Honnan vették a Szentháromságot, a három istenséget a Szentháromság imádok ha nincs a bibliában?
#100.Nem mindha közöd volna de Unitáris létemre kizárva a Jt-t, ismerem a Katolikus vallást mert harminc éves koromig abban nevelkedtem.
Semmi bajom a Katolikusokkal,inkább sajnálom őket,mert a bibliára hivatkozva,biblia ellenes dolgokra nevelik.
Nem csa a háromság végett lettem romlott katolikus hanem az olyan beszükült látokörü emberekért is mint te.
Amikor magyarázatot kér valaki a hitedről nem mint Jézus,hanem mint a farizeusok,papok kényelmetlenül kapálozol tehetetlenségedben,ahelyet elmernéd mondani és megvédeni Isten szavát.De mivel az Isten szavában nincs a te tantételed,mit is védj meg?
Tiszta démoni sugallatra alapozol ahelyett,hogy mint Jézus,az Isten szavával megvédenéd a hitedet,és ezzel hirdetnéd az evangéliumot.
Az aki biztos a dolgába,előveszi a szellem minden fegyverzetét,hoy megvédje Isten szavát.
Te pedig a hazugság fegyverével támadsz mint Sátán aki Istent hazugnak minősítette amikor azt mondta"Nem haltok meg,hanem olyanok lesztek mint Isten,jot és gonoszt tudván"
Ez olyan mikor a tolvaj kiáltja,hogy"vigyázat tolvaj van"
A személyeskedésed kezdeményezése nem az igaz keresztény viselkedésére utal,hanem forditva.De az ilyen neveléstől,ilyen termék várható.
Na ezzel nem dicsekednék, az unitáriusok szembeköpik az Újszövetséget, ahogy van. Még a mohamedánok is közelebb állnak a kereszténységhez, mint az unitárius szekta, Krisztus legnagyobb tagadói.
"Ki a hazug, ha nem az, aki tagadja, hogy Jézus a Krisztus? Az Antikrisztus az, ő tagadja az Atyát és a Fiút. Ha valaki tagadja a Fiút, akkor az Atya sem az övé; ha valaki vallja a Fiút, akkor az Atya is az övé."
102.Most már látom mennyire hazudozó vagy.
Ki tagadta azt,hogy Jézus a Krisztusi?
Mert ugyanis Jézus egyedűl a Krisztus.
Az Atya pedig az egyedüli igaz Isten.
A szent szellem az Atya tevékeny ereje amiből ad mindenkinek,az érdeme szerint,még Jézusnak is.
És nem mondok ellene Jézus szavainak,mint te.
"János.17:3."Az pedig az örök élet,hogy megismerjünk téged,az egyedüli igaz Istent és akit elküldtél,a Jézus Krisztust".
103."Csak az Unitáriusok közt lettél ilyen arogáns"?
Nem!A katolikus szektába akik leszakadtak az Egyedüli Igaz Istentől és a hároságot a három istenséget és a biblia 50% veszik figyelembe.
"Ki tagadta azt,hogy Jézus a Krisztusi?"
Az unitárius szekta. De idézem az unitárius kátét.
"Jézus Istennek legjobb gyermeke és prófétája"
Márpedig a Szentírás szószerint mondja, hogy Jézus Isten egyszülöttje.
"Atyja József názáreti ácsmester, anyja Mária volt."
A Szentírás szerint József csak nevelőapja volt. Krisztus a Szentlélektől fogantatott.
"Jézus a bűntől úgy szabadít meg, hogy megmutatja, mi a bűn, és miképpen lehet azt elkerülni."
Jézus a kereszthalála által szabadított meg a bűntől.
"mivel tudjuk, hogy valóságos ember volt"
Talán nálatok cenzúrázták János evangéliumát? Krisztus az emberré lett Logolsz.
"Jézus halála után hűséges tanítványai és követői testét a keresztfáról levették, s Arimathiai József sírjába eltemették. Tanítványai és követői hűséggel őrizték tanítómesterük emlékét, és hirdették tanítását."
Valahogy kimaradt, hogy harmadnapra feltámadt a halottak közül. Ezt is cenzúráztátok?
"húsvét eszméi győzelmének.... ünnepe"
A Szentírás szerint feltámadásának az ünnepe.
"november 15., Dávid Ferenc halálának emlékünnepe"
Érdekes, hogy már a káté elején is kiemeleten szerepelt ez a tévtanító.
Szóval nagyon is úgy tűnik, tagadjátok, hogy Jézus a Krisztus. A jehovások ezen hitelvekhez képest jámbor keresztények teológiai szempontból.
Egyébként ez is külön érdekes az unitárius kátéból:
"Isten küldötteit prófétáknak, apostoloknak vagy vallásalapítóknak nevezzük.
A történelem folyamán Istennek ilyen küldöttei voltak: Zoroaszter a perzsáknál, Konfucius a kínaiaknál, Mózes és a próféták a zsidóknál, Buddha a hinduknál, Mohamed az araboknál"
"Nem!A katolikus szektába akik leszakadtak az Egyedüli Igaz Istentől és a hároságot a három istenséget és a biblia 50% veszik figyelembe."
Tehát itt is, ott is szégyen a viselkedésed a kereszténységre nézve. Értem, akkor benned van a hiba...
109."viselkedéseddel szembeköpöd a keresztény értékeket"
Neked mi a keresztény érték?
Az,ahogy Jézus tanított és viselkedett az apostolokkal együtt,ahogy a biblia is irja.
Vagy az amikor,hogy egyet irjak a háromság ami a biblia tanitásának 33%-át semmivé teszi,vagy a Mária imádat ami a miséken a 30%-át tölti ki.A halottakért való imák ama a kics misék 20%-át teszi ki,de a bibia tiltja.
Kérdésem:Az apostolok tartottak-e Mária imádatot?
Halottakért Jézus vagy az apostolok mondtake imát,vagy tanitották-e?
Jézus tanitotta-e a Szentháromságot?
Ezeket mind teszed és ez csak egy kevés része az imádatodnak.
Ez neked keresztény érték?
Szerintem is az,de nem az igaz keresztény érték,hanem az ellenkezője.
A személyeddel én kellene foglalkozzak,de nem teszem,csak a tantételeddel foglalkoztam amiben igazam van és erre te személyeskedsz.Hol én minden személyt sajnálok, akiket ezek a távtanitások félrevezetnek.
Eppen ezért csillapodj és használd az Isten szavát a rágalom helyett.Onan érvelj és ne a személyedből és a téves tantételből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!