Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia tiltja a kutyahús...

A Biblia tiltja a kutyahús fogyasztását?

Figyelt kérdés
Keresztény ember fogyaszthat kutyát?

2018. nov. 23. 22:47
1 2 3 4
 21/36 KZitus ***** válasza:

20-as

Sajnos akármit eszünk meg, az előtte élő volt. Bármi legyen is az, még a növény is.(csak nem ad ki hangokat?)

A tyúktartást is ezért hagytuk abba, mert egy idő után egyszerűen nem tudtuk elfogyasztani azt, "akinek" naponta gügyögtünk egy-két kedves szót. A húst, amelyet üzletben veszek, róla nem rögtön az élő állat jut az eszembe(rögtön), de amikor igen, egy ieig nem veszek húst....szóval az a magánvéleményem erről, hogy Isten nem "húsevésre" teremtett minket embereket, és majd 1.5 évezredig nem is fogyasztotta az ember az állatokat. Én sajnálom őket nem is csak az megölésük miatt, de azért is, ahogyan tartják őket a levágásig...az sokszor tényleg embertelen :-( még a megölésük is :-(

2018. nov. 24. 13:51
 22/36 anonim ***** válasza:

"Isten nem "húsevésre" teremtett minket embereket, és majd 1.5 évezredig nem is fogyasztotta az ember az állatokat"

Mi van? Már a barlangrajzokon megjelenik a vadászat, szerinted miért vadászták az állatokat, ha nem élelemszerzés miatt?

2018. nov. 24. 14:13
 23/36 anonim ***** válasza:

"Az embert is le lehet ölni evés előtt."

Az ember egy állatfaj. Tehát összefoglalva írtam. Egyébként attól, hogy egy állat eszik húst, még nem lesz kannibál is.

Valakik persze esznek embert is, pl. sok sorozatgyilkos, vagy pl. olyan is van, aki azt akarja, hogy egyék meg.

"Isten miért teremtett szörnyetegeket? Egyáltalán miért találta ki, hogy bárki bárkit vagy bármit megehet?"

Nem hiszem, hogy teremtett bármit is, mert szerintem nem létezik. Az ősóceánban sok volt a szerves törmelék, ezért jött valami, ami ezt képes volt felzabálni.

Egyébként mindennek van haszna, annak is, hogy más élőlényeket esznek. A ragadozók miatt a növényevők nem tudnak túlszaporodni, a növényevők miatt sok növény tud szaporodni, stb.

2018. nov. 24. 14:34
 24/36 A kérdező kommentje:
Ha csak a haszonról és a szaporodásról szól a világ, jobb lenne, ha nem is létezne soha.
2018. nov. 24. 14:41
 25/36 anonim ***** válasza:

:D Nem csak arról szól. Elég sok lehetőséged van azért.

Amúgy meg már mindegy, mert létezik. Ezen a mérgelődés nem változtat.

2018. nov. 24. 16:29
 26/36 A kérdező kommentje:
Igazad van, nem is érdekel már.
2018. nov. 24. 16:52
 27/36 anonim ***** válasza:

Mielőbb menjél orvoshoz,hátha még tud rajtad segíteni.

Sajnos új agyat nem kaphatsz,de a zártosztályon van eséjed,a bentmaradásra.

Nagyon nehéz elhinni ,hogy szabadlábon járnak ilyen bolondok mint te is.

2018. nov. 24. 16:56
 28/36 anonim ***** válasza:

Egyél fényt.

Egyél hullócsilagot,

2018. nov. 24. 16:58
 29/36 KZitus ***** válasza:

22-es hszóló

Amiről én az előzőekben írtam, az egy mindent elborító özönvíz, Noé napjaiban, i. e. 2370-ben.

Ez után engedte meg Isten az állatok fogyasztását. Vagyis valamivel több mint 1600 évvel az után, hogy Isten megteremtette az embert.

Nincsen semmi gond a barlangrajzokkal, csak az időrenddel.

2018. nov. 24. 17:42
 30/36 A kérdező kommentje:
#27 sokat gondolkodtam, hogy mit írjak a válaszodra. De úgy döntöttem, hogy iszok még pár búzasört és nem foglalkozom veled, mert nem éri meg. Értékelhető válaszod valószínűleg nem fog születni (ebben a témában).
2018. nov. 24. 17:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!