Hogyan tudna beilleszkedni a heteró keresztény hívők világàba egy megtért, de még identitászavara terhét jócskán hordozó volt leszbikus?
Mirőlszól
Így van, ebben egyetértünk, hogy a hit nem érdekviszony. Jézus váltságáldozatán át ugyanis az örök életet ingyen kapjuk. A hit kegyelmi ajándék. Isten ingyen kegyelmi ajándéka minden embernek, aki elfogadja tőle. Nem érdemeljük meg, és nem is tudjuk kiérdemelni semmivel. Ha a legszuperebb jóemberekké küzdenénk is fel magunkat minden téren, vagy ha sosem a rossz utat választottuk volna egyszer sem az életünk során, akkor sem. De ilyen nincs, mert nincs olyan ember, aki jé vétkezett volna. És akkor sem, ha mindig csak a jót tettük, és segítettünk az embereken, de ezért lenézzük, vagy elítéljük azokat, akik nem ezt tették, de utólag megbánták. Akkor még ítelkezünk, és az is bűn. Vagy duzzogunk, mint a nagyfiú, a tékozló fiú bátyja, aki nem tudott örülni az apjával, hogy megtért az öccse, és hazajött végre. Ez azért van Pál apostol szerint,
hogy senki ne kérkedhessen. Azzal én sem érdemelném ki, hogyha azt gondolnám, azért kapom, mert abbhagytam ezt az életformát. De nem is gondolom ezt, nem tudom, ezt honnan vetted. Az, hogy otthagytam, csak következménye annak, egy válasz arra, hogy Isten a kegyelmével lehajolt hozzám, és szeretetével felemelt engem. Mint Zákeus, a vámszedő, (ma talán adóbehajtó, vagy strici lenne a foglalkozása) aki miután Jézus bement hozzá, ezt mondta boldogan: a vagyonom a szegényeknek adom, és akit megraboltam, négyszeresét fizetem vissza annak! S mit mondott erre Jézus? Mondd azt először, hogy én egy vámszedő vagyok, és az is maradok, csak mostmár abbahagytam, de mindig is ilyen voltam, bennem volt, hogy elősködjek az embereken, amikor lehetőségem volt választani másik munkát, nem tettem, pedig megtehettem volna... S mért nem tetted? Mert egy gyáva szar vagy! Ne reménykedj! Vagy legalább ne nevezd magadat kereszténynek! Ezt mondta? Számonkérte? Nem. Mit mondott neki?
Ma lett üdvössége ennek a háznak!
Mit mondott Jézus a farizeusoknak? A paráznák és a vámszedők megelőznek benneteket az Isten országában. Miért? Mert ők elhitték. Mert ők elfogadták a kegyelmét.
"Nem az egeszségesekhez jöttem, hanem a betegekhez." És hogy megtartsam, ami elveszett.
Naná, hogy reménykedve várom az ígéreteit, másom sincsen ebben az életben, ha ez nem lenne, minden embernél nyomorultabb lennék ezen a földön. De több van itt. Jézus maga a reménységem. Ő az Ígéret maga. Benne bízom és Benne reménykedem. Ő nem hazudik, és amit ígért, azt teljesíti, mert önmagát nem tagadhatja neg. Nekem ez jelenti a kereszténységet. Egy Személy. Őt szeretném követni, Ő hozzá szeretnék hasonlítani.
Azzal, hogy azt mondod, ne reménykedjek az ígéretekben, az olyan, mintha azt mondanád, tagadjam meg Jézust.
Nekünk rá kell felnéznünk, mert onnan jön a segítség. Ha azzal foglalkozunk, milyenek vagyunk, az zsákutca, az emberi erőlködés, és a gyümölcse izzadtságszagú szeretetlen ítélkező, kárhoztató magatartás. Mert egy emberben sincs semmi jó. Az egyedül jó, az az Isten. Ezt Jézus mondta. És ezeket is: Szükség nektek újjászületnetek. Régi tömlőbe nem öntenek új bort.
De igazából nem értem, mi is a kereszténység a te olvasatodban?
KZitus
Nagyon kedves ember lehetsz, és ami fő, mikor az ember bajban van, vigasztalni is tudsz, így ismeretlenül is. Én pont ennek a virtuális világnak vagyok a legnagyobb ellensége, ahol ismeretlenül írkálnak emberek egymásnak, mert ez nem valódi, csak illúzió, és mégis eljutottam ide, hogy ide írtam. Így nem tudom, mit írhatnék. Az emberi kapcsolatok, a beszélgetés nagyon fontos lenne, de szinte már mindenki a gép előtt ül. Valahogy ebből is ki kellene szabadulnunk.
"Nem vonzódom senkihez se szexuálisan, mivel nem vagyok jelenleg senkibe se szerelmes. S mivel nem vagyok senkibe se szerelmes, ezért nem foglalkoztat a kérdés sem, hogy vonzódom-e szexuálisan valakihez. Nàlam ez a dolog abszolút szerelemfüggő."
Ezt igen csak mellébeszélés, de ezzel tökéletesen megválaszoltad a kérdésemet.
Viszont őszintén javaslom, hogy előbb önmagaddal nézz szembe, a saját érzéseiddel, amiket most tagadsz. Előre látom, hogy nem fog tetszeni neked amit írok, de attól még a tények nem változnak.
A homoszexualitás nem olyan dolog, amiből ki lehet gyógyulni, egy homoszexuális soha az életben nem lesz hetero. Ha valaki biszexuális, akkor picit másabb a helyzet, mert mind a két nemhez vonzódik, elég az egyiket elnyomnia. Valószínűleg te fundamentalistákon, vagy szektásokon keresztül kezdted el megismerni a kereszténységet, akik gyógyulást hirdetnek, ami persze marhaság. Ez nem egy betegség, hanem egy kialakult (mások szerint veled született - eltérnek a vélemények) állapot.
Mivel egy állapot, ezért önmagában nem bűn. A bűn az, ha kiéled a szexualitásodat. Ezért mondja a kereszténység, hogy a homoszexuálisoknak önmegtartóztató életmódot kell folytatni. Ami azért lássuk be, nem túl nehéz egy korosodó ember esetén, amikor már csökken a szexuális vágy.
Ha mondjuk 20 éves lennél, akkor nagyobb probléma lenne ez számodra, de lehet így sem ártana beszélned szakemberrel, legyen az egy pszichológus vagy egy pap (papok közt is vannak képzettek, akik tudnak segíteni).
23-as kommentedre
Két ember kapcsolata a bizalmon alapul, ami lassan alakul ki. Vannak itt az oldalon olyanok, akikkel hónapokig leveleztem de van olyan is, akivel már évek óta, van olyan is(Mexikói), akivel skypen tartom a kapcsolatot, van akivel messsengeren...szóval aki nyitott a kapcsolatra, az megtalálja a neki leginkább megfelelőt. Ezt csak azért írom le, hátha segít nyítni a világ felé. Met korábban írtál arról, hogy befelé fordultál egy időben...légy kissé nyitottabb, meglátod annak áldásait egy idő után. De légy óvatos is.
E szempontból érdekes alábbi cikk (angol nyelvű):
"És mi van, ha a homoszexuálisok egy része "gyógyítható", megváltozhat, mivel valamilyen sérülés okozta nagyobb részt."
Szerintem senki ember nem tudja, hogy pontosan mi okozza (a kutatók szerint a genetika és a környezeti hatások is szerepet játszanak benne). Nem vagyok a téma szakértője, de úgy gondolom, hogy akikről írsz, azok biszexuálisok, így a saját nemükhöz való vonzódást képesek elnyomni.
De erősen kétlem, hogy egy full homoszexuális valaha is fog vonzódni az ellenkező nemhez.
Egyébként már néhány keresztény oldalon is találkoztam a Kinsey-skálával. Bár szakértők fogalmaztak meg 1-2 kritikát ezzel kapcsolatban is, de lényegét tekintve elfogadják, inkább csak finomításra szorul.
Ez szerintem beleillik abba is amit én fogalmaztam meg korábban, illetve most.
Én sem vagyok szakértő, de érintett, és alábbi szintén külföldi cikk jó irányba kapiskál szerintem:
Exotic Becomes Erotic: A Developmental Theory of Sexual Orientation
Isten a bűnös embert is szereti, te nem szereted azt aki voltál. A vámszedő sem attól tér meg hogy azután nem dolgozik többé és üdvözülve várja az éhhalált. Te nem a bűneidről beszéltél hanem egy bűnös emberről, nem tetteket bántál meg hanem eldobtál egy embert amiért bűnösnek tartod. Ítélkezni akkor is bűn ha magad felett teszed. Egy keresztény nem gyűlöl senkit és nem fordít hátat a bűnösöknek, mert tudja, hogy mind azok vagyunk. Jézus nem egy rajtunk kívül álló személy aki mutatja hogyan kell jónak lenni, hanem valaki aki bennünk él és szeretni tanít. Amihez dehogynem kell foglalkozni azzal akik vagyunk, hogy megtaláljuk őt önmagunkban és felismerjük a többi emberben. Nem tudom honnan veszed, hogy az emberben nincs semmi jó.
Azért írtam hogy ne bízz az ígéretekben, mert ezen az úton csalódás fog érni. Azt gondolod eldobhatsz egy embert aki voltál, lecseréled egy másikra és ezért majd te is részesülsz valamiféle jutalomból ami kívülről érkezik, pedig ez csak benned történhet meg és maga a változás a jutalom. Értem hogy nem attól várod a változást, hogy többé nem fekszel le nőkkel, de a bűnbánás része annak felvállalása is, hogy az aki addig helytelenül élt, az te vagy. Te vagy most is, nem csak akkor mikor a rossz dolgokat tetted és nem, nem azért halt meg Jézus hogy ez meg nem történtté válhasson egy ponttól, hanem hogy feloldozást nyerj általa, vagyis ne ez határozza meg a döntéseidet, hanem az amit jónak érzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!