Szánt szándékkal el követett gyilkosságkor hol van Isten?
Miért nem segít a bajba jutott emberen hogy meg mentse a haláltól ?
Mert a gondolatba foglalt imát is meg hallja Isten és akkor sem tesz semmit.
Miért nem ?
Miért nem küldd el egy Angyalt a védelmére kelni ?
Így kevesebb gyilkosság történne legalább.
Mert sajnos tényleg olykor hiábavaló próbálkozás volt az imádkozóás Istenhez ha szegényt hagyja hogy meg hallni akkor meg mi értelme van az imádkozásnak ?
Sajnos semmi ez esetben.
Pedig Református valláshoz tartozó Isten hívő keresztény vagyok.
"Igen. Mivel az èrzèseid a jelnben a hozzá hasonló esemènyeken vezetnek vègig ezeket tapasztalod. Kavtum számítás tudatalatt. Vèletlenek kiszámolása. Ezt gyakorlom próbáld ki csak ne legyèl paranoiás ha belèpsz egy szokatlan esemènyláncba. Ha csodák törtènnek amik a józan eszed szerint kizártak."
Túl sok Zeitgeist-t néztek
46%-os bocsáss meg, de Merete helyett én megis mutatnám azt, hogy Számotokra is van Isten, csak akkor létezik ugye, mikor valami gond van. :) Ez az egyik: https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Másik: https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
Szembe mentek az eredeti tanítással most is ès a kèrdès is. A realisták a legnagyobb áldozatok ès nekik a legkellemetlenebb az èletük. A tudás = tudomás, figyelem
Ha a rossz dogokra figyeltek ès azokra kerestek válaszokat akkor is a rossz dolgokra figyeltek ès rosszá váltok akikkel rossz dolgok törtènnek. Ebben semmi èrthetetlen nincs.
De Merete, épp ez a lényeg, hogy ez abszolút nem ugyanaz a gondolkodásmód! Még csak köszönőviszonyban sincs a kettő.
Egy hívő, ha jó történik, ha rossz, mindenbe belelátja Isten akaratát.
Egy nem hívő, ha jó történik, nem is gondol Istenre. Minek gondolna, nem is hisz benne.
Ha viszont rossz történik, akkor ezáltal mártírkodva be tud szólni a hívőknek, akiknek a gondolkodását úgy megveti.
De továbbra sem hisz Istenben, egy ilyen ember számára ha rossz történik, ez pont önigazolás hogy Isten akkor nem létezhet, mert ha létezne, nem szabadna ezt hagynia.
Szabad akarat. Te, ti, mindenki maga döntj el mire figyel, mert arra hangolja a lelkèt.
"A tudás = tudomás, figyelem
Ha a rossz dogokra figyeltek ès azokra kerestek válaszokat akkor is a rossz dolgokra figyeltek ès rosszá váltok akikkel rossz dolgok törtènnek. Ebben semmi èrthetetlen nincs."
"Mit nem èrtetek azon, hogy lènyegèben mi vagyunk az??"
Én Isten? Hmmm, nem is mondta Anyám, hogy nekem nem volt kezdetem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!