Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A tudomány mai álláspontja...

A tudomány mai álláspontja szerint egy atomnál is kisebb ún. szingularitásból fejlődött ki az egész univerzum. De mi az ami felrobbant? Miért robbant fel? Hogyan robbant fel? Az előtt mi volt?

Figyelt kérdés
Ez a kérdés nekem rengeteg álmatlan éjszakát okozott. Az én elképzelésem szerint kell lennie egy felsőbbrendű dimenzióban elő entitásnak amelynek a létezésének oka önmagában van ugyanis ha szerte nézünk a világban azt tapasztaljuk hogy minden amit észlelni tudunk az csak része egy valami sokkal nagyobb, nagyszabásúbb, dolognak. Talán maga az univerzum is. Rengeteget olvastam párhuzamos univerzumok elméletéről és sokan azt állítják hogy két párhuzamos univerzum membránjai ütközése következtében robbanta bele magát a létezésbe az univerzum. De a kérdés nem lett megválaszolva csupán odébb tolva. Hogyan jöttek létre a multiverzumok? Szerintem van Isten ugyanis másképp sehogy sem áll össze a puzzle. Annyira jó lenne legalább egy tyúk lépéssel közelebb kerülni az igazsághoz. Szóval szerintetek hogyan jött létre az univerzum? Létre jött egyáltalán? Lehetséges az hogy sosem jött létre, mindig is létezett? Értelmes gondolkodó emberek válaszát, veleményét várom.
2018. szept. 27. 19:16
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 A kérdező kommentje:
Mindenhez köze van mindennek csak nem bírod értelmezni amit írok.
2018. okt. 1. 21:17
 52/63 anonim ***** válasza:

"mi az a tudat véleményem szerint nem az agy hozza létre ugyanis akkor meghasonulna önmagával."

Kezd egy kicsit elegem lenni belőled.

Minden második írásodban bedobsz egy-két ilyen bődületes butaságot.

Aztán időnként mintha képes lennél normálisan gondolkodni... pl. nyilván már hallottál róla, hogy lemodelleztük néhány állat agyát.

Először a pókét, rovarokét... ez azt jelenti, hogy MINDENT tudunk az agyuk működéséről, semmi sincs, ami titok lenne előttünk.

Mostanában meg a macskáét.

Nomármost: ha az ő agyuk EGÉSZEN PONTOSAN úgy működik, ahogy a felépítése alapján várható (tehát a műpók, műmacska pontosan úgy reagál, mint az igazi) - akkor szerinted az ember, aki UGYANOLYAN agysejtekből épül fel - vajon hogyan fog viselkedni?

2018. okt. 1. 21:31
 53/63 A kérdező kommentje:

Milyen kérdés az hogy ki mondta?

én mondtam.

ezért is tüntettem fel a kérdésemben hogy gondolkodó emberek válaszát és elképzeléseit várom nem olyanokat akik elhisznek mindenféle tudomományos hipotézézist másrészt pedig elég ostoba vagy ha azt hiszed hogy HA létezik Isten akkor te bármiféle konkrétumot is állíts róla.

gondolj bele ha valaki megalkotta ezt a végtelenűl bonyolult univerzumot akkor mekkora intelligenciával bírhat ésszel fel sem tudjuk fogni. Akkor hogy jösz te ahhoz ember hogy te megmondod hogyan jött létre Isten?

na ne nevettesd ki magad.

2018. okt. 1. 21:36
 54/63 A kérdező kommentje:

Végtelenül ostoba vagy!

Ezt inkább le se írtad volna ezzel csak magadat minösíted!

Sem kétely sincs benned sem alázat.

Ne foglalkozz te inkább az élet nagy kérdéseivel.

2018. okt. 1. 21:38
 55/63 A kérdező kommentje:
egyetlen butaságot nem írtam csak nem tudod értelmezni a szövegem közötti összefüggéseket.
2018. okt. 1. 21:41
 56/63 A kérdező kommentje:

És azért kezdtem el a véleményemet leírni a tudatról.

Mert a tudat összefügg a valósággal.

Ezt bizonyítja a relativitás elmélet és a kvantumfizika is is mert ha nincs megfigyelö akkor mi van?

Csak te nem bírsz követni és nem látod az összefüggéseket a szövegem közt.

2018. okt. 1. 21:55
 57/63 anonim ***** válasza:

Ha még csak nem is látod, hogy mekkora butaságot írtál, ÉS még el sem lehet magyarázni neked - az nagyon nagy baj.

De ez már a te dolgod.

Nekem elegem van belőle, hogy általában elég értelmesen, összefogottan és normálisan írsz, és úgy néz ki, hogy még tudás is van mögötte - aztán hirtelen, minden előzmény nélkül bedobsz egy akkora butaságot, hogy egy óvodás eltakarná a szemét rá. Ezt többször is megismételted.

Így hirtelen valamilyen elmebetegségre gondolok. Bár ezt nem tudom megmondani, mert ahhoz jobban kellene ismerjelek - de a tünetek alapján nekem ez ugrik be.

Én elég türelmes vagyok, és magyarázok, ha látom értelmét.

Nálad már nem igazán.

Amúgy meg ne félj: értem, hogy mit írsz. Nem az én oldalamon van a probléma.

2018. okt. 1. 21:55
 58/63 A kérdező kommentje:

ilyenkor jön a személyeskedés...

miért lennék elmebeteg?

azért mert jobban érdekelnek ezek a kérdések mint az átlag embert?

Én csak szeretnék racionális alapon közelebb kerülni a tényleges és egyetlen igazsághoz és az igazsághoz vezetö ut mindig a kétely.

2018. okt. 1. 22:03
 59/63 A kérdező kommentje:

Én azokat tartom ostobának akik kategorikusan elhisznek olyan fikciókat aminek semmi köze a valósághoz.

Ilyen páldául a : " nincs Isten mert a Stephen Hawking azt mondta"

és? nem kell filózfusnak lennünk ahhoz hogy feltegyük a kérdést.

Ö honnan a fenéböl tudhatta?

És ne gyere nekem a szuperszimmetria húrelmélettel.

mert ezek mind mind olyan bizonyíthatatlan dolgok mint isten.

2018. okt. 1. 22:11
 60/63 A kérdező kommentje:

és ha megfigyelted én mindig amit kijelentek hozzáteszem hogy "szerintem" vagy "véleményem szerint".

ez nem mindegy "barátom"

2018. okt. 1. 22:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!