Van, akinek Isten egész egyszerűen nehéz életet szán?
Fiatal feleségként rákban meghalást, üvöltözést otthon, súlyos betegségeket...?
Csak nehéz sors van a környezetemben, pedig sokan hívők, imádkoznak. Persze az imán kívül mindent megtesznek.
Elmondhatnám az egész történetet, de a lényeg az, hogy elvesztettem a hitem abban, hogy Isten tényleg, igazán segít és csodákat tesz.
Kicsit úgy érzem magam, mint Madách.
Hát tudod én úgy érzem, ami nem öl meg, az egyeseket erősít, másokat gyengít.
Alapból egy negatív ember vagyok, de ami mostanában történik velem/körülöttem, amiatt azt érzem, ha jönne a jó is, például párkapcsolat vagy család (pl a párkapcsolaton keresztül), már nem tudnék felhőtlenül hinni abban, hogy ez nekem adatott és meg is marad.
És Pál apostol mit mond, kissé durván hangzik elsőre:
2 Kor. 12,10
10. Annakokáért gyönyörködöm az erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldözésekben és szorongattatásokban Krisztusért; mert a mikor erőtelen vagyok, akkor vagyok erős.
Nem szabad negatívnak lenni. Anyukámnak is amikor kiborul, elkezdi sajnálni magát, szoktam mondani hogy egyáltalán nem ő ebben az országban a legrosszabb sorsú ember. Távolról se. És akkor gondoljunk bele, mi van Afrikában, Ázsiában. A munkásnyúzó üzemekben 10-12 órában dolgoznak emberek éhbérért a multik üzemeiben, embertelen körülmények közt. Ehhez képest jobb a helyzetünk itt Mo-on. Nincs háború se.
Adjunk hálát azért ami pozitívum van az életünkben, mert nem magától értetődő, hogy mindenkinek van.
Hát én nem szívesen élek azért, hogy szenvedjek.
Igazságtalannak érzem.
Azt pedig nem gondolom, hogy bárkinek ezzel példát mutatnék, mert gyengének, nyafisnak látnak csak.
Nem szabad aggodalmaskodni a jövő miatt és a legrosszabb forgatókönyvön gondolkodni, meg hogy biztos úgyis rosszul jönnek össze a dolgok. Jut eszembe én is ilyen voltam, Míg fel nem ismertem, hogy létezik gondviselés. Zseniálisan praktikus tanács Jézustól, hogy:
„ 34. Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.”
Mindig az aznap problémáját feladatát oldjuk meg, annyi elég, ha megtettünk aznap mindent. Nem kel aggódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!