Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van, akinek Isten egész...

Van, akinek Isten egész egyszerűen nehéz életet szán?

Figyelt kérdés

Fiatal feleségként rákban meghalást, üvöltözést otthon, súlyos betegségeket...?

Csak nehéz sors van a környezetemben, pedig sokan hívők, imádkoznak. Persze az imán kívül mindent megtesznek.

Elmondhatnám az egész történetet, de a lényeg az, hogy elvesztettem a hitem abban, hogy Isten tényleg, igazán segít és csodákat tesz.

Kicsit úgy érzem magam, mint Madách.

2017. aug. 27. 20:16
1 2 3 4 5 6 7
 1/68 anonim ***** válasza:
15%
Van. A legkeményebb katonák kapják a legnehezebb feladatokat.
2017. aug. 27. 20:19
 2/68 A kérdező kommentje:
Amúgy azt se feltétlen érzem, hogy kemény katonánk lennénk. Folyamatosan bele vagyunk roskadva az életbe, rendszeresen sírunk, csökken az empátiánk másokkal szemben stb...
2017. aug. 27. 20:23
 3/68 anonim ***** válasza:
41%
Én pont az életemben megélt borzalmak által tudom, hogy ott vokt végig velem. Tufod, nem azt mondta, hogy megkímél mindentől, hanem azt, hogy nem hagy magadra. A nyomorban is lehet szeretni és mindenki meghal egyszer, ki előbb, ki később.
2017. aug. 27. 20:28
 4/68 anonim ***** válasza:
Jézusnak is nehéz élete volt úgymond, volt szenvedés benne. Attól még nem hagyta el Isten.
2017. aug. 27. 20:38
 5/68 A kérdező kommentje:

Hát tudod én úgy érzem, ami nem öl meg, az egyeseket erősít, másokat gyengít.

Alapból egy negatív ember vagyok, de ami mostanában történik velem/körülöttem, amiatt azt érzem, ha jönne a jó is, például párkapcsolat vagy család (pl a párkapcsolaton keresztül), már nem tudnék felhőtlenül hinni abban, hogy ez nekem adatott és meg is marad.

2017. aug. 27. 20:39
 6/68 anonim ***** válasza:
7%

És Pál apostol mit mond, kissé durván hangzik elsőre:

2 Kor. 12,10

10. Annakokáért gyönyörködöm az erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldözésekben és szorongattatásokban Krisztusért; mert a mikor erőtelen vagyok, akkor vagyok erős.

2017. aug. 27. 20:44
 7/68 anonim ***** válasza:
30%

Nem szabad negatívnak lenni. Anyukámnak is amikor kiborul, elkezdi sajnálni magát, szoktam mondani hogy egyáltalán nem ő ebben az országban a legrosszabb sorsú ember. Távolról se. És akkor gondoljunk bele, mi van Afrikában, Ázsiában. A munkásnyúzó üzemekben 10-12 órában dolgoznak emberek éhbérért a multik üzemeiben, embertelen körülmények közt. Ehhez képest jobb a helyzetünk itt Mo-on. Nincs háború se.

Adjunk hálát azért ami pozitívum van az életünkben, mert nem magától értetődő, hogy mindenkinek van.

2017. aug. 27. 20:49
 8/68 anonim ***** válasza:
Igen, hasonló vagyok én is és úgy gondolom, hogy van benne valami. Egy ismerősöm azt mondja erre, hogy "Teher alatt nő a pálma.". Én sajnos nem minden esetben tanulok ezekből a dolgokból.
2017. aug. 27. 20:50
 9/68 A kérdező kommentje:

Hát én nem szívesen élek azért, hogy szenvedjek.

Igazságtalannak érzem.

Azt pedig nem gondolom, hogy bárkinek ezzel példát mutatnék, mert gyengének, nyafisnak látnak csak.

2017. aug. 27. 20:50
 10/68 anonim ***** válasza:

Nem szabad aggodalmaskodni a jövő miatt és a legrosszabb forgatókönyvön gondolkodni, meg hogy biztos úgyis rosszul jönnek össze a dolgok. Jut eszembe én is ilyen voltam, Míg fel nem ismertem, hogy létezik gondviselés. Zseniálisan praktikus tanács Jézustól, hogy:

„ 34. Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.”

Mindig az aznap problémáját feladatát oldjuk meg, annyi elég, ha megtettünk aznap mindent. Nem kel aggódni.

2017. aug. 27. 20:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!