Hit Gyülekezete! Ezek a dolgok hogy vannak? (Bővebben lent. )
A tudósok megállapították, hogy a ma élő ember kereszteződött a neandervölgyi emberrel. De mikor, ha a neandervölgyiek kb. 30 000 éve kihaltak, Isten pedig mintegy 6000 éve teremtette az embert?
Ha az özönvíz kevesebb, mint 6000 éve történt, akkor hogy lehet, hogy egyes népek ettől régebb óta jegyzik a történelmüket? Például az ausztrál bennszülöttek, akik kb. 70 000 éve élnek Ausztráliában.
Nem kötekedni akarok. Én is Hit Gyülekezetes vagyok, és már nagyon régóta foglalkoztatnak ezek a kérdések.
Szia!
Itt nem tud neked senki a gyülekezet nevében válaszolni.
Ha a tudomány és a Biblia nem egyezik akkor a II.Korintusi levél 5:7-es verse lép érvénybe. xd
Mert két fajta valóság létezik. A látható világ amit az erzékszerveinkkel fogunk fel, és Isten igéje amit a szívünkkel hiszünk.
Ajánlom ezt a cikket.
Egy elméleti fizikus aki nem hisz Istenben, de vallja, hogy a materialista világnézet megdőlt:
1. A neander völgyiek és a modern ember közelkeleten sokszor találkozott egymással,jóval korábban,mint ahogy kihaltak a neander völgyiek.
2. A jégkorszak végével bekövetkező olvadás miatt megemelkedtek a tengerek szintjei,így rengeteg kőkori település került víz alá ( özönvíz legenda ).
Jó a kérdésed!
Az én férjem közel 15 évig járt a Hit Gyülibe. Bár reálértelmiségi, és nagyon okos, nagyon el szerette volna utasítani az evolúciót, és valahogy elfogadni a hatnapos teremtést. Csakhogy elkövette azt a "hibát", hogy nem csak a gyüli által jóváhagytott forrásokból tájékozódott.
Már nem jár gyülibe. Vagyis nem oda. Ennek több oka van, de a masszív evolúciótagadás az egyik. Mivel az átlagembernél jobban ért hozzá, ebből van diplomája, semmilyen kreacionista érvet nem vett be a gyomra. Pedig nagyon akarta.
Előtted is két út áll kérdező: vagy befogod a szád, és kérdés nélkül elfogadod, amit a gyüliben mondanak, vagy egy idő után nem fogsz odajárni. Ez olyan hangsúlyos téma a hit gyüliben, hogy lehetetlen hosszú ideig egyet nem érteni vele.
Asperrimus!
Nem érdekelnek a százalékok.
Attól, hogy te a H.Gy.-be jársz és tanításokat hallgatsz, még NEM leszel keresztény.
Ha az lennél nem irogatnál minden kérdéshez gyűlölködő, másokat degradáló véleményeket.
A stílus maga az ember. És hát a te stílusod elég alpári. Ezt a gyülekezetben tanítják neked?
Igaz, én nem válaszoltam meg a kérdést.
De te sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!