Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha létezik Isten miért nem...

Ha létezik Isten miért nem mutatja meg magát? Pl: évente lejönne a földre és közvetítenék a TV ben stb, hogy aztmondja : "Szevasztok létezem, most mindenkinek a házában megemelek erőmmel valami nagy tárgyat, aztán csá" Igy mindenki elhinné.

Figyelt kérdés
2010. júl. 22. 12:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/86 anonim ***** válasza:
Barátom, bizonyítsd be, hogy létezel, úgy, hogy vak vagy, néma vagy, süket vagy, hiányzik a két kezed, és két lábad? Szerinted, ha neked nincsen kifinomult érzéked Isten tudatára (márpedig, aki akarja, annak lesz), se a filozófiára, akkor mit vársz magadtól. Vered a materialista dobot...
2010. júl. 22. 17:11
 52/86 A kérdező kommentje:
őőő wtf? figy nincs isten SZERINTEM , és jogom van hozzá , hogy ezt higgyem , és az elöbb írtam , hogy haggyuk ..de..na mind1...
2010. júl. 22. 17:20
 53/86 A kérdező kommentje:
Ha már folytatjuk , akkor mondja meg valaki , hogy aki hisz istenben MIÉRT hisz olyanban amit nem látott? ugyértem valaki megszületik és pl 20 évesen elkezd hinni istenben , miért is??? azért mert 1. halotta hogy van ilyen hogy : Isten 2.halotta hogy sokan hisznek benne 3.ezért ő is elkezd hinni benne , ennyire egyszerű ....a gyengék hisznek , de mint mondom ez mind csak az én véleményem !! , tőlem higgyenek istenben :D én meg hiszek 2PAC-ban ENNYI!
2010. júl. 22. 17:25
 54/86 anonim ***** válasza:
Erre most nem válaszolok, egyrészt azért, mert nincs őőő nincs kedvem sokat írni bocs másrészt meg mert szemellenzős korlátolt ember vagy. És tök fölösleges.
2010. júl. 22. 17:33
 55/86 A kérdező kommentje:
én korlátolt ( jó szemüvegem tényleg van :D ) , de azért lol na mind 1 akkor befejeztük :D do yor thang man fuck wat they lokin at....
2010. júl. 22. 17:58
 56/86 anonim ***** válasza:

"Ha már folytatjuk , akkor mondja meg valaki , hogy aki hisz istenben MIÉRT hisz olyanban amit nem látott?"

Mivel Isten nem egy ember, nem egy személy, hanem egy eszmében valósul meg lényege, egyben fenntartó erő, másrészt mindenki számára úgy jelenik meg, hogy személyisége képes hozzáigazodni, tehát Istent mindenki másmilyen "személynek" képzeli el: Isten univerzális személy, tehát a szeretet eszméjén alapul, és nincsen személyisége, csak amelyet az ember az Istennel való fizikai létben megtapasztal. Tehát Isten nem birtokol személyiséget, de az fontos, hogy gondoskodik, az embert megfelelő irányba hajtja, mint egy pásztor a juhait. Tehát a pásztor az nem bárány, mert akkor a bárányok szétdüledeznének, és csak azok vallhatnák magukat Isten bárányainak, akinek az személyiség szimpatikus. Tehát Isten a juhok közt összetartó erő.

"ugyértem valaki megszületik és pl 20 évesen elkezd hinni istenben , miért is??? azért mert 1. halotta hogy van ilyen hogy : Isten 2.halotta hogy sokan hisznek benne 3.ezért ő is elkezd hinni benne , ennyire egyszerű ....a gyengék hisznek , de mint mondom ez mind csak az én véleményem !! , tőlem higgyenek istenben :D én meg hiszek 2PAC-ban ENNYI!"

Látod, te materialistaként gondolkodsz, és a logikát semmibe véve argumentum ad hominem-kel válaszolsz. Igen, legtöbbször ez az oka. De Isten létezése nem pszichológiai, mint ahogy az ateizmust veszik a tudósok az eszmenélküliségnek, pedig az ateizmus is egy eszme, amelyben a hitet tagadja. Tehát Istent már az ember léttudatának kezdetkor (ne feledjük; egy állat se tud arról, hogy meg fog hallni, sőt arról sem, hogy létezik; számukra a természettől adott ösztön cselekvéseinek központja) óta ismerték valamilyen formába Istent. És egyre közelebb kerültek az igazsághoz... Mi azt gondoljuk, hogy ennek a vége Jézus Krisztus, aki azért jött le, hogy Istenről alkotott képeiket (ld. vallás és politika) tisztázzák, és létrejöjjön Krisztus tanítása által a KAPCSOLAT: Isten ugyanis Megváltót azért küldött, hogy a "régi" tönkretett kapcsolatot (ld. teremtéstörténet) újratisztázhatóvá váljék. Vannak olyan hívők, akik valójában nem is azok, és csak pénzért és saját magukért létesítenek egy vallást... Remélem, most mrá érted.

2010. júl. 22. 18:00
 57/86 A kérdező kommentje:
jójójó csak haggyuk már , nem akarom mindenki idejét elvenni , hogy ide írogat ilyen sok szöveget:D
2010. júl. 22. 18:09
 58/86 anonim ***** válasza:

Kedves Ignotus.

"Mi azt gondoljuk, hogy ennek a vége Jézus Krisztus, aki azért jött le, hogy Istenről alkotott képeiket (ld. vallás és politika) tisztázzák, és létrejöjjön Krisztus tanítása által a KAPCSOLAT: Isten ugyanis Megváltót azért küldött, hogy a "régi" tönkretett kapcsolatot (ld. teremtéstörténet) újratisztázhatóvá váljék."

Nekem nem tűnik úgy, hogy bármi is tisztázva lett volna, legalábbis a mai világ úgy kiforgatja Jézus tanításait, és Istent, hogy szegény emberek nem lelik helyüket(vannak kivételek). Én teljes szívemből hiszem az Atya létét, és tudom, hogy minden emberrel kapcsolatban van, még akkor is, ha az egyén nem hiszi el az Úr létezését. Ha nem lenne kapcsolat, nem lenne létezése az "egyednek". Ha jól vagyok értesülve itt még lesz valami az Atya részéről. Második eljövetel, ha jól tudom. Nagyon be vannak mocskolva a vallások, nem csak a kereszténység, azok az emberek miatt, akikről a hozzászólásod utolsó mondatában írsz. Egyébként teljesen egyetértek veled, jól látod a helyzetet. :)

üdv

25/F

2010. júl. 22. 18:13
 59/86 anonim ***** válasza:

"kapcsolatot (ld. teremtéstörténet) újratisztázhatóvá váljék"

Helyett:

"...kapcsolat újratisztázhatóvá váljék."

25/F

Igen, igazad van abban, amit említettél...

Én is az emberi kapcsolatot helyreállítását tekintem a legfontosabb elemnek, de én jaú naív emberként ilyenkor látnám azt is, hogy a kapcsolatot összetartó erő megszemélyesedik valamiben, és megtapsol minket... ^^ :-)

2010. júl. 22. 18:22
 60/86 anonim ***** válasza:

Aranyos az utolsó mondatod, de nem mindenkinek van erre szüksége. És ha megérted, amit meg "kell", akkor te sem fogod várni, hogy a kapcsolat megszemélyesedjen, ráadásul már megtette egyszer ugyebár. Hanem tudni fogod az "igazságot", és te magad válhatsz a kapcsolattá. :)

üdv

25/F

2010. júl. 22. 18:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!