Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A tudomány mai álláspontja...

A tudomány mai álláspontja szerint egy atomnál is kisebb ún. szingularitásból fejlődött ki az egész univerzum. De mi az ami felrobbant? Miért robbant fel? Hogyan robbant fel? Az előtt mi volt?

Figyelt kérdés
Ez a kérdés nekem rengeteg álmatlan éjszakát okozott. Az én elképzelésem szerint kell lennie egy felsőbbrendű dimenzióban elő entitásnak amelynek a létezésének oka önmagában van ugyanis ha szerte nézünk a világban azt tapasztaljuk hogy minden amit észlelni tudunk az csak része egy valami sokkal nagyobb, nagyszabásúbb, dolognak. Talán maga az univerzum is. Rengeteget olvastam párhuzamos univerzumok elméletéről és sokan azt állítják hogy két párhuzamos univerzum membránjai ütközése következtében robbanta bele magát a létezésbe az univerzum. De a kérdés nem lett megválaszolva csupán odébb tolva. Hogyan jöttek létre a multiverzumok? Szerintem van Isten ugyanis másképp sehogy sem áll össze a puzzle. Annyira jó lenne legalább egy tyúk lépéssel közelebb kerülni az igazsághoz. Szóval szerintetek hogyan jött létre az univerzum? Létre jött egyáltalán? Lehetséges az hogy sosem jött létre, mindig is létezett? Értelmes gondolkodó emberek válaszát, veleményét várom.
2018. szept. 27. 19:16
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 A kérdező kommentje:

Bár ma már értjük hogy hogyan jönnek létre a galaxisok, csillagot, bolygók.

De amikor az univerzum keletkezéséről van szó annál pontnál vált át a tudomány filozófiává.

2018. szept. 28. 12:46
 22/63 anonim ***** válasza:

"akkor képzeletben utazz el a végére"

Mint már mondtam: a végtelen NEM egy szám. A végtelenre nem tudsz ráállni.

Próbáld megemészteni, hogy igenis léteznek dolgok, amelyeknek csak egy vége van. Ezt nem te fogod meghatározni.

Ha pedig nem érted, akkor kérdezz egy matematikust vagy fizikust.

2018. szept. 28. 13:34
 23/63 A kérdező kommentje:

Szóval én ostobaságnak tartom azt ha valaki azt állítja hogy az ősrobbanás által jött létre az univerzum de Isten nem létezik.

Aki szerint nincs Isten annak számára maga az univerzum az Isten tehát el kell fogadnia azt hogy az univerzum létezésének oka önmagában van. Eszerint az univerzum végtelen nem volt kezdete ezért vége sem lesz, univerzum egyszerűen nem tud nem létezni. Mert minden ami képes arra hogy ne létezzen az valaha nem is létezett de ha az univerzum nem képes arra hogy ne létezzen akkor mindig is volt.

Tehát minden ember aki azt állítja hogy az univerzumnak volt kezdte azzal azt is állítja hogy van Isten ha magát a tényt el nem fogadja s ezért ellentmondásokba keveredik.

2018. szept. 28. 13:43
 24/63 A kérdező kommentje:
Értem én de irracionálisnak tartom.
2018. szept. 28. 13:52
 25/63 A kérdező kommentje:

A matematikában léteznek persze az egy más kérdés hogy a valóságban is léteznek e.

A matematika nagyszerű dolog de óvatosan kell vele bánni hiszen 1 és 2 között is végtelen szám helyezkedik el. De ez a végtelen a valóságban nem letezik.

2018. szept. 28. 13:57
 26/63 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen.

A matematika egy dolog - aztán meg kell nézni, hogy a világunkban mi történik.

A mi világunk az ősrobbanással kezdődött, ezt nagyon jól tudod. Hogy előtte mi volt, ill. volt-e egyáltalán "előtte", azt még nem tudjuk.

Az ősrobbanást már részletesen le tudjuk írni, csaknem az első pillanatig.

Az előtt tényleg csak filozófia van, mert pl. ismerni kellene hozzá a kvantumgravitációt.

A másik vége viszont eléggé tiszta: a világunk gyorsulva tágul, és ezt fogja folytatni a végtelenségig (mármint tágulni fog). Nincsen vége soha, örökké fog tartani.

Más:

azt a teremtő erőt, amiben te hiszel, NEM hívhatod istennek, mivel isten kizárólag értelmes lény lehet.

Találj ki valami más nevet neki.

2018. szept. 28. 14:05
 27/63 A kérdező kommentje:
De ha örökké fog tartani akkor nem volt kezdete sem, én nem hiszem el azt hogy létezik olyan hogy valaminek csak egy vége van.
2018. szept. 28. 14:21
 28/63 anonim ***** válasza:

Hát, ha hülye vagy, akkor ez van.

Mondom: VOLT kezdete és NINCS vége.

Nem én találtam ki, a tudósok mondják. Nem hasraütés, hanem komoly elméletek ÉS kísérletek alapján.

Dávid Gyulát hallgasd meg (jó hosszú, csak azt hittem, már ismered). Ő teljesen érthetően magyarázza el.

Ha nem hiszed el, az meg a te bajod.

Csak ne írd ide, mert a hülyeséget nem kellene terjeszteni.

2018. szept. 28. 21:42
 29/63 anonim ***** válasza:
0%
Hasonloan jott letre ahogy a tudomany kepzeli, csak eppen nem magatol hanem Istentol tagult ki a ter, es jott letre az anyag az o erejebol.
2018. szept. 29. 00:18
 30/63 A kérdező kommentje:

Te vagy a hülye mert mindenféle alaptalan hipotéziseket elhiszel. "Mert tudósok állítják".

Ebből látszik hogy nem vagy gondolkodó ember csak egy birka aki mások után megy.

2018. szept. 30. 09:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!