Honnan vették a Szentháromságot, a három istenséget a Szentháromság imádok ha nincs a bibliában?
70.Tudod mit jelent a "szekta"szó?
Elszakadni,leválni valamitől.
A háromság hivők ezt tették,mert leszakadtak a biblia szerinti egyedüli igaz Istentől,és egy olyan hamis tantételt követnek,amit a biblia nem is említ,de még Jézus sem,az apostolok még kevésbé.
Akkor most ki szakadt le kitől?És ki a szektás?
Persze hogy tudom! Tessék, okosodj te is!
Csak példaképp, akik a keresztény tanokat meghazudtolva például tagadják a Fiú Istenségét, elég egyértelmű szektások.
"Tudod mit jelent a "szekta"szó?
Elszakadni,leválni valamitől."
A jehovások a millerita mozgalomból szakadtak le, ami már eleve szekta volt, hiszen az amerikai baptista irányzattól szakadt le. Ami pedig az európai baptista irányzatból vált le, alakult ki.
73.Az 55 ezer vallás,hogy ki kitől szkaft le az már csak lecsó.
De,hogy az Egyedüli Igaz Istentől ki/kik vannak leszakadva az a lényeg.
Azt az Istent vallod akit Jézus a János.17:3 szerint:"Az pedig az örök élet,hogy megismerjük az egyedüli igaz Istent és akit elküldték a Jézus Krisztust"
Jézus,itt hány Istenről beszél?
Jézus itt minek nevezi magát?
Jelenések.22:16."Én,Jézus,elküldtem angyalomat,hogy tanúskodjon nektek ezekről a gyülekezetek javára.Én vagyok Dávid gyökere és sarja,és a fényes hajnali csillag"
Itt Jézus azt mondja,Isten vagyok?
Nem! Azt mondja:"Én vagyok Dávid gyökere és sarja,és a fényes hajnali csillag".
De ha kikeresem még legalább 76 hasonló biblia verset tudok irni.
Akkor mégis honnan az a bibliát nélkülöző háromság?
"Jézus,itt hány Istenről beszél?"
Komolyan annyit sem fogsz fel, hogy a Szentháromság alapján is egyetlen Isten létezik?
74 nem mindegy neked? miért nem mindegy? nekem mindegy ki mit hisz
A folyamat a lényeg: a Logosz inkarnálódott (János Logosz himnusza) köztünk volt és meghalt és feltámadt
- ezt nem szokta akárki megtenni, joggal gyanakodhatunk, hogy itt van elrejtve a lényeg, és hogy ez a megváltás, és a kinyilatkoztatás lényege is... Mert abban azért nincs akkora tanítás, hogy volt egy rendes ember, megszületett egy eldugott kis városkában, ács mesterséget tanult, majd a Jordánban leöntötte Ker.Szt János egy kis vízzel, azután tanított gyógyított és kész.
Sok-sok milliárd ilyen van. És mégsem épül rá világvallás, 2000 éves kultúra. Szép csendben vannak.
75.Akkor mégis,miért beszélsz háromságrol?
Csak ugy viccből?
Vagy az agyadban ilyen a program?
Elnézést!
Akkor mégis miért van megnevezve a háromság tanában:Atya Isten,Fiú Isten,Szent Lélek Isten.
Ird le,hogy ez a három közül csak az Atya az Isten és akkor elhiszem neked,hogy egy Isten van a háromságban.
"Akkor mégis,miért beszélsz háromságrol?"
Mert az egy Isten három formában jelent meg a Bibliában.
78.Akkor érthetőbb leszek.
A Szent Szellem,Isten vagy,nem?
Jézus,Isten vagy,nem?
Mert az egy Isten három formában jelent meg a Bibliában.
Gondold végig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!