Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia tiltja a kutyahús...

A Biblia tiltja a kutyahús fogyasztását?

Figyelt kérdés
Keresztény ember fogyaszthat kutyát?

2018. nov. 23. 22:47
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

Minden szabad nekem ,de nem minden használ.

A keresztyénség nem abbol áll ,hogy mit szabad és mit nem szabad.

Ha egy király elhív egy koldust az ő palotályába,és moslék helyett rendes kajával kínálja,akkor miért ne a jó kaját választaná?Te vissza térnél a moslékhoz,a koldusok közé?

Gondolkodjál már mielőtt kérdezel.

2018. nov. 24. 09:48
 12/36 anonim ***** válasza:

A növények és gombák evésétől is undorodsz? Ugyanis ezek is élőlények, szervekkel és/vagy szövetekkel. Ráadásul a legtöbbet élve falják fel vagy főzik meg.

Az állatokat legalább előtte leölik.

2018. nov. 24. 10:06
 13/36 A kérdező kommentje:

#11 Te is úgy beszélsz a kutyákról, mintha csak egy mocskos húsdarabok volnának, de egyébként lelketlen dögök, amiket meg lehet ölni, de azért a szádba ne vedd be, mert szerinted nem használ. A sáska sokkal, de sokkal finomabb. Egyél azt!

#12 Sajnos vannak dolgok, amiket már megszoktam. Például minimális hús mennyiséget fogyasztok, mert a kegyetlen mészárlást elvégzi helyettem más. (így abban a hitben élek tévesen, hogy a kezeim tiszták).

Az említett példáktól nem undorodom, mert nem látom az érzelmeiket. De úgy azoknak a cuccoknak a testei is teljesen más. Viszont elgondolkodtató a kérdésed.

Tulajdonképpen én az egész teremtéstől undorodom pont ezért, mert bűzlik a haláltól. Egy tömegsír, ahol kényszerítenek a gyilkolásra mindenkit.

2018. nov. 24. 11:11
 14/36 A kérdező kommentje:

"Az állatokat legalább előtte leölik"

Az embert is le lehet ölni evés előtt. Nem kötelező megkínozni és játszani vele?

Vagy baj az, hogy pár napig, vagy hétig szenved? Csak néhány kémai reakció semmi több.

Tényleg így kell gondolkodnom?

2018. nov. 24. 11:14
 15/36 A kérdező kommentje:

#9 dettó pont olyan, mint #11.

Arról prédikál, hogy a kutya mennyire mocskos teremtmény, ezért jobb nem megenni.

2018. nov. 24. 11:18
 16/36 A kérdező kommentje:

Az embereket miért nem lehet megenni? (én nem akarom)

Nézzek magamba és lássam, hogy azért egy ember valamivel több, mint egy hülye mocskos kis kutya?

Vagy a kis kutya is ér annyit, mint az ember, csak az a különbség, hogy ehető?

2018. nov. 24. 11:22
 17/36 A kérdező kommentje:

A kérdés továbbra is adott.

"Isten mi alapján dönti el, hogy mit lehet megölni és megenni?"

2018. nov. 24. 11:23
 18/36 A kérdező kommentje:
Isten miért teremtett szörnyetegeket? Egyáltalán miért találta ki, hogy bárki bárkit vagy bármit megehet?
2018. nov. 24. 11:35
 19/36 KZitus ***** válasza:

Szia

Nem találkoztam a kutyahús fogyasztásával a Bibliában. Az Új szövetségben már nem tíltották (bármilyen)állatok fogyasztását.

Azt gondolom ez helyi, vagy egyéni szokás/izlés kérdése.

Bár ez nem igen tartozik a kérdésedhez, de talán érdekel. Egyik ismerősöm férje, tüdőbetegség után szanatóriumban töltött hónapokat. Az első hónap után hívta a feleségét, hogy sürgősen utazzon utána. Az azt hitte valami baj történt. De másról volt szó. A férj egy séte során összeismerkedett egy helyi emberrel, aki elmondta neki, hogy ha gyorsan és véglegesen meg kar gyógyulni a tüdőbetegségéből, akkor legalább 1 évig éljen kutyazsirral, és kutyazsirban készült ételeket fogyasszon. Ezért kellet a feleségnek oda utaznia, mert kutyákat ettet intenzíven kövérre.

Nem részletezem...annyi kutyazsirt hoztak haza, hogy kb. egy évig majd az egész családnak abból főzött. Persze a család többi tagja(két fiú) nem tudott erről. Ismerem a férfit, tényleg teljesen kigyógyult súlyos tüdőbetegségéből.

Szóval csak azért írtam le ezt, mert lehet, az egészség kényszeríthet valakit olyan állat figyasztására amit egyébként soha nem enne meg. A borznak a faggyúja(ha jól emlékezem) szintén gyógyhatású

2018. nov. 24. 12:52
 20/36 A kérdező kommentje:
#19 tegyük fel, hogy túl tudom tenni magam rajta, hogy mit eszek és mindenfélét elkezdek enni. Tehát leküzdöm magamban az "undort". Attól még van egy másik érzés, hogy az a valami egy élőlény. És te is egy élőlény vagy.
2018. nov. 24. 13:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!