Ha létezik Isten miért nem mutatja meg magát? Pl: évente lejönne a földre és közvetítenék a TV ben stb, hogy aztmondja : "Szevasztok létezem, most mindenkinek a házában megemelek erőmmel valami nagy tárgyat, aztán csá" Igy mindenki elhinné.
türelem...az idő mindent meggyógyít. majd eljön az idő, amikor belátod a tévedésedet, valószínűleg még hátra van neked a felismerés. sok sikert hozzá. :)
üdv
25/F
Ha nem haragszol meg, de én se nem látom, se nem hallom, nem tapintom, szagolom ízlelem a gondolataidat, mégis elhiszem teljesen, tehát tudom, hogy képes vagy rá. Istennel ugyanez a helyzet, őt sem észleled az érzékeiddel, hanem a tiszta elfogultságmentes gondolkodásoddal fogod fel a létét. Egyébként én is így tapasztaltam meg, már egészen fiatalon, de nem vagyok vallási tag sehol sem, sőt templomban is csak akkor voltam amikor kötelező volt(iskola miatt karácsonykor). Egy segítségem viszont volt, ami teljes képet adott az életről, s ezzel kapcsolatban mindenről(emberi mértékkel persze). De ez is Istentől van, s nem véletlenül került a kezembe. Aki az igazságot keresi a létezésben, az meg is találja, s ha le akarja rövidíteni e keresést, akkor én segíthetek(egyébként sokan mások is). :)
üdv
25/F
Bocs, csak végigfutottam a kommenteket, szal lehet ismétlek valakit.
1. Isten anno lejött a Földre, és bizonyította a létezését. Erről szól a Biblia. Ami a kérdésedben szerepel, már megtörtént... ha most lejönne a TVbe, akkor se hinnéd el jobban, mint a Biblia alapján, azt hinnéd, hogy átverés. Azaz tök felesleges megtennie.
2. Ha valahogy bizonyítaná, hogy létezik, onnantól kezdve a hit elvesztené az értelmét. Könnyű hinni olyanban, amiben biztos vagy, és az nem hit, hanem tudás. Onnantól fogva nem lenne hit, és nem válna el, ki az igaz ember és ki nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!