Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanui tévhitek?

Jehova tanui tévhitek?

Figyelt kérdés

Nem vagyok hívő, de a kereszténységet ismerem. A Jehova Tanui egy szekta nem? na most utánnuk kerestem és csomó furcsa dolgot találtam.

A Judeo Kriszticianizmus egyik fajtája és elég kicsavart módon.

PL: Jézus nem kereszten hanem kínzó csölöpön halt meg.

Jézus maga Mihály ark angyal.

De ez igazán érdekes:

"A mai időben a vég idején élünk. A Föld sosem fog elpusztulni, viszont Isten megsemmisíti a dolgok jelenlegi rendszerét az Armageddoni csatában, legyőzi a Sátánt, és kiterjeszti a mennyei királyságot a földre. A gonoszok örökre a gyehennába kerülnek, (elpusztulnak) akik valami meg nem bocsátható bűnt követtek el: nem Isten által helyeselt személyekként élnek. Krisztus 1914-ben Királyi trónt kapott, hogy a Megígért Királyságot beteljesítse. Ekkor vetette ki Sátánt az egekből. Armageddonkor elhozza a Földre a Paradicsomot, Krisztus pedig 144 000 társkirályával együtt fog uralkodni a Föld felett 1000 esztendőn át. Uralkodása ideje alatt igazságosan és békében fog uralkodni a föld felett, ideális életkörülményeket teremtve. Az 1000 esztendő letelte után a Sátán még egyszer eloldatik, hogy egy végső kísértést tegyen, majd ő maga és akik az utolsó próbán elbuknak végleg elpusztulnak."

Namost: 1914-ben nem jött el a világ vége.

Sátán bukását előre megjósolták ,szegény Ördögnek milyen szar lehet ha előre elmondták neki,hogy veszít.

144 000 társkirály, namost akkor a többi 7 milliárd emberrel mi van? Ők a földön lesznek és akkor csak a kiváltságosoknak lesz helyük odafönn.....érdekes.

2010. júl. 12. 09:13
1 2 3 4 5 6
 11/56 A kérdező kommentje:

Nyugodj bele, van olyan a Jehova tanuinál,hogy "kiképzés":

Átesnek a hívek egyfajta oktatáson, így ha bármit kérdeznek tőlük akkor ők tudnak válaszolni. Felcsapják a bibliát és már repül is a válasz.

Csak itt a bökkenő, a Biblia nélkül egy rendes gondolatuk nincs. Ez tény és most jöhetnek az ellenpéldák, de én évek óta vitatkozom velük és tapasztalatból beszélek.

2010. júl. 12. 13:35
 12/56 anonim ***** válasza:

"De azt honnan tudják,hogy a Sátán le lesz győzve?"

Saját magát fogja legyőzni. Isten célja=élet. Sátáné=pusztulás. Minden bűnnel pusztít. A Sátán minden tettje vereség, tehát a bibliai logikát kell követni. Isten mindaz, ami létezik, minden létezőnek forrása. A Sátán addig él, míg véget nem ér ez a világ, amely megromlott.

Tehát az Antikrisztusra (meg az álprófétákra) kell koncentrálni, akit nem tudunk, nem ismerünk, és csak kevesen fogják észrevenni.

Aki elolvasta a Jelenéseket, az állandó paranoiában van...

A sátán a régi ember tükörképe.

2010. júl. 12. 13:35
 13/56 anonim ***** válasza:

"Csak itt a bökkenő, a Biblia nélkül egy rendes gondolatuk nincs. Ez tény és most jöhetnek az ellenpéldák, de én évek óta vitatkozom velük és tapasztalatból beszélek."

A Biblián elmélkedni kell, nem fölcsapni, mint egy szótárt...

2010. júl. 12. 13:37
 14/56 anonim ***** válasza:

Ezen felül számos olyan példát "tanítanak" velük, amiknek a fele se igaz, de tök jól hangzik, ha nem csak a Bibliával kell érvelni.

(pl. valakinek a szomszédja vért kapott és fertőzött lett ettől. Majdnem mki tudja, hogy igen komolyan odafigyelnek a vér tesztelésére, kb. 3szor ellenőrzik mire a transzfúzióig eljut. Vagy hogy a pápa rokonai is átértek már a jt-hoz, mert belátták, hogy teljes igazságuk van. No comment.)

2010. júl. 12. 13:42
 15/56 A kérdező kommentje:

Elmehetnek a pi**ába..nem tudok mást mondani.

Bocs mindenkitől.

2010. júl. 12. 13:52
 16/56 anonim ***** válasza:
Nem tudnak válaszolni, mert én azt kérdeztem nem tűnik e reálisabbnak a buddhizmus által hirdetett reinkarnáció, mint az általuk hirdetett paradicsom. Azt sem tudták szegények mi az a buddhizmus és reinkarnáció, elnézést kértek de erről még sosem hallottak. Azt sem tudják, mi az a buddhizmus, kik a buddhisták. A reinkarnációt meg pláne nem. Azóta is azon gondolkodom, hogy sikerült valakinek az ingyenes közoktatás mellett ennyire ostobának maradni, hogy legalább a világvallásokat ne tudja névről- nem alapjaiban, mélyebben csak a névről, hogy ez egy vallás. Vagy milyen agymosáson mentek keresztül, hogy elfelejtették.
2010. júl. 12. 14:05
 17/56 anonim ***** válasza:
75%

Sziasztok!

Úgy gondolom, hogy Jehova tanúi tanításairól eleget vitáztunk már itt a fórumon, akit érdekel rákereshet a menüben...

Amiről azonban kevés szó esett az a keresztények gyümölcstermő élete, amelyben azért vitán felül állóan nekik is jelentős szerepük van. Úgy gondolom egy embert nem az alapján kell megítélni, hogy miben hisz, hanem sokkal inkább abban, hogy az életében mennyire valósul meg Krisztus követése. Vajon a szeretet az öröm a békesség, a türelem, a szívesség, a jóság, a szelídség és a mértékletesség mennyire jelenik meg az életében.

Persze könnyebb hitelveket számon kérni, mert abban mi magunk kevésbé esünk ítélet alá! De vajon helyesebb is?

Üdv. Péter

2010. júl. 12. 14:06
 18/56 anonim ***** válasza:

Én hiszek Istenben és a reinkarnációban is. Furi mi, hogy ezt a kettőt meg hogy lehet? Lehet nem vagyok akkor jó keresztény. Én csak azt vélem/gondolom, hogy Istennek a 'lélek' nem érhet annyit, hogy x-nek 20 év, y nak 40, z-nek 80. Ez az én hitem, de ne menjünk bele, az a lényeg hogy elfogadom sőt favorizálom is, hogy a léleknek feladata van, és fejlődése.

De azt már nem tudom egészbe lenyelni, hogy valaki nem kaphat vért még akkor sem ha halálán van, mert majd ISten dönt a sorsa felől...és ha egy kis 3 évesnek meg kell halnia, mert nem segít az epo se,meg a vérdúsítás, akkor pedig ez rendjén van.Legalább akkor-csakis életveszély esetén- feloldhatnák a tilalmaikat.

A másik. Hitük szerint vannak dolgok, amiket kipróbálhat /egy tanú. (pl. szerényebb buli) De még sem teszi. Miért? Mert akkor a közösségben úgy fognak ránézni, mint egy rongyra. "Lehet , de ha megteszed, akkor neked annyi"-alapon.

Vagy. Jt-ket miért nem látni ökumenikus összejövetelen?

Ha Jehova szerint mindenkivel jósággal, szeretettel kell bánni akkor miért vélik a katolikusokat a sátán szolgáinak? Akárhány jt-vel beszéltem, a vége az lett, hogy azok a sz.emét katolikusok. (finomabb átvitelben). De mondjuk az is kap tőlük, aki református vagy más vallású. Olyan nincs, hogy ők is lehetnek jó emberek, Istenfélők. Egy helyes út van, az pedig a JT.

2010. júl. 12. 14:40
 19/56 A kérdező kommentje:

Minden vallás szerint csak az övé a helyes.....itt ilyenkor nincs miről beszélni. Tisztelet a kivételnek: Buddhizmus.

A Buddhizmus egy Univerzális vallás ami befogadja a más vallásból érkezőket (persze ne a Monoteizmusra gondolj amit befogad).

Shintoizmusnak hívják az ősök tiszteletét és ezzel egybeolvadt a Buddhizmus. Szóval ez az egyik legjobb vallás.....szerintem.

2010. júl. 12. 14:46
 20/56 anonim ***** válasza:
Péterrel osztom a véleményem.
2010. júl. 12. 15:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!