Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hit Gyülekezete! Ezek a...

Hit Gyülekezete! Ezek a dolgok hogy vannak? (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés

A tudósok megállapították, hogy a ma élő ember kereszteződött a neandervölgyi emberrel. De mikor, ha a neandervölgyiek kb. 30 000 éve kihaltak, Isten pedig mintegy 6000 éve teremtette az embert?

Ha az özönvíz kevesebb, mint 6000 éve történt, akkor hogy lehet, hogy egyes népek ettől régebb óta jegyzik a történelmüket? Például az ausztrál bennszülöttek, akik kb. 70 000 éve élnek Ausztráliában.

Nem kötekedni akarok. Én is Hit Gyülekezetes vagyok, és már nagyon régóta foglalkoztatnak ezek a kérdések.

2017. nov. 23. 18:13
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 imakommandós ***** válasza:
68%

Szia!

Itt nem tud neked senki a gyülekezet nevében válaszolni.

Ha a tudomány és a Biblia nem egyezik akkor a II.Korintusi levél 5:7-es verse lép érvénybe. xd

Mert két fajta valóság létezik. A látható világ amit az erzékszerveinkkel fogunk fel, és Isten igéje amit a szívünkkel hiszünk.

2017. nov. 24. 17:38
 12/69 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat, Imakommandós!
2017. nov. 24. 17:40
 13/69 imakommandós ***** válasza:
73%

Ajánlom ezt a cikket.

Egy elméleti fizikus aki nem hisz Istenben, de vallja, hogy a materialista világnézet megdőlt:

[link]

2017. nov. 24. 17:51
 14/69 anonim ***** válasza:
17%
10: Nem neked válaszoltam, ha nem haragszol, egyelőre a kérdezőnek írtam.
2017. nov. 25. 08:54
 15/69 anonim ***** válasza:
25%
Kedves hetedik, könnyű ellenőrizni az állításaid százalékos arányban kifejezhető igazságtartalmát, ugyanis szemben Mr. Tajtékkal, Mrs. Buborékkal, Ms. Lufival és veled, nekem visszakereshetőek a hozzászólásaim 2014 januárig. Nem mondom, hogy nem munkás dolog a visszakeresés, ugyanis az oldal nem nagyon támogatja, de aki nem elégszik meg egy magadfajta önjelölt rögtönutáló bíró kalapácsának a koppanásával, könnyen meggyőződhet arról, hogy mikor, mit írtam és kinek. Ahhoz képest pedig, hogy a leírásod szerint nem vagyok több egy trollnál, és valóban sok emberrel rúgtam össze a port az elmúlt években ezen az oldalon, még mindig majdnem háromszor annyi százalékban tartják hasznosnak a hozzászólásaimat, mint a tiéidet. Ez persze nem jelenti azt, hogy igazam van, de az általad vázolt gúnyrajznak mégiscsak ellentmond. Ehhez még az is hozzátartozik, hogy sokszor akkor is lepontoznak, amikor azt mondom, hogy szép az idő, csupán azon az alapon, hogy én mondom, illetve azért is, mert tudják, hogy hites vagyok. Egy hozzád hasonló előélet nélkül a sötétből dobálózó kedves userrel ez nem fordulhat elő, vagyis a te huszonegy százalékod tényleg a mondandód ítélete, nem pedig a személyedé, ugyanis itt személytelen vagy, ahogy minden arctalan, nem ritkán arcátlan barátunk, tisztelet a kivételnek.
2017. nov. 25. 10:25
 16/69 anonim ***** válasza:
17%

1. A neander völgyiek és a modern ember közelkeleten sokszor találkozott egymással,jóval korábban,mint ahogy kihaltak a neander völgyiek.

2. A jégkorszak végével bekövetkező olvadás miatt megemelkedtek a tengerek szintjei,így rengeteg kőkori település került víz alá ( özönvíz legenda ).

2017. nov. 25. 10:52
 17/69 anonim ***** válasza:
32%

Jó a kérdésed!

Az én férjem közel 15 évig járt a Hit Gyülibe. Bár reálértelmiségi, és nagyon okos, nagyon el szerette volna utasítani az evolúciót, és valahogy elfogadni a hatnapos teremtést. Csakhogy elkövette azt a "hibát", hogy nem csak a gyüli által jóváhagytott forrásokból tájékozódott.

Már nem jár gyülibe. Vagyis nem oda. Ennek több oka van, de a masszív evolúciótagadás az egyik. Mivel az átlagembernél jobban ért hozzá, ebből van diplomája, semmilyen kreacionista érvet nem vett be a gyomra. Pedig nagyon akarta.

Előtted is két út áll kérdező: vagy befogod a szád, és kérdés nélkül elfogadod, amit a gyüliben mondanak, vagy egy idő után nem fogsz odajárni. Ez olyan hangsúlyos téma a hit gyüliben, hogy lehetetlen hosszú ideig egyet nem érteni vele.

2017. nov. 25. 12:18
 18/69 anonim ***** válasza:
25%

Asperrimus!

Nem érdekelnek a százalékok.

Attól, hogy te a H.Gy.-be jársz és tanításokat hallgatsz, még NEM leszel keresztény.

Ha az lennél nem irogatnál minden kérdéshez gyűlölködő, másokat degradáló véleményeket.

A stílus maga az ember. És hát a te stílusod elég alpári. Ezt a gyülekezetben tanítják neked?

Igaz, én nem válaszoltam meg a kérdést.

De te sem.

2017. nov. 25. 14:01
 19/69 anonim ***** válasza:
60%
Kérdező és többiek,nem vagyok HGY-s,sokmindenben nem is értek velük egyet,Asperrimussal is szoktam közölni ilyenkor,de azért azon én is felháborodnék,ha valaki,aki ugyanabba a gyülibe jár,mint én,nem ott kérdez tisztességesen,személyesen,hanem kiírja egy olyan oldalra,ahol hiába mondod,hogy kiknek írod a kérdést,nem érdekli az embereket,ha érdekelné,akkor nem válaszolgatnának ateisták keresztényekhez szóló kérdésekre. Tehát miért nem jó közvetlenül tőlük megkérdezni,miért jobb kitenni ide,ahol bármit írhat az ember válasz gyanánt,jön 3 kívülálló,aki "jobban tudja",beleköt,aztán jóízűt röhög,hogy ő mekkorát beszólt a másiknak. Ez azért szerintem sem korrekt így,mondom,lehet,hogy te kiírtad,hogy kinek szól a kérdésed,de a kötekedőket mióta szokta ez érdekelni?
2017. nov. 25. 14:06
 20/69 anonim ***** válasza:
42%
Azért jó, mert Asperrimus mindig megjelenik, és mint láthatjuk szépen helyretesz mindenkit :XD
2017. nov. 25. 14:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!