Ha Nagy Heródes ie.4-ben halt meg:, Jehova tanúi miért állítják, hogy ie.2-ben?
"vagy bizonyítottad magadról, hogy hiteltelen vagy?"
Ez pont olyan szöveg mint amikor tanították hogy az antikrisztusi korban ha vallatnak hogy add fel tanú tarsaidat..na arra kell a "nemtudom,nem emlekszem".mondatot.
Na mindegy is...légy buzgó es lojális es add el a géped ,net ki...es allelujah
# 25
"Senki sem azt nehezményezi ha egy tanítás nem teljes. Hanem hogy a Tanúk tanításai állandóan változnak. Nem bővülnek. Változnak."
Szövegértés már megint nálad is! Mikor írtam én azt, hogy a "teljesség" hiányát nehezményeznétek? Erről szó sem volt. Miért kéne bővülnie a Tanúk tanításainak? A bibliai igazság akkora, amekkora. A pontosság a kérdés, amihez valaki vagy ragaszkodik és kiigazítja, ha téved, vagy a tévedhetetlenség hamis látszatát keltve tetszeleg a megvezethető emberek előtt!
"Ami pedig elég gáz, mert ezzel gyakorlatilag a Tanúk azt jelentik ki hogy Isten időnként vagy hazudik, vagy túl analfabéta ahhoz hogy érthetően közölje az akaratát"
Ez azért elég nagyképű kijelentés, mivel ez meg azt feltételezi, hogy te ezek szerint gyakorlatilag tévedhetetlenül értelmezel helyesen minden bibliai tanítást! Ha meg nem, akkor milyen alapon bírálod azokat, akik őszintén azon dolgoznak, hogy a sokféle értelmezést tényleg a teljes Írás fényében és pontosan megértsék és aszerint tanítsák?
"hiszen még az állítólagos földi helytartói is összevissza variálják azokat."
Nincs össze-vissza varia, nézd meg azt az oldalt, ahol a Tanúk MINDEN VÁLTOZÁST leírtak. De azt is nézd meg, hogy MIÉRT TÖRTÉNTEK ezek a változtatások - mert hogy az is szerepel, és akkor talán megérted, hogy milyen kérdésekre, milyen választ adtak és miért, az adott időben!
Ez az, amit a vádaskodók rendszerint elfelejtenek megnézni, csak annyira képesek, hogy "összevissza variálják" a tanításaikat.
maki01!
A 30-as válaszodban nagyot hazudtál, ezzel leleplezted magad! Nekem nem kell bizonyítanom, mindenki tudja ezt, aki kicsit is ismeri a Tanúkat.
Ha nemtudod ki vagyok,marpedig nem, honnan tudnad hogy hazudok??
Vicces vagyol'
Ha a popsid a foldhoz vered akkor is tanu voltam. Ezzel nem tudsz mit kezdeni.
Viszont!!! Mert engedsz a satán csábításának es miért internetezel?
Ma köttesd ki kérlek.
Szerinted annak eldöntése, hogy valaki hazudik, csak akkor lehetséges, ha ismerem személyesen az illetőt? Esetleg a publikus megnyilvánulásai nem árulhatják el, hogy nem mond igazat? Ez aztán a logika!
És ne keverj, nem az érdekel, hogy voltál-e Tanú, ez sokadrangú kérdés. A Tanúk tanítására és az ebből fakadó verbális kommunikációjára kérdeztem rá, amiben elbuktál.
Pontosan erről a verbális kommunikációról írsz folyton.....nem.érted.az egészet
Megint elbuktál...na de..
Ismét a sátán elcsábitott téged és.mar megint használtad az internetet.
Kerlek ne tedd. Tedd le az Úr elé ezt az egész netes alkalmatlanságodat.
Vállalj inkább egy masodállást netezést helyett.
Bár végül, amig nekem.írsz addig legalabb máshol.nem szórod a baromságaidat.
Szerintem 37-es, te ezzel már ítélkezel, ami nagyon nem a te kompetenciád!
A másik észrevételem pedig az, hogy nincs olyan, hogy "felekezetektől független", mivel erre nincs példa és buzdítás a Szentírásban. Ezen kívül pedig a Tanúk összes tantételbeli változását és azok részletes indoklását megtalálod az oldalukon, az Őrtorony indexben. Semmit nem titkolnak el, mert nincs mit szégyellni abból a munkából, amit eddig is csináltak.
10-esnek,
IGAZA VAN A KÉRDEZŐNEK ! mert ezt tényleg ők a jehovák írják!
Ezek alapján i. e. 2-ben vagy esetleg 1-ben halt meg.
wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/1200002000
it-1 961–970. o. Heródes
Tanulmányozd a Szentírást éleslátással! 1. kötet 961. o.
HERÓDES
közepén és itt a LEGUTOLSÓ MONDAT.
"
..... Tegyük hozzá, hogy Josephus szerint Heródes 37 évvel azután halt meg, hogy Róma királlyá tette, és 34 évvel Jeruzsálem elfoglalása után (A zsidók története. XVII. könyv, 8. fej., 1.). Ezek alapján i. e. 2-ben vagy esetleg 1-ben halt meg. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!