Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanui tévhitek?

Jehova tanui tévhitek?

Figyelt kérdés

Nem vagyok hívő, de a kereszténységet ismerem. A Jehova Tanui egy szekta nem? na most utánnuk kerestem és csomó furcsa dolgot találtam.

A Judeo Kriszticianizmus egyik fajtája és elég kicsavart módon.

PL: Jézus nem kereszten hanem kínzó csölöpön halt meg.

Jézus maga Mihály ark angyal.

De ez igazán érdekes:

"A mai időben a vég idején élünk. A Föld sosem fog elpusztulni, viszont Isten megsemmisíti a dolgok jelenlegi rendszerét az Armageddoni csatában, legyőzi a Sátánt, és kiterjeszti a mennyei királyságot a földre. A gonoszok örökre a gyehennába kerülnek, (elpusztulnak) akik valami meg nem bocsátható bűnt követtek el: nem Isten által helyeselt személyekként élnek. Krisztus 1914-ben Királyi trónt kapott, hogy a Megígért Királyságot beteljesítse. Ekkor vetette ki Sátánt az egekből. Armageddonkor elhozza a Földre a Paradicsomot, Krisztus pedig 144 000 társkirályával együtt fog uralkodni a Föld felett 1000 esztendőn át. Uralkodása ideje alatt igazságosan és békében fog uralkodni a föld felett, ideális életkörülményeket teremtve. Az 1000 esztendő letelte után a Sátán még egyszer eloldatik, hogy egy végső kísértést tegyen, majd ő maga és akik az utolsó próbán elbuknak végleg elpusztulnak."

Namost: 1914-ben nem jött el a világ vége.

Sátán bukását előre megjósolták ,szegény Ördögnek milyen szar lehet ha előre elmondták neki,hogy veszít.

144 000 társkirály, namost akkor a többi 7 milliárd emberrel mi van? Ők a földön lesznek és akkor csak a kiváltságosoknak lesz helyük odafönn.....érdekes.

2010. júl. 12. 09:13
1 2 3 4 5 6
 1/56 anonim ***** válasza:
37%

Szia!

Rengeteg kérdés volt a jt-kel kapcsoltban.És sok link is, ahol a cáfolatokat írják, hogy miért nem "igazi" vallás.

Több világvége lehetőségük is volt, eleve egy világvége-jövendölő irányzatból szakadtak ki , amikor már a sokadik évszám sem volt jó. Próbálkoznak évszámokkal, de "fenntartják a tévedés jogát". Még szép. Már Jézus is fenntartotta, hiszen azt mondta, hogy senki sem ismeri a dátumot , órát az Atyán kívül.

De ez még csak a piramis alja. Ettől még nem igazán fals egy tanítás, max. nem unatkoznak az évszám-tippelgetéssel:) Azonban ennél mélyebb a "tanításaik" hiányossága.

2010. júl. 12. 09:26
 2/56 anonim ***** válasza:
40%
Ja, és amiről írsz 1914 , az nem világvége időpont, hanem Jézus szerintük nem harmadnapra támadt fel, hanem egészen pontosan 1914-ben vette fel magához Jehova, ezzel együtt pedig ledobta a sátánt, aki rögtön csinált egy világháborút.
2010. júl. 12. 09:30
 3/56 A kérdező kommentje:

Na persze és akkor fogjuk a Sátánra a világháborút. Nem a Sátán volt hanem az ember aki a tankokat meg a lőszert gyártotta és használta.

Tipikus Jehovás meg keresztény hozzáállás,hogy minden rossz dolog az Ördög műve. Ha Isten teremtette az Ördögöt is akkor az igazából Isten műve.

Bocs ha megsértettem valakit.

2010. júl. 12. 09:48
 4/56 anonim ***** válasza:
81%

Persze hogy Isten műve a gonosz. Ő minden angyalának szabadságot adott, Lucifer pedig fellázadt ellene. Isten látta ennek mi lesz a vége, de nem tett ellene semmit, mert egyrészt gondolom sejtette, hogy az embernek mindig szükséges a jó-rossz közt választania, illetve ha egyszer azt mondta, hogy "szabadság" milyen Isten lenne, hogy közli :Csönd! azt csinálod, amit én akarok!

Na, ennyit a vallásosságból. Egyébként az ember a szabad akaratában rejlő ellentmondások miatt tud olyan dolgokat művelni, amik károsak lehetnek. Pl. A keresztes-háborúk sem voltak Istenért. A hatalomért annál inkább, meg a keresztény befolyásért. Harc volt, ami nem a jó oldalról szólt.

2010. júl. 12. 10:03
 5/56 anonim ***** válasza:
100%

Szabad akaratunk van a döntéshez, hogy a Sátánt vagy az Istent válasszuk. A tettek felől nincsen szabadságunk, tehát minden tett rosszra-kísértés, vagy jóra csábítás. Az ember természete az ördög tükörképe. A régi életünket el kell dobnunk, és Szent Lélek által kell tetteinket véghezvinni.

A 144000-es felsorolás után mindjárt az következik, hogy "akkora tömeget láttam, hogy azt megszámolni nem lehet". De ezt ők egyszerűen ignorálják.

2010. júl. 12. 11:11
 6/56 anonim ***** válasza:

09:48

Az ördög maga a tökéletlen ember képmása, melynek a nagy semmi a vége, kivéve, ha valakit a Lélek vezeti az életét. Tehát az ördög lélek, tehát mindenben megnyilvánul, ami pusztít. Nekünk szabad választásunk van; Vagy a sátán rabjai, vagy Isten szolgái. Tercium non datur.

2010. júl. 12. 11:14
 7/56 anonim ***** válasza:

Érdekes a Mindenható látványos küzdelme az emberek bevonásával ezzel a Sátán komával.

Szép intergalaktikus mese lesz majd belőle párszáz év múlva.

Ha Árgyélus királyfi is legyőzte a sárkányt, akkor a Nagyszakállú is győzni fog különösen, hogy magára fogadott.

Hajrá főnök ! Én hiszek benned !

2010. júl. 12. 11:53
 8/56 A kérdező kommentje:

Azt nem értem,hogy mindenre van válaszuk és minden meg van írva a bibliában. Ők úgy vélekednek,hogy a Biblián kívül nincs élet.

De azt honnan tudják,hogy a Sátán le lesz győzve?

Megbeszélték egymás között mint a bundázott meccseken?

-"A harmadik menetben len maradsz és akkor te is jól jársz meg mi is!"

2010. júl. 12. 12:05
 9/56 anonim ***** válasza:
22%

helló.

Sátán nem személy, és képletesen lesz legyőzve, mert az emberek ideje lassan lejár, s nem nagyon vettük észre magunkat, így az Atyának kell megint lejönnie, ha nem állunk végre a sarkunkra, és nem űzzük ki magunkból a gonoszt. Az Univerzumunkban jelen vannak a negatív és pozitív erők egyaránt, az egyensúly végett. Tehát olyan mint sátán örökre megmarad, csupán a befolyása szüntethető meg, vagy saját erőből(felismerés által, de az Atya nélkül sehogy), vagy csak belül reménykedve, és kivárva az "utolsó ítéletet". Csillagászati szempontból is várható egy ciklus lezáródása...el sem hinnék, hogy mennyi köze van a tudománynak a valláshoz... :)

nem Jehova Tanúja vagyok, csak beugrottam.

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. júl. 12. 12:16
 10/56 anonim ***** válasza:
85%

Buli !

Tehát nincs is Sátán, Ördög, Belzebúb, Lucifer, meg ilyesmi. Na akkor hátradőlök és rosszalkodom tovább!

Bocsánat a gúnyolódásomért. Senkit sem akarok vele bántani, csak az elvek kiszabadítása a provokációm célja.

Annyiszor vitatkoztam már órákon át Jehova tanúival, hogy feltett szándékom az, hogy valamelyiket visszatérítsem.

Hihetetlen ez a minden realitást mellőző, egymás permanens lehülyítéséből álló szekta.

Sok szerencsétlen magárahagyott ember reménytelenségéből, de szeretetrevágyásából fenntartani egy ilyen rendszert a gusztustalanság határát súrolja.

Úgy küldik Őket az utcára, hogy sem vitatkozni, sem meggyőzni, nem tudnak embereket, olykor még a saját ismereteikben is bizonytalanok. Kíváncsi lennék a vezetőjükre a nagy lelki kreátorra.

Vajon milyen megtartoztató, Istennek szánt életet él ?

Milyen mély a hite ? Milyen mély a felelőségérzete ?

2010. júl. 12. 13:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!