Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia tiltja a kutyahús...

A Biblia tiltja a kutyahús fogyasztását?

Figyelt kérdés
Keresztény ember fogyaszthat kutyát?

2018. nov. 23. 22:47
1 2 3 4
 1/36 A kérdező kommentje:
Isten mi alapján dönti el, hogy mit lehet megölni és megenni?
2018. nov. 23. 22:50
 2/36 Theophilus ***** válasza:
67%

Nem tiltja...(és ne jöjjön senki a tiszta/tisztátalan állatok fogyasztásával-adventistákra gondolok főleg!!!)

Bárki fogyaszthat...(nekem nem bírná a gyomrom...)

Nem tudom mennyi idős vagy de te mi alapján döntöd el hogy mit adsz a gyermekednek...

Amúgy meg ne érts félre de a Biblia tudtommal nem tiltja a csirkeszar, a takony, vagy a ciánkáli fogyasztását sem...(bocs, a példák miatt)

2018. nov. 23. 23:15
 3/36 A kérdező kommentje:
És a halott embereket is meg lehet enni?
2018. nov. 23. 23:27
 4/36 A kérdező kommentje:

Az én gyomrom pedig a halált nem bírja és azt, hogy élőlényekről úgy beszélünk, mint a tárgyakról, ha nincsenek benne egy könyvben.

Hogy rá vagyunk kényszerítve arra, hogy egymást faljuk fel, hogy mészároljunk. Hogy van aki engem is megenne és nem érdekelné, hogy mit érzek.

2018. nov. 23. 23:32
 5/36 anonim ***** válasza:
78%

A halott embereket nem lehet megenni, se az élő embereket.

A kutyahús fogyasztása nincs tiltva, de a nyugati ember elég távol áll tőle és így nem fogyasztja. Erről az jut eszembe, hogy nálunk a csincsilla a kis házikedvenc, a nyulat pedig megesszük, míg az egyik dél-amerikai országban pont fordítva van.

2018. nov. 23. 23:41
 6/36 anonim ***** válasza:
46%

Zsidóknak igen, a lóval, a nyúllal, a tevével, a disznóval, a denevérrel, illetve az egyenesszárnyúak kivételével a rovarokkal, ízeltlábúakkal és sok más állattal együtt, például emlősök, melyek nem kérődznek, nem párosujjú patások, vagy vízi állatok, melyeknek nincsenek uszonyaik és pikkelyeik, illetve más kritériumoknak nem felelnek meg.

A nem zsidók számára egyedül a vér fogyasztását tiltja a Biblia, mind az Ó-, mind az Újszövetségben: Mózes előtt, a Törvény alatt, és a kegyelem korszakában egyaránt, kivéve a történelmi felekezetek bizonyos képviselőit és némely - úgymond - 'maguk módján vallásos' embert, akik külön engedélyt kaptak erre Istentől, csak otthon felejtették az erre vonatkozó igazolásukat.

2018. nov. 24. 00:20
 7/36 A kérdező kommentje:
Nem tudom, én undorodom annak a gondolatától is, hogy vért egyek. (vagy belsőségeket).
2018. nov. 24. 00:46
 8/36 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

Nem egészen értem a kérdésedet. Az, hogy szabad, nem jelenti azt, hogy kell. Számtalan keresztény nem eszik sem húst sem vért.

Mások pedig a Máté 15:11 alapján mindkettőt eszik.

2018. nov. 24. 06:53
 9/36 anonim ***** válasza:
0%

héb.: keʹlev; gör.: küʹón; kü·naʹri·on, ’kiskutya’

A kutyák a dögevő madarakhoz hasonlóan döghúst is esznek, különösen a városokban. A Törvény kikötötte, hogy a vadállatok által széttépett húst a kutyáknak kell vetni

(2Mózes 22:31) 31 Szent népem legyetek nekem, és a mezőn vadállatok által széttépett húst ne egyétek meg. Vessétek a kutyáknak.

Jehova olykor azt az ítéletet hozta az ellenségei fölött, hogy a holttestüket döghúst is evő kutyák egyék meg, vagy hogy a vérüket ilyen állatok nyalják fel.

Jehova szavának a beteljesedéseként Aháb vérét kutyák nyalták fel, és a felesége, Jezabel testét is kutyák ették meg

Az erkölcsi szempontból tisztátalan személyeket a kutya szóval illetik. Isten Izraelnek adott törvénye kijelentette: (5Mózes 23:18) 18 Ne vidd prostituáltnak a bérét vagy kutyának az árát Jehovának, a te Istenednek a házába egyetlen fogadalom miatt sem, mert utálatosak ezek Jehovának, a te Istenednek, mindkettő utálatos.

Jézus Krisztus kutyákhoz hasonlította azokat, akik nem értékelik a szellemi dolgokat: „Ne adjátok a kutyáknak azt, ami szent”

Ezekből a bezsámolókból jól érzékelhető, hogy Isten nem nézi jó szemmel a kutyák megevését.

2018. nov. 24. 07:17
 10/36 jdfGabrella ***** válasza:
Nem
2018. nov. 24. 08:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!