Mit gondoltok a lapos föld elméletről?
"Akkor minek a magas hegy??? :)"
Isten hol kötötte Mózesékkel a szövetséget? Sátán Istent majmolja. Nem véletlenül pont itt hangzik ez el és nem előbb: "Azért ha te engem imádsz, mindez a tied lesz."
Nyilván szellemi magaslatról van szó! :-)
Csak az a baj, hogy ezért 500 évvel ezelőtt megégettek volna. Ezért nem vicces, ahogy itt egyesek kapálóznak: mert eszembe jut az a sok ártatlan ember, aki meghalt miattuk.
ÉS MA IS EZT TENNÉK SOKAN KÖZÜLÜK, HA LENNE RÁ LEHETŐSÉGÜK!
Istvánt meg most már lassan fel kell pontoznom, nincs mese. Na, AZ fog igazi lelki törést okozni nekem!
Minek ment Jézus magas hegyre amikor átváltozott?
Megtehette volna Júdea valamelyik pusztájában is.
A sátán azért vitte oda Jézust mert ezzel is demonstrálta, hogy neki lett adva minden hatalom a Földön, es a Föld összes országa felett áll. Semmi köze ennek a "lapos" Földhöz.
"A látomás, amelyet fekvőhelyemen láttam, ez volt: Láttam egy fát a föld közepén; nagyon magas volt. A fa csak nőtt és erősödött; olyan magas lett, hogy az égig ért, és még a föld széléről is látni lehetett." (Dán 4,7-8)
Az író lapos korongnak, méghozzá egy elég kicsike lapos korongnak képzelte el a földet. Ugye a horizontális látásunk eléggé korlátozott. Nem hiszem, hogy pár száz km-nél távolabb el lehet látni, legyen bármilyen tiszta is a levegő. Valamennyi pára, por mindig van.
"De pl. megemlíthette volna, hogy a Nap nagyobb, mint a Föld, a csillagok olyanok, mint a Nap, de régebbiek, és hogy a Tejút csillagokból van"
:D Ezt hogy gondoltad, de komolyan?
Beékelt volna egy-egy igeverset, hogy 'amúgy meg a Nap nagyobb, mint a Föld, de folytassuk'? Vagy ezt egy külön természettudományos részben tárgyalta volna, hogy eleget tegyen a hitetlenek kíváncsiságának? Hmm, érdekes meglátások.
A Biblia nem természettudományos könyv! De szerintem már hallottál valami ilyesmit. :)
Mert a magas hegyről jobban lehet látni az országokat 14 ezer km-rel a lábad alatt.
Értem.
"Beékelt volna egy-egy igeverset, hogy 'amúgy meg a Nap nagyobb, mint a Föld, de folytassuk'?"
:)))))
Valahogy így képzelik a lelkeim:
Máté 1,1 Jézus Krisztusnak, Dávid fiának, Ábrahám fiának nemzetségéről való [Luk. 3,23-38.] könyv. A Föld geoid
1,2 Ábrahám nemzé Izsákot; Izsák nemzé Jákóbot; Jákób nemzé Júdát és [1 Móz. 21,3.12.25,26.29,35.49,10.] testvéreit; F=m*a
1,3 Júda nemzé [1 Móz. 38,29.30.] Fárest és Zárát Támártól; Fáres nemzé Esromot; Esrom [Ruth. 4,18-22.] nemzé Arámot; U=R*I
1,4 Arám nemzé Aminádábot; Aminádáb nemzé Naássont; Naásson nemzé Sálmónt; Kémiai kötésnek nevezzük a kémia területén azt az állapotot, amikor különböző anyagok atomjai reakcióba lépnek egymással
" Az író lapos korongnak, méghozzá egy elég kicsike lapos korongnak képzelte el a földet. Ugye a horizontális látásunk eléggé korlátozott. Nem hiszem, hogy pár száz km-nél távolabb el lehet látni, legyen bármilyen tiszta is a levegő. Valamennyi pára, por mindig van."
István szoktad értelmezni amit olvasol?
" "A látomás, amelyet fekvőhelyemen láttam, ez volt:"
Már leirtam de leirom mégegyszer.
A fa Nabukodonozort jelenti, és az, hogy a föld széléről is látni lehet azt jelenti, hogy világhatalomnak volt az uralkodója.
Ókori Babilonról biztos hallott már mindenki.
Utána a következő világhatalom a Méd-perzsa, majd a görög és a 4. az utolsó a római.
Pl. be lehetett volna tenni a teremtésbe, hogy:
1: Teremté a csillagokat.
2: Ezek után megkereste a szívének legkedvesebb csillagot, és elnevezte Napnak.
Tudod, nem szeretem, amikor valaki a valóságosnál is hülyébbnek tetteti magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!