Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szánt szándékkal el követett...

Szánt szándékkal el követett gyilkosságkor hol van Isten?

Figyelt kérdés

Miért nem segít a bajba jutott emberen hogy meg mentse a haláltól ?

Mert a gondolatba foglalt imát is meg hallja Isten és akkor sem tesz semmit.

Miért nem ?

Miért nem küldd el egy Angyalt a védelmére kelni ?

Így kevesebb gyilkosság történne legalább.

Mert sajnos tényleg olykor hiábavaló próbálkozás volt az imádkozóás Istenhez ha szegényt hagyja hogy meg hallni akkor meg mi értelme van az imádkozásnak ?

Sajnos semmi ez esetben.

Pedig Református valláshoz tartozó Isten hívő keresztény vagyok.

2017. nov. 3. 10:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/83 anonim ***** válasza:
100%

Már leírtam néhány helyre,de elmondom itt is: miért van az,hogy ha rossz történik,egyből előkerül Isten,mindenki keresni kezdi,még az ateista is,de ha jó dolog történik,akkor mindenki nekiáll fényezni magát,hogy ő mekkora király ember volt Isten nélkül is. Isten csak akkor létezik,ha rossz dolgok történnek,ha meg valami jó,akkor megszűnik létezni?

A másik: "Mert ima által kötelessége lenne segíteni"

De jól megy neked,hogy te szabod meg Isten "kötelességeit",nagyon fontos pozícióban lehetsz,nem vagy semmi apukám! Na ezért írtam egy másik kérdésedhez,hogy Isten nem valami dzsinn,akitől kívánsz egyet,ő meg bólogat neked,hogy "igenis gazdám!",mert szinte tudtam,hogy ide fog kilyukadni a gondolkodásod,hogy mi valami tündérországban élünk,ahol kedvünkre ugráltathatjuk a saját Teremtőnket. Az imádkozásnak nincs is értelme,ha nem ugrik minden szavadra? És ha egyszer azt kívánnád,hogy vesszen oda a szomszédod,mert nem jössz ki vele,azt is teljesítse,mert különben minek van? Érzed,hogy mi a baj ezzel a gondolkodással? Tudom,ez jó célnak tűnik,mert azért imádkoznál,hogy másoknak ne legyen baja,csakhogy a mögöttes logikád hibás és így ez könnyedén rossz irányba csaphat és később majd a másik ember káráért fogsz imádkozni. Az imának az az értelme,hogy kapcsolatot legyen Istennel,aki neked is ugyanúgy az Istened,mint bárki másnak,nem a bejárónőd. Azt,hogy református vagy,meg nem tudom miért írtad a végére,mert az semmire nem garancia,mint ahogy az látszik is.

2017. nov. 3. 12:03
 12/83 anonim ***** válasza:
100%

"Az igazi kérdés, hogy hol van Isten, amikor nincs semmi gondja az embernek?"

Számomra az a legfurább, mikor egy ateista reklamál Istennél

2017. nov. 3. 12:03
 13/83 anonim ***** válasza:
100%

" Számomra az a legfurább, mikor egy ateista reklamál Istennél "

Számomra meg az,amit írtam is fentebb: amikor jó dolog történik,akkor az összes ateista mondja,hogy ez az ember,mi vagyunk a legjobbak,szabad akaratunk van,nem is kell ide Isten, meg hát amúgy se létezik. Ha viszont rossz történik,akkor Isten és a szabad akarat hirtelen megcserélődik és a szabad akaratot kezdik megkérdőjelezni és a szerintük nem is létező Istent hibáztatni érte,merthogy ő irányít mindent,eleve elrendelés van biztos,nincs is szabad akarat,Isten által vezérelt biorobotok vagyunk. Na ez a furcsa.

2017. nov. 3. 12:09
 14/83 anonim ***** válasza:
44%

" Számomra az a legfurább, mikor egy ateista reklamál Istennél "

Egy zuhanó repülőn nagyon kevés ateista van! :)

2017. nov. 3. 12:17
 15/83 anonim ***** válasza:
44%

"akkor az összes ateista mondja,hogy ez az ember,mi vagyunk a legjobbak,szabad akaratunk van"

Igen, és ha valamiért felelősséget kellene vállalni, akkor rögtön jön a szabad akarat tagadása, és kenik Istenre és az eleve elrendelésre. És mindezt az ateisták:))) Szerintem az ateisták jobban hisznek Istenben, mint sok hívő, csak rossz irányból közelítenek

2017. nov. 3. 12:34
 16/83 Alain Delon ***** válasza:
6%
14: Azért, mert felszállás előtt szólnak az ateistáknak, hogy ne szálljanak fel a gépre, mert le fog zuhanni?
2017. nov. 3. 12:38
 17/83 Alain Delon ***** válasza:
42%
15: Édesem! Én képzeletbeli lényekre nem kenek semmit!
2017. nov. 3. 12:39
 18/83 anonim ***** válasza:
25%

"Igen, és ha valamiért felelősséget kellene vállalni, akkor rögtön jön a szabad akarat tagadása, és kenik Istenre és az eleve elrendelésre. És mindezt az ateisták:)))"

Ti hol olvastatok ilyeneket ateistáktól???

2017. nov. 3. 12:39
 19/83 anonim ***** válasza:
54%
Utolsó,ez az egy most pont egy hívőtől származó kérdés,de azt hiszed,hogy az összes többi ehhez hasonló kérdést csupa hívő keresztény teszi fel? Nem az a kérdés,hogy hol láttunk ilyet ateistáktól,hanem az,hogy te hogy nem láttad eddig?
2017. nov. 3. 12:43
 20/83 anonim ***** válasza:
57%

re18: itt a gyakorin gyakori, hogy Isten nincs, de gonosz és kitol veleeeem brühühü

eggyel magasabb szint: A legtöbbet Alain foglalkozik Istennel - naphosszat tagadja itt - bruhaha

--

Ima: lényege a hálaadás. Nem az alkudozás: te mit adsz- én már itt imádkozom egy órája

Meister Eckhart mondta:

tulajdonképpen elég lenne annyit mondani: Köszönöm!

2017. nov. 3. 12:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!