A Biblia tiltja a kutyahús fogyasztását?
Nem tiltja...(és ne jöjjön senki a tiszta/tisztátalan állatok fogyasztásával-adventistákra gondolok főleg!!!)
Bárki fogyaszthat...(nekem nem bírná a gyomrom...)
Nem tudom mennyi idős vagy de te mi alapján döntöd el hogy mit adsz a gyermekednek...
Amúgy meg ne érts félre de a Biblia tudtommal nem tiltja a csirkeszar, a takony, vagy a ciánkáli fogyasztását sem...(bocs, a példák miatt)
Az én gyomrom pedig a halált nem bírja és azt, hogy élőlényekről úgy beszélünk, mint a tárgyakról, ha nincsenek benne egy könyvben.
Hogy rá vagyunk kényszerítve arra, hogy egymást faljuk fel, hogy mészároljunk. Hogy van aki engem is megenne és nem érdekelné, hogy mit érzek.
A halott embereket nem lehet megenni, se az élő embereket.
A kutyahús fogyasztása nincs tiltva, de a nyugati ember elég távol áll tőle és így nem fogyasztja. Erről az jut eszembe, hogy nálunk a csincsilla a kis házikedvenc, a nyulat pedig megesszük, míg az egyik dél-amerikai országban pont fordítva van.
Zsidóknak igen, a lóval, a nyúllal, a tevével, a disznóval, a denevérrel, illetve az egyenesszárnyúak kivételével a rovarokkal, ízeltlábúakkal és sok más állattal együtt, például emlősök, melyek nem kérődznek, nem párosujjú patások, vagy vízi állatok, melyeknek nincsenek uszonyaik és pikkelyeik, illetve más kritériumoknak nem felelnek meg.
A nem zsidók számára egyedül a vér fogyasztását tiltja a Biblia, mind az Ó-, mind az Újszövetségben: Mózes előtt, a Törvény alatt, és a kegyelem korszakában egyaránt, kivéve a történelmi felekezetek bizonyos képviselőit és némely - úgymond - 'maguk módján vallásos' embert, akik külön engedélyt kaptak erre Istentől, csak otthon felejtették az erre vonatkozó igazolásukat.
Nem egészen értem a kérdésedet. Az, hogy szabad, nem jelenti azt, hogy kell. Számtalan keresztény nem eszik sem húst sem vért.
Mások pedig a Máté 15:11 alapján mindkettőt eszik.
héb.: keʹlev; gör.: küʹón; kü·naʹri·on, ’kiskutya’
A kutyák a dögevő madarakhoz hasonlóan döghúst is esznek, különösen a városokban. A Törvény kikötötte, hogy a vadállatok által széttépett húst a kutyáknak kell vetni
(2Mózes 22:31) 31 Szent népem legyetek nekem, és a mezőn vadállatok által széttépett húst ne egyétek meg. Vessétek a kutyáknak.
Jehova olykor azt az ítéletet hozta az ellenségei fölött, hogy a holttestüket döghúst is evő kutyák egyék meg, vagy hogy a vérüket ilyen állatok nyalják fel.
Jehova szavának a beteljesedéseként Aháb vérét kutyák nyalták fel, és a felesége, Jezabel testét is kutyák ették meg
Az erkölcsi szempontból tisztátalan személyeket a kutya szóval illetik. Isten Izraelnek adott törvénye kijelentette: (5Mózes 23:18) 18 Ne vidd prostituáltnak a bérét vagy kutyának az árát Jehovának, a te Istenednek a házába egyetlen fogadalom miatt sem, mert utálatosak ezek Jehovának, a te Istenednek, mindkettő utálatos.
Jézus Krisztus kutyákhoz hasonlította azokat, akik nem értékelik a szellemi dolgokat: „Ne adjátok a kutyáknak azt, ami szent”
Ezekből a bezsámolókból jól érzékelhető, hogy Isten nem nézi jó szemmel a kutyák megevését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!