Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok a lapos föld...

Mit gondoltok a lapos föld elméletről?

Figyelt kérdés
2017. aug. 29. 18:35
 41/100 anonim ***** válasza:
100%

Kettő olyan, mely egy válasznál egyértelműen egybevágott.

Most írjam át "legalább kettő"-re? Érünk ennyi apróságokkal érdemit?

De tök mindegy, szerencsére látom, hogy az értelmiség - álljon bármelyik oldalon is - magából kivetett, és szánalommal tekint az erőtlen kapálódzásodra.

Válaszaid jó része személyeskedő gúnyolódás (pl. ez a légből kapott dolog, hogy akkor most te lemelegztél...), érvelésed gyermeki, a maximum, amit el tudsz érni az a személyes kétely:

[link]

S külön magadat égeted a levont gyermeki konklúzióiddal.

Béke veled, Testvér! :D

2017. aug. 30. 12:00
 42/100 anonim ***** válasza:
48%

"

"A látomás, amelyet fekvőhelyemen láttam, ez volt: Láttam egy fát a föld közepén; nagyon magas volt. A fa csak nőtt és erősödött; olyan magas lett, hogy az égig ért, és még a föld széléről is látni lehetett." (Dán 4,7-8)

Ez a rész is a gömbölyű földet igazolja."

Rajtad kívül mindenki tudja, hogy a "Föld, föld népe" kifejezés a Bibliában a környező népekre vonatkozott.

Ráadásul te pont olyanokkal érvelsz, amelyek látomások voltak, rejtett üzenetekkel. Miért nem a konkrét leírásokból bizonyítasz, pl. 1 Mózes 1 és 2. fejezete. Ott tények vannak leírva, nem látomások

"Szerintem a kontinentális talapzatok után Isten a kvantum fizika rejtelmeibe is beavathatta volna a kecskepásztorokat. "

Látom megzavartalak. A Bibliában az oszlop szó szerepel, ma használjuk helyette a kontinentális talapzatot.

Gondolom fáj, hogy nem a Föld bolygóra írja a Biblia, azért terelsz és csúsztatsz

"A föld gömbölyűségét elmagyarázni persze jóval egyszerűbb, s erre a sátorponyvás hasonlat volt a legcélszerűbb."

Mindenki tudta, hogy gömbölyű, ezért nem kellett ezt leírni.

2017. aug. 30. 12:05
 43/100 imakommandós ***** válasza:
5%
A Biblia sehol nem tanit lapos Földet, sem a gömbölyű, sem a lapos kifejezést nem használja a Földdel kapcsolatban ellenben azt képzelhet oda az olvasó amit akar, ezért a 6 napos teremtéspártiak továbbra is következetesek!
2017. aug. 30. 12:06
 44/100 anonim ***** válasza:

"A földet az ókori ember laposnak képzelte, amely fölött a szilárd ég, mint egy sátor van felverve."

Némelyek még henger alakúnak is vélték, ezt kapd ki!

"az ég csillagai lehullottak a földre, ahogyan a fügefa hullatja éretlen gyümölcsét, amikor nagy szél rázza; az ég is eltűnt, mint egy felgöngyölődő papírtekercs," (Jel 6,13-14)

Tényleg nem érted :)

"A Bibliában sehol nincs szó gömbölyű Nap körül keringő Földről. Akik szerint van, azok tulajdonképp azt állítják, hogy Isten nem tud érthetően és lényegre törően magyarázni."

Hmm, akkor mutass már egy igét, amiben konkrétan le van írva, hogy a Föld korong alakú és lapos. :)

2017. aug. 30. 12:09
 45/100 imakommandós ***** válasza:

"A látomás, amelyet fekvőhelyemen láttam, ez volt: Láttam egy fát a föld közepén; nagyon magas volt. A fa csak nőtt és erősödött; olyan magas lett, hogy az égig ért, és még a föld széléről is látni lehetett." (Dán 4,7-8)

Egy látomásról van szó ami evilági dolgokból vetit ki tágabb értelmű fogalmakat.

pl a fa Nabukodonozor, és az, hogy a föld széléről is látni lehet azt jelenti, hogy világhatalomnak volt az uralkodója Nabukodonozor.

Ki lehet ragadni még hasonló részleteket, de ugyanúgy inkább kérdezni kellene mint elbizakodottan állitani valamit.

2017. aug. 30. 12:11
 46/100 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor neked vannak értelmezési problémáid:) Nyilván ne azt keresd vissza, hmm?:)) "

Hogy a frászba keressem vissza, ha azt se tudom hol keressem, neked ott van a megválaszoltak közt, ennyire nehezedre esik visszakeresni, hm? Bár sanszos, hogy ott is inkább leholdkórosoztad a másikat. Talán azért nem keresed vissza?

2017. aug. 30. 12:14
 47/100 anonim ***** válasza:
0%

"Kettő olyan, mely egy válasznál egyértelműen egybevágott.

Most írjam át "legalább kettő"-re? Érünk ennyi apróságokkal érdemit? "

Ti is egybevágó marhaságokat írtok, ebből nem következik, hogy ugyanazon személyek vagytok.

Írtad: "szerencsére látom, hogy az értelmiség - álljon bármelyik oldalon is - magából kivetett, és szánalommal tekint az erőtlen kapálódzásodra"

Meg ezt is írtad: "Válaszaid jó része személyeskedő gúnyolódás"

Ez így szép volt:))

2017. aug. 30. 12:15
 48/100 anonim ***** válasza:
50%

"Hogy a frászba keressem vissza, ha azt se tudom hol keressem, neked ott van a megválaszoltak közt, ennyire nehezedre esik visszakeresni, hm? Bár sanszos, hogy ott is inkább leholdkórosoztad a másikat. Talán azért nem keresed vissza?"

Jó, ne hisztizz, akkor ne keresd vissza... Zárjuk, vagy leírjuk hatodszor is ugyanazt?:)

@PencroftTivald! Nekem az 59%-os tűnik úgy, hogy ő a 73%-os, csak másik reggel, mégsem kezdem el gyanúsítani. Pedig pontosan ugyanabban a stílusban ír.

2017. aug. 30. 12:18
 49/100 anonim ***** válasza:

"Nekem az 59%-os tűnik úgy, hogy ő a 73%-os, csak másik reggel, mégsem kezdem el gyanúsítani. Pedig pontosan ugyanabban a stílusban ír."

Pedig épp most gyanúsítottál meg, csak másnak címezve, de semmi gond, tegnap Pencroft Tivald is másnak hitt.

Ja és a te stílusodról inkább ne is beszéljünk.

2017. aug. 30. 12:26
 50/100 anonim ***** válasza:
48%

"Pedig épp most gyanúsítottál meg, csak másnak címezve"

Que?

2017. aug. 30. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!