Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Nagy Heródes ie.4-ben halt...

Ha Nagy Heródes ie.4-ben halt meg:, Jehova tanúi miért állítják, hogy ie.2-ben?

Figyelt kérdés
2019. júl. 23. 16:23
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
83%
17: az a baj vele, hogy én már hamarabb másoltam onnan, míg ő az egészet másolta be. Az. Én ki emeltem a lényeget, ő pedig bemásolta az egészet. Amúgy meg csak annyiba baj, hogy nem tudsz szöveget értelmezni. Ismétlem: kiemeltem a lényeget. A tény pedig tény, vagy neked tiltott használni a google-t? Vagy ennyire majmolod az ördögtorony hamis tanításait?? Tök mindegy mit ír, neked az a szent? Gusztustalan.
2019. júl. 24. 13:56
 22/42 anonim ***** válasza:
88%

"Tudod miért mondhatják a Tanúk, hogy az "igazságban vannak"? Azért, mert nincs másik olyan világszervezet, mely ma mindent megtesz annak érdekében, hogy minél pontosabban és alaposabban megértse Isten szavát, a Bibliát. A legtöbben csak a bebetonozott (gyakran emberi) hagyományaikhoz ragaszkodnak és egymásnak is ellentmondva nevezik a saját teológiájukat "igazságnak", de NEM KÉSZEK változtatni semmin!"

Kezd elegem lenni belőletek, ti aljas Istenkáromlók. Tehát azt mered állítani l, hogy Isten szava képlékeny és állandó ki igazitásra szorul? Vagy azt, hogy szerinted Isten képtelen normálisan tanítani? Vagy talán még hülye is ahhoz, hogy normálisan meg tudja magát értetni??? Nagyon pofátlan vagy!

2019. júl. 24. 13:59
 23/42 anonim ***** válasza:
0%

maki01!

De megértettem minden pontot, még azt is, amikor azt állítod, hogy "sok évig voltál Tanú". Nagyon gyenge Tanú lehettél, ha igaz, mert olyan alapokat ferdítesz el, amely nagyon nagy kérdőjeleket hagy maga után:

"Sosem mondani hogy Apa hanem pl György. Apámhoz odabujni es mondani szeretlek György! Köszönöm hogy ma is volt mit ennem György....ezt hívják " hideg szeretetnek"..""

Szerinted a Tanúk ezt csinálják? Komolyan kérdezem és konkrétan válaszolj nekem - nem fogsz tudni becsapni engem, de szerintem senkit sem, aki már járt náluk és valamennyire is ismeri őket!

2019. júl. 24. 14:29
 24/42 anonim ***** válasza:
0%

"Nem értetted meg hogy a ti igazságotok is viszonylagos hisz folyton változik...."

Azt hiszem éppen te nem értetted meg ezt sem, pedig ez is alap. Pedig ezt is inkább a Tanúkat kívülről kritizálók, a soha közelükbe nem ment emberkék mantrázzák, nem az olyanok, akik sokáig Tanúk voltak. Mert ugyanis a Tanúk (még szerintem a volt Tanúk is) többnyire ezen a felismerésen már régen túljutottak.

Milyen "igazságról" beszélsz itt mond? Csak kétféle út lehet: az "igazságban lenni" bibliai kifejezés vagy azt jelenti, hogy minden igazság teljes birtokában vagy, mindentudással rendelkezel, mint Isten, vagy az igazság fokozatos megismerésének az útján haladsz előre. Vajon melyikről beszél a Biblia? Segítek: az "igazságban jár" vagy az "igazságban van" kifejezések a bibliában Isten szolgáira is értendők. Ugye ők sem voltak a teljes igazság birtokában? És mégis így beszél róluk Isten szava ihletés alatt!

"Mégis fentebb negatívan beszélsz általad nem ismert emberekről."

Nem emberekről beszélek negatívan, hanem irányzatokról! Nagyon nem mindegy. Márpedig a bibliai igazságok ismeretében elég hatékony módszerrel lehet kategorizálni azon irányzatokat, melyek BIZTOSAN nem az igazság útján haladnak.

2019. júl. 24. 14:47
 25/42 anonim ***** válasza:

"Milyen "igazságról" beszélsz itt mond? Csak kétféle út lehet: az "igazságban lenni" bibliai kifejezés vagy azt jelenti, hogy minden igazság teljes birtokában vagy, mindentudással rendelkezel, mint Isten, vagy az igazság fokozatos megismerésének az útján haladsz előre. Vajon melyikről beszél a Biblia? Segítek: az "igazságban jár" vagy az "igazságban van" kifejezések a bibliában Isten szolgáira is értendők. Ugye ők sem voltak a teljes igazság birtokában? És mégis így beszél róluk Isten szava ihletés alatt!"

Na azért ennyire röhejes kifogást találni...

Senki sem azt nehezményezi ha egy tanítás nem teljes. Hanem hogy a Tanúk tanításai állandóan változnak. Nem bővülnek. Változnak.

Ami pedig elég gáz, mert ezzel gyakorlatilag a Tanúk azt jelentik ki hogy Isten időnként vagy hazudik, vagy túl analfabéta ahhoz hogy érthetően közölje az akaratát, hiszen még az állítólagos földi helytartói is összevissza variálják azokat.

2019. júl. 24. 15:00
 26/42 anonim ***** válasza:

Ahhhhh hogy van gyenge tanú)))

Nem.

Okos.voltam nem.gyenge ,kérdeztem,kutattam..jottek a hummogések meg a hápogások.. hogy tanú voltam es a családom is ez ne is kérdőjelezd meg!

Saját tapasztalataimat te ne kérdójelezd meg.

Ezredjére lerágott csont a kerdesed...

Nálam diplomatikusabban es okosabban( túrelmesebben) irtók már mindent elmondtak neked hátha a ket bit fog valamit...

.de semmit.

2019. júl. 24. 15:15
 27/42 anonim ***** válasza:
Tedd meg az emberiségért, hogy kikötteted a netedet,gépedet eladod.
2019. júl. 24. 15:19
 28/42 anonim ***** válasza:
0%

21-22-es!

Még te beszélsz "szövegértésről"?

"Tehát azt mered állítani l, hogy Isten szava képlékeny és állandó ki igazitásra szorul? Vagy azt, hogy szerinted Isten képtelen normálisan tanítani? Vagy talán még hülye is ahhoz, hogy normálisan meg tudja magát értetni???"

Na most akkor szerinted melyiket is állítom? Döntsd már el légy oly kedves! Mit sikerül "kiolvasnod" abból, amit írtam? Úgy látom zavar támadt a rendszerben. Ezen kívül szépen megtanultál személyeskedni és nagyképűen, lekezelően bánni a neked nem tetsző emberekkel.

Csak az itt a baj, hogy ezzel nem érsz célt, mivel ettől még nem lesz igazad!

Na most akkor egy kis szövegértés - nem veszélyes, tudod csak két, viszonylag rövid összetett mondat az egész:

"Azért, mert nincs másik olyan világszervezet, mely ma mindent megtesz annak érdekében, hogy minél pontosabban és alaposabban megértse Isten szavát, a Bibliát."

Ebben hol is van amivel vádolsz: "... Isten szava képlékeny és állandó ki igazitásra szorul?"?

Szerintem sehol, ugye?

Vagy ez: "... Isten képtelen normálisan tanítani?"?

Ezt sem írtam vagy sugalltam sehol sem, igaz?

Az utolsó variációdat nem is említem, mert az csak a te lelki kórságodat tükrözheti, annyi színvonal alatti.

A második mondatom ez volt:

"A legtöbben csak a bebetonozott (gyakran emberi) hagyományaikhoz ragaszkodnak és egymásnak is ellentmondva nevezik a saját teológiájukat "igazságnak", de NEM KÉSZEK változtatni semmin!"

Tagadod tán, hogy a legtöbb mai vallásos szervezet szinte mindenhez ragaszkodik, amit tanít és eszében sincs felülvizsgálni azt? Persze lehet erre azt mondani, hogy ez csak az igazságok ismerete miatt van, persze. :-) Akkor hányféle "igazság" is létezik azon egyházakban, melyek történetesen "testvérnek" nevezik egymást? Még ezen, viszonylag szűkebb körben is rengeteg eltérés és teológiai álláspont van, hát akkor az összes magát "kereszténynek" valló közösségben mekkora a zűrzavar?

És még te okoskodsz és mocskolod a Tanúkat, akik készséggel változtatnak, ha kell, ellentétben azokkal, akik ülnek a hamis tanaikon, mint tyúkanyó a záptojásain?

2019. júl. 24. 15:22
 29/42 anonim ***** válasza:

maki01!

Ugye azt kértem, hogy válaszolj az egyszerű kérdésemre, igaz? A 26-27-es válaszodban ezt elfelejtetted megtenni!

Most akkor azt teszik Jehova Tanúi, amivel vádoltad őket, vagy bizonyítottad magadról, hogy hiteltelen vagy?

2019. júl. 24. 15:36
 30/42 anonim ***** válasza:

Természetesen azt teszik!!!

Saját tapasztalat.

Cáfold hogy nincs igazam,de ezt mar csak írott levél formajaban teheted meg.

Hisz kértelek! Még ma köttesd ki a neted,remélem.nemcsalódom.benned.

Gyakorolnod kell hisz a paradicsomi foldon nem.lesz sem.net sem pc.

Akkor mi.lesz majd ott veled?

Lépj hitben egy nagyon es.még ma mond fel.az elöfizetői szerződésedet.

2019. júl. 24. 15:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!