Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok a lapos föld...

Mit gondoltok a lapos föld elméletről?

Figyelt kérdés
2017. aug. 29. 18:35
 21/100 anonim ***** válasza:
87%

Sose hittem volna, hogy Istvánnal valaha is egyetértek, de ez már a második ilyen alkalom.

Közelednek a végidők...

2017. aug. 30. 10:54
 22/100 anonim ***** válasza:

Én már legalább 3X egyetértettem vele az elmúlt héten. NYERTEM!

(Aki érti, szabadon nevethet... aki nem, inkább ne is akarja megtudni :D)

2017. aug. 30. 11:00
 23/100 anonim ***** válasza:
0%

":O Ó, milyen ismerős kifejezés. Ezek szerint te vagy, aki nemrég 'leholdkórosozott'!

Remek, de az igazad még mindig nem bizonyítottad, állításomat nem cáfoltad, úgyhogy ennyit a személyeskedésről. Úgy tűnik mégsem csak az evósok kezdenek személyeskedni bizonyíték híján."

Ezerszer cáfoltalak. Ezeregyedszer minek?:)

2017. aug. 30. 11:01
 24/100 anonim ***** válasza:
48%

"Valóban akkor lennének következetesek, ha lapos föd hívő lenne az összes, ugyanis a Biblia lapos földet tanít. "

Biblia nem tanít lapos földet

2017. aug. 30. 11:02
 25/100 anonim ***** válasza:
4%

"ugyanis a Biblia lapos földet tanít"

Még mindig nem tanít lapos földet és soha nem is tanított. Fikarcnyit se ismeri a Bibliát, aki ilyet állít. De hát mit is várok...

2017. aug. 30. 11:03
 26/100 anonim ***** válasza:

"Közelednek a végidők..."

Miután Jézussal kezdődött a végidő, így nem közeledik, hanem egy ideje már itt van

Zsidó 1,1 Minekutána az Isten sok rendben és sokféleképen szólott hajdan az atyáknak a próféták által, ez utolsó időkben szólott nékünk Fia által,

2017. aug. 30. 11:03
 27/100 anonim ***** válasza:
24%

"Ezerszer cáfoltalak. Ezeregyedszer minek?"

:D Ez vicces, úgy tűnik sokakat leholdkórosoztál, mert nem, nem cáfoltál. 6. napi teremtési sorrend, rémlik valami?

2017. aug. 30. 11:06
 28/100 anonim ***** válasza:
0%

" Ez vicces, úgy tűnik sokakat leholdkórosoztál, mert nem, nem cáfoltál. 6. napi teremtési sorrend, rémlik valami?"

Csak annyi, hogy többször is mindenre válaszoltam. Ha nem tudsz visszaolvasni, visszakeresni, az a te bajod. Ez rémlik. Rugózunk még ezen?

2017. aug. 30. 11:09
 29/100 szp72 ***** válasza:
81%

@ Még mindig nem tanít lapos földet és soha nem is tanított. Fikarcnyit se ismeri a Bibliát, aki ilyet állít. De hát mit is várok...

A földet az ókori ember laposnak képzelte, amely fölött a szilárd ég, mint egy sátor van felverve. Ezen a szilárd boltozaton közlekednek az égi testek. A csillagok kicsiny világítók, amelyek leeshetnek a földre.

"az ég csillagai lehullottak a földre, ahogyan a fügefa hullatja éretlen gyümölcsét, amikor nagy szél rázza; az ég is eltűnt, mint egy felgöngyölődő papírtekercs," (Jel 6,13-14)

Ugye a szerző feltételezi, hogy az eget fel lehet göngyölíteni, mint egy sátorponyvát vagy egy papírtekercset, fogalma nincs, hogy az ég nem szilárd. A szilárd égboltozat további fontos funkciója, hogy nem engedi, hogy a felső vizek újból elöntsék a földet. A boltozat anyagát pedig áttetsző kristályosnak gondolták, vagyis a felső vizek miatt kék az ég. A boltozaton csatornák, ereszek is vannak, amit ha megnyitnak esik az eső.

Ebben a világképben Isten maga is helyet kap, aki mindenek felett, vagyis a felső vizek felett trónol:

Az eget kifeszíted, mint a sátort, lakóhelyed a vizek fölött rendezted be. (Zsolt 104,2-3)

A bibliai világkép:

[link]

A Bibliában sehol nincs szó gömbölyű Nap körül keringő Földről. Akik szerint van, azok tulajdonképp azt állítják, hogy Isten nem tud érthetően és lényegre törően magyarázni.

2017. aug. 30. 11:21
 30/100 anonim ***** válasza:
94%

"Csak annyi, hogy többször is mindenre válaszoltam."

Nem tudom kinek, mikor, mire válaszoltál, de a cáfolatod konkrétan az volt, hogy 'Ez nem igaz', 'HA ez neked azt jelenti, hogy nem akkor formált és vitte oda, akkor tényleg holdkórosok vagytok:(' Így szó szerint. Szóval inkább te nem tudsz visszakeresni. De jó, ne rugózzunk ezen, levontam a következtetést. :)

2017. aug. 30. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!