Szánt szándékkal el követett gyilkosságkor hol van Isten?
Miért nem segít a bajba jutott emberen hogy meg mentse a haláltól ?
Mert a gondolatba foglalt imát is meg hallja Isten és akkor sem tesz semmit.
Miért nem ?
Miért nem küldd el egy Angyalt a védelmére kelni ?
Így kevesebb gyilkosság történne legalább.
Mert sajnos tényleg olykor hiábavaló próbálkozás volt az imádkozóás Istenhez ha szegényt hagyja hogy meg hallni akkor meg mi értelme van az imádkozásnak ?
Sajnos semmi ez esetben.
Pedig Református valláshoz tartozó Isten hívő keresztény vagyok.
Érdekes a jó és a rossz.
Ki vagyok én, hogy megmondjam, mi a jó? Jó az, ha a szomszéd gyereke, amikor megjön az apuka a melóból nagy kiabálásokkal , örömködve fogadja és sokat játszanak együtt?
És mi van, ha az apuka hajnal 2kor jön haza és emiatt hajnali 5ig nem hagyják aludni a szomszédokat a panelházban?
Mi az, amire azt mondhatod, hogy egyetemes jó? Te vagy az, aki ezt megmondhatja?
Felelős vagyok az érzéseimért?
Ha meghal a kiskutyám, én vagyok a felelős azért, hogy szomorú vagyok?
Kérdésedre a konkrét válasz : az áldozatban.
Jézus kereszthalála is szándékos gyilkolás volt.
Igen de miért nem segít a bajba jutott emberen?
Nem biztos, hogy az áldozatnak az lenne a segítség, ha túlélne. Van, amikor túléli az áldozat a gyilkossági kísérletet. Ha pedig meghal, akkor ha valóban szerencsétlen áldozat, akkor (előbb-utóbb) a mennybe kerül. Ha olyan elvetemült volt, hogy elkárhozik, akkor pedig ő nem egy sajnálatra méltó áldozat, hanem megérdemelte a halált.
Igen te vagy a felelős az érzéseidért. Ugyanis te generálod őket.
Ha Isten megkötözné a gyilkos kezet,korlátozná annak szabad akaratát,ami nem egyeztethető össze a szabad akarat tiszteletével,mely az Ő alapjelleméhez tartozik.
Szintén megakadályozná a világot,megismerni a sátáni gonoszság törvényrendszere megismerésében,saját döntéssel való megvetésében.
Isten,az oltalmát,csak azoknak adhatja,akik kérik azt.Ez is az Ő szabad akarat tisztelete miatt van.(Isten a legrosszabb rossztól sem óv meg,akaratunk ellenére.)
"te vagy a felelős az érzéseidért"
Az uraltságért vagyok felelős. Mennyire tudom uralni az érzéseimet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!