Hit Gyülekezete! Ezek a dolgok hogy vannak? (Bővebben lent. )
A tudósok megállapították, hogy a ma élő ember kereszteződött a neandervölgyi emberrel. De mikor, ha a neandervölgyiek kb. 30 000 éve kihaltak, Isten pedig mintegy 6000 éve teremtette az embert?
Ha az özönvíz kevesebb, mint 6000 éve történt, akkor hogy lehet, hogy egyes népek ettől régebb óta jegyzik a történelmüket? Például az ausztrál bennszülöttek, akik kb. 70 000 éve élnek Ausztráliában.
Nem kötekedni akarok. Én is Hit Gyülekezetes vagyok, és már nagyon régóta foglalkoztatnak ezek a kérdések.
Sajnálom, hogy csalódást kell okozzak neked!
Számomra te nem vagy senki sem.
Sose láttalak, nem tudom ki vagy, mi a neved, Hites vagy-e vagy sem.
Fiú vagy-e vagy lány. Amiket írsz, azt saját magad elhiszed-e vagy sem. Szóval kb. egy láthatatlan szellem vagy egy virtuális világban.
Gyűlőlni csak igazi, hús vér embert lehet. Te sem tudsz rólam semmit. Akiket itt provokálsz minden egyes nap, azokról sem tudsz semmit.
Felruházod magad látnoki képességekkel mint valami mágus.
Mindenkiről megvan a véleményed, idegenekről, akiket sose láttál.
Fogalmad sincsen semmiről se. Arctalan emberek ellen vívod mindennapi csatáidat hosszú évek óta. Intelligencia szinted egyenlő a nullával. Ezen az oldalon éled le az életedet és éled ki beteges hajlamaidat. Én kb. két napja figyelem ezt az oldalt. Holnaptól sokkal klasszabb dolgokkal is el tudom foglalni magam, minthogy egy ilyen lúzerrel kommunikáljak, aki képtelen erre. Kívánok sok boldogságot és még sok sok hosszú évet neked itt a gyakorin. Meg ne változz, csinálj mindent úgy ahogy eddig és garantáltan szánalmas ember maradsz!
Utolsó ,Asperrimus szavában sok igazság van.Most tegyük azt félre ,hogy provokációnak hangzik-e vagy sem,viszont a lényeg az,hogy az igazságot hirdeti és ha ő nem lenne ezen az oldalon ,akkor sok ember abban a tévhitben lenne,amit egyes hazug emberek mondanak.
A közlési természete viszont lehet,hogy provokálóan hangzik ,viszont a szándéka nem a provokáció.Ha jobban megfigyeled ,láthatod ,hogy mikor személyeskednek vele ,ő nem alacsonyodik le úgymond arra,hogy azokhoz hasonló mondatokkal dobálózzon a vitatkozási partnereivel szemben.
Mit is mondjak kedvest, szépet neked, kedves harmincegyes? Köszönöm, hogy leereszkedtél hozzám, és abban a ritka szerencsében részeltethettem, hogy egy szuperintelligens embert ismerhettem meg személyedben, aki röpke két nap alatt kiértékelted a GYK-n töltött hosszú éveimet, egy huszárvágással átlagoltad eddigi tevékenységemet, és a bányászbéka szintje alá soroltál. Irigylem a szorgalmadat, amivel az eltelt két nap minden percét az általam eddig írtak kutatásával töltötted, hogy hiteles és mértékadó véleményt osszál meg velem, az erkölcsi csődtömeggel, akit nem ismersz, de mégis tudsz rólam mindent, a látnoki képességeimről, a szívem mozgatórugóiról, ahogy azt is leleplezted, hogy nem tudok semmit. Köszönöm továbbá kedves, intő beszédeidet, melyekből nagyon sokat tanultam, noha ilyen alacsony intelligencia hányadossal, amit megítéltél a számomra, ez a csodával határos. Bevallom, az önbecsülésemnek jobban esett volna, ha legalább a gyök kettő IQ-ra méltattál volna, de köszönöm, hogy legalább nem negatívra értékeltél, hanem csupán nullára. Ez is több, mint a semmi! Vagy nem? Sajnálnám, ha holnaptól nem olvashatnám gyöngysoraidat, melyek mint bársonyos puha szellő simítottak végig a lelkemen. Bárcsak előbb jöttél volna! Majdnem sík hülyén kellett meghalnom, mert engem egész életemben félrevezettek. Elhittem magamról, hogy nem vagyok egészen reménytelen eset, hanem csupán egy átlagos emberi lény, akinek a hibái mellett még erényei is lehetnek. Ennyi év után kellett szembesülnöm az általad hirdetett evangélium igazságával, miszerint én menthetetlen vagyok. Milyen jó, hogy van egy igazi evangélium is, ami szerint senki sem menthetetlen, aki hagyja magát megmenteni. Nincs az a lúzer, aki Jézus Krisztus győzelme által ne tudna győzni a sötétség ereje felett. Mivel elköszöntél, elköszönök én is:
Repülj, galambocskám, meg ne állj,
Ne sírj, ne írj, ha nem muszáj!
Szellő hátán szárnyikálj,
Csak le ne húzzon a nagy ... gravitáció!
Mivel asperrimus egy másik kérdésben nyilvánosan válaszolt egy hasonló kérdésre, bár több, ebben a kérdésben szereplő felvetést nem érint, és a válasz asperrimus egyéni véleménye, nem a gyülekezet álláspontja; bemásolom:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Asperrimus nevű felhasználó válasza:
A réselmélet csak közvetve jön le a Bibliából, de az nem igaz, hogy a Biblia ellentmond neki. Azok mondják ezt, akik jobban szeretnek kényelmesen hátradőlni, mint olyan dolgokon gondolkodni, amit nem megrágva szervíroznak a számukra. Egyik közvetett bizonyíték ez:
"Mert így szól az Úr, aki az egeket teremté; Ő az Isten, aki alkotá a földet és teremté azt és megerősíté; nem hiába teremté azt, hanem lakásul alkotá: Én vagyok az Úr és több nincsen!" (Ézs 45,18)
Vagyis Isten lakásul teremtette a Földet. Az 1Móz 1,2 ezt mondja: " A föld pedig kietlen és puszta vala..." A kietlen és puszta az eredeti nyelvben 'tohu' és 'bohu'. Ez önmagában is ellentmond az Ézsaiás 45,18-nak, ahol azt mondja az Ige, hogy Isten nem hiába (bohu) teremtette a Földet.
Továbbá a 'tohu' és 'bohu' az Ószövetségben végig az átok jelenlétére utal. Vagyis a Föld állapota átkozott volt az 1Mózes 1,2-ben, erre utal a 'tohu' és 'bohu' leírása. Isten pedig nem teremt átkozott dolgokat, hanem áldott dolgokat teremt. Ha a Föld az 1Mózes 1,2-ben átkozott volt, akkor volt ennek előzménye is, amit azonban a Biblia nem köt az orrunkra, csak homályos utalásokat tesz.
Jób könyve említ egy ősvilágot, amelynek alapját elmosta a víz. Ez pedig nem Noé világa volt, ugyanis annak az alapja Ádám volt, aki Noé és családja által túlélte az özönvizet, a mai napig is Ádám leszármazottai népesítik be a Földet. Azaz a Jób könyve nem a Noé koráról beszél, hanem egy jóval régebbi világról:
"Az ősvilág ösvényét követed-e, amelyen az álnok emberek jártak; Akik időnap előtt ragadtattak el, és alapjukat elmosta a víz?! Akik azt mondják vala Istennek: Távozzál el tőlünk! És mit cselekedék velük a Mindenható?" (Jób 22,15-17)
Persze ezek, és néhány egyéb utalás nem elég ahhoz, hogy a réselmélet dogmatizálható legyen, ám ugyanezt a többi forgalomban levő elmélettel sem lehet megtenni. Tény, hogy a 'kezdetben' nem jelenti azt, hogy ez a hat napos teremtés kezdete, legfeljebb az ember hajlamos arra, hogy az általa korábban felállított korlátok közé gyömöszölje a Bibliát. A kezdetben azt jelenti, hogy azzal kezdte Isten, hogy megteremtette az egeket, ami legalább kettő eget jelent, és a Földet. Ám a Föld átok alá került. A szöveg azt az értelmezést is megengedi, hogy a Föld kietlen és puszta lett. Eleve aggályos a Földdel kapcsolatban, hogy sötétség borította és víz. Isten világosság, és Őbenne nincs semmi sötétség, mégis sötét volt a Földön. Akkor lett világos, amikor szólt, hogy legyen. Ám semmiféle világító test nem volt a negyedik napig. Ha pedig nem volt világító test, mégis világos volt, akkor a fény, ami a Földet megvilágította szellemi fény volt. A sötétség, ami előtte betöltötte, szintén szellemi sötétség volt. Azaz a gonosz már nagyon is létezett, és a Földet uralta addig. Ha nem igaz a réselmélet, akkor mikor lázadt fel Lucifer? Amikor Isten megteremtette az embert, már létezett a gonosz, különben értelmetlen lett volna jó és gonosz tudásról beszélni, hiszen Istenben csak jó van.
jelina72!
A 10. hozzászóló én vagyok...
16-os!
Lehet, hogy számodra legenda az özönvíz, de számomra nem az.
17-es!
Fogjam be a szám? Szerintem ez elég durva megfogalmazás. Én nem használtam ilyet a kérdésben.
Merete!
Hogy miért itt írtam ki a kérdést? Megírom én neked! Azért, mert én egy nagyon zárkózott, csendes ember vagyok, és lehetőleg kerülöm azokat a helyzeteket, amelyekben beszélnem kell. De szerintem kitalálhattad volna ezt... Nyugodtan gondolj gyávának, de ez a helyzet...
Asperrimus!
Remélem, hogy befejezted az okoskodást ennél a kérdésnél. (Bár jó lenne, ha elhagynád ezt az oldalt mindörökre.) Egyébként nem a válaszokra kell válaszolni, hanem a kérdésre. A válaszok kommentálása a kérdező dolga. Jelenesetben az enyém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!