Van, akinek Isten egész egyszerűen nehéz életet szán?
Fiatal feleségként rákban meghalást, üvöltözést otthon, súlyos betegségeket...?
Csak nehéz sors van a környezetemben, pedig sokan hívők, imádkoznak. Persze az imán kívül mindent megtesznek.
Elmondhatnám az egész történetet, de a lényeg az, hogy elvesztettem a hitem abban, hogy Isten tényleg, igazán segít és csodákat tesz.
Kicsit úgy érzem magam, mint Madách.
A kitartáshoz erő kell, és a legkülönbek is elfáradnak.
G9ndolom nem vagy még 90 éves mint Ábrahám. :)
Ahogy Ábrahám hittel és békességes tűréssel nyerte az igéretet, úgy a Krisztusban hívő pogányokra is vonatkozik Ábrahám áldása:
Zsid 6:14 Mondván: Bizony megáldván megáldalak téged, és megsokasítván megsokasítalak téged.
Hidd el a legjobb vigasztaló Isten igéje és a Szentlélek.
Ne csak reménykedj benne, hogs lesz családod, hanem adjál hálát érte és dicsérd Istent érte. Ábrahám hite is így erősödött meg.
Ilyenkor pozitiv megvallásokat is teszel, ami mellett közben tud járni a főpapunk a mennyben.
Nekem segített pl. a Sing Sing-től a Valamiben hinni kell c. szám.
Amikor az öngyilkosság szélén álltam, hallottam a rádióban egy másik dalt is. Úgy érzékeltem, mintha az angyalok szólnának a dalon keresztül. Peter Gabriel Kate Bush: Don’t give up
https://www.youtube.com/watch?v=KVaK24LIDko
Akkortájt többször éreztem, mintha egy-egy szám nekem szólt volna a rádiót amikor épp kinyitottam, Isten üzent volna. Isten mindenen keresztül tud szólni, csak keresd Őt és észrevszed majd.
Nyár elejéig hálás voltam Istennek sok dologért, amit a tavaly óta tartó kálváriákban adott - pl Nagymamámat pont akkor tudtam kórházba vinni, amikor kellett, nem előbb és nem később. Azt hiszem, 3 vagy 4 embernek mondtam el és talán le is írtam.
A nyár lehúzott, életem első végigdolgozott nyara, ráadásul a suli és a fogászatok, egyéb dolgok miatt még nem volt olyan szabadság, amit pihenésre használtam volna. Nem voltam szinte sehol, a haverok a párjaikkal, vagy szintén dolgoztak, de pl nem 5+2-ben. Szóval kimerült voltam nagyon így az előző suli után, első végigdolgozott nyaramon, a komfortzónámból magamtól kilépni nem volt erőm, mások meg nem hívtak kb. sehova. (Egyébként is laza és lazul a kapcsolat és... nem velük érzem magam a legjobban, de ez hosszú sztori).
Aztán jött ez a haláleset.
Tehát per pillanat érzem, hogy ha jön is valami jó, nem elég, hogy a gödörből kiljebb húzzon. Szeretethiányom van és magányos vagyok. Embertömeg vesz körül, az iroda zsúfolt, a folyosó zsúfolt stb - de minőségi kapcsolat kb nulla.
Szóval igen, egyébként szoktam hálás lenni - Istennek IS.
Az eheti nem családban történt, ismerős volt.
Amúgy nekem "gyakorlatom van" a családon belüli halálban is... Mindegyik más volt, attól függ, én milyen voltam épp, a mentális betegségeim/furcsaságaim milyen fokán álltam épp, mennyire állt közel az ember, mennyit láttam a szenvedéseiből....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!