Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szánt szándékkal el követett...

Szánt szándékkal el követett gyilkosságkor hol van Isten?

Figyelt kérdés

Miért nem segít a bajba jutott emberen hogy meg mentse a haláltól ?

Mert a gondolatba foglalt imát is meg hallja Isten és akkor sem tesz semmit.

Miért nem ?

Miért nem küldd el egy Angyalt a védelmére kelni ?

Így kevesebb gyilkosság történne legalább.

Mert sajnos tényleg olykor hiábavaló próbálkozás volt az imádkozóás Istenhez ha szegényt hagyja hogy meg hallni akkor meg mi értelme van az imádkozásnak ?

Sajnos semmi ez esetben.

Pedig Református valláshoz tartozó Isten hívő keresztény vagyok.

2017. nov. 3. 10:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/83 anonim ***** válasza:
46%-os,hagyd már abba a takarózást,azért ismerek itt ateistákat név szerint,de akár százalék szerint is,akik ezeket szokták írni. Gondolom Ozmium csak nem hindu.
2017. nov. 3. 13:39
 42/83 anonim ***** válasza:

"Igen. Mivel az èrzèseid a jelnben a hozzá hasonló esemènyeken vezetnek vègig ezeket tapasztalod. Kavtum számítás tudatalatt. Vèletlenek kiszámolása. Ezt gyakorlom próbáld ki csak ne legyèl paranoiás ha belèpsz egy szokatlan esemènyláncba. Ha csodák törtènnek amik a józan eszed szerint kizártak."

Túl sok Zeitgeist-t néztek

2017. nov. 3. 13:44
 43/83 A kérdező kommentje:
Hívő keresztény vagyok én de olykor én mégis kételkedem a létezésében mert mégis csak ember vagyok ez van
2017. nov. 3. 13:47
 44/83 anonim ***** válasza:
80%-os,én ezt tudom,a lényegét a mondanivalómnak elkerülted,amit egy másik kérdéshez is leírtam már. Az egyik ateista azt mondta a hívőkre,hogy logikátlan a gondolkodásuk,mert ha egy műtét rosszul sikerül,akkor hibáztatjuk az orvost,de ha jól sikerül,akkor hálát adunk az Úrnak. Arra próbáltam rávilágítani,hogy ők ugyanezt csinálják,csak fordítva,akkor tudják emlegetni Istent,ha rossz történik,de ha valami jól sül el,az nekünk köszönhető,akkor az Istent még csak szóba se hozza senki. Azért talán még gúnyolódni is lehet úgy,hogy közben legalább önmagunknak ne mondjunk ellent,ha leszólunk egy gondolkodásmódot,akkor ne tartsuk már meg az alapját és csináljuk teljesen ugyanazt,csak fordítva.
2017. nov. 3. 13:47
 45/83 anonim ***** válasza:
11%

46%-os bocsáss meg, de Merete helyett én megis mutatnám azt, hogy Számotokra is van Isten, csak akkor létezik ugye, mikor valami gond van. :) Ez az egyik: https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

Másik: https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

2017. nov. 3. 13:49
 46/83 anonim ***** válasza:

Szembe mentek az eredeti tanítással most is ès a kèrdès is. A realisták a legnagyobb áldozatok ès nekik a legkellemetlenebb az èletük. A tudás = tudomás, figyelem

Ha a rossz dogokra figyeltek ès azokra kerestek válaszokat akkor is a rossz dolgokra figyeltek ès rosszá váltok akikkel rossz dolgok törtènnek. Ebben semmi èrthetetlen nincs.

2017. nov. 3. 13:54
 47/83 anonim ***** válasza:
64%

De Merete, épp ez a lényeg, hogy ez abszolút nem ugyanaz a gondolkodásmód! Még csak köszönőviszonyban sincs a kettő.

Egy hívő, ha jó történik, ha rossz, mindenbe belelátja Isten akaratát.

Egy nem hívő, ha jó történik, nem is gondol Istenre. Minek gondolna, nem is hisz benne.

Ha viszont rossz történik, akkor ezáltal mártírkodva be tud szólni a hívőknek, akiknek a gondolkodását úgy megveti.

De továbbra sem hisz Istenben, egy ilyen ember számára ha rossz történik, ez pont önigazolás hogy Isten akkor nem létezhet, mert ha létezne, nem szabadna ezt hagynia.

2017. nov. 3. 13:54
 48/83 anonim ***** válasza:

Szabad akarat. Te, ti, mindenki maga döntj el mire figyel, mert arra hangolja a lelkèt.

"A tudás = tudomás, figyelem 

Ha a rossz dogokra figyeltek ès azokra kerestek válaszokat akkor is a rossz dolgokra figyeltek ès rosszá váltok akikkel rossz dolgok törtènnek. Ebben semmi èrthetetlen nincs."

2017. nov. 3. 13:59
 49/83 anonim ***** válasza:
9%

"Mit nem èrtetek azon, hogy lènyegèben mi vagyunk az??"

Én Isten? Hmmm, nem is mondta Anyám, hogy nekem nem volt kezdetem

2017. nov. 3. 14:06
 50/83 anonim ***** válasza:
Igaz is. Ilyen erős ènnel nem csodálom, hogy szunyókálsz.
2017. nov. 3. 14:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!