Mit gondoltok a lapos föld elméletről?
Sose hittem volna, hogy Istvánnal valaha is egyetértek, de ez már a második ilyen alkalom.
Közelednek a végidők...
Én már legalább 3X egyetértettem vele az elmúlt héten. NYERTEM!
(Aki érti, szabadon nevethet... aki nem, inkább ne is akarja megtudni :D)
":O Ó, milyen ismerős kifejezés. Ezek szerint te vagy, aki nemrég 'leholdkórosozott'!
Remek, de az igazad még mindig nem bizonyítottad, állításomat nem cáfoltad, úgyhogy ennyit a személyeskedésről. Úgy tűnik mégsem csak az evósok kezdenek személyeskedni bizonyíték híján."
Ezerszer cáfoltalak. Ezeregyedszer minek?:)
"Valóban akkor lennének következetesek, ha lapos föd hívő lenne az összes, ugyanis a Biblia lapos földet tanít. "
Biblia nem tanít lapos földet
"ugyanis a Biblia lapos földet tanít"
Még mindig nem tanít lapos földet és soha nem is tanított. Fikarcnyit se ismeri a Bibliát, aki ilyet állít. De hát mit is várok...
"Közelednek a végidők..."
Miután Jézussal kezdődött a végidő, így nem közeledik, hanem egy ideje már itt van
Zsidó 1,1 Minekutána az Isten sok rendben és sokféleképen szólott hajdan az atyáknak a próféták által, ez utolsó időkben szólott nékünk Fia által,
"Ezerszer cáfoltalak. Ezeregyedszer minek?"
:D Ez vicces, úgy tűnik sokakat leholdkórosoztál, mert nem, nem cáfoltál. 6. napi teremtési sorrend, rémlik valami?
" Ez vicces, úgy tűnik sokakat leholdkórosoztál, mert nem, nem cáfoltál. 6. napi teremtési sorrend, rémlik valami?"
Csak annyi, hogy többször is mindenre válaszoltam. Ha nem tudsz visszaolvasni, visszakeresni, az a te bajod. Ez rémlik. Rugózunk még ezen?
@ Még mindig nem tanít lapos földet és soha nem is tanított. Fikarcnyit se ismeri a Bibliát, aki ilyet állít. De hát mit is várok...
A földet az ókori ember laposnak képzelte, amely fölött a szilárd ég, mint egy sátor van felverve. Ezen a szilárd boltozaton közlekednek az égi testek. A csillagok kicsiny világítók, amelyek leeshetnek a földre.
"az ég csillagai lehullottak a földre, ahogyan a fügefa hullatja éretlen gyümölcsét, amikor nagy szél rázza; az ég is eltűnt, mint egy felgöngyölődő papírtekercs," (Jel 6,13-14)
Ugye a szerző feltételezi, hogy az eget fel lehet göngyölíteni, mint egy sátorponyvát vagy egy papírtekercset, fogalma nincs, hogy az ég nem szilárd. A szilárd égboltozat további fontos funkciója, hogy nem engedi, hogy a felső vizek újból elöntsék a földet. A boltozat anyagát pedig áttetsző kristályosnak gondolták, vagyis a felső vizek miatt kék az ég. A boltozaton csatornák, ereszek is vannak, amit ha megnyitnak esik az eső.
Ebben a világképben Isten maga is helyet kap, aki mindenek felett, vagyis a felső vizek felett trónol:
Az eget kifeszíted, mint a sátort, lakóhelyed a vizek fölött rendezted be. (Zsolt 104,2-3)
A bibliai világkép:
A Bibliában sehol nincs szó gömbölyű Nap körül keringő Földről. Akik szerint van, azok tulajdonképp azt állítják, hogy Isten nem tud érthetően és lényegre törően magyarázni.
"Csak annyi, hogy többször is mindenre válaszoltam."
Nem tudom kinek, mikor, mire válaszoltál, de a cáfolatod konkrétan az volt, hogy 'Ez nem igaz', 'HA ez neked azt jelenti, hogy nem akkor formált és vitte oda, akkor tényleg holdkórosok vagytok:(' Így szó szerint. Szóval inkább te nem tudsz visszakeresni. De jó, ne rugózzunk ezen, levontam a következtetést. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!