Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan tudna beilleszkedni a...

Hogyan tudna beilleszkedni a heteró keresztény hívők világàba egy megtért, de még identitászavara terhét jócskán hordozó volt leszbikus?

Figyelt kérdés
Tisztában vagyok vele, hogy ez nem gyakori kérdés, és beszéd téma. Egy egész élet épült fel erre, nem egyszerű a váltás, és a beilleszkedés. Főleg, ha elmúltál ötven, és emiatt gyereked sem született... Rossz a kiinduló helyzet, de bízom annyira már Istenben, hogy Ő képes a rosszat is jóra fordítani. A hitemmel nincs is gond, csak az emberi kapcsolatok... Nem merem elmondani az életem, mert mindenhol normális heteró keresztények vesznek körül, és hogyan érthetne meg ilyen dolgot az, akinek sosem voltak ilyen problémái? Egy ilyen élet már az alapok levetésénél felrecsúszik, és kialakulnak a mély, makacs beidegződések, viselkedésformák ... Nem úgy van, hogy felveszel egy szoknyát, és már minden rendben is van. Mivel kisgyermekkorban kezdődött, ezért gyakorlatilag az egész életem erre épült fel, és mivel megtértem, és megutáltam ezt a dolgot,konkrétan az egész eletem úgy, ahogy van, a szemétbe való...Minden, ami történt, ezzel függ össze.. A dōntéseim, a családommal való kapcsolatom, a kapcsokataim, a családtalanságom... Egy heterónak azért maradnak még fogódzói megtérés után, és bátran elmesélheti nyilvánosan is a történetét.. De aki így élt, azzal mi van? Az jól elvette a büntetését, és még tetézi ezt, hogy igazából nincs is kivel megbeszélnie... De mindezek ellenére nem mennék vissza semmi áron abba az életbe... És azt is tudom, hogy Isten engem is szeret, és Jézus értem is meghalt...

2018. nov. 25. 12:57
1 2 3 4 5 6
 11/51 jdfGabrella ***** válasza:
Csak úgy lehetsz boldog hogyha önmagad vagy.
2018. nov. 25. 20:37
 12/51 A kérdező kommentje:
3as sajnos a családom nem él már. Csonka család volt, hárman voltunk, testvér és anya. De nem volt szeretet, csak kritizálás. Mikor elmondtam nekik, mi van velem, eltávolodtak, megsértődtek. Én pedig éltem külön az életem. Ma már nincsenek, de anyám a gyerekei életébe betegedett bele, mert testvéremnek is voltak dolgai, csak más jellegűek...
2018. nov. 26. 08:04
 13/51 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Még néhányra szeretnék reagálni, amint lesz időm.
2018. nov. 26. 08:11
 14/51 A kérdező kommentje:

2-es

Nem mindennel értek egyet veled. De ez persze nem gond... 😃

Már hogyne lenne kihatással egy egész életre a nemi identitás? Pl. abban az időben, mikor én voltam fiatal, ez büntetendő volt, hát amennyit én emiatt hazudtam egész életemben... Először magamnak, aztán a családnak, és a munkahelyen, a néhány barát kivételével mindenkinek...

És az, hogy zárkózott lettem, befelé forduló, pontosan emiatt, mert nem lehettem őszinte... Mennyivel másként alakulhatott volna az életem, az egész életpályám, ami szintén pontosan emiatt fuccsolt be... ha ez nincs, ha nem ilyen vagyok.

Nem beszélve a gyerekekről, akik emiatt nincsenek...

És ha nem lettem volna ilyen, másként viszonyultam volna az emberekhez, a nőkhöz, a férfiakhoz, szóval nem sorolom. Regényt lehetne írni.

Amikor azt írtam, hogy szemétre való az egész életem, nem rám, mint emberre gondoltam, hanem a tetteimre, amit veghezvittem... Nem vagyok büszke rá, gyakorlatilag elpazaroltam az életem. Mint nő.

Pál apostol szavaira gondoltam, aki a világ szerint nagyon is sikeres pályát ítélt szemétnek, csak hogy Krisztust megnyerje, hát hol vagyok ettől én?

És azért sem értek egyet veled, mert pontosan az egyetlen dolog, amit értékesnek tartok magamban, az a megtérésem, azaz a bûntől való elfordulásom. Mégha ez most más nehézségeket is támasztott az életemben, akkor is. Ez az egyetlen, amiért érdemes volt élnem, hogy Jézust megismerhettem, aki annyira szeretett, hogy meghalt értem, hogy kezdhessem az egészet újra, tiszta lappal. És a jövőre tett ígéreteit még nem is említettem...

Tehát nem vagyok önmarcangoló, de az ó emberemet, és annak tetteit csak gyűlōlni tudom, nincs mit szeressek benne...

De ez az újjászületés nagyon nehéz nekem ilyen háttérrel.

Azt se tudom, hogy fogják hozzá, mert ugye az évek elmúltak, és vannak helyrehozhatatlan dolgok. Ez az, ami nehéz. Mert ugye tapasztalom az emberi dolgokat, kapom a kérdéseket, és mivel nem akarok nyilvánosan teregetni, így most menjek vissza a jól bevált hazudozáshoz? Megtért, újjászületett keresztényként?? Mikor pont az lenne a lényege az egésznek, hogy őszintének kellene lenni egymáshoz, és szeretni egymást? Akkor mi értelme a keresztény életnek??? Ha még a terheimet sem oszthatom meg, mert félnem kell, hogy megbotránkoztató leszek esetleg? Hogy alakuljon ki bizalom bárkivel is, ha nem vagyunk őszinték egymáshoz? ☹️

2018. nov. 26. 10:44
 15/51 A kérdező kommentje:

3-as

Az előző hozzászólásomban neked is válaszoltam, de még annyit tennék hozzá, abban igazat adok neked, hogy nem embereknek kell megfelni, hanem Jézusnak, és nem beilleszkedni kell, hanem szolgálni a többieket, ahogy Jézus tanította. A kérdést sem jól tettem fel ezek szerint. Csak ezt megvalósítani nem egyszerű, mikor terheket cipelsz. Szeretném átadni őket Jézusnak, de valahogy mindig visszaesnek rám...

És Ő pedig embereken keresztül tud segíteni, mivel látható módon nincs közöttünk. És a Vigasztalón keresztül, akit elküldött nekünk. Erre várok, ezért imádkozom, történjen meg ez a teher lerakás, de valahogy nem megy...

2018. nov. 26. 10:59
 16/51 A kérdező kommentje:

2-esnek még valamit elfelejtettem:

Az hogy a nőket szeretem, már nem fedi a valóságot. Már nem tudok többet úgy tekinteni rájuk, mint régen.

Ezt az egész hozzáállásomat cak um pakli megbántam. Egyszerűen kijózanodtam ebből, és utálom még a zsigerből esetleg fellátogato

2018. nov. 26. 11:07
 17/51 A kérdező kommentje:

Bocsánat, folytatom

fellátogató gondolatokat is gyűlölöm, amikkel sátán megdobál néha, és keményen el is utasitom őt a gondolataimat együtt, amivel csáboskodni akar.

2018. nov. 26. 11:11
 18/51 A kérdező kommentje:

11-es

Igen, azzal, hogy Jézust választottam, és Istennek tetsző életre törekszem, megnyílt előttem a boldogság útja. Nem lesz egyszerű az odavezető út, de a Krisztus követése nem sétagalopp, ezt maga Jézus is megmondta. Ezt a bűnt, ami foglyul ejtett eddig, ami boldogtalanná tett, és rámrakódott, és befonta az életem, mint a lián, nos ezt a bűnt elhagyva éreztem először, hogy jó úton járok. De nem önmagam megtalálása a boldogság forrása, és a cél sem ez, hogy találjam meg önmagam, hanem a cél Jézus Krisztus megtalálása, megismerése. Mert hiszen már megtaláltam önmagam, de abból nem sok köszönet volt, mert amit ott találtam... 😃 de inkább ne is említsük... Hiszem, hogy Jézusra találni a boldogság forrása, nemcsak nekem, de minden embernek ez lenne.

2018. nov. 26. 11:33
 19/51 A kérdező kommentje:

4—es

A Biblia nélkül, ami Isten szava, s ami mögött Isten maga áll, nem ment volna. Ez mutatott rá, milyen életet élek, és a tisztaság, meg a szeretet utáni vágy, azaz maga az Isten utáni vágy, (mert Isten maga a szeretet) segített abban, hogy kijöjjek ebből a mocsokból. Jézus pedig a bűnösök barátja, aki lehajolt hozzám az Igéjén keresztül, pont azzal, hogy megbocsájtott nekem, és megváltotta az életem. Felvitte az egészet a keresztre. Igen, ha tetszik, agymosott vagyok, de tisztára lettem mosva agyilag. És veled mizu? 😃

2018. nov. 26. 11:45
 20/51 A kérdező kommentje:

8-as

Ez micsoda, amit idéztél? Erről még nem hallottam.

A Bibliát olvasom, meg prédikációkat hallgatok a neten.

2018. nov. 26. 11:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!