Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan vették a Szentháromságo...

Honnan vették a Szentháromságot, a három istenséget a Szentháromság imádok ha nincs a bibliában?

Figyelt kérdés

#Biblia #Szentháromság #három Istenség.
2018. febr. 9. 18:16
 151/167 anonim ***** válasza:
100%

"Igen, mondj le a válaszról mert nem fog válaszolni!"

Kezdem belátni...

Pedig korábban olyan szépen leírtam, forrásokkal együtt. Sajnos amikor hazugságon kapjuk őket, akkor elkezdenek másról beszélni. Igaz folytatva tovább a hazugságáradatot.

"Külömben olvassatok komoly emberektől igazi világtörténelmet és ne a vallásos részrehajlásokkal vigasztaljátok magatokat,amiket az apstolok idejében elégettek."

Továbbra is várom, mely komoly történész állítja azt, hogy Konstantintól származik a Szentháromság, mert eddig minden forrás amit találtam azt állította, hogy Konstantin császár ariánus volt.

Nem ártana ha ezeket a hazug állításaidat legalább megpróbálnád forrásokkal alátámasztani.

2018. júl. 16. 11:00
 152/167 anonim ***** válasza:
0%
Niceaei zsinat önkényesen választott ki régebbi iratokat és ebből állította össze az úgynevezett Szent Bibliát. Ami nekik nem tetszett, azt kihagyták, azaz cenzúráztak. Éppen ezért sincs semmi köze Jézus tanításainak a mai keresztény vallásokhoz.
2018. júl. 16. 11:08
 153/167 anonim ***** válasza:
100%

Ne beszélj butaságot, nem is a Níceai Zsinaton kanonizálták a Szentírást, hanem a Római Zsinaton (pontosabban akkor zárták le a kánont, ami már a 2. században is létezett). Ha valamihez nem értesz, miért kell hülyeséget hozzáírni?

2018. júl. 16. 11:23
 154/167 anonim ***** válasza:
0%

151.Még most is mellőzotek a 138,143 bejegyzésemet ahol a Katolikus egyház hamis gyakorlatai egyrészét leirtam.

Ha nem igaz miért nem cáfoljátok meg,és ha igaz miért halgattok,vagy az értelmi képességetek nem tud különbséget tenni a biblia és a hamis háromság tana között?

Vagy a hamis tantétel megvédése fontosabb Isten kegyelménél?

Miért fontosabb a Sátán tanítása mint az Istené?

Majd még irok egy pár gyakorlatot a háromságbol,hogy lássátok mennyire szörnyü.

2018. júl. 16. 12:59
 155/167 anonim ***** válasza:
100%

jaj, ne!ne írj! elég már! 3in1 van aki hiszi,van, aki nem - elég ám ennyi.

Én pl nem szeretem a 3in1 kávét, mert nem szeretem benne a cukrot.

A kegyelem meg működik mindig, mindenhol, mindenkinek - csak van aki, nem veszi észre.

2018. júl. 16. 13:03
 156/167 anonim ***** válasza:
100%

Elkezdtem válaszolni néhányra, de a dátum esetében szinti mindig hazudtál, sokszor az állításod is hazugság volt, így sok értelme nincs.

Illetve semmi közük a Szentháromsághoz, amiről a kérdés szól.

2018. júl. 16. 14:16
 157/167 anonim ***** válasza:
0%

156.Miért tagadod?Miért szégyeled?

Miért gyakorolod ha szégyen?

Hát én nem abban vagyok(voltam),és nem tudom?

Valoban igazatok van szégyelni és tagadni való az a sok biblián kívüli hókuszpókusz.

Én is ezért szégyelem/tagadom az egész lecsót.

Sajnálom azokat akiket otthagytam benne,abban a kisbabás bábjátékban.

2018. júl. 16. 15:12
 158/167 anonim ***** válasza:
100%
Nos én feladtam, mintha egy növénnyel beszélgetnék...
2018. júl. 16. 15:18
 159/167 anonim ***** válasza:
0%

153.A kanonizálásrol annyit,hogy Jézus aki a leghüségesebben kanonizálta az egész bibliát.

Ami 300 után volt kanonizálva az már lábjegyzetekkel elárasztott,lassan/lassan a háromság felé kezdett hajlani,miután Megjelent 325-ben a Szentháromság.

Azután már a biblia forditásokhoz nyúltak a háromság megerősítése érdekében.

Nem beszélve a lábjegyzetek halmazárol ami a kanonikus írásokat torz módon a háromság bizonyítására használták.

Vagy olyan vallásos könyveket mint pld,a katekizmus stb.felhasználták a biblia félre magyarázására pld.purgatorium stb.

Sajnos a kanonizálás már 200 után nem volt szentnek tekintve az egyháztól hanem csipegetve volt belőle a hamis tantétel megerősítésére.

Jézus az igaz kanonizáló aki megerősíti Noét,Dánielt stb.de nem csak ennyit hanem az evangéliumokban és a Jelenésekben miniatürben az egész bibliát kanonizálta.

De ott nincs Mária imádat,pápai lábcsok,nagypéntek üneplés,de miért is sorolom már egyszer egyrészét felsoroltam.

Most megvagy elégedve a felelettel?

2018. júl. 16. 17:56
 160/167 anonim ***** válasza:
29%

Vidiripi

"Ha nem igaz miért nem cáfoljátok meg,és ha igaz miért halgattok,vagy az értelmi képességetek nem tud különbséget tenni a biblia és a hamis háromság tana között?"

Az ember azt gondolná hogy logikus a dolog. De neked akkor nem az. Hát legyen csak neked elmagyarázom a dolgot!

Azért nem cáfolom meg mert nincs mit megcáfolni. Hidd el ha lenne mit megcáfolni akkor megtenném.

Te már leírtad hogy vannak olyan tanítások a katolikus egyház részéről amelyek nem Biblikusak. De már értem, bizonytalan vagy és megerősítésre van szükséged.

Igen megerősítem vannak olyan tanítások a katolikus egyház részéről amelyek nem Biblikusak.

A háromsággal pedig nem foglalkozom mivel már nem egy helyen megbeszéltük a dolgot. Idézd fel a válaszaimat ugyan is azok nem változtak azóta sem!

"Vagy a hamis tantétel megvédése fontosabb Isten kegyelménél?"

Megjegyzem én nem védtem egyetlen hamis tantételt sem. Viszont kérdeztem tőled amire nem válaszoltál. Pedig rajtad lenne a sor!

"Miért fontosabb a Sátán tanítása mint az Istené?"

Miért fontosabb egy szervezet, mint Isten?

"Majd még irok egy pár gyakorlatot a háromságbol,hogy lássátok mennyire szörnyü."

Ami senkit sem fog érdekelni így felesleges vele az idődet tölteni!

De a kérdéseimre válaszolhatnál!

2018. júl. 16. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!