Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van, akinek Isten egész...

Van, akinek Isten egész egyszerűen nehéz életet szán?

Figyelt kérdés

Fiatal feleségként rákban meghalást, üvöltözést otthon, súlyos betegségeket...?

Csak nehéz sors van a környezetemben, pedig sokan hívők, imádkoznak. Persze az imán kívül mindent megtesznek.

Elmondhatnám az egész történetet, de a lényeg az, hogy elvesztettem a hitem abban, hogy Isten tényleg, igazán segít és csodákat tesz.

Kicsit úgy érzem magam, mint Madách.

2017. aug. 27. 20:16
1 2 3 4 5 6 7
 61/68 imakommandós ***** válasza:

A kitartáshoz erő kell, és a legkülönbek is elfáradnak.

G9ndolom nem vagy még 90 éves mint Ábrahám. :)

Ahogy Ábrahám hittel és békességes tűréssel nyerte az igéretet, úgy a Krisztusban hívő pogányokra is vonatkozik Ábrahám áldása:

Zsid 6:14 Mondván: Bizony megáldván megáldalak téged, és megsokasítván megsokasítalak téged.

Hidd el a legjobb vigasztaló Isten igéje és a Szentlélek.

Ne csak reménykedj benne, hogs lesz családod, hanem adjál hálát érte és dicsérd Istent érte. Ábrahám hite is így erősödött meg.

Ilyenkor pozitiv megvallásokat is teszel, ami mellett közben tud járni a főpapunk a mennyben.

2017. aug. 28. 19:15
 62/68 anonim ***** válasza:

Nekem segített pl. a Sing Sing-től a Valamiben hinni kell c. szám.

Amikor az öngyilkosság szélén álltam, hallottam a rádióban egy másik dalt is. Úgy érzékeltem, mintha az angyalok szólnának a dalon keresztül. Peter Gabriel Kate Bush: Don’t give up

https://www.youtube.com/watch?v=KVaK24LIDko

Akkortájt többször éreztem, mintha egy-egy szám nekem szólt volna a rádiót amikor épp kinyitottam, Isten üzent volna. Isten mindenen keresztül tud szólni, csak keresd Őt és észrevszed majd.

2017. aug. 28. 19:21
 63/68 anonim ***** válasza:
De legtutibb a Zsoltárok könyve. Nyisd ki valahol, és olvasd el mit üzen Isten.
2017. aug. 28. 19:22
 64/68 A kérdező kommentje:

Nyár elejéig hálás voltam Istennek sok dologért, amit a tavaly óta tartó kálváriákban adott - pl Nagymamámat pont akkor tudtam kórházba vinni, amikor kellett, nem előbb és nem később. Azt hiszem, 3 vagy 4 embernek mondtam el és talán le is írtam.

A nyár lehúzott, életem első végigdolgozott nyara, ráadásul a suli és a fogászatok, egyéb dolgok miatt még nem volt olyan szabadság, amit pihenésre használtam volna. Nem voltam szinte sehol, a haverok a párjaikkal, vagy szintén dolgoztak, de pl nem 5+2-ben. Szóval kimerült voltam nagyon így az előző suli után, első végigdolgozott nyaramon, a komfortzónámból magamtól kilépni nem volt erőm, mások meg nem hívtak kb. sehova. (Egyébként is laza és lazul a kapcsolat és... nem velük érzem magam a legjobban, de ez hosszú sztori).

Aztán jött ez a haláleset.

Tehát per pillanat érzem, hogy ha jön is valami jó, nem elég, hogy a gödörből kiljebb húzzon. Szeretethiányom van és magányos vagyok. Embertömeg vesz körül, az iroda zsúfolt, a folyosó zsúfolt stb - de minőségi kapcsolat kb nulla.

Szóval igen, egyébként szoktam hálás lenni - Istennek IS.

2017. aug. 28. 19:31
 65/68 anonim ***** válasza:
természetes, hogy halál a családban lehangolja az embert. Nekem még nem halt meg senki közeli hozzátartozóm, így nem tudom milyen.
2017. aug. 28. 19:38
 66/68 A kérdező kommentje:

Az eheti nem családban történt, ismerős volt.

Amúgy nekem "gyakorlatom van" a családon belüli halálban is... Mindegyik más volt, attól függ, én milyen voltam épp, a mentális betegségeim/furcsaságaim milyen fokán álltam épp, mennyire állt közel az ember, mennyit láttam a szenvedéseiből....

2017. aug. 28. 19:49
 67/68 anonim ***** válasza:
2017. aug. 30. 13:15
 68/68 anonim ***** válasza:
De az ÚR ezt mondta neki: Ki adott szájat az embernek? Ki tesz némává vagy süketté, látóvá vagy vakká? Talán nem én, az ÚR?!
2017. aug. 30. 16:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!