Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tudna beilleszkedni a...

Hogyan tudna beilleszkedni a heteró keresztény hívők világàba egy megtért, de még identitászavara terhét jócskán hordozó volt leszbikus?

Figyelt kérdés
Tisztában vagyok vele, hogy ez nem gyakori kérdés, és beszéd téma. Egy egész élet épült fel erre, nem egyszerű a váltás, és a beilleszkedés. Főleg, ha elmúltál ötven, és emiatt gyereked sem született... Rossz a kiinduló helyzet, de bízom annyira már Istenben, hogy Ő képes a rosszat is jóra fordítani. A hitemmel nincs is gond, csak az emberi kapcsolatok... Nem merem elmondani az életem, mert mindenhol normális heteró keresztények vesznek körül, és hogyan érthetne meg ilyen dolgot az, akinek sosem voltak ilyen problémái? Egy ilyen élet már az alapok levetésénél felrecsúszik, és kialakulnak a mély, makacs beidegződések, viselkedésformák ... Nem úgy van, hogy felveszel egy szoknyát, és már minden rendben is van. Mivel kisgyermekkorban kezdődött, ezért gyakorlatilag az egész életem erre épült fel, és mivel megtértem, és megutáltam ezt a dolgot,konkrétan az egész eletem úgy, ahogy van, a szemétbe való...Minden, ami történt, ezzel függ össze.. A dōntéseim, a családommal való kapcsolatom, a kapcsokataim, a családtalanságom... Egy heterónak azért maradnak még fogódzói megtérés után, és bátran elmesélheti nyilvánosan is a történetét.. De aki így élt, azzal mi van? Az jól elvette a büntetését, és még tetézi ezt, hogy igazából nincs is kivel megbeszélnie... De mindezek ellenére nem mennék vissza semmi áron abba az életbe... És azt is tudom, hogy Isten engem is szeret, és Jézus értem is meghalt...

2018. nov. 25. 12:57
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
"fellátogató gondolatokat is gyűlölöm, amikkel sátán megdobál néha, és keményen el is utasitom őt a gondolataimat együtt, amivel csáboskodni akar." Neked nem vallási közegre lenne szükséged, hanem egy jó pszichiáterre, aki kikezel a téveszméidből. Nincs sátán, nem csábítgat, és te éppen győzködöd magad hogy jó hazugságban, önmagadat megerőszakolva élni. Ha akarod, csináld. De ne hangoztasd az elmebajodat kérlek.
2018. nov. 26. 23:46
 42/51 anonim ***** válasza:
2018. nov. 27. 10:25
 43/51 A kérdező kommentje:

KZitus

Köszönöm a szeretetteljes, bíztató hozzászólásaidat! Már eddig is sokat fejlődtem a kapcsolataimban, ahhoz képest amilyen voltam, de sok munka vár még rám. Szerencsére már nem egyedül járom ezt az utat, bár sokszor úgy érzem, hogy Ő nincs velem, de aztán rájövök, hogy csak képzelem... 😃 és a végét még nem látjuk, mivé leszünk, ha a hitben mindvégig kitartunk!

2018. nov. 27. 11:47
 44/51 anonim ***** válasza:
Hát igen. Zombik márpedig vannak.
2018. nov. 27. 11:50
 45/51 A kérdező kommentje:
Kedves hozzászólók, köszönöm mindenkinek az építő és kevésbé építő (bár néha, - bízom benne, hogy jó szándékból, -) de inkább romboló)
2018. nov. 27. 11:51
 46/51 A kérdező kommentje:
hozzászólásokat.
2018. nov. 27. 11:53
 47/51 A kérdező kommentje:

Bízom benne, hogy az Élő Isten a bennem elkezdett munkáját az Ő maximális megelégedésére be is fejezi. Mert számára semmi sem lehetetlen. Aki megteremtette ezt a csodás világot, Neki nem okozhat nehézséget, hogy átformáljon kedvére egyet a milliárd teremtményei közül, olyanná, amiben kedvét és gyönyörűségét leli. Egy verssel búcsúzom, s mégegyszer köszönöm mindenkinek, még a számomra rombolónak tűnő hozzászólásokért is hálás vagyok, hiszen minden javukra van azoknak, akik Istent szeretik, ahogy Pál apostol írta.

Füle Lajos: FUTÁS

Fut a gyermek a labda után

leszegett fejjel, tűzpirosan,

se lát, se hall, csak egyre rohan.

Guruló labda lett a világ,

szüntelen űzi, hajtja a vágy,

száz utcán, téren,

ezer veszélyen,

millió anyai kétségen át,

gyönyörűszépen

s balga-bután

fut a gyermek a labda után...

Fut az ember az élet után...

Leszegett fejjel gyötri magát

kincseit egyszer csakhogy elérje,

kergeti álma, hajtja a vére.

Kenyér gurul a lába előtt,

vagyon gurul a vágya előtt,

hírnév, dicsőség álma előtt.

Rohan utánuk éveken át,

a fogyó úton, életen át,

száz utcán, téren,

ezer veszélyen,

millió isteni bánaton át, gyönyörűszépen

s balga-bután

fut az ember az élet után...

Fut az ISTEN az ember után,

mert mindent lát és szánja nagyon,

guruló szívét csakhogy elérje,

hogy fut utána, hull bele vére!

Ott fut az utcán,

ott fut a téren,

egész világon,

sok ezer éven,

sok mérhetetlen,

megérthetetlen,

keresztre írott szenvedésen át,

hulló Igével,

kiontott vérrel,

viszonozatlan,

mély szerelmével

fut az ISTEN az ember után...

Engem már utolért...a dicsőség egyedül neki jár!

2018. nov. 27. 12:07
 48/51 A kérdező kommentje:

[link]

Ezt még belinkelem, most találtam. megosztó üzenet...mint ahogy az én kérdésem is felkavarta akararomon kívül az állóvizet.

2018. nov. 27. 12:39
 49/51 A kérdező kommentje:

Zsoltárok 37

4 Gyönyörködj az ÚRban, és megadja szíved kéréseit!

5 Hagyd az ÚRra utadat, bízzál benne, mert ő munkálkodik:

6 világossá teszi igazságodat, jogodra fényt derít.

7 Légy csendben, és várj az ÚRra! Ne indulj fel, ha az alattomos embernek szerencsés az útja!

8 Tégy le a haragról, hagyd a heveskedést, ne légy indulatos, mert az csak rosszra visz!

9 Mert a gonoszok kipusztulnak, de akik az ÚRban reménykednek, azok öröklik a földet.

10 Egy kis idő még, és nem lesz meg a bűnös, körülnézel, de nyomát sem találod.

11 Az alázatosak öröklik a földet, és teljes békességet élveznek.

12 Ármánykodik a bűnös az igaz ellen, és acsarkodik ellene.

13 Az Úr nevet rajta, mert látja, hogy eljön majd a napja.

14 Kardot rántanak a bűnösök, kifeszítik íjukat, hogy elejtsék a nyomorultat és a szegényt, levágják az egyenes úton járókat.

15 De kardjuk saját szívüket járja át, és íjaik összetörnek.

2018. nov. 27. 12:41
 50/51 anonim ***** válasza:

"Ezt még belinkelem, most találtam. megosztó üzenet...mint ahogy az én kérdésem is felkavarta akararomon kívül az állóvizet."

Hetente van egy ilyen kérdés, ne aggódj emiatt.

2018. nov. 27. 18:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!