Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha létezik Isten miért nem...

Ha létezik Isten miért nem mutatja meg magát? Pl: évente lejönne a földre és közvetítenék a TV ben stb, hogy aztmondja : "Szevasztok létezem, most mindenkinek a házában megemelek erőmmel valami nagy tárgyat, aztán csá" Igy mindenki elhinné.

Figyelt kérdés
2010. júl. 22. 12:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/86 A kérdező kommentje:
Ja és ha tegyük fel létezik Isten , őt ki a tosz teremtette?
2010. júl. 22. 12:49
 12/86 anonim ***** válasza:
69%

"Az előző kommentelőknek,akkor menjetek és szopjátok a nagy tudósoknak a fas*ukat és higyjétek el hogy a Föld a semmiből keletkezett.Idióta barmok"

nah az igazi hívő:)

pajti áruld el. szted a föld semmiből keletkezett dolog hülyeség. szerintem is amúgy mert sztem az anyag mindig is volt.

de nézzük az elméleted. isten van, mert semmiből nem lesz semmi ,ergó isten teremtette a földet.

de kérdem én, ha isten van, akkor ki teremtette istent és aki őt teremtette azt ki teremtette? és a végén eljutunk oda, hogy istent teremtő isten a semmiből jött létre VAGY mindig is volt. de ha már elismered, hogy valami mindig is volt, pl az istened, akkor már sokkal életszerűbb az, hogy az anyag volt mindig isten nélkül.

2010. júl. 22. 12:51
 13/86 anonim ***** válasza:
55%

Idéznék tőletek: "Elhisszük, hogy a Föld a semmiből keletkezett. Isten nincs, ez tény, az emberek azért találták ki, hogy ha valami baj éri őket, legyen kit hibáztatni..."

Nos ha ez szerinted így van, akkor elárulnék neked egy tudományos tényt, amit egyetlen tudós sem vonhat kétségbe: A semmiből nem keletkezhet valami, és élettelen nem teremthet élőt. Ezt a tudósok mind tudják, egyébként. Régen azt hitték, hogy az univerzum öröktől fogva van, addig nem is volt baj. De mióta rájöttek,hogy volt kezdete, gáz van: mert akkor mi volt előtte?

"A tudósok magyarázata a világunk kialakulására sokkal meggyőzőbb, mint az, hogy Isten kitalálta hogy ez-az-meg amaz legyen. . ."

És itt jön a bibi: a tudósoknak nincs elfogadható magyarázatuk a világ kialakulására. Az ősrobbanást egy katolikus egyházi személy fedezte fel, jobb megoldásuk nekik sincs, de ez nem ad választ arra ,hogy mi volt előtte. És nem is fognak tudni erre válaszolni. Jönnek mindenféle elméletek, de az a haláluk hogy ezekre nincs bizonyíték, és a tudomány bizonyíték nélkül olyan , mint a dallas bobby júing nélkül....(ezt viccnek szántam, ne köss bele a helyesírásomba.)

Isten pedig az az erő és energia, ami/aki a világot teremtette és fenntartja. Mindenütt jelen való, megismerhető a teremtésből.

Mi vallásos emberek abban hiszünk,hogy ez az energia személyiséggel is bír,legalábbis egy része, hiszen az emberi szellem tőle származik. Ez különböztet minket meg az állatoktól.

A test azonban nem érzékelheti Istent, aki mivel szellem,láthatatlan, és amikor szól hozzád, nem a füleddel, hanem a szíveddel hallod. Ezért gondolom, nem a tévét, hanem az emberi lelkiismeretet választja kommunikációs eszközül. (Nem valami modern,de nézd el neki, öregebb a világegyetemnél is....)

Azonkívül Istennek nincsen szüksége olyan emberekre, akik azért hisznek, mert megemelt egy tárgyat a házukban. (A tudósok úgyis ráfognák, hogy hallucináció vagy hogy gömbvillám vagy más paranormális jelenség.)

Istennek nincs szüksége arra,hogy hívőket toborozzon. Isten megadta az embereknek a koordinátákat, hogyan teremthetnek a földből újra édenkertet. Először a Tíz parancsolatban, aztán mivel az emberek a saját szakállukra értelmezték, Jézus személyében kinyilatkoztatta. Ha minden ember úgy élne, mint az a Hegyi beszédben le van írva, akkor nem lenne bűn, betegség, harag, háború.....

Ennyi a történet. Neki nincs ránk szüksége, nekünk van őrá.

2010. júl. 22. 12:58
 14/86 anonim ***** válasza:
51%

"a tudósoknak nincs elfogadható magyarázatuk a világ kialakulására."

Tehát minden amire nincs elfogadható magyarázat, az biztos Isten műve. Értem. Ha meghal egy kisbaba születésnél, akkor ugyebár az is Isten műve, hogy egy kisbabától elveszi az életet. Takaróztok az Isten szöveggel. Én meg elmondok neked van valamit. Majd ha egyszer az életben igazán nagy lecsóban leszel, nem az Isten fog kihúzni onnan. Hanem majd te magadat ha van elég erőd. És nem Isten fogja adni az erőt, meg nem is a hited, hanem az ösztönöd, hogy vagy kimászok vagy belepusztulok. Csak olyan gyengék vagytok, lelkileg 0-ák, hogy mindig mindent az istenre fogtok...

2010. júl. 22. 13:05
 15/86 anonim ***** válasza:
69%

Ne haragudj, de én egyetlen szóval sem mondtam, hogy amire nincsen válasz, az csak Isten lehet. Én csak azt állítom,hogy Isten léte egy válasz, amit elfogadhatsz vagy nem fogadhatsz el.

Örülök,hogy így ismeretlenül is gusztustalannak tartasz, mert szokásom gondolkodni, és esetleg más véleményen vagyok mint te.

A hit pedig nem gyengeség,hanem erő. Nézd csak meg a hívő embereket, szent Ferencet, vagy Gandhit, aki a hit erejével, fegyver nélkül hajtotta ki a Briteket Indiából. A hívő élethez erő kell, akarat, fegyelem és sok-sok türelem. Könnyű ateistának lenni, ha valami jól megy, akkor azzal büszkélkedni hogy én irányítom az életemet, mindent magamnak köszönhetek, ha meg carul mennek a dolgok, akkor Istent szidni (akiben ugye amúgy sem hiszel) vagy a körülményeket vagy a sorsot.

A különbség az, hogy a hívő ember elfogadja a sors csapásait, tanul belőlük, és folyamatosan fejleszti magát, növekszik hitben, szellemben.

Nekem semmi bajom sem a tudománnyal, sem az ateistákkal, a legtöbb barátom ateista, de ők intelligens emberek, akikkel lehet beszélgetni, intelligens módon vitatkozni. Nem tartjuk egymást gusztustalannak, mert másképp értelmezzük a világegyetemet.

2010. júl. 22. 13:30
 16/86 anonim ***** válasza:
11%
A szívemből beszélsz!
2010. júl. 22. 13:31
 17/86 anonim ***** válasza:
igen itt ebben a topicban is az ateisátk hőzöngenek és nem a hívó aki a tudósok f.rkára küldött el:) epic fail..
2010. júl. 22. 13:31
 18/86 anonim ***** válasza:
43%

Az előző vagyok, 13:05-ösnek üzentem.

nálad az igazság.

2010. júl. 22. 13:32
 19/86 anonim ***** válasza:
51%
Elismerem,hogy van Isten, de ha van akkor ő csak teremtette az Univerzumot. Nem pedig törődik is vele.
2010. júl. 22. 13:34
 20/86 anonim ***** válasza:
Nekünk kellene vele törődni. Legalábbis a Földdel. Nem szép dolog elpusztítani, kirabolni, leamortizálni az egészet, aztán siránkozni, hogy Isten nem segít. Szerintem azért törődik vele, csak Ő nem egy kozmikus mikulás, ahogyan ezt sokan elképzelik...
2010. júl. 22. 13:48
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!