Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van, akinek Isten egész...

Van, akinek Isten egész egyszerűen nehéz életet szán?

Figyelt kérdés

Fiatal feleségként rákban meghalást, üvöltözést otthon, súlyos betegségeket...?

Csak nehéz sors van a környezetemben, pedig sokan hívők, imádkoznak. Persze az imán kívül mindent megtesznek.

Elmondhatnám az egész történetet, de a lényeg az, hogy elvesztettem a hitem abban, hogy Isten tényleg, igazán segít és csodákat tesz.

Kicsit úgy érzem magam, mint Madách.

2017. aug. 27. 20:16
1 2 3 4 5 6 7
 11/68 anonim ***** válasza:
43%

Isten senkinek nem szán semmit.

Mindenki ki van téve a tökéletlenségnek, betegségnek, Isten nem tartja burokban a népét, viszont megadja a kellő erőt, és támogatást, hogy kitartóan tudják tűrni.

Senkit nem terhel meg jobban mint amit el tud valaki viselni. S ha látja hogy már nem tudja, a kivezető utat is elkészíti.

A legrosszabb helyzetből is lássuk meg azt, Isten bízik bennünk, hogy nem hagyjuk el, nem fordítunk hátat neki, így megtud felelni a mi esetünkben is Sátánnak, hogy nem tudott elfordítani minket tőle.

Ha valaki üvöltözik, az nem tud uralkodni magán,pedig lehetne, ha kérné a segítséget.

Persze tudom, hogy vannak olyan idegileg kimerült elkeseredett emberek, akiknek ez a legnehezebb, de a tőle telhetőt tegye meg, mert az üvöltözéssel, nem tud változtatni a helyzetén. a családja pedig nyújtson segítséget neki, és ne még dobjanak egy lapáttal a nehézségeire.

Ha ennek láttán hitet vesztesz, akkor nem értetted meg miért zajlanak most ezek a nehézségek.

Sokan ezért lesznek hitehagyottak, vagy csalódottak, mert nem vesznek sok mindent figyelembe, pedig a Biblia, vagy is Isten tájékoztat bennünket, hogy ki tartsunk és ne lepődjünk meg, és ez miatt ne hátráljunk.

2017. aug. 27. 20:54
 12/68 anonim ***** válasza:
0%

"én úgy érzem, ami nem öl meg, az egyeseket erősít, másokat gyengít."

Jól érzed.

Sőt: bele is rokkanhat.

Sokan, akik valamilyen reménytelen helyzetben halnak meg, meg is őrülnek közben, amíg meghalnak.

Ezzel együtt én is azt mondom, hogy nem jó, nem hasznos dolog negatívnak lenni.

Ha pedig elvesztetted a bizalmad az istenben, akkor ez van. Vagy térj vissza, ha neked az úgy jó - vagy keress valami mást, ami erőt ad neked az életben.

Isten nem fog neked (sem) bizonyosságot adni, mint ahogy másnak sem adott (talán egy tucat embert kivéve) még a Biblia szerint sem.

Vagy magadtól hiszel, vagy nem hiszel - ez a két lehetőséged van.

2017. aug. 27. 20:54
 13/68 anonim ***** válasza:
4%
jav: Nem isten terheli az embert, hanem a körülmények, a tökéletlenség, és a világ uralkodója és annak szelleme.
2017. aug. 27. 20:55
 14/68 anonim ***** válasza:

Ja, de ehhez kell az, hogy Istenben higgyen az ember, mert két sorral fentebb ezt olvassuk:

31. Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk?

32. Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van.

33. Hanem keressétek ELŐSZÖR Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.

2017. aug. 27. 20:56
 15/68 A kérdező kommentje:

"Senkit nem terhel meg jobban mint amit el tud valaki viselni."

Na ezzel nem értek egyet.

Az öngyilkosok? Ők már nem tudták elviselni a terhet.

Lehet, hogy azért, mert nem hittek, vagy eltaszították a barátaikat, vagy depressziósok voltak - a lényeg, hogy akkora terhet kaptak, amit nem viseltek el.

Én csodabogár vagyok, de igazi csodabogár, beilleszkedési nehézségekkel. Ha az életem minden téren rendben lenne: család, barátok, párkapcsolat, munkahely (mint ahogy egyik téren SINCS), akkor is küzdenék, önmagammal, a csodabogárságommal.

Jelenleg az életem romokban és mindegyik területe egyenként erőmön felüli küzdelem.

Amikor pedig már az öngyilkosság komoly megfontolása/gyógyszerel/zárt osztály határára kerülnék, akkor ad egy iciri-piciri kis segítségecskét, ami egy hétig feldob, majd ismét a mélybe le.

Amikor pedig körülnéznék a környezetemben, hogy lám, másoknak biztos könnyebb, nekem is az lesz, csak idő, az élet nem ilyen pocsék, hanem szebb - hát, nagyon nem ezt látom!

Mindenhol súlyos betegségek, anyagi, családi, munkahelyi gondok.

2017. aug. 27. 21:02
 16/68 anonim ***** válasza:
22%

Nem Isten miatt ilyen az élet. Jelenleg a Sátán világrendjében élünk még egy darabig. Olyan ez a világ mint egy „elátkozott kastély”.

Róm.

8,20 Mert a teremtett világ hiábavalóság alá vettetett, nem önként, hanem azért, a ki az alá vetette.

8,21 Azzal a reménységgel, hogy maga a teremtett világ is megszabadul a rothadandóság rabságától az Isten fiai dicsőségének szabadságára.

Zsolt.

37,10 Egy kevés idő még és nincs gonosz; nézed a helyét és nincsen ott.

37,11 A szelidek pedig öröklik a földet, és gyönyörködnek nagy békességben.

2017. aug. 27. 21:04
 17/68 anonim ***** válasza:
41%

Hidd el, a hozzáálláson is sok múlik. Hogyan állsz hozzá a nehézségekhez. Ha van lehetőség szabaduljuk meg a negatív dolgoktól, ami ellen tudunk tenni. Amin nem tudunk változtatni, meg el kell viselni.

Egyébként én is álltam az öngyilkosság közvetlen közelében. Nem tartott semerre az életem 30-as éveim felé közeledve sem. Munkanélküliség, nem tudtam merre tovább. Pedig nem vagyok rossz képességű, így még bosszantóbb volt, hogy kudarc volt az életem.

Ekkor jöttem rá egyrészt, hogy nem olyan könnyű megölni magát az embernek, mert elég brutális módozatok vannak. Ha nem sikerül, megnyomorodhatsz, maradandó szervi károsodásod lehet, ezzel még rosszabb lesz az életlehetőséged, mint ha meg se tetted volna. Szellemi téren se oldódik meg a helyzeted az öngyilkossággal, mert van következménye. A tested legalább valami védelmet nyújt, de ha az meghal, ki tudja hová kerül a lelked, már nem lesz uralmad ezután a sorsod felett. Plusz az öngyilkosság utóhatása a környezetre, ami további tragédiákhoz járulhat hozzá… Szóval, kutyaszorító egy helyzet.

Saját erőmet kimerítettem, nem volt ötletem mi lehet a megoldás. Ekkor csak Istenhez tudtam kiáltani. Rátaláltam a Zsoltárok könyvére, ami pont a szenvedésteli helyzetekben élő emberekről szól, s reményt ad arra, hogy aki Istenhez fordul, nem bánja meg.

2017. aug. 27. 21:16
 18/68 anonim ***** válasza:

Érdemes elolvasni pl: Joni Earekson: Joni c. önéletrajzi könyve, illetve:

Paul Müller: Szenvedéssel formál a Mester

2017. aug. 27. 21:18
 19/68 A kérdező kommentje:

Csak erőt ad, de a nehézségekből vagy semennyit, vagy irtó minimálisat vesz le.

Jelen helyzetben ezt igazságtalannak tartom.

Ha testileg lennénk olyan erősek, mint lelkileg, már csúnyák lennénk, túl izmosak. :D És ez se elég...

2017. aug. 27. 21:21
 20/68 anonim ***** válasza:

Akkor, most sok keresztény életet élő, legyen öngyilkos, mert elviselhetetlennek tűnő dolgokat kell átélnie?

Vagy csak nem volt elég erős a hite, nem akart tovább állni, inkább meghátrált.

Sőt van, hogy olyan megoldást akar, amit csak Ő lát jónak, de a Teremtő más megoldást küldene vagy küld, de Ő nem veszi azt figyelembe.

De sokan lehetnének öngyilkosok, akiket megkínoznak, éheznek, börtönökben sínylődnek, kreált vádak alapján, de erős hitük, hűségük által bizalommal várnak.

2017. aug. 27. 21:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!