Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hit Gyülekezete! Ezek a...

Hit Gyülekezete! Ezek a dolgok hogy vannak? (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés

A tudósok megállapították, hogy a ma élő ember kereszteződött a neandervölgyi emberrel. De mikor, ha a neandervölgyiek kb. 30 000 éve kihaltak, Isten pedig mintegy 6000 éve teremtette az embert?

Ha az özönvíz kevesebb, mint 6000 éve történt, akkor hogy lehet, hogy egyes népek ettől régebb óta jegyzik a történelmüket? Például az ausztrál bennszülöttek, akik kb. 70 000 éve élnek Ausztráliában.

Nem kötekedni akarok. Én is Hit Gyülekezetes vagyok, és már nagyon régóta foglalkoztatnak ezek a kérdések.

2017. nov. 23. 18:13
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
28%

Hát persze, hogy nem leszek attól keresztény, hogy a Hit Gyülibe járok. Hanem éppen azért járok a Hit Gyülibe, mert keresztény vagyok. Ennyi eszem nekem is van. És ez még csak azt sem jelenti, hogy aki máshova jár, az nem keresztény. Keresztény, ha a szívébe hullott az élő ige magva, amit elfogadott, és hagyta, hogy növekedjen benne, különben nem az, bárhova is jár. Ahogy az értékítéleted, ugyanúgy a százalékok sem érdekelnek, különben szándékosan olyanokat írnék, ami népszerű. De ahogyan a népszerűség még nem jelenti Isten elismerését, a népszerűtlenség sem jelenti azt, hogy valaki Jézusért szenved üldözést, ahogyan a jehovisták szeretnek szenvelegni, különösen abban az esetben nem, ha rendszeresen lefelejtik Jézus nevét és az Isten Beszédének az említését az írásaikból.

Ami a gyűlölködést illeti, nem lehet mindenki olyan szeretetteljes, mint te. Ám igazán hálás lennék, ha szembesítenél vele, hogy mit nevezel gyűlölködő véleménynek, amit én írtam, és egy tőled és tőlem független bíróság is gyűlölködésnek minősítene! Olyan ember nem él a földön, akinek nem vagyok hajlandó lehetőséget adni arra, hogy ő békességben éljen velem és én békességben éljek vele. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy leültetem a nem létező nappalimban, és órákon keresztül szórakoztatom. Az lenne gyűlölködés, ha valakit véglegesen elutasítanék. Nem így van ez bizonyos cselekedetekkel, filozófiákkal, egyebekkel, de ezek soha nem a személyeket jelentik, akik a dolog bűvkörében vergődnek, mint pillangó a lámpa fényében. Persze te gondolhatod máshogy, csak ne keverd össze a saját interpretációdat az én véleményemmel. Ha nem tudod értelmezni az általam írtakat, akkor én vagyok a legkompetensebb személy, akitől megkérdezheted, hogy adott helyen mit értettem adott megfogalmazás alatt, nem pedig te.

Amúgy a Biblia azt állítja, hogy Jézus azért lett felkenve, azért lett "a" Felkent, azaz a Krisztus, mert szerette az igazságot, és gyűlölte (miszeó, azaz gyűlöl, utál, undorodik vmitől, ellenszenvet érez) az anómiát, azaz a törvénytelenséget (Zsd 1,8-9). Vagyis a gyűlöletnek bizonyos fajtája a Biblia szerint nem rossz, hanem kifejezett követelmény, ha már Krisztust követő emberekről van szó.

Továbbá, sosem értettem, hogy miért mondatja be Pisti anyukája a rádióban, hogy boldog születésnapot kíván Pistinek, hacsak nem azért, hogy Pisti minden ismerőse, aki hallgatja a rádiót hallja, hogy ő boldog születésnapot kívánt Pistinek, a fiának, aki lehet, hogy ott áll mellette. Valami hasonló érzésem támad az ilyen kérdésektől is, ezt nehezményeztem. Nem így lett volna, ha nem a Hit Gyülekezetére lett volna kihegyezve a kérdés egy hites által föltéve. Bizonyos kiadványokon fel van tüntetve, hogy "csak belső használatra!". (Tudom, van amire az van írva, hogy "Külsőleg!", de most nem erre gondolok.) A belső használatra szánt kiadványok nem okvetlenül sötét titkokat tartalmaznak, csupán olyanoknak készült, akik benne vannak egy adott közösségben, nem pedig a széles nyilvánosság számára. Az ember magánlevelezésében sem feltétlenül titkokról van szó, csupán magán dolgokról, ami nem tartozik másokra, ha mégis megosztják, előtte szelektálják. A családomban sincsenek olyan titkok, amiket az ember titkolni akar, csupán belügyek, amik természetüknél fogva nem tartoznak a családon kívüliekre. Személy szerint ugyanilyen belügynek tekintem azt, amikor egy hites beszél egy másikkal a Gyülekezetről, bármilyen vonatkozásban. Talán a kérdező teljesen jóhiszeműen tette fel itt a kérdést úgy, ahogy feltette. Ám a GYK-t ismerve, itt nincs helye a naivitásnak. Ha valaki csak zárójelben írja be, hogy H.Gy., az olyan, mintha gyufával világítva keresné azt a bizonyos tűt a szénakazalban. Nem kell messzire menni, hogy lásd, egy csomó kérdést tesznek fel a jehovistáknak, sok kérdés kifejezetten provokatív. Mégsem válik a kérdés olyan puskaporossá, mintha a Hit Gyülekezete kerül szóba. A Hit Gyülekezete sokkal intenzívebb véleményeket generál akár pro, akár kontra. Az is igaz, hogy a hitesek harcosabbak, mint a jehovisták. Csak azt nem értem, miért várnák el a Gyülekezetet rendszeresen pejoratív kontextusba helyezők azt, hogy ezt szó nélkül eltűrjük? Túl azon, hogy az összes családtagom odatartozik, ismerek egy csomó remek embert, aki úgy a közéletben, mint a magánéletben megállja a helyét. Amikor a Gyülekezetről negatívan nyilatkoznak, azzal együtt ezekről az emberekről is nagyot hazudnak, ahogyan a családomról és rólam is. Nem tudom ki az a sült bolond, aki kigombolja az ingét, hogy "Ide lőjetek!", amikor tűz alá veszik az otthonát. Talán van ilyen ember, ám sem én, sem az általam ismert hitesek nem ilyen nyámnyila alakok, akik bocsánatot kérnek a létezésükért. Hab a tortán, hogy miután az agresszoroknak képletesen szólva beverik az orrát, egyből repülő sóért kiáltatnak, és a krisztusi szeretet hiányát nehezményezik. Ha pedig békejobbot nyújtanak nekik, azonnal tüzelésre készek. A farkas megtámadja a juhokat, de miután a kosok lefejelik, a pásztor pedig elpáholja a botjával, arra panaszkodik, hogy meg akarják őt a juhok enni. Ezt nevezem arcátlanságnak.

2017. nov. 25. 15:52
 22/69 anonim ***** válasza:
17%
Annyira jó ez a megvédem magam, de a kérdést valahogy mégis kerüli...
2017. nov. 25. 16:31
 23/69 anonim ***** válasza:
35%

Én meg azt nem értem, hogy te az első hozzászólásodban a Gy.K-t Mónika Show 0.2-nek nevezted.

Megkérdezhetném, hogy te, aki Jézus követőjének mondod magad, évek óta, naponta többször minek jársz a Mónika Show-ba és veszekszel, megalázol olyanokat is, akik senkit sem akarnak bántani, főleg nem a H.Gy.-t, csupán feltesznek egyszerű kérdéseket? Persze tudom, vannak, akik provokálnak, de nem mindenki!

Sokan nem. De te azoknak is nekirontasz. Én úgy látom, te valami felsőbbrendű lénynek tartod itt magad, és abban éled itt ki magad, hogy naponta nekimész embereknek, megalázva őket a kereszténység nevében. Nem, te nem azért nem vagy itt annyira kedvelt figura, mert hívő ember vagy, hanem mert nekimész mindenkinek nap mint nap, és igen, te jössz ide kitárt mellkassal, hogy itt vagyok, szóljatok csak be, aztán majd jól a földbe döngöllek titeket.

Nagyon jól tudjuk, hogy mások is feljárnak ide, szintén Hitesek, mint ennél a kérdésnél is, és akik rendesen, nem kioktatva, nem másokat megalázva válaszolnak szépen. És nem azért teszik, mint te, hogy a mellüket verjék és dicsekedjenek magukkal. Benned nincsen semmi jó indulat, semmi alázat senki és semmi iránt. Ezt lehet látni a sok-sok hozzászólásodból, amit évek óta teszel. Szerinted az Isten ezt nem látja? De, látja! És mint mindenkit, téged is meg fog ítélni. Mert te sem vagy kivétel. És amid van, azok a hozzászólásaid, amelyek éppen nem alpáriak, azt sem a kisujjadból szoptad, hanem Isten adta neked. Akkor minek dicsekszel itt, minek mutogatod magad, minek generálsz veszekedéseket? Mit akarsz ezzel bizonyítani? Nem vagy se jobb, se szebb, se okosabb a többi Hites válaszolónál, akik nem állnak bele másokba.

2017. nov. 25. 16:40
 24/69 anonim ***** válasza:
25%
Melyik kérdést? Azt, amelyikre mondtam, hogy ebben a formában nem válaszolok rá? Talán következetlen vagyok? Amúgy, ha elég szorgalmas vagy, akkor megtudhatod a véleményemet a témáról anélkül, hogy akár egyetlen további betűt leütnék a billentyűzeten. Egy kereső embernek ez nem okozhat problémát. Én azonban, mint mondtam, nem akarok olyanokat etetni, akik nem éhesek, nem akarok olyanokat itatni, akik nem szomjasak és nem akarok olyanoknak magyarázni, akik nem óhajtanak megérteni. Mi ezzel a probléma? Te szeretnél lyukas vödörbe meregetni vizet a kútról, míg meg nem telik?
2017. nov. 25. 16:43
 25/69 anonim ***** válasza:
37%

Már megbocsáss, de én nem szorulok a te utálatos válaszaidra semmilyen kérdésben.

Miért gondolod hogy kiváncsi vagyok a véleményedre, vagy a te segítségedre szorulok?

Van nekem is Bibliám, van nekem is Istenem, és én is tudok tanításokat hallgatni.

Miért vagy annyira biztos abban, hogy mindenki a te gondolataidra kíváncsi???

Szerintem nagyon sokan nem kíváncsiak rád, mert semmi értékeset nem látnak abban, amit te itt leművelsz. Nincsen ennek semmi értelme, jót tennél magadnak, ha ezen elgondolkoznál...

2017. nov. 25. 16:52
 26/69 anonim ***** válasza:
32%
Nem hiszem el hogy asperrimuson kìvül nincs hit gyülis. Asperrimus annyira szószólónak gondolja magát, ha nem akar válaszolni,ne válaszoljon. Még mindig nem jött válasz...
2017. nov. 25. 19:31
 27/69 anonim ***** válasza:
30%

Vannak itt mások is H.Gy.-sek.

Szoktak is válaszolni.

2017. nov. 25. 19:38
 28/69 anonim ***** válasza:
19%

Látom, vannak még zavarok. Azért nevezem a GYK-t Mónika Show 2.0-nak, mert a látogatottsága ugyanolyan színes, mint a Jézus által említett tengerbe vetett gyalom, ami mindenféle fajtát összefogott, melyet miután megtelt és partra vonták a halászok, a jókat edényekbe gyűjtötték, a hitványakat pedig kidobták (Mt 13,47-48). Csakhogy a GYK esetében szó sincs kiválogatásról, itt egymással párhuzamosan találhatóak meg az egymásnak ellentmondó vélemények. Ha valaki itt feltesz egy kérdést, akkor igen valószínű, hogy a válaszoktól összezavarodik. Ezért nem igazán bölcs itt feltenni egy kérdést, mert talán megtalálható a helyes válasz is, csakhogy nincs rajta semmiféle hitelesítő jel, ami alapján elválasztható a többitől. Hogy miért járok ide a véleményem ellenére is, nem túl nehéz kérdés. Engedjem át a terepet szélhámosoknak, akik az igazság nevében igazságtalanságot terjesztenek? A bibliai hit alapja az Isten Beszéde. Ha elolvasod a hozzászólások zömét, akkor azt fogod találni, hogy többségük individualista eszmefuttatás, de többségükben nem tartalmazzák az Isten Beszédét. Mivel a kereszténység lényege a bibliai hit, nem létezik kereszténység Biblia nélkül. Sok hozzászóló nem is hívő ember, hanem ateista, sokan pedig vallásos materialisták, akik csak azt fogadják el a Bibliából, ami kellemes a számukra.

Innen nézve komoly önértékelési problémákkal küszködsz, mert többször is említetted, hogy mennyire megaláztalak. Lehet. Ennek az a gyógyszere a Biblia alapján, ha az ember önmagát alázza meg, akkor ugyanis Isten fogja őt felemelni. Aki azonban magát emeli fel, az megaláztatik, ez bibliai törvényszerűség. Nincs az az ember, aki meg tudna téged alázni, ha Isten felemel. Nem tudom, mi volt számodra megalázó, a Mónika Show 2.0, vagy a jehovistákra vonatkozó megállapításaim, vagy a téged hidegen hagyó százalékok említése, de egy egészséges ember nem törik össze, ha erősebb személyiséggel vitatkozik, és nem gondolja, hogy a másik a betonba akarja döngölni, mivel nem hagyja magát palira venni.

Nem tudom feltűnt-e, hogy nemcsak én nem adtam választ a kérdésre, hanem mások sem mondtak sokat, kivéve Imakommandóst és Jelina 72-t, aki nem is hites, sőt, távol is áll tőle, ez már tisztázódott. Ám én senkit nem gátoltam abban, hogy a belátása szerint válaszoljon, úgyhogy ezt nem varrhatod a nyakamba. Kíváncsi lennék, hogy bárki, akár te, találtál-e valaha is olyan mondatot, félmondatot, vagy akár kétértelmű fonák beszédet, amiben magamat bármelyik másik hites fölé helyeztem volna? Vagy olyat, amikor nem az Isten Beszédéhez és Isten Szelleméhez való viszonyulásból és engedelmességből vezettem le bármely ember értékét. Mert bizonyos körben biztos jól hangzik, amivel vádolsz, kár hogy az igazságtartalma a nullához konvergál. Nem tudom feltűnt-e, hogy sem itt, sem általában máshol nem személyeskedek. Vajon ezt te is elmondhatod magadról? Mindennek neveztél a fenti oldalakon, csak rendes embernek nem. Hiányolod a jóindulatot tőlem, pedig a te vádjaidban sem lehet ilyet kimutatni laboratóriumi műszerek nélkül. Azt állítod, hogy gyűlölködök, közben pedig te vagy az, aki személyeskedsz. Én bizonyos viselkedésformákat, attitűdöket kritizálok, nem pedig konkrét embereket, te pedig engem kritizálsz, amihez elfelejtettél konkrét tényeket mellékelni, mivel szerinted elegendő valakit megvádolni az ítélethez, minek is a közbülső tortúra, meghallgatni a másik felet, vizsgálni a kontextust, és a hasonló csacskaságokat. Bocs, de én nem vagyok nő, hogy érzelmek alapján alkossak véleményt, én a tényekben hiszek, nem pedig az emóciókban. Még az úgynevezett első benyomásban sem hiszek, az kizárólag abban az esetben igazítja el az embert, ha Isten Szellemének a kijelentése inspirálja, különben nem egyéb a test cselekedeténél, ami könnyen beviszi az embert a málnásba. Nincsenek illúzióim veled kapcsolatban, mert úgy látom, már beleraktál a persona non grata fiókba, és többé nem szándékozol kivenni onnan. De nem vagyok híve a prejudikációnak, így nem bánnám, ha csalódnom kellene a jelenlegi meglátásomban, nem is ragaszkodnék hozzá, ha kiderülne, hogy tévedtem. Én ugyanúgy Isten előtt állok, mint te, és ugyanúgy el leszek számoltatva, mint te. Gondolod, hogy nem vagyok tisztában ezzel?

2017. nov. 25. 21:55
 29/69 anonim ***** válasza:
37%

Mivel nem vagyok rád kíváncsi, el sem olvasom ezt a sok zagyvaságot.

Hiába is próbálsz felidegesíteni engem vagy mást, nálam ez nem válik be.

Szerintem mások is nagyon jól látják, ki is vagy te igazából...

2017. nov. 25. 22:34
 30/69 anonim ***** válasza:
25%
Nagyon jól, mint te? Az ember, aki megelégszik a vádaskodással, de nem akar szót érteni, mert akkor kiderülhet, hogy téved. Nem nagy dolog, nem te vagy az első, aki eldöntötte, hogy gyűlölni akar, és nem érdekli, hogy erre van-e alapja vagy nincs. Minden évszázados viszálynak ez az alapja, amikor már nem számítanak a tények, csak az, hogy "tölts és tüzelj!" Szerintem cserélj szemüveget! Persze tudom, hogy úgysem olvasod el, csak magamnak írogatok.
2017. nov. 25. 22:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!