Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szánt szándékkal el követett...

Szánt szándékkal el követett gyilkosságkor hol van Isten?

Figyelt kérdés

Miért nem segít a bajba jutott emberen hogy meg mentse a haláltól ?

Mert a gondolatba foglalt imát is meg hallja Isten és akkor sem tesz semmit.

Miért nem ?

Miért nem küldd el egy Angyalt a védelmére kelni ?

Így kevesebb gyilkosság történne legalább.

Mert sajnos tényleg olykor hiábavaló próbálkozás volt az imádkozóás Istenhez ha szegényt hagyja hogy meg hallni akkor meg mi értelme van az imádkozásnak ?

Sajnos semmi ez esetben.

Pedig Református valláshoz tartozó Isten hívő keresztény vagyok.

2017. nov. 3. 10:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/83 anonim ***** válasza:
43%

Ez a repülős duma csak egy vicces graffiti a 80as évekből.

A mondanivalója meg inkább az, hogy az akaratuk és képességüket meghaladó a biztos halál bekövetkeztekor sokan gondolnak valami nagyobb dologra, mint az emberiség, mert csodára várnak, hiszen más már nem segíthet.

Kicsit off:

Mondjuk nekem már volt halál közeli élményem és kicsit sem gondoltam Istenre, hanem a szeretteimre és ez segített, nem a vallás. Én egy kereszténységben megcsömörlött, kikeresztelkedett ateista vagyok, akinek a jelenlegi vallása három fő parancsot tartalmaz: "1: Legyél jó indulatú! 2: Ne téríts meg senkit, csak mutass példát! 3: Magad ura vagy: meg uralkodj magadon!" És ez az új, ateista vallás jobban tetszik, mint az előző. És jobb ember is vagyok azóta, mióta váltottam és nem hárítom a felelősséget Istenre, hanem a magam ura vagyok.

2017. nov. 3. 12:45
 22/83 anonim ***** válasza:
57%

De parancsolj,itt van egy példa:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

Egyből úgy indítja a kérdését,hogy "HA van szabad akarat..." kilyukad a bántalmazókig,rabszolgatartókig,vezeti ezt addig,hogy nem hiszi el a szabad akaratot,a végén meg kikövetkeztette,hogy Isten rossz,szabad akarat meg nincs és miért? Csak mert negatív példákról beszélünk és nem arról,hogy az emberiség mekkora yolo. Szó szerint az megy itt,mint amit leírtam.

2017. nov. 3. 12:47
 23/83 anonim ***** válasza:

"nekem már volt halál közeli élményem és kicsit sem gondoltam Istenre" - mert az nem is úgy megy, ahogy te gondolod. Egyszer meg kell halni - és ott majd mondogathatod a "magam ura vagyok" -

A tradicionális religio és az abból deriválódott confessziók a halált túlélő erőkkel foglalkoztak - eredetileg. Az más, hogy mára mind dekadens és ez az erő sokszor tudatosan kiirtásra kerül, mint pl a végtelenül sötét predesztináció tannal.

Az ember befejezetlen, áldott és szabad.

2017. nov. 3. 12:53
 24/83 anonim ***** válasza:
#23: Nálad lehet úgy működik :) Nálam nem.
2017. nov. 3. 12:58
 25/83 anonim ***** válasza:
58%

# 22

Elég rossz példa. Honnan veszed, h az a kérdező ateista?

2017. nov. 3. 13:01
 26/83 anonim ***** válasza:

Az öntelt, pökkhendi gőg napjainkban csúcsra járatott. hogy legyél gazdag, erős, a világ ura - különféle - jó drága tanfolyamokon elsajátítható.

OKJ-s világ korlátlan ura, élet-halálura képzés.

Az ember szabad. Választhatja ezt is - a nagy tanítók elmondták, mi ennek a hatása.

Ezért a gőgösök szándékosan megölték őket. Szókratészt is.

Szókratész utolsó szavai a védőbeszédében:

"De ideje már, hogy távozzunk. Én halni indulok, ti élni; de kettőnk közül melyik megy jobb sors elé, az mindenki előtt rejtve van, kivéve az istent."

[link]

2017. nov. 3. 13:05
 27/83 Alain Delon ***** válasza:
38%
20: Én istennel foglalkozok? Ami nincs, azzal hogy lehet foglalkozni? Nem tagadom, hanem állítom, hogy nincs. De vannak, aki csak egyes fogalmakban tudnak gondolkodni, mint pl. tagadás, és ezen nem tudnak túllépni. Pedig azon túl is van világ.
2017. nov. 3. 13:08
 28/83 anonim ***** válasza:
Szókratész keresztény volt?
2017. nov. 3. 13:09
 29/83 anonim ***** válasza:

Szókratész istenhívő volt - miért kérdezed? Előbbi hsz-ekben is általában hívőkre hivatkoztam.

Mert a vallások transzcendens egységben vannak -

[link]

2017. nov. 3. 13:13
 30/83 anonim ***** válasza:
Azért kérdezem, mert nem értem, mi köze az elhangzottakhoz.
2017. nov. 3. 13:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!