép az miért nem tesz valamit?
"Az ilyen és ehhez hasonló kérdéseid nem az iszlámról szólnak barátom!"
Ki mondta hogy az iszlámról szólnak? :)
"Neked mint muszlimnak megértem hogy ellentmondásos. De minek is akarnád megérteni ,nem vagy te keresztény! :)"
Miért, aki nem keresztény nem kérdezhet bele a keresztény vallásba? :)
"Azt hiszel amit akarsz de ez nem változtat a tényen! Nem nem tartják hazugságnak ,mint ahogyan én sem tartom annak!"
Ezzel csak mélyebbre ásod magad.
"Akkor nem lennél tényszerű ha ezt mondanád!"
Ezek a semmitmondó üres válaszok. Értelmesen nem tudsz válaszolni, ezért egy ilyen semmi választ írsz. Inkább ne írj semmit.
"Azzal vagyok tisztában hogy a muszlim vallást a kezdetektől fogva erőszakkal terjesztették ellentétben a kereszténységgel!"
Látom nálad a hazudozás nemzeti sport. Nem is értem miért beszélgetek veled. Totál időpazarlás.
"A zsidók nem keresztények és Jézusról írtam. Most akkor te hazudozol!"
Keresztény vallás szerint a zsidó nép Isten kiválasztott népe. Az Ószövetség szerint Isten egyfolytában háborúba küldte a zsidókat, akiknek megengedte a népirtást is. Te ugyanebben az Istenben hiszel.
"A zsidók nem keresztények! Mohamed nem csak védekező hanem támadó harcokat is indított és engedte hogy az emberei karavánokat támadjanak meg!"
Ha te rám támadsz és megütsz engem, én pedig visszaütök az védekezés. Ezt tette Mohamed próféta is.
"Jézus nem adott engedélyt arra hogy bárki a védelmére keljen kardal a kezében"
Aha persze. Az Újszövetségben azt mondja Jézus add el amid van és vegyél kardot.
"Jézus nem háborúzott és nem szerzett semmiféle zsákmányt! Sőt gyógyított és azt is díjmentesen!"
Mert Jézusnak nem volt követője néhány tanítványon kívül. Ha nagy tömegek követik és eljut az államalapításig, kénytelen lett volna Jézus is háborúzni, mert a környező államok megtámadták volna.
"Persze meg Mohamed sem létezett!"
Te azt akarod mondani hogy szerinted nem a mekkaiak kezdték a háborút hanem a muszlimok?
"A kereszténység a Biblián kell hogy alapuljon mivel az Isten kinyilatkoztatott és ihletett szava! A Biblia tartalmazza Jézus tanításait!"
Az ilyen Bibliai versekről mi a véleményed:
Mózes 4 31:17-18. Tüstént öljétek meg az összes fiúgyermeket, s ugyanígy öljétek meg az összes olyan asszonyt is, aki már volt együtt férfival. De a fiatal lányokat, akik még nem voltak együtt férfival, hagyjátok magatoknak életben."
"Jézushoz képest fényűzően élt. Jézus volt hogy a szabad ég alatt aludt!"
Azért, mert Jézus nem jutott el odáig hogy államot alapítson. Akkor már lett volna annyi bevétele hogy normálisan éljen.
"Jézus soha nem házasodott meg nem hogy több felesége lett volna vagy politikai céljai! De azt igen is megerősítette hogy egy férfinak egy felesége legyen! Ádámnak is csak egy felesége volt annyit adott neki Isten!"
Megintcsak hazudozol. Az Ószövetség engedi a több feleséget. A Biblia azt írja Salamonnak 700 felesége és 300 ágyasa volt.
"Miért Mohamed hogyan kezdte? Amúgy meg akkor lett vagyona amikor elvette azt a nőt aki munkát adott neki! Jézus nem házasodott sem vagyonért sem politikai okból sem másért. Nem azért jött államot alapítson hanem azért hogy tanítson!"
Szerették egymás és összeházasodtak. Megintcsak egy gusztustalan keresztény hazugság hogy Mohamed próféta a vagyonért házasodott. Egyébként akkor még nem is volt próféta. Miért ne lett volna célja Jézusnak hogy követői államot alapítsanak? A Biblia szerint a zsidók is államot alapítottak. Bizonyára Jézus is házasodott volna ha az őt követők érdeke ezt szükségessé teszi. A házasság nem ellentétes a Bibliával. Akkor sem ha politikai érdekből teszik, feltéve ha mindkét fél önként házasodik.
"Hol írja a Korán hogy Mohamednek államot kellett alapítani? Ez az ő törekvése volt. De vajon tényleg ez volt Isten akarata? Nem azért küldte Isten a prófétákat hogy tanítsák az embereket? A próféták vajon törekedtek állam alapításra?"
Hogyne törekedtek volna erre a próféták? Erről szól az Ószövetség. A zsidó nép is államot alapított például Mózes vezetésével. Totál nem vagy képben. Jézus is államot alapított volna csak nem voltak tömegek mögötte.
"Még hogy ismered a kereszténységet! Dehogy ismered ,Jézust sem ismered! Jézus nem hogy nem akarta hogy megválasszák vezetőnek de még azt sem engedte hogy a védelmére keljenek."
Neked közöd nincs az igazi Jézushoz. Igenis államot alapított volna Jézus ahol Isten parancsai lettek volna érvényben. Az Ószövetség is engem igaz. A követőit pedig Jézus felfegyverezte:
Lukács 22:36 Majd ezt mondta nekik: "Most azonban, akinek van erszénye, vegye elő, ugyanúgy a tarisznyát is; és akinek nincs kardja, adja el felsőruháját, és vegyen.
"Le is állította Pétert és hagyta hogy elfogják. Pedig kérhette volna Isten segítségét vagy eltűnhetett volna mint ahogyan azt nem is egyszer megtette. Hiszen nem elsőre akarták elfogni! Jézust megölték ,pont!"
Semmilyen bizonyíték nincs arra hogy Jézus meghalt a kereszten. Az állítólagos kereszthalálától a mennybemenetelig tartó részt pedig mindegyik evangélium másképp meséli, szóval nem igaz az egész. A Korán azt írja Allah magához emelte azon a napon, így nem halhatott meg a kereszten.
"És bármelyik mecsetben ott a Kába kő? Én nem azt mondtam hogy muszlim akarok lenni hanem azt hogy megnézném és nem tudom milyen hatással lenne rám! Te csak olvasol? értelmezni is kellene azt amit olvasol! Akkor talán megérthetnéd a Bibliában leírtakat is!"
A Kába kőnek nincs semmiféle vallási jelentősége. Legfeljebb történelmi jelentősége van. Úgy tartják ez még az eredeti Kába épületéből maradt meg. Néhány kavicsdarab. Ennyit látnál.
"Nem olvastam Gábor válaszát! A muszlimok elfoglalták Jeruzsálemet amely addig a keresztényeké volt! Tehát a muszlimok támadtak előbb mivel elfoglalták a keresztények szent városát! És ez tény!"
Nem ekkor kezdődött. A keresztények meggyilkolták Mohamed próféta követét. Ezzel kezdődött.
"És az is hogy fél Európát is elfoglalták. Védelmi célokkal indult mivel minden jel arra utalt hogy elfoglalják Európa másik felét is ha nem tesznek semmit!"
A keresztes háborúk korában Európa közelében sem jártak muszlimok keleten szóval hazudsz. Még a mai Törökországot sem foglalták el akkor teljesen. Még hogy Európa felét elfoglalták :) Azt sem tudod mit beszélsz.
"A muszlimok jöttek Európába."
A keresztények kezdték a háborút. A törökök ellen szintén előbb a magyarok támadtak.
"A keresztények soha nem foglalták el a muszlimok szent városait!"
Mert nem voltak rá képesek csak a 20. században.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!